Sizce napmalıyim +18

Bu yaz nikahı kıyacaksanız sizde istiyorsanız birlikte olun çünkü seneye kadar kim öle kim kala demişsiniz ya zaten Allah korusun yine ayrıldık falan olduğunda adınız dul olacak kız oğlan kız demeyecekler hiçbirşey yaşamasanda sonuçta nikah kıyılmış ve evli olacaksın yine dul olmuş oluyorsun eğer sende istiyorsan duygularına gem vurma derim yine de siz bilirsiniz

Yahu ayrılırız diye, kim öle kim kala hesapları yapa yapa yaşanabilecek bir şey değil bu. Ayrılabilirsiniz de, ne olmuş? Severek, isteyerek kazandığınız bir tecrübe olur. Evlenip de ayrılabilirsiniz, yine ne olmuş? Sizin değerinizi kıçıkırık bir imza mı belirliyor? Yapmak istemiyorsanız da, yapmayın, siz ne istiyorsanız o önemli olan.

Bu yaz nikah yapcaz düğün seneye nişanlım birlikte olmak istiyor ne yapmalıyım bilmiyorum sonuçta seneye kim öle kim kala , hadi onuda geçtim görevine dönecek geri biz bişey anlamadan, birşey yaşayamadan kafam karıştı böyle bişeyler yaşayan varmı 😐
Evlendiğimizde özgürce ve yeni evimize, yeni yaşamımıza başlarken, her şeyi doğru zamanda yaşamak istiyorum kaçak göçek, içim rahat değilken yaşamak istemiyorum de. O zaman ısrar etmez diye düşünüyorum.

Bu yaz nikah yapcaz düğün seneye nişanlım birlikte olmak istiyor ne yapmalıyım bilmiyorum sonuçta seneye kim öle kim kala , hadi onuda geçtim görevine dönecek geri biz bişey anlamadan, birşey yaşayamadan kafam karıştı böyle bişeyler yaşayan varmı 😐
İstemiyorsa bunu yaşamak zorunda değilsin, çekinmeden hayır de, o beden senin karar da senin. İstediği kadar trip atsın hatta hayır demen çok zoruna gidiyorsa gidebileceğini söyle, bak nasıl kuzuya dönüyor. Böyşe düşünmekte de sonuna kadar haklısın

Ben ilk nişanlıyken başladım. İyiki öyle başladım çünkü vajinusmustum, zarım küçükmüş operasyon yaptırdık tedavi oldum sonra başladık ilişkiye. O kadar para verildi. Evlilik telaşında başka bir şeye para veremezdik o an. Bir de sevişmek çok güzelmiş sevdiğin insanla. Keşke nişanlımla daha önce karşılaşsaydım dedim.

Ama benim nişanlım hiç baskı yapmadı. Böyle bir süreç boyunca bu noktaya geldik. Şimdi fırsat buldukça yapıyoruz, dünyanın en güzel şeyi.

Ancak ben hiç kim öle kim kala diye düşünmedim. Sevdiceğime güveniyorum
Bu operasyon çok mu maliyetli acaba ?

Seneye ne olur ne olmaz dediginiz adamla neden nikah kiyiyorsunuz peki ne zman dugun yapcaksaniz o zman nikah kıyın..yada nikahi kiydiniz madem nikahin getirdigi sorumluluklari yerine getirin...cok sacma buluyorum önceden yok iş için yok bilmem ne icin kıyılan nikahlari :/

Ben zinaya karşiyim. Tercih sizin. Yap yapma diyemeyiz. Ben yapmadim, teklif gelseydi yapmazdimda.

Ben anlamadım bu yaz evleniyorlar zaten bazıları zina demiş bazıları evlilik öncesi demiş. Beraber yaşamaya seneye başlayacaklar ama evleniyorlar bu yaz. Düğünün ne hükmü var..
Bu ülkenin ciddi bir bölümü düğün olup kız gelinlik giymeden evlendi saymıyor. Konu sahibinin durumu da bu, kaldı ki kendisi de böyle düşünüyor. Nikahı tayin işlemleri için kıymışlar, evlilik hayatına geçmek için değil.

Bu ülkenin ciddi bir bölümü düğün olup kız gelinlik giymeden evlendi saymıyor. Konu sahibinin durumu da bu, kaldı ki kendisi de böyle düşünüyor. Nikahı tayin işlemleri için kıymışlar, evlilik hayatına geçmek için değil.
İyi de kim öle kim kala düşüncesinin ne hükmü kalıyor ki nikah kıyıldıktan sonra?

İyi de kim öle kim kala düşüncesinin ne hükmü kalıyor ki nikah kıyıldıktan sonra?
Açıklamama aynı soruyla cevap vermişsiniz. Burası avrupanın bir kasabası değil, bildiğiniz anadolu. Gelinlik giyilip koca evine yerleşilmeden evlendi gözüyle bakılmıyor çoğu yerde. Nişanlısından boşanan çok memur var. Açıklama gereği oluşursa nişanlıyken nikah kıydık ama düğnümüz olmadı diyorlar.(eşim de bu şekilde boşandı,hatta dava açılırken de bunu özellikle belirtiliyor ki tek celsede bitsin, böyle durumlarda 1 yılı doldurma şartı da aranmıyor) Yani kağıt üzerinde evlilik. Pek çok gelin ailesi de kocası değil nişanlısı olarak görmeye devam ediyor.

Türkiye bir kuşakta (ki kuşak olacak kadar zaman da geçmedi) çağ atlamadı. Ülkenin en az %60ı için bekaret hala önemli,hala bunun cinayetleri işleniyor. Konu sahibi ve çevresi için de hala önemli ki "seneye kim öle kim kala" diyor. Sizin zihniniz bu konulara çok evrensel bakıyor olabilir ama bu coğrafya henüz sizin ulaştığınız noktada değil. Neden değil diye insanları suçlamak da çok anlamsız. Bizim yetiştireceğimiz çocuklar (eğer gerektiği gibi yetiştirirsek) aşacak bu meseleyi.

X