• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ne karar vermeliyim?

Eşim bir şirkette çalışıyor. çalıştığı departman dışından, Şirketin iki kadın muhasebecisi ve bir adam serviste tartışmış diğerleriyle. O servise binmek istemiyormuş. Eşim de kendi arabasıyla gidip gelir. Patronu bir miktar para karşılığı (aylık benzin gideri) rica etmiş bu adam ve kadınları sabah alıp akşam götürmesini.Aynı ilçede oturuyoruz. Kadınlar 40-45 arası yaşında evli, yani ergen değiller ama iki kadın yanyana gelince ne bilim laçkalık olur mu acaba? eşim de laubaliliği sevmeyen biri aslında ama haftanın 5 günü sabah akşam dipdibe ne bilim.. Bana sordu, sen ne dersen o, önemli olan senin içinin rahatlığı, seni üzecekse asla yapmam dedi.( hamileyim bir de) Olmaz dedim. Tamam dedi. Ama acaba abarttım mı diye sorayım dedim işte..
Cevabı vermissiniz , ötesini verisini bosverin. İlla fikir soruyorsaniz ben kocamı bilir, güvenirim bu teklif benim kocama yapılsaydı hiç umurumda olmazdi.

Benim kuzenim de kendi çalıştığı firma da böyle bişey yaptı. Kadın çalışanları da alıyordu hiç laçkalık olmadı. Abla abla diyordu hep. Ama şöyle farklı bir durum var. Misal kuzenim hastaysa ya da işi çıkmışsa o götürdüğü kişilerin sorumluluğu mecbur kuzenimdeydi. Ya araç sağlamak zorunda kalıyordu ya da taksi paralarını vermek zorunda kalıyordu. Bi gün tatil kaçamağı bile yapamıyordu. Bu yönü düşünüp kabul etmemeniz ne mantıklısı

Sakıncası nedir? Gerçekten anlamadığım için soruyorum neden rahat etmiyor içiniz? Eşiniz de laubaliliği sevmeyen biriymiş ya hani 40-45 yaşlarında evli kadınlar eşinizi zorla yoldan mı çıkartacaklar bundan mı endişe ediyorsunuz? Eşiniz aynı odada hiç mi kadın personelle çalışmıyor ondan da rahatsız oluyor musunuz yoksa sadece arabada mı sakıncalı buluyorsunuz?
Ben şahsen bana malımı başkasının kendi malı gibi kullanmasını istemem. Belki bir çoğu beğenmeyecek bu yorumu ama benim malım kıymetlidir. Hani acil durum olur bir iki ws olabilir ancak, öyle sabah akşam benim arabamı ( eşimin arabası da benim sayılır🫢) başkasının şahsi malı gibi kullanmasından rahatsız olurum. Çünkü azıcık titiz biriyim, kirlendi mi saç mı döküldü ay sinirim bozulur benim.

Eşim bir şirkette çalışıyor. çalıştığı departman dışından, Şirketin iki kadın muhasebecisi ve bir adam serviste tartışmış diğerleriyle. O servise binmek istemiyormuş. Eşim de kendi arabasıyla gidip gelir. Patronu bir miktar para karşılığı (aylık benzin gideri) rica etmiş bu adam ve kadınları sabah alıp akşam götürmesini.Aynı ilçede oturuyoruz. Kadınlar 40-45 arası yaşında evli, yani ergen değiller ama iki kadın yanyana gelince ne bilim laçkalık olur mu acaba? eşim de laubaliliği sevmeyen biri aslında ama haftanın 5 günü sabah akşam dipdibe ne bilim.. Bana sordu, sen ne dersen o, önemli olan senin içinin rahatlığı, seni üzecekse asla yapmam dedi.( hamileyim bir de) Olmaz dedim. Tamam dedi. Ama acaba abarttım mı diye sorayım dedim işte..
Köyde çalışıyorum.7 yıldır kadın erkek karışık her gün birimizin arabası ile gidiyoruz.Yeri geldi diğer arkadaşların işi olduğunda bir kadın bir erkek gidip döndüğümüz oldu(ön koltukta) kimse kimsenin üstüne atlamadı laçka bir durumda yaşanmadı.Bilemiyorum bana saçma geldi düşünceniz.

Yahu daha ne lâçkalık olsun, serviste adabıyla gidip gelemeyen, çıkan tartışmayı yönetemeyen ve sonucunda başkalarının yolculuğa devam ettikleri servise binemeyecek hale gelen insanlara, benzin parası karşılığı servis hizmeti vermeye kalkılır mı hiç? Dertsiz başınıza dert aramayın hiç.

Kesinlikle doğru bir karar bence. Laçkalıktan ziyade lise öğrencisi gibi serviste kavga etmeden gidip gelemeyen insanlar sizin şahsi arabanıza binecekler, kaldı ki patron nasıl bir insan ki böyle bir çözüm buluyor eşiniz olmasa arabanız olmasa ne yapacaklardı. Çok rahatsız oluyorlarsa bir zahmet otobüsle gidip gelsinler nereden bu prenseslik iki gün sonra servisle gidip gelenler de başka taleplerde bulunabilirler haklı olarak. Baktılar sorun çıkarana böyle rahatlıkla çözüm bulunuyor onlar da başka şeyler ister. Ayrıca eşiniz de bu tartışmada taraf olmuş olacak bence kesinlikle doğru bir karar vermişsiniz. Profesyonellikten uzak bir çözüm nereden tutsanız elinizde kalıyor. Bu eşinizle aranızda Güven meselesi olmaktan farklı sorunlar çıkarabilecek bir mevzu bence

Uygun değil bence 5 gün az değil

Ne münasebet servis şöförü mü eşiniz de milleti getirip götürecek. Elemanların kadın olması değil sorun eşinize iş tanımı harici böyle bir şeyin teklif edilmesi can sıkıcı. Ayrıca arabada kaza sonucu ölüm olsa, sakat kalınsa ne olacak? Aileleri sürüm sürüm süründürür sizi

Önceden üstün körü yazmıştım yine uyarayım. Böyle birini getir götür yaparken yapılan kaza sonrası bir arkadaşımın hayatı kaydı, borçlar, peşine düşen akrabalar derken çok kötü yıllar geçirdi. Alt tarafı binip evine gideceği serviste bile kavga çıkarmadan duramayan insanlar için şoförlük yapmaya, geç mi geldi orda degio burda indir mi dedi diye çekmeye gerek yok. Hiç 2.kere düşünme bile doğru yapmışsın.

Biz de ilçede çalışırken bu şekilde gidip geldik bir süre, toplu taşıma yoktu. Benzin parasına ortak olmuştuk. Çok olağan bir durumdu, öğretmenler hep bu şekilde gider gelirdi. Birlikte gittiğimiz arkadaşın eşiyle de arkadaş olduk tabii bu süreçte. Sonra görev yerlerimiz değişti ama şu an kadınla daha sık görüşürüz. Biri hakkımda böyle düşünse gıcık olurum. Herkes sizin kokmuş kocalarınıza meraklı değil inanın. Şartlar insanı zorluyor işte. Düşünüyorum da eşimle mutluyum, çoluk çocuğum var, napayım ben milletin herifini ya, ay ne saçma. Düşman başına.

Kiskancligi bisey olma ihtimalini bosverin esiniz hep onlara bagli hareket edecek kendi zaten itiraz etmeli surekli al birak isiniz cikmayacakmi onlar gecikmeyecekmo cok sinir bozucu bir durum hic bulasmayin

Be
Ben de izin vermezdim canım. Vakti zamanında dayım anneannem teyzem ve kuzenlerini köye götürüyordu. Kaza oldu. Kuzeni vefat etti. Ailesi şikayetçi oldu. Halbuki güle oynaya binmişlerdi arabaya. Ama çok bedel ödedi. Bir de servisçi mi yani eşiniz sabah akşam bekle uğraş. Patronlardan nefret ediyorum. Cebinden en az para çıkacak yöntemi bulmuşlar.

Bence iyi yapmışsın

Laçkalık falsn geçelim. Şu senaryoyu düşünün. Hamileliğinizin son zamanları ve acil bi durum oluştu eşiniz sizi hastaneye götürmek için izin alıp çıktı. O servis gibi toplu taşıma ortamına ayak uyduramayan insanların sizin eşinizi şoför belleyip neden yok diye olay çıksrmayacakları ne malum? Sonuçta mazotunu veriyor ya patron her şeye hakları var gibi görür öyle ulu orta kavga edebilecek tipler. Yani bunun güvenle bi alakası yok ben eşimin öyle büyük kavgaya karışmış insanlarla bu kadar muhatap olmasını istemem. Bi kere sanki taraf seçmiş gibi olur. Ayrıca eşinizin tavrını takdir ettim👌🏻

Biz de ilçede çalışırken bu şekilde gidip geldik bir süre, toplu taşıma yoktu. Benzin parasına ortak olmuştuk. Çok olağan bir durumdu, öğretmenler hep bu şekilde gider gelirdi. Birlikte gittiğimiz arkadaşın eşiyle de arkadaş olduk tabii bu süreçte. Sonra görev yerlerimiz değişti ama şu an kadınla daha sık görüşürüz. Biri hakkımda böyle düşünse gıcık olurum. Herkes sizin kokmuş kocalarınıza meraklı değil inanın. Şartlar insanı zorluyor işte. Düşünüyorum da eşimle mutluyum, çoluk çocuğum var, napayım ben milletin herifini ya, ay ne saçma. Düşman başına.
Eşim Ögretmen. Doğunun köy gibi bir kasabasında arkadaşlarını götürüp getirdi. Yol uzun yokuş , Kışın ortasında servisleri de yoktu. İki tane de o zaman bekar kadın öğretmen de vardı. Ben böyle hiç düşünmedim
Şu konuda haklılar tabi . Kaza falan olması durumu sakıncalı olurdu. Allah korudu. Orda biz zorunluyduk. Şuan metropol bir sehirdeyiz. Şuan ben de istemem açıkçası. Minibüs otobüs metro bir çok ulaşım aracı var. Orada yoktu

'Seviyeli bir şekilde' bana katılmadığını ya da benimle aynı görüşte olduğunu belirten herkese teşekkür ederim. Çoğunluğun benimle aynı görüşte olduğunu gördüm. Bunun yanında olaya farklı açılardan da bakarak, kendi haytlarından örnekler de vererek, çok doğru bir karar verdiğime emin olmamı sağlayanlara ayrıca teşekkür ederim. 🌸

Yahu daha ne lâçkalık olsun, serviste adabıyla gidip gelemeyen, çıkan tartışmayı yönetemeyen ve sonucunda başkalarının yolculuğa devam ettikleri servise binemeyecek hale gelen insanlara, benzin parası karşılığı servis hizmeti vermeye kalkılır mı hiç? Dertsiz başınıza dert aramayın hiç.
👍🏻

he valla ya
alemin cirkefleri ne yaptilar da servisten atildilar acaba. esin gec uyanir gec gider, hamileymsisin durum olur sabah ise gec gdier - aksam erken cikar, gün olur aniden ise gidemez falan. zor durumda kalirlar esine de çirkeflik ederler

Back
X