Sizce evliligime devam etmelimiyim dusuncelerinizi merak ediyorum

Merhaba sevgili hanimlar.ben 5 yillik evliyim 35 yasindayim cocuk yok.esimle cok uzun yillar sevgililik donemi yasadik birlikte cok sey paylastik.kendisi oldukca muhafazakar namazinda orucunda bir insandir.sevgiliyken yasadigim sorunlar evlilgimdede tabiki devam etmekte.maddeler halinde siralayacak olursam.1.kiyafetime cok karisiyor yazin kisakollu giyemiyorum pantolonuma karisiyir yani soyle soyleyim sizlere tesetturlu gibi giyiniyorum asla kisa kollu pantolon giydirmiyor bu yillardir boyleydi ben bastan tavizi vermistim olgunlasamadigim zamanlardan..2.karakter olarak sert ofkeli ben eger bir konuya itiraz edersem bagirip cagiran biri asla kibarca konusup konuyu kapatamaz.3.yasadigim yerde hickimsem yok ailem baska sehirde onun ailesiylede anlasamiyoruz yani cok yanliz hissediyorum kendimi.4.bizim maddi problemlerimiz olmasina ragmen annesine ara ara maddi yardimlarda bulunuyor cesitli yollardan fakat normalde ben buna birsey demem ama annesi malesef bizim evliligimize hicbir katkisi olmadi bunuda gectim cok kotuledi beni esime.evliligimiz gecmiste cok sarsilmisti onun cikardigi problemlerden dolayi ve bizim nasil oldugmuz asla umrunda degil oglunuda isi duserse arar normalde aramaz sormaz cagirmaz.saydigim sebeblerden oturu ayda 1 kavga ederiz 3 4 gun hic konusmayiz.bence cok sık kavga ediyoruz.ben artik dayanamamaya basladim asiri derecede mutsuzum sizce ayrilmanin vakti geldimi.tesekkur ederim simdiden yorumlarinizi merakla bekliyorum
devam edecekseniz neden devam edeceksiniz . çokmu mutlu ediyor sizi

Cevap veriyorum bu evlilige devam etmelisiniz. Bu cevabi beklemiyordunuz degil mi? Neden diyecek olursaniz siz size saygi duyan biri ile mutlu olamazsiniz. Ayni sey esiniz icin de gecerli cunku esiniz de kendisine saygi duyan ve sozunu dinlemeyen biri ile mutlu olamaz.

Uzun bir sevgililik doneminizden bahsetmissiniz 5 yillik evliliginizi de hesaba katarsak hatiri sayilir bir zaman mutlu mesut gecinmissiniz. Sevgi taniminiz bunlar olmasa maksimum 10 gun idare edebilirdiniz. Tabi siz butun bunlara emek demissiniz. Siz bu adamin sevgisini kazanmak icin ustune emek vermissiniz. Haketmissiniz artik bu sevgiyi ve odulunuzu almissiniz. Bakiniz rahatsiz oldugunuz sey kavgalariniz. Yani bunlar olmasa siz mutlu mesut devam edeceksiniz. Basindan beri rahatsiz olmaniz gereken seyler size saygi duymamasi olmasi gerekirken sizin dolup tasmanizi tetkileyen dis faktorler olmus. Bunlar olmasa bir sorun olmayacakmis. Evliliginizin gecmiste sarsilma sebepleri yine dis faktorler. Gordugunuz gibi siz gayet uyumlu bir ciftsiniz.

Sizin amaciniz zaten bosanmak degil. Siz sadece bosan cevabi almak icin acmistiniz konuyu degil mi? Konunuzun muhafazakarlik, namaz ve orucla hic alakasi yok keske oralara hic girmeyip suyu bulandirmasaydiniz.

Yukarida yazdiklarim konunuzun amaci sosyal deney degilse gecerli. Neden boyle dusundugume gelirsek sevgiliyken yasadigim sorunlar evliligimde de tabi ki devam etmekte cumleniz bana bunu dusundurdu. Yorumlarimizi merakla beklemeniz de dikkatimden kacmadi. O kadar merakla beklemissiniz ki konu acar acmaz uyumussunuz.
Sevgililik doneminde gercekleri bu kadar iyi gorememisim.birde bu kadar aci cekmedigimden iliskimiz bu denli yipranmadigindan devam ettim bu denli mutsuzda degildim cunku.ben duzelir diye evlenmedim duzelmeyecegini biliyordum ama ben BÜYÜDÜM OLGUNLASTIM.iste bu yuzden davranislari cekilmez gelmeye basladi.bakiyorum baskalari boyle degil bu cok agrima gitmeye kendimi zavalli gibi hissetmeye basladim kisacasi gercekleri cok gec gordum.onceleri bu kadar agrina gitmiyordu zamanla tolerasyonum azaldi.birde gurbette yanliz kalinca tuzu biberi oldu herseyin.

8 yıllık sevgililikte de mi göremediniz gerçekleri? Evlendiğinizde de küçük değilmişsiniz ki 30 yaşındaymışsınız. Bile bile lades demişsiniz şimdi ne yapsam diye düşünüyorsunuz. Sevgililikle beraber 13 yıllık bir beraberliğiniz var bu adam 13 yılda değişmediğine göre daha da değişmez demek ki.

beni en cok yipratan seyde kavgalarimiz cok siddetli oluyor bagiriyor ve beni asla dinlemiyor hep suclu benmisim gibi..hemen ofkeleniyor kendini zapt etmesini bilmiyor.oyuzden artik hepsini bir araya getirince ayrilik kararini ciddi bir sekilde uzun zamandir dusunuyorum cunku cok yiprandim kurtulmak istedigim bir girdapta gibi hissediyorum.en ufak bir kavgada asiri kabalasiyor ve cirkeflesiyor.

Adamı bile bile kabul etmişsiniz, değişmesini beklemişsiniz Herseyine eninde sonunda evet dediğiniz üstelik koşa koşa nikâh kıydığınız adam değişmek için neden ugraşsin??? Günün sonunda değişen siz olmuşsunuz.

Haklisiniz..bende ayrilikmaktan baska care goremiyorum.hayatim boyle devam edemez..herzaman hakli oldugnu dusunuyor ve buna artik katlanamiyorum.gunlerce ayni evde ayri odalarda yasamak beni cok yipratti bunu belirli periyotlarda yasiyorum iyi zamanlarimizdada mutlu degilim asil bu yuzden bitmeli bu evlilik.

Merhaba sevgili hanimlar.ben 5 yillik evliyim 35 yasindayim cocuk yok.esimle cok uzun yillar sevgililik donemi yasadik birlikte cok sey paylastik.kendisi oldukca muhafazakar namazinda orucunda bir insandir.sevgiliyken yasadigim sorunlar evlilgimdede tabiki devam etmekte.maddeler halinde siralayacak olursam.1.kiyafetime cok karisiyor yazin kisakollu giyemiyorum pantolonuma karisiyir yani soyle soyleyim sizlere tesetturlu gibi giyiniyorum asla kisa kollu pantolon giydirmiyor bu yillardir boyleydi ben bastan tavizi vermistim olgunlasamadigim zamanlardan..2.karakter olarak sert ofkeli ben eger bir konuya itiraz edersem bagirip cagiran biri asla kibarca konusup konuyu kapatamaz.3.yasadigim yerde hickimsem yok ailem baska sehirde onun ailesiylede anlasamiyoruz yani cok yanliz hissediyorum kendimi.4.bizim maddi problemlerimiz olmasina ragmen annesine ara ara maddi yardimlarda bulunuyor cesitli yollardan fakat normalde ben buna birsey demem ama annesi malesef bizim evliligimize hicbir katkisi olmadi bunuda gectim cok kotuledi beni esime.evliligimiz gecmiste cok sarsilmisti onun cikardigi problemlerden dolayi ve bizim nasil oldugmuz asla umrunda degil oglunuda isi duserse arar normalde aramaz sormaz cagirmaz.saydigim sebeblerden oturu ayda 1 kavga ederiz 3 4 gun hic konusmayiz.bence cok sık kavga ediyoruz.ben artik dayanamamaya basladim asiri derecede mutsuzum sizce ayrilmanin vakti geldimi.tesekkur ederim simdiden yorumlarinizi merakla bekliyorum
Kısa kollu pantolon mu ? Şort mu demek istediniz

Bu hayat sizin burada ki yönlendirmelerle karar vermeniz çok doğru değil. Hep birilerinin dediğiyle mi hareket edersiniz? Eşiniz istediği için verdiğiniz tavizler gibi mesela. Konunun muhafazakarlıkla falan hiç alakası yok. Bile bile evlenmişsiniz bu adamla ,hani evlenmeden önce böyle değildi gibi bir durum da yok ortada.
Hayat sizin oturup adam akıllı düşünüp karar vereceksiniz.

Oncelikle namaz, oruc gibi ibadetleri kişi kendisi icin yapar. Siz onun dayattigi sekilde giyinmeye meyilli olmasaydiniz bunca sene asla dayanamazdiniz.
Bir insanı oldugu gibi kabul edip sonra bakis acisini degistirmeye calisip, basaramayinca mizmizlanmak bana dogru gelmiyor. Evlenmeden oncede ayniymis. Eşinizin yaptigini dogru bulmuyorum yanlis anlasilmasin. Ancak evlenmeden once malzeme belliymis. Maddi yardim kismina bisey diyemeyecegim. Belliki esiniz kadinlari 2.sinif insan olarak görüyor. Boyle bir erkek kadinin sozune ve düşüncelerine kiymet vermez.
Size agir geliyorsa bosanin.

Sevgililik doneminde gercekleri bu kadar iyi gorememisim.birde bu kadar aci cekmedigimden iliskimiz bu denli yipranmadigindan devam ettim bu denli mutsuzda degildim cunku.ben duzelir diye evlenmedim duzelmeyecegini biliyordum ama ben BÜYÜDÜM OLGUNLASTIM.iste bu yuzden davranislari cekilmez gelmeye basladi.bakiyorum baskalari boyle degil bu cok agrima gitmeye kendimi zavalli gibi hissetmeye basladim kisacasi gercekleri cok gec gordum.onceleri bu kadar agrina gitmiyordu zamanla tolerasyonum azaldi.birde gurbette yanliz kalinca tuzu biberi oldu herseyin.
aynı durumları yaşadım ve 6 yıllık sevgilimden ayrıldım. anlattıklarını benzerini yaşadım. kısakollu falan giyiordum o kadar da değil ama yaka açık olmasın pantolon bol olsun askılı olmaz elbise etek olmaz denize mayo bikini olmaz bunlar vardı bendede. benim korkumda onun yaşadığı şehire gidip yalnız kalmak ve onun bu davranşları çekilmez olduğunda senin durumunda kalmak istemediğim için ayrıldım. evet zor oluyo başta ama illaki bir düzen kuruluyor. ben işimi hiç bırakmadığım için o konuda zorlanmadım devam ettim.

bende kendimi aptal ezik gibi hissediyordum arkadaşlarıma bakıyordum eşleri sevgilileri ile tatillere gidiyorlar gayet hoş giyiniyorlar benim özgüvenim yok kimseyle rahat konuşamıyorum psikolojik bi baskıdaydım.

X