- Konu Sahibi BenOzgurce
-
emek harcanmadan,alın teri dökmeden elde edilen kazanç (miras hariç) ben ce helal değildir.artık kumar mı dersiniz,şans mı bilemem ama helal kazanç değildir.
benim kendi görüşümde şans oyunları,faiz yemek kadar haramdır..
ne insanlar var ki çocuğunun süt parasını gidip o bilete, lotoya,iddaaya vb yatırıyor. peki o çocukların, eşlerin ne günahı var. allah sormaz mı bunu? emeksiz yemek olmaz kardeşim bu ortada, hele bir de başkalarınn rızkları var ki ortada o da içler acısı!
sizlere katılıyorum arkidişler, bencede haksız kazanç ve haramdır. tamam zorla olan bir şey değil ama birileri kaybederken diğeri kazanıyo bu yüzden haram olduğuna biliyorum ve inanıyorum. ama genede çıkmıycağını bile bile arada alırımhayır işlerinde kullancamdaa.s.
Aslında bende kararsızım..
Çünkü alınteri yok..
Ancak bir yandanda alan razı veren razı ..
Bu yüzden bilemeyecegim,,fakat piyango bize çıksada fena olmaz hani ..jeyyar:roflol:
Kumarda kimse yeni bişey üretmiyor bir çaba sarfetmiyor sadece ortaya para konuluyor ve bu paralar birine gidiyor.. geriye kalanlara pişmanlık ve üzüntü kalıyor..
Milli piyangoda da bu durum aynıdır ortaya para koyulur ve bu para birine yada birilerine gider. Koyulan parayı kazanamayanlara da üzüntü verir...
helal kazanç olmayan bir parayı nasıl insan kullanabilir... nasıl hesap vereceğini düşünmeden umutla bekleyebilir....Rabbim nasip etmesin inşallah bana...
ben bunu arastirmadan once milli piyango ciksin diye 4444 tefriciye okumuslugum vardır
Allah affetsin
aliyorum bazen cikarsa diye..
ama kesinlikel kumar oldunu ve caiz olmadini dusunuyorum..
sole bi aciklamasi var bazi insanlar ellerindeki son parayi veriyor bilete diyelimki eve yemek goturmuo bilet alio
sonra cikmio
sen 3 kurusla aldigin biletle milyarlar kazaniosun alin teri olmadan ve bu aldiin ikramiyede o son parasini verenler vs hepsinin payi var
senin ikramiyende payi olan herkesin helal etmesi lazim
e bu imkansiz olduu icin helal degil birkere alin teri olmadan kazanilmis para..
ama okadar istiorumki cikmasini of yani offf mannaklik boyutunda istiorum
senağlama of cokda kotu bisey ediorum ama cok istiorm senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?