Merhaba herkese hayırlı kandiller öncelikle :)
Aslında benim derdim gelecek hakkında. Erkek arkadaşımın kız kardeşi var benden 3 4 yaş küçük. Abisi dışında ailesiyle pek fazla anlaşamıyor, klasik 20li yaşlar asilik dönemi. Ailesinden uzaklaşmak için şehir dışında okumak istiyordu ama şimdi istanbulda kalmaya ikna etmişler ama puanı çok çok kötü istanbulda okursa anca özel üniversitede burssuz okuyacak, o puana yüzde 50 burs bile çok zor. İlk sorun şu ki erkek arkadaşım tüm maaşını eve veriyor. Evin tüm faturalarını ödüyor, alışverişini yapıyor herhangi bir birikimi de yok. Kardeşini özel üniversiteye gönderecek durumları da yok kesinlikle. Hani kız giderse her şeyi yine erkek arkadaşım karşılayacak borçla falan, zaten evin yükü de onun üzerinde. Peki hiç birikim olmadan bir ev nasıl kurulur ki? 30 yaşına yaklaşmış adamın illa ki artık kendi evi kendi yuvası için bir birikim yapması ona göre bir plan yapması gerekmez mi? Çünkü bir evlilik durumu olursa ailelerden bize gelecek hiç bir maddi destek yok, her şeyi kendimiz borçla krediyle falan yapacağız.
İkinci sorun ise şu ki kız ailesiyle yaşamak istemediği için abisi evlendiğinde onunla yaşamak istiyor açık açık. Bir kere bir arada otururken o tarz bir cümle kurmuştu bana, bende dalgaya vurup geçiştirmiştim şimdiden yüz göz olmayalım diye. Ama erkek arkadaşımın anlattıklarına bakınca kızın ciddi bir şekilde niyetinin o olduğunu anlıyorum. Evlenince sakın beni bırakma, beni de al götür diyormuş. Ailesi hayatta olmasa ya da başka bir sıkıntılı durum olsa sağlık sorunu gibi eyvallah ona bir şey diyemem, elimden gelen desteği veririm ama sırf kızın gençlik bunalımları yüzünden ya da ailesinden uzak daha özgür bir hayat yaşama isteği yüzünden görümceyle oturmayı kabul edemem.
Sorum şu ki; daha ilişkimiz yeni olduğu için bu konular hakkında erkek arkadaşıma yorum yapmıyorum yani o hakkı kendimde görmüyorum. Sizce şimdiden tavrımı koymam mı gerekiyor? Hani madem ciddi düşünüyorsun o zaman artık eve daha az verip, kendine birikim yap diye ya da ben kardeşinle oturamam onu bil ona göre davran şeklinde. Ya da nişan söz gibi durumları mı beklemem gerekiyor bu talepler için? Siz olsanız nasıl davranırdınız?