- Konu Sahibi zeynep_tuana
-
mrb kızlar.bende tam bu konuyla alakalı topic açacaktım baktımki bi arkadaşımız açmış zaten :)
evet katılıyorum bazı arkadaşlara dini nikah biraz daha rahat olmak için fırsat olarak görülebiliyor bazen evlilik öncesinde.nişanlıyken eyvallah ailemin görüşüne saygı duyuyorum nişanlıyken imam nikahı olmama hüsusunda.ama babam tutturmuş düğün gününün gecesinde olurmuş dini nikah.cumartesi akşamına denk getiricez biz düğünü.e şimdi 11buçuk-12de evde olunur düğünden sonra en erken.e gece hoca bulmak getirmek.bide ne bileyim öyle yorgun argın.olacak iş mi sizce? bari düğünden 1-2 gün önce olsun diyorum.zaten resmi nikah düğünden 1-2 hafta önce olacak.yok bir türlü kabul ettiremedim yaa..ne yapmalıyım sizce? ben şuan olsun demiyorumkii en azından düğünden 1 gün önce olsunda sıkışmayalım düğün gecesi yorgun argın olmaz diyorum.çokmu saçma bişey sizce bu istediğim
canım ya tabikide çok saçma değil hatta çok yerinde bir istek seninki.baban bunu neden o gece istiyor anlamadım da açıkçası.zaten 1-2 hafta önceden nikahınızda kıyılacakmış.ben gece yarısı hoca nikahı yapıldığını da hiç duymadım.nöbetçi hoca mı olurmuş.bence ailenle tekrar konuş veerkene almaya çalış.şimdiden mutluluklar
ailenin dediği oluversin cnm ha bir gün önce ha sonra yorgunluk oluversin bırakta 15 20 dk ancak süryor cnm bir kez oluyor zaten :hulya:
gündüz kuaföre gitmeden önce aradan çıkartın yaa dayımla yengemin öyle olmuştu..anneanneme geldiler sabah :) tabi biz gelini almaya gitmeden önce o gelmiş oldu kaydirigubbakcemile3 nikahlarını kıydıık sonra bide kuaför vs..yaa gece olur mu yaaa sıkıştırılır mıı..sanki hemen nikahınız var diye gelin alıcıdan sonra aklinialirimsmile kaydirigubbakcemile3
bizde düğünden sonra eğlenmeye gidicezaklinialirimsmile
sebaha kadar dance taym kaydirigubbakcemile3
yaaa günler cuvala girmedi ama düğün gecesi gelinlikle arkadaslarınla eğlenmek her gece olmazkiiiiiiiii sempatiksalakcinni
Ben bi bayan hocaya sordum bunu. Nisanlilik döneminde dini nikaha karsiyim demisti. Nisanlilar ozaman birbirlerini evli görüp herseyi yapabiliriz düsüncesine kapiliyorlar belkide ilerde pisman oluyorlar, belkide ayriliyorlar vs. vs. diye bahsetti. Hatta dini nikah diye birsey yoktur gerekmez dedi. Resmi nikah zaten dini nikahmis. Eskiden nikahi müftüler (sanirim müftüydü) kiyarmis, sonra devlet nikah olayina el atinca, insanlar hem dini hemde resmi nikah kyidirmaya baslamislar. Resmi nikah yapildiginda zaten herkes senin evli oldugunu ögreniyor dedi hoca hanim, zaten önemliside budur dedi, yani herkesin senin evli oldugunu bilmesiymis önemli olan. Ama isteyen resmi nikahla beraber dini nikahta kiyar bu sorun degil günahi yoktur dedi, ama sadece resmi nikahli olmaninda günahi yokmus. Ayrica dini nikah kiyilacaksa dügün günü kiyilmasindan taraftar, ki bencede en dogrusu budur zaten.
ayy canım sonunda :2: duygulandım bak şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?