• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce dış mekan çekimi düğün günümü olmalı? yoksa düğünden önce mi?

auroraas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
133
2
46
İzmir
gelin olmuş veya çevresinde bunu yaşamış bayanlar tecrübelerinize ihtiyacım var...

düğünüm nasipse pazar günü olacak... kınayı cuma düşünüyorum... hem dinlenmek açısından arada bir gün olsun diye... gelelim fotoğrafa...bir iki fotoğrafçıyla görüştüm nedense düğün günü çekim yapmak istemiyorlar...düğünden önce olsun hani sizin kuaförde saç provanız var ya özellikle o gün olsun...tüm günü fotoğrafa ayıralım diyorlar...
gelinklik çok kirlenmiş olmaz mı dedim düğün gününe? fotoğrafçılar hayır diyor... gelinlik bakmaya gittiğim bi yerdeki bayansa kesinlikle düğünden sonraki bir gün fotoğraf işini halletmemi söyledi... gelinlikler simsiyah oluyor dedi akşama :44:

ayy kafam karıştı.. bu konuda tecrübeleri olan varsa yazabilir mi?

canım bende okumuştum hatta ne güzel ogün yorulmuyosun önceden fotoğraf stresi gitmiş oluyor diye düşünmüştüm ama sonuçta ne kadar kirlenicek ki düğün günüde olsa resimciye gidiceksin kirlenicekse gene aynı kirlenicek değişen birşey olmayacak ...

saç provasının olduğu gün çekimin olması bi daha kuaför masrafından da kurtarıyo beni ama :1: gelinlikçi bayanın dediği ne düğün sabahı ne de düğünden önce...mümkünse düğünden sonra çekim yapın dedi... arabaya in bin etekler buruşuyormuş...

ama öylede bi daha kuaför masrafı...:44:

normalde kendileri karşılıyordu kuaför masrafını bi firma photobank diye öyle okumuştum canım evet ikinci kez kuaför masrafı yapmaya gerek yok

bence düğünden önce çektir. saç provası yapılan gün en mantıklısı ben düğün günüm çektirdim biraz acele oldu önce çektirirsen daha rahat olur bence

bence düğünden önce çektir. saç provası yapılan gün en mantıklısı ben düğün günüm çektirdim biraz acele oldu önce çektirirsen daha rahat olur bence

arkadaşının düğün gününde ona eşlik etmiş bi arkadaşımda "düğün günü olmazsa eğer çekim, kuaförden sonra tamamen boş kalırsın sıkılırsın yapcak bişi yok çünkü :) "demişti...herkes farklı yorumluyor tabi..napsam bilemedim walla ... biraz daha yorumlar gelsin bakalım çoğunluk ne yönde :1:

Arkadaşlar mümkünse düğünden önce çektirmekte fayda var. Gelinliğin kirlenmeceği mekanlar seçilebilinir. Düğün günü onca telaşın arasına birde çekim işi girince çiftler çok gergin oluyor. İşlerde aceleye geliyor.

dış mekan fotoğrafçısı olarak tavsiyem bir kaç gün öncesi yada en azından 3 - 4 saat öncesinden başlanması
geç kalmalar, panikler, gec kalacağım diye stresler, ve coğu gec kalan gelinler, hele ki düğün saat 2 - 3 - 4 gibi başlanıyorsa en gec 11 de çekime başlanmalı
yoksa çekimınız pozlara değil nikah saatine odaklı olur ;)

Canım bende dugunden bırkac gun once prova sacımda yapacagım fotograf cekımlerını benım nısanlım fotografcı o oyle uygun gordu ısı bılır kısı olarak bana da mantıklı geldıı vee bence sende dugunden once yap cunku dugun gunu gercekten cok yorulursun...

Canım bende dugunden bırkac gun once prova sacımda yapacagım fotograf cekımlerını benım nısanlım fotografcı o oyle uygun gordu ısı bılır kısı olarak bana da mantıklı geldıı vee bence sende dugunden once yap cunku dugun gunu gercekten cok yorulursun...

canm özel mesajını gördüm ancak mesaj sayım yeterli olmadığı için cevabım ulaşmıyor sana mailini yazarmısın canım ordan yazışalım ?

canım ben de dış çekim yaptırdım saç prova gününde yani düğünden 4 gün önceydi gayet de guzel oldu gelınlıgımde sadece bıraz ucları battı ki dugun gunu dugunun olacagı yere gıderken bılle o kadar batar yanii kafana takma bence dugunden once yaptır ve dugun gunu rahat et :emir_bebek: dugunden sonrada hıc cekım duymadım ben balayına fln gıtmıycekmısınız ? nasıl olacak dugunden sonra en ıyısı once cektırmek bence :34:

:3::3: benim çekimim düğün günü olacaktı fakat yağmurluydu hava riske atamadık gelinlik mahvolur diye... sonra fotoğrafçım dedi ki, sen gelin bakması yapıcakmısın? evet dedim yapıcam. e o gün yapalım dedi... gelin bakmam bu cuma kısmetse çekimde cuma olucak, o gün inanılmaz stresliydim eminim bu da fotoğraflara yansıcaktı, artık ne gelinlik batcakmış, ne aman saçım bozulcakmış umursamadan rahat rahat fotoğraf çektiricem, tavsiye ederimm canımm :9::9:

bizim çekimlerimiz düğün günü olmuştu temmuzda antalyada düşün sen artık o sıcakta tam 3 saat dolaş dolaş inanılmaz yorulmuştum.saçımı topuz yaptırdığım halde akşam düğüne kadar önü düşmüştü.sen daha şanslısın çnk mevsim daha güzel şu an önden çektirme şansınız varsa bence değerlendirebilirsin benim hepsi bir güne sıkıştı foto çekimi gelin alması nikah düğün bayağa koşturmacaydı ama yinede çooook güzeldi :16::16:

eğer düğün günün çok yoğun değilse düğün günü yaptırabilirsin çekimi ama eğer tüm gün fotoğraf çekimi düşünüyorsanız zaten mecburen düğün günü olacaktır. Bazı fotoğrafçılar da h. içi olunca daha uygun fiyat veriyorlar, aslında sadece dış çekim yapılacaksa karlı olur çift için.

bi fotografçı olarak düğün gününde yapılmaması taraftarıyım. hem yaşanan stres.. hem günün karmaşıklığı.. hemde gelin ve damadın üzerindeki gerginlik karelere yansımakta.. fotograf çektirmenin o günü ölümsüzleştirmenin tadı bile başka. yani çekimi bi zorunluluk değil de keyif alarak bol vakitli stressiz bir anda yapmak gelinliğin kirlenmesi sorununu gözardı ederek pozlar vermek emin olun harika sonuçlar çıkartacaktır.

O heyecanın fotoğrafa yansıması için biz düğün günü yapıyoruz.
Tabi tüm gün oldukça yoğun olacağı için düğün öncesi ve sonrasıda mantıklı..

:3::3: benim çekimim düğün günü olacaktı fakat yağmurluydu hava riske atamadık gelinlik mahvolur diye... sonra fotoğrafçım dedi ki, sen gelin bakması yapıcakmısın? evet dedim yapıcam. e o gün yapalım dedi... gelin bakmam bu cuma kısmetse çekimde cuma olucak, o gün inanılmaz stresliydim eminim bu da fotoğraflara yansıcaktı, artık ne gelinlik batcakmış, ne aman saçım bozulcakmış umursamadan rahat rahat fotoğraf çektiricem, tavsiye ederimm canımm :9::9:

canım sen yaptırdın sanırım çekimi.. ben takip edemedim bi süre forumu... yanlız biçok arkadaşım prova saçının düğün günü saçıyla alakası olmadığını söyledi... ölesine bi iki model deniyolarmış... yani sonuçta fotoğraf kalıcı bişi en güzel saç makyajın olması gerekiyor... ucuz olsun diye provaya atmakla risk mi alıyoruz acaba? hiç prova günü çektiren var mı ki?

canım ben de dış çekim yaptırdım saç prova gününde yani düğünden 4 gün önceydi gayet de guzel oldu gelınlıgımde sadece bıraz ucları battı ki dugun gunu dugunun olacagı yere gıderken bılle o kadar batar yanii kafana takma bence dugunden once yaptır ve dugun gunu rahat et :emir_bebek: dugunden sonrada hıc cekım duymadım ben balayına fln gıtmıycekmısınız ? nasıl olacak dugunden sonra en ıyısı once cektırmek bence :34:

canım düğünden sonra balayına kadar 2 günümüz var.. belki o zaman dedik ama o zamanda bi daha kuaför masrafı çıkacak... sen provada yaptırmışın nasıldı saç provası makyaj düğün günü yaptığı gibi güzel yapıyolar mı? yoksa prova diye baştan sağma mı?

canım düğünden sonra balayına kadar 2 günümüz var.. belki o zaman dedik ama o zamanda bi daha kuaför masrafı çıkacak... sen provada yaptırmışın nasıldı saç provası makyaj düğün günü yaptığı gibi güzel yapıyolar mı? yoksa prova diye baştan sağma mı?

canım benim prova saçımla düğün günü saçım aynıydı hiç de baştan savma falan olmadı nasıl düğün günü saç makyaj hazırlık yapıldı aynısını prova günü yaptık provanın amacı o zaten ben çok memnun kaldım açıkcası ve porselen makyaj yaptırdım provadada düğün günü de bence sen hiç stres yapmadan prova günü git çektir fotoğrafını ve keyfini çıkar :16:

canım sen yaptırdın sanırım çekimi.. ben takip edemedim bi süre forumu... yanlız biçok arkadaşım prova saçının düğün günü saçıyla alakası olmadığını söyledi... ölesine bi iki model deniyolarmış... yani sonuçta fotoğraf kalıcı bişi en güzel saç makyajın olması gerekiyor... ucuz olsun diye provaya atmakla risk mi alıyoruz acaba? hiç prova günü çektiren var mı ki?

bizim burda gelin bakması yaparlar.. ben o gün çektirdim. gayet güzel oldu :))

Back