Bebek Beslenmesi Sizce ev yapımı yoğurt hangisiyle mayalanmalı..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Hacer22

EVLİ+MUTLU+BEBİŞLİ:)
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
125
1
116
Kırklareli
merhabalar benim bebeğim 4.buçuk aylık ve doktorumuz yavaş yavaş ek gıdaya başla hergün 1 tatlıkaşığı ev yapımı yoğurt ver dedi ama..sorunum sizce yoğurdu hazır haftalık paket inek sütüylemi, devam sütüylemi, bebek sütüylemi, anne sütüylemi yoksa normal inek sütüylemi mayalamalıyım kafam karıştı sizler nasıl yapıyorsunuz bebişlerinizin yoğurdunu birde yoğurt 2 gün yenmelimi yoksa hergün taze mi olmalı???

Her gün bir tatlı kaşığı ver dediyse mayalamak biraz mantıksız ya. Çünkü hazır yoğurt yararlı bakterilerden de ayrıştırıldığı için hazır sütten yapılan ev yoğurdunun pek anlamı olmuyor. Bir de bakterilerden ayrıştırılmamış ürünlerden yapılıyorsa da iki gün içinde tüketilmesi gerekiyormuş. Doktorunuz direk söylesin bence ne yedirmeniz gerektiğini. Aktivia verseniz zararlı mı olur acaba...

ben bbeğim için küçük cam kaplara ev yoğurdu mayalamaya başladım,günde 4-5 kaşık veriyorum,ev yoğurdu dediğim de mandıradan aldığımız süte mayalanan yoğurt yani,marketlerdeki yoğurtların yarardan çok zararı var malum,anne sütüne mayalamayı denemedim,bir komşumuz da çay bardağına mayalıyormuş bir kaç günde bir,taze taze tüketmiş oluyorlar böylece,küçük kaplara mayalanan yoğurt sert olmuyor zaten,süt-yoğurt arası bi kıvamı oluyor,endişelenme yani,tazeyken de daha tatlı oluyor yoğurt,küçük bir kaba 3 günde bir mayalasan taze taze tüketmiş olur bebeğin,ben mandıra sütlerinin daha iyi olacaını düşünüyorum çünkü pastörize sütlerin de foyası çıktı ortaya,ben geçmişte yapıldığı gibi yoğurt yapılması taraftarıyım ama yine de sen bilirsin tabi

ben kızıma 4 aylıkken yoğurt yedirmeye başlamıştım. meyve püresi ve yoğurt vermemi önermişti doktor ama miktar belirtmedi küçük bi kase yerdi. günde bi kaç kez yedirirdim. bizim yoğurdumuz mandıradan geliyor ayrı yoğurt mayalamadım hiç. hazır yoğurtta yedirmedim şimdiye kadar hernekadar bakteri yönünden iyi olsa da orjinali yerini tutmuyor. hastanede falan kan aldırırken zapt edemeyiz gücümüz yetmez hemşireler hep der kemikleri çok kuvvetli diye. bi arkadaşımda küçük güveçte mayalayıp yediriyordu. ama hazır sütü mayalama mümkünse orjinal süt kullan..

Son düzenleme:
canım bir arkadaş aktivia dan bahsetmiş.Sakın verme yavrun daha 4,5 aylık onun eti ne budu ne.....Sana bir tecrübeli anne olarak fikrimi söyleyim.Eğer inek sütü alabileceğiniz bir yer varsa inek sütü al onu 10 dk kaynat.Çay bardağına ya da küçük kavanozun varsa ona mayala.Ama günlük mayala neden günlük diyorum çünkü bebeğini daha yeni ek gıdaya alıştırıyorsun herşeyin en doğalı ve en tazesi olmalı.2-3 gün 1 tatlı kaşığı verirsin sonra 4-5 tatlı kaşığına çıkartırsın git gide miktarı arttırırsın.Eğer inek sütü bulamıyorsan 2 numaralı devam sütüyle mayalayabilirsin.Marketlerde bebek yoğurtları aman mümkün olmadığı sürece onlardan yedirme.

çok teşekkür ederim..bende inek sütüyle diyorum ama bazı arkadaşlarım inek sütünün 1 yaşına kadar ağır geleceğini söylediği için kafam karıştı..galiba en doğrusu doktorumuza sorup ona göre inek sütü veya devam sütüyle mayalamak..sağolun..:)

sen inek sütünü doğrudan vermeyeceksin ki ağır gelsin,sonuçta mayalanıp yoğurt olacak.Yapısı değişecek,faydası kat kat artacak.Kesinlikle bir sütçü bul ve ondan al sütü,5 dk kaynası yeter,küçük kavanozlarda mayalandır,yesin bebişin

arkadaşa katılıyorum.Sütü direk olarak bebeğine verirsen tabiki ağır gelir.Ama sen mayalayacaksın yapısı değişip yoğurt olacak.Sütçüleri kötüleyenleri hiç anlamıyorum.İnekten sağılan taze süt mü zararlı yoksa marketlerde satılan içine bir sürü koruyucu madde konulan süt mü zararlı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…