Eşimle 7 senelik birliktelikten sonra evlendik. Okulu biter bitmez çalışmaya başladı ve kazandığı tüm parayı eve veriyordu. Onun parası hakkında yorum yapmak bana düşmez diye hiçte karışmadım ama ne zaman ki evlilik konusu açıldı söz nişan vs bişeyler oldu sadece yeri geldiğinde evleneceksek birikim yapması gerektiğini söyledim he söyledim de noldu kenara konulmuş 2 kuruş para yoktu. Ailesi oğlunu düşünmediği sürecede olamazdı. Şükürler olsun kimseye ihtiyaç duymadan her şeyimizi ikimiz çalıştık yaptık. Ama kardeş konusunu açık açık en baştan konuşun sakın taviz vermeyin. Sonra kendi evinizde misafir siz olursunuz.
Bak güzelim,sana bir abla olarak tavsiyem,kendi hayatına yönelmemiş,evlenirim birikim yapayım olgusunu ve sorumluluğunu henüz almamış bir erkeğe ne yapması gerektiği konusunda yönlendirme yapma.Hayatın boyunca yönlendirir ve yorulursun.Hatta böyle bir sorumluluk almamış geleceği düşünme kaygısı henüz oluşmamış biriyle evlenme.Ve hatta,kendi kafasına göre 6 ay sonra nişanlanırız 1 yıl sonra....bu tarz düşünen bu tarz konuşan bir insanla ve de henüz 5 aylık ilişkide evlenmeyi düşünme.Herşeyin bir yolu yordamı,söyleyiş şekli,karşındakinin fikri vardır.SeNİN DE BİR FİKRİN DÜŞÜNCEN VE DE AİLEN VAR.Kız kardeşe bu lafı sevg,linde söyletip nabız yoklatıyor olabilir.Yoksa abisinin kardeşi böyle birşey söylese bile susturması gerekiyor.Herkes haddini fazla aşıyor bence.5. ayın içindeyiz. Öncesinde de 5 6 ay kadar konuşmuşluğumuz vardı arkadaş olarak. Yaşı da büyük olduğu için iş ciddiye gidiyor. Eğer bir sorun yaşamazsak bir 6 ay sonra falan nişan yapalım ondan 1 sene sonra da evlenelim falan diyor ama ona göre davranmıyor. Benim kızdığımda o. Ortada birikim olmadan nereye evlilik olacak? Kardeşi özelde okursa zaten senelerce evlenemeyiz bu gidişle.
Peki üstü kapalı şekilde nasıl ima edebilirim? Ben biraz her şeyi pat pat söyleyen bir insanım. Anlattığında da direk ne alaka niye bizde yaşasın ki kardeşin çok şükür ailesi başında bize muhtaç değil dicektim ama şoka girdim zaten bir şey diyemedim. Bu şekilde söylersem yanlış anlaşılabilirim. Acaba yeni evli olunca baş başa kalmak isterim diye sık sık belirtsem mi? Ya da görümceyle yaşamak zor geçen de bir yakınımızın yuvası bu yüzden yıkıldı diye hikayeler mi uydursam ay ne yapsam ki ?
Bak güzelim,sana bir abla olarak tavsiyem,kendi hayatına yönelmemiş,evlenirim birikim yapayım olgusunu ve sorumluluğunu henüz almamış bir erkeğe ne yapması gerektiği konusunda yönlendirme yapma.Hayatın boyunca yönlendirir ve yorulursun.Hatta böyle bir sorumluluk almamış geleceği düşünme kaygısı henüz oluşmamış biriyle evlenme.Ve hatta,kendi kafasına göre 6 ay sonra nişanlanırız 1 yıl sonra....bu tarz düşünen bu tarz konuşan bir insanla ve de henüz 5 aylık ilişkide evlenmeyi düşünme.Herşeyin bir yolu yordamı,söyleyiş şekli,karşındakinin fikri vardır.SeNİN DE BİR FİKRİN DÜŞÜNCEN VE DE AİLEN VAR.Kız kardeşe bu lafı sevg,linde söyletip nabız yoklatıyor olabilir.Yoksa abisinin kardeşi böyle birşey söylese bile susturması gerekiyor.Herkes haddini fazla aşıyor bence.
ben olsam once yavaştan soylerim kardesin evlendiginde seninle yasma konusunda ciddi mi diye. Evet derse de ama ben istemem boyle bir seyi hic ozelimiz kalmaz sorun yasariz, ailen de hoslanmaz bu durumdan zaten derim. Istemiyorum demektense gerekceleri konusmak daha ilimli olur.
Kesinlikle haklısınız ailesi düşünmediği sürece hiç bir şey olmuyor. Ben şu an son sınıftayım mezun olucam bu sene kısmet olursa,daha sonra iş aramaya başlıcam. Mesela bizim durumumuz erkek arkadaşımın ailesine göre daha kötü olmasına rağmen ailem bana der ki iş bulduğunda senden bir beklentimiz yok. Sana çeyiz yapamayız, destek olacak durumumuzda yok. Maaşınla kendine birikim yap ya da çeyiz almaya başla kendi geleceğin için ne istersen yap diye. Ama erkek arkadaşımın ailesinde bu durum yok yani tutup da 30 yaşına geldin oğlum artık yuva kurmak istiyorsun kendine birikim yap demiyorlar. Peki evlendikten sonra durum ne oldu sizde? Yine ailesine vermeye devam etti mi? Ayrıca kardeş konusunu da burada çoğu kişinin yazdığı gibi önce yumuşak bir dille çok ısrar ederse de daha net ve sert bir tavırla halletmeye çalışıcam en kısa sürede.
Eşim askerden geldi, geldiği gibi de mobilyaları aldık bende çalışıyordum zaten. Ay başında aldığımız tüm maaşı ortaya koyup beyaz eşya ve mobilya taksitlerine yatırıyorduk olduğu gibi. Ailesine kalsa bi 7 sene daha alırdı parasını maaş borca bağlanınca onlarda bişey diyemedi. Evlendikten kısa süre sonra tüm borçlarımızı sıfırladık tam rahata erdik derken sorumsuz abisi yüzünden işini değiştirdi onun borçlarını toplamaya başladı falan derken son 6 aydır durum böyle. Ama buda daha fazla sürmez nasipse bebeğimiz doğacak ağustosta kimse kusura bakmasın ama bebeğimin rızkını kimse yiyemez. Şuanlık sesimi çıkartmamaya çalışıyorum nereye kadar daha yiyecekler..
Arkadaş da düşünmüyorsa devam edecek, düşünüyorsa ayrılacak.İyi de adam "sana ne" derse ne olacak?
Arkadaş rezil olacak.
Adam "ben evliliği düşünmüyorum şu an böyle mutluyum" derse ne olacak?
5. ayın içindeyiz. Öncesinde de 5 6 ay kadar konuşmuşluğumuz vardı arkadaş olarak. Yaşı da büyük olduğu için iş ciddiye gidiyor. Eğer bir sorun yaşamazsak bir 6 ay sonra falan nişan yapalım ondan 1 sene sonra da evlenelim falan diyor ama ona göre davranmıyor. Benim kızdığımda o. Ortada birikim olmadan nereye evlilik olacak? Kardeşi özelde okursa zaten senelerce evlenemeyiz bu gidişle.