• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce nasıl bir tavır sergilemeliyim

altunummm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
1.537
6
156
Samsun
3.5 yıllık evliyim eşimle 9 yıldır tanışıyoruz.eşimde bende memuruz şu an küçük bi ilçede görev yapıyoruz ve bu yıl tayinciyiz. 22 aylık bi oğlum var 7 aylık hamileyim (ikiside isteyerek oldu). şuan bulunduğumuz ilçe ikimizinde memleketine 4-5 saat uzaklıkta ortada bir yer. Ben yine bu civarda bir yere gitmek istiyorum.eşimde uyum sağlıyo ama liste usülü olduğu için istediğimiz her yer olmuyo. Tercihlerimiz sınırlı.
Ama asıl sorun şu eşimin ailesi sadece yazları kendi memleketlerine geliyor. Kışları ise büyükşehirlerden birinde kalıyorlar. 3 görümcemde aynı şehirde. Eşim aslında oraya gitmek istiyor. Benimse bu konuda kaygılarım var. Ve istemiyorum. Dün gece gene tayin mevzuu açıldı eşim "yeri sen seç ama elinde sonunda oraya gideceğim" gibi emrivakii bir kelime kullandı. Bütün gece doğru düzgün uyumadımgidersek neler olabileceğine dair bir sürü seneryo kurdum çoğuda olumsuzdu tabii. Sık sık gündeme gelir olamasından kaynaklı artık o büyük şehirden nefret ettiğimi düşünmeye başladım. Eşimle başka hiçbir sorunum yok. Aslında ailesiylede yok ufak laf atışmaları filan oluyo garip tavırları var ama ben üstesinden geliyorum. Ama uzak olmayıda çok büyük bi avantaj olarak görüyorum. Görümcelerimle aramda yaşam standartları olarak çok fark var mesela bu oraya gidince çok sorun olacak gibi geliyor. Eşim ailesine yakın olursa bana karşı değişirmi diye düşünüyorum. Sizleri okuyorum aile yakın olursa para mevzuuları çıkar mı, çocuklarıma karışılır mı bir sürü soru işareti işte. Tabi olumlu yönleride vardır mutlaka. örneğin çocuklarım için hayallerim var ve bu imkanlar genelde büyük şehirlerde mevcut. Amann kafam çok karışık.

benim nacizade fikrim eğer endişleriniz varsa bu işi erteleyebildiğiniz kadar erteleyin derim...eşin ailesinden çeken bi insa olduğum için bole diyorum ama...iyi olacağını düşünüyosununzda sizin kararırınız tabi..ama onlar karışmazsa canları sıkırlır kanatindeyim ben..şapkanızı önünüze koyup iyice bir düşünün..

eşin nasıl kendi kendine karar veriyor anlamadım, eninde sonunda gideceğim yer orası diye sanki tek başınamı gidecek. bu beraber alınacak bir karar, tavrınızı koyun bence ve kesinlikle gitmeyin, iki tarafada uzak olmak en iyisi:45:

benim nacizade fikrim eğer endişleriniz varsa bu işi erteleyebildiğiniz kadar erteleyin derim...eşin ailesinden çeken bi insa olduğum için bole diyorum ama...iyi olacağını düşünüyosununzda sizin kararırınız tabi..ama onlar karışmazsa canları sıkırlır kanatindeyim ben..şapkanızı önünüze koyup iyice bir düşünün..
teşekkür ederim. Eşimle şuan için başka bi şehir konusunda hem fikiriz oraya gidersek 6 yıl kadar kalacağız ama sonra yine aynı konu başlayacak oraya gitsekde mutlu olmayacak bence. Aslında ailem orda olduğu için değil güzel bi hayat için filan diyo ama erkek milleti işte neler duyuyoruz neler okuyoruz.

eşin nasıl kendi kendine karar veriyor anlamadım, eninde sonunda gideceğim yer orası diye sanki tek başınamı gidecek. Bu beraber alınacak bir karar, tavrınızı koyun bence ve kesinlikle gitmeyin, iki tarafada uzak olmak en iyisi:45:

benide korkutan bu ilk kez böyle emrivakii konuşurken gördüm onu hiç hoşuma gitmedi. Bide asla zorlama şeyleri sevmem bunu çok iyi bilir. şuana kadar asla istemediğim bişeyi yapmadım ama çoluk çocuk filan deyince bazı şeyler istemedende olsa kabullenilir mi?

teşekkür ederim. Eşimle şuan için başka bi şehir konusunda hem fikiriz oraya gidersek 6 yıl kadar kalacağız ama sonra yine aynı konu başlayacak oraya gitsekde mutlu olmayacak bence. Aslında ailem orda olduğu için değil güzel bi hayat için filan diyo ama erkek milleti işte neler duyuyoruz neler okuyoruz.

hııııı ailesi için değilmiş o bnim külahıma anlatsın.ya o şehrede gidebilirsin ama tabi ailesi size karışmasa.o korkutğun sorunlar ortaya çıkmasa.ailesini sen tanıyosun karışırlar diye korkuyasan bi 6 yıl daha kafanı dinle.sonrası allah kerim.

hııııı ailesi için değilmiş o bnim külahıma anlatsın.ya o şehrede gidebilirsin ama tabi ailesi size karışmasa.o korkutğun sorunlar ortaya çıkmasa.ailesini sen tanıyosun karışırlar diye korkuyasan bi 6 yıl daha kafanı dinle.sonrası allah kerim.

sanırım şimdilik en doğru çözüm bu.

Bencede eşiniz sadece ailesine yakın olmak için o şehri istiyor.

Ama güyya size bu durumu çaktırmıyor.

Erkekler bizler gibi ince planlar yapmazlar

çocuklar ne olacak,evliliğimiz nasıl etkilenecek

eşim mutlu olur mu acaba o şehirde vs..

Bu tarz düşüncelere ancak biz kaplırız.

Onlara göre sorun yok.

Kendi ailesi ya,görmezler sezinlemezler önceden olacakları.

Bencede sorun yaşarsın,ben olsam asla kabul etmezdim.

Tabii bu eş ailesinede bağlı.

Ki sensorun yaşayacağını düşünüyorsan kesin yaşarsın.

bencede eşiniz sadece ailesine yakın olmak için o şehri istiyor.

Ama güyya size bu durumu çaktırmıyor.

Erkekler bizler gibi ince planlar yapmazlar

çocuklar ne olacak,evliliğimiz nasıl etkilenecek

eşim mutlu olur mu acaba o şehirde vs..

Bu tarz düşüncelere ancak biz kaplırız.

Onlara göre sorun yok.

Kendi ailesi ya,görmezler sezinlemezler önceden olacakları.

Bencede sorun yaşarsın,ben olsam asla kabul etmezdim.

Tabii bu eş ailesinede bağlı.

Ki sensorun yaşayacağını düşünüyorsan kesin yaşarsın.

çok teşekkür ederim yazdıklarını inan birebir düşünüyorum. Eşimi seviyorum onunda beni sevdiğine inanın eminim. Tek sorun bu aramızda bu konu dşında gerçekten mutlu bi evliliğim var.. Ama kurduğum seneryolarda bütün büyü bozuluyor. Sanki bi sorun aramızda dev gibi büyüyecek gibi bi his var içimde. Allahım sen hakkımızda hayırlısını nasip et

her zaman ilişkilerde mesafeden yanayım.madem o insanlarla sorun yaşayacağını düşünüyorsun yaşadıkları şehre gitme:50:
zaten şimdi başka yeri istedik 6 yıl orda kalıcağız diyorsun.en doğrusu da bu bence
6 yıl sonrada başka bir şehre git

valla canım burası derdim var başlığı olduğu için genelde problemi olanlar konu açıyor haliyle ben tüm kaynanalar kötüdür tüm görümceler kötüüdr diye bişeye inanmıyorum
zaten aranızda bariz bi sorun yokmuş,
büyük şehri herşeyden önce çocukların için düşünmelisin, sonuçta çocuklar için her türlü seçenek daha bol
tavrını tarzını koruyup aynı semtte oturduktan sonra, saygıyı muhafaza ettikten sonra sorun olmaz bence, zaten sorunsuz hayat olmuyor ama sen bu sorun yönetimini öğrenmiş görünüyorsun zaten, içli dışlı olmadıktan sonra, o çocuklar benim ben kendi bildiğim doğrulara göre yetiştircem mesajı verdikten sonra nolabilir ki
istersen anaokulu çağına kadar ertele bebişlerin sonra taşının derim
:13:

Son düzenleme:
kalbinizin sesini dinleyin...
ne kadar uzakta olursanız sizin için okadar iyi.
bizde her iki tarafa uzağız...
eşim bi ara alesinin bulunduğu şehre yakın bir şehire gitmeyi teklif etti...
araları 1 saat bile değil...arabayla daha kısa mesafe...
farklı şehirler olmasına karşı istemedim..
başıma geleceği biliyorum hissediyorum...
uzak olabildiğin kadar uzak ol....
şuanki rahatlığı ve özgürlüğü bulamayabilirsin....
eşinin ikna etmeye çalış
hakkında hayırlısı olsun

aynı şeyleri bende düşünüyorum malesef bizde tayinciyiz şark görevinden sonra eşim kendi ailesine yakın bi ili tercih etmeyi düşünüyo ki allahtan kendi ilini seçme gibi bi şansı yok..
fakat önümüzde baya bi zaman var bunları gerçekleştirmek için bu zamana kadarda tavrımı belli etmiyorum eşime bu durumdan ne kadar rahatsızlık duyduğumu bilmesini istemiyorum :)
benim sorunumda kayınvalidem kaynatam değil eltim sırf bu yüzdne gitmek istemiyorum

sizde eğer gerçekten bu saydıklarınızı yaşayacağınıza inanıyosanız erteleyebildiğiniz kadar erteleyin...olduki gittiniz araya mesafeyi koyarsınız kimse sizin özel hayatınıza aile yaşantınıza karışamaz.bu tavrı en başından belli ederseniz pek sorun yaşamazsınız

çocuklarınız büyüyor?
o büyük şehirlerde çocuklarınız için çok iyi bir gelecek olabilir..

tabi dezavantajlarından uzak olduğunuz müddetçe

Tüm yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Sayenizde farklı pencerelerden bakabileceğimi düşünüyorum.

çocuklarınız büyüyor?
O büyük şehirlerde çocuklarınız için çok iyi bir gelecek olabilir..

Tabi dezavantajlarından uzak olduğunuz müddetçe

aslında bende büyük şehirde doğdum büyüdüm küçük yerler benide bunaltmaya başladı. Burada şöyle bi kahve içip kafa dinleyecek bi yer bile yok. çocuklar içinde farklı aktiviteler yok.
Eşimde gitsek bile o büyük şehrin benim çok sevdiğim beğendiğim bi ilçesinde otururuz diyor. Ailesine 1 saat mesafede orası. Ama atama yerleri merkezden belli olduğu için o ilçeyede düşmeyebiliriz.
Yanlız eşim dün gece bozulduğumu anlamış sabah beri hata telafisi peşinde. Ama çok da tatlı :17:

aynı şeyleri bende düşünüyorum malesef bizde tayinciyiz şark görevinden sonra eşim kendi ailesine yakın bi ili tercih etmeyi düşünüyo ki allahtan kendi ilini seçme gibi bi şansı yok..
Fakat önümüzde baya bi zaman var bunları gerçekleştirmek için bu zamana kadarda tavrımı belli etmiyorum eşime bu durumdan ne kadar rahatsızlık duyduğumu bilmesini istemiyorum :)
benim sorunumda kayınvalidem kaynatam değil eltim sırf bu yüzdne gitmek istemiyorum

sizde eğer gerçekten bu saydıklarınızı yaşayacağınıza inanıyosanız erteleyebildiğiniz kadar erteleyin...olduki gittiniz araya mesafeyi koyarsınız kimse sizin özel hayatınıza aile yaşantınıza karışamaz.bu tavrı en başından belli ederseniz pek sorun yaşamazsınız

sanırım eşlerimiz aynı meslekte onunda asıl memleketini seçme şansı yok ama orası olsa daha çok sevinirim. Kendi ailemede 1 saat mesafesi var çünki en azından kendimi yanlız hissetmem.
Ama diğer tarafta hep deplasmanda olacağım.

Back