ayy süper bir bilgisayar öğrtmeni :)) ekran kartı kalitesi diyorsunda ahh keşke anlasam :))) yazmışlar grafik işlemci ddr bilmem ne bir 1gb 8gb 1333mhz filan insanın kafası karışıyor vallahi :)) önerilerin varsa mutlaka dinlerim.bir de sony laptopumu herhalde bi 4 yıl olmuştur kullanalı hala da iş görüyor ama yenisi lazım o yüzden para veriyosunuz ama yıllarca sorunsuz çalışıyor.beyaz istiyorum ama dell de ve asus da beyaz bulamadım maalesef.
Evet canım insan alınca uzun süre kullanmak istiyor az para verilmiyor ne de olsa.
Sana bildiğim kadarıyla açıklayayım neyin ne olduğunu.Çünkü donanım konusunda pek iyi değilim ama kendi bilgisayarımı alırken tam 1 ay takip ettim netten kendime hem özellik hem fiyat bakımından en uygun olanı bulabilmek için.
Senin sony üzerinden gdiyorum
1)İşlemci:intel core i3 Çift çekirdekli i5 i7 var.hepsinde özelliği artıyor çekirdek sayısı artıyor.
Bunu şöyle düşünebilirsin ne kadar çok çekirdek o kadar çok işlem.
Ama film için i3 gayet iyi.(Benim mühendislikte okuyan bir arkadaşım var işlemcisi i3 bile değil ve 3 yıldır kullanıyor size hayli hayli yeter bu özellik diye düşünüyorum)
2)Ekran boyutu:Bu monitör büyüklüğü demek.
3)Ekran çözünürlüğü:Ekranınızda görüntülenen piksel sayısını belirtmek için kullanılan değerdir.
4)Ekran kartı:Bunu da şöyle düşünün.Ekran kartı belleği ne kadar fazlaysa görüntüler monitöre o kadar çabuk gelir.Sony ekran kartı belleği 512 mb bu da film için uygun bence.
5)Sistem belleği:Bu da bilgisayarınız açıkken kullacağı bellektir.sony'nin 4 gb bu da size yeter.max bellek de belleği artırabiliyorsunuz bellek takıyosunuz falan buna gerek kalmaz size diye düşünüyorum.
6)Disk kapasitesi:bu da bilgisayarın hafızası.sony'nin 500 gb bu da yeter size.
7)Optik sürücü:cd dvd takılan yer var ya.Bu o oluyor.Bundan pek anlamıyorum :)
8)Wireless seri port e-sata falan demiş bunları da ben de pek bilmiyorum
9)İşletim sistemi:Tüm programları denetleyen yazılım gibi düşünün.Bilgisayarın yöneticisi gibi.Sony'nin Windows 7 Home Premium işletim sistemi de iyi.
Sony'yi alabilirsiniz ama aynı özelliklere hatta daha yüksek özelliklere sahip olanları daha uyguna bulabilirsiniz.
Bence 1 2 hafta araştırın ve tanıdığınız bilgisi olan olmayan herkese sorun.Çabuk karar vermeyin.