Doğuma Hazırlık Sizce ne? Kafam karıştı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

seymAlper

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2014
11
0
1
Ankara
Merhaba arkadaşlar 22 haftalık hamileyim.ama bebeğimin cinsiyetini bir türlü öğrenemedim:))) 12 haftalıklen kız dedi doktorum 16.haftada erkek 19.da erkek ve 20.haftada tekrar kız denildi.ben anlayamadım boyle olan varmı acaba aranızda. Artık gittiğimde sormama kararı aldım her nolursa olsun sonuçta benim evladım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bebeğinizin cinsiyetini nasıl olsa doğunca öğreneceksiniz. cinsiyetten ziyade bebek bakımına hazırlanın derim nacizane bendeniz hiç sormamıştım cinsiyetini ama anneliğe iyi hazırlanmıştım. gaz çıkarma, gece beslenmesi, pişik, ek gıda, şefkat, sabır, hoşgörü, sevgi, ninni, tırnak kesme vs vs vs hem maddi hem manevi olarak hazırlanmıştım. 9 ay kızını yada oğlunu bebek odası mobilyası peşinde koşarak bekleyen anneler gaz çıkarmayı bile duymamışken, bebek doğduktan sonra cicili bicili giydirilen oyuncak olmadığını ancak anlayabilirken, kimseden yardım görmeden başımın çaresine bakabilmiştim

not: ilk çocuğumdu

Pratikte denemeden teorik mi hazirlandiniz acaba biz de yeni dusunmeye basladik ve yanliz olacagim insallah rabbim kismet eder ustesinden gelebilirim.

Ne kadar güzel çok doğru söylüyosunuz:) benimde ilk çocuğum ama yiğenlerimden tecrübeliyim hatta bıkmıştım artık ablamın sürekli çocuğu bana emanet etmesinden:)) ama insanın kendi evladı oyle değilmiş içimde büyük bi heyecan bekleyiş içerisindeyim.artık pembe ve mavi renkleri hariç diğer renklerde alırım kıyafetlerini bende napıyım :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Pratikte denemeden teorik mi hazirlandiniz acaba biz de yeni dusunmeye basladik ve yanliz olacagim insallah rabbim kismet eder ustesinden gelebilirim.

bebek giydirme, banyo ve gaz çıkarmayı hemşirelerden 1 kere görüp, sonra hep kendim yaptım. hatta tek elimle bebeği tutup diğer elimle su dökme suretiyle bebeği tek başıma yıkadım hep. omzumda bebekle mama hazırlama vs herşeyi tek elimle tek başıma yaptım.

ek gıda, tırnak kesme, gece beslenmesi, pişikle mücadele, masaj, ev yapımı bebek oyuncakları, her ayda bebeğin davranışları ve annenin yapacakları vs bunları da hep kitap okuyarak öğrendim. ihtiyaç oldukça uyguladım. annem en son çocuğunu 32 sene önce doğurduğu için hem hiçbirşey hatırlamıyor hem de yardım etmiyordu. ilk 15 gün sadece ev süpürerek yardımda bulundu. sezaryenli halimle bebeğin her ihtiyacını ve yemek yapma işini kendim görüyordum. ev süpürmek pek yardım sayılmadığı için 15 gün sonra anneme "kendim hallediyorum" dedim. baktım ki hem ev hanımı hem anneyim. o zaman herşeyi pratikleştirmek lazım diyerek, 40 günlük oğlumla gazete ekmek almaya çıktım. ev işlerini bir yandan onunla konuşarak yaptım. yemek yaparken hep yanımda tuttum. hem yemek yapmış hem de bebeğimle ilgilenmiş oldum.

ama tüm bunlara hazırlıklıydım. en azından neler yaşayabileceğimi, ne problemlerle karşılaşabileceğimi biliyordum. o yüzden bebek ağladığında paniklemek yada anneanneye vermek yerine, problemlerin neler olabileceğini tahmin edip, sırayala çözüm arıyordum. nitekim hiç panik yapmadan, sükunetle de geçti aylarımız

Masallah darisi basimiza. Bu ay ilk denememiz olacak bugun 12.gun hala ovulasyon testim negatif insallah gelir bebis ayni heyecanlari yasayabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…