Sizce çok mu erken?

ahh be canım :) benim bir evim bile yok yurtta iki kişilk kutu gibi bir oda da kalıyorum ve yeterince süsledim orayı oda arkadaşımda aksine bunlarla pek ilgilenmeyen bir insan süs püs uzak ona bence:) Pekte iyi anlaşamıyoruz herşey tek taraflı olcak değil ya dimi..
sıkılıyorum yaniiişakkıdı

e illaki paramı yatırım yapayım diyorsan altın al.eline geçtikçe git çeyrek al, bilezik al. yurtta saklama tabi kaydirigubbakcemile3 sonra nişanlandıktan sonra falan bozdurur çeyiz yaparsın.

Sakıncası yoksa ne aldınız şuan beğenmiyorsunuz??
Beyaz eşya falan mı??
MESELA YEMEK TAKIMI ALDIM OZAMAN KARE
YOKTU SIMDI KARE BEYENIYORUM KLASIK TAKIMIM KARE OLMADI SIMDI COK GUZELLERINI GORUYORUM AMA GERK YOK BOSUNA PARA VEREMEM
BEYAZ ESYLARIMI NİŞANLIYKEN ALDIM CUNKU TAKSITI BITSIN ISTEDIM ONLARDA SORUNUM YOK CUNKU ALIRKEN ZATEN EN YENI MODELLERI BILEREK ALMADIK FIYAT FARKI COKTU
AMA SENI ANLIYORUM HEVES EDIYORSUN ALMAK ISTIYORSUN
KAHVALTI TAKIMI FEALN ALABILIRSIN MESELA

ne kadar zevkli de olsa paranızı bunlara harcamayın derim
biriktirmenin bi yolunu bulun ilerde lazım olduğunda kullanırsınız
birikmiyorsa da birikmesin
süse püse harcayın
ne tabağı ne çanağı
al işte bi gurbaaa daha :roflol:
latifime aynen katılıyorum
ceyiz meyiz boş işler harca ülen nil süsüne püsüne :lepi:

belkim zengin bi koca bulursun da butun masrafları ona yüklersin delikafadulden

valla cnm sen erken akıllanmıssın ben hiçç takmıodum mesela ceyızı aman bosver dıyodum annem bısıler alıodu eve açıodum evde kullanıoduk annem kızıodu sonuçç suan nişanlıyım ahh basıma vuruorum sımdı keske dıorum ama suan cok zorlanıorum çeyız ısıne ınan cok para gıdıoo bence alabıldıgını al bosver sen modası gecer vss dendıgıne yemek takımının tencerenın modası gecmez modası gecıcek seyler bellıdır cnm mesela bardak takımları mesela yatak örtusu bu tarz seyler..
ama bak sımdıden catal kasık takımını yemek takımını vss al derım..
bıde sen almak ıstıosan al zaten baskasının alma demelerınede bakma..
ınankı benım arkım bms nın tencerelerını daha lıse de almıs babası ve suan yenı evlendı kullanıoo mıss gıbı..oldu o zaman aldın yemek takımı ıkı sonra modası gectı dııp atıcakmısın hayır bence bu tarz seylerın modası gecmez...bu benım fıkrım tabıkı..

bende geçen yıl annemin yoğun ısrarlarıyla aldım çanak çömleği ama bin pişmanımşakkıdı
evlendikten sonra zaten hepsi bi şekilde alıncak neden kendimi kasayımki.
bide sanki çok becerikli bi insanımda aldım 10 tane tencere hangisini ne ara kullancaksam:bbo:
şimdi kendimi alışverişe verdim bekarlığın ve çalışmamın özgürlüğünü çıkarıp istediğim herşeyi alıyorumdelikafadulden

bence şimdiden al
para kenara atınca mutlaka harcanıyor
yenisininde yenisi cıkıyor elbet
eğer tarzına uyan bir modelse neden ilerde beğenmeyesinki
ben yemek takımımı 5 sene önce aldım
ve severek kullanıyorum
tüm ceyizimi calısırken aldım yani evlenmeden 2-3 sene önce
nişan sonrası zaten bir sürü alısverişyapacaksın
bunlar aradan cıkmıs oluyor

bence gez toz eglenn
nasılsa zamanı gelınce alınacak azıcık yasının tadını cıkar
tabak çanak alınırrrr

[QUOTE=kahvekolik;5060211]25 yaşındayım, 4 ay sonra düğünüm olacak ve hiç çeyizim yok. hiç hevesim de yok. ev tutulunca herşeyi birden alıcaz ayrıca öyle dantel mantel de sevmiyorum. hergün çeyiz topiğine bi ton mesaj ekleniyor hiç ilgimi çekmiyor ya ben mi bi tuhafım neyim?

sen de üniversite okurken çeyiz yapayım mı diyorsun. bi daha üniversite hayatı yaşayamazsın, bence bırak bunları düşünmeyi şimdi. ayrıca aldığın şeylerin hem modası geçer hem de garantisi dolar. bilmem ben gereksiz buluyorum böyle şeyleri.

uğurböcüğü diye bi arkadaş var, sor o sana yardımcı olur -tatlicadiarzu-
[/QUOTE]

biri bana mı seslendı

off sorma rosem
anam benden habersiz gitmiş almiş çanak çömlek kafamçokkarıştı
2milyar para odedim yok yere :çok üzgünüm:
kullanır mıyım?
asla, hiç tarzım değil kendisi kullansın :ecrin_bebek:

biri bana mı seslendı[/QUOTE]

evet ben seslendim. ama sen batırırsın bu kızı, 5 kuruşu kalmaz bırak üniversite hayatı yaşasın kaydirigubbakcemile3

biri bana mı seslendı
nan böcük bulaşma kıza kötü emellerine alet etme kendine benzetme sakınkaydirigubbakcemile
gurbişim çaktırma bende ablama kakalamayı düşünüyorum:lepi:
ben evlenene kadar kapsülle beslenmeye geçiş yapılır zaten gerek kalmazdelikafadulden

ozmn ben susım en ıyısı eğer ısterse genede derım engın bılgılerımı bılsın

ben de heves ediyorum aynı yaştayız üstelik ben de 20 yaşındayım ve paramı altın alarak değerlendriryorum bence sen de öyle yapabilirsin

Bence erken tatlim... bi bankayla anlas, bi hesaba aylik belirli bi miktar yatir, ileride daha cok isine yarayacaktir eminim.
simdi aldiklarini ileride begenmeyebilisin, ama para biriktirirsen en azindan herseyin en yenisini, en güzelini alirsin...
daha evini hangi renk düzecegini falan bilmiyorsun ki, sonra herseyin rengarenk olur hic hos olmaz bence...
aceleci davranma bu kdr, herseyin zamani var... simdi kütahyada okuyorsun, okulun bitince bide bütün aldiklarini kütahyadan memlekete mi tasiyacaksin? oda cok zorlu olur...

en mantiklisi para biriktirmen gercekten, bende öyle yapiyorum cnkü...

abbowwww delikafadulden

arkadaşım sakın şimdiden çeyizlik alma..ben lisedeyken arkadaşlara özeznip anama zorla yemek takımı + çatal kaşık aldırmıştım ..10 sene önce 250 şer milyona almıştım -tatlicadiarzu-

düğün zamanı noldu beğenmedim tabakları..neyini beğenmedim rengini -tatlicadiarzu-

yemek odam siyah beyaz die gittim çarşıdan siyah beyaz günlük takım aldım 150 ytl ye kaydirigubbakcemile2

güral porselen milyonluk takımım öölece dolap beklkiyo ziyanlık resmen

o zaman bankaya yatırmış olsaydım o parayı şimdi kaç takım alırıdm o paraya kaydirigubbakcemile

hesap açtır yada böcük gibi altın al hoho kaydirigubbakcemile3

klasik olan modası geçmeyecek şık tabaklardan alabilirisin bence.. tabi yemek takımını alma ama servis için kullanılacak katlı tabaklardan alttan ısıtmalı servisliklerden filan al.. inanki çok işe yarıyo o zaman.. en azından o zamnda başka ihtiyuaçlarını alırsın.. modası geçsede bazı şeylerin kullanırken hem anısı oluyor hemde işe yarıyo .. hemde gayet normal böyle şeylere heves etmen Allahın emri evlenmek nası olsa dimi kaydirigubbakcemile3

canım bence paranı biriktirmeye bak,bende üniversitede zor günler için dolar alıyordum en azından bozdurup harcamaya üşeniyordum. şimdi o biriktirdiğim paranın bir kısmına çeyiz için 3 tane pijama,bir saten gecelik vs. aldım,pijamalarım bebekli felan çok şirin.modası geçecek bir şey değil anlayacağın.nevresim takımı alabilirsin,
nevresim,tencere, kısaca mutfak eşyalarının çoğunu annem ben okurken aldı.yenileri çıkacak alma dediysemde sonuçta annemde haklı elime para geçtikçe alayım derdi.sonradan hepsini almaya kalksan için içinden çıkamassın,
tencerelerimin hepsini ben daha okurken annem hisardan beğendiğim modelleri aldı.şimdide severek kullanıyorum.yemek takımlarını günlük misafirlik hoşuna giden modeller alabilrsin şimdiden,benim misafir için olanlar klasik,modası hiç geçmez,günlükler çiçekli,sende alabilirsin bence şimdiden

hayatım ben 25 yaşındayım ve çeyizim yok.. olmasın zaten en güzeli.. her sene her şeyin modası geçiyor.. ama illa çeyiz diye heves ediorum diye alacaksan en güzeli nevresim takımı, uyku seti ve battaniyeler alman.. hem zevkine göre alırsın.. hemde bunları kullanmak için evlenmeyi beklemene gerek yok.. bi ara evlenirim düşüncesiyle iki uyku seti ve bir nevresim aldım.. hala evdeyim hala bekarım ve de işim de yok malesef.. ama şuan bi işim olsa, atamam olsa direk battaniyemi ve uyku setimin birini alıcam yanıma.. sende modası geçer dersen evde kullanırsın.. illa evlenmek için gerekmeyen lüzumlu şylere ver paranı... tabak, çanak o kadar önemli deil.. ben master yaparken aldığım bursları biriktirdim ve lisans dönemimdeki öğrenim kredisi borçlarımı ödedim.. evlenseydim çeyize vericektim... anlayacağın para biriktirmen en önemlisi.. bi banka hesabı aç.. gizli olsun.. oraya elindeki parayı koy ve sadece para yatırmak için uğra.. onun dışında o bankayla işin olmasın.. istedikten sonra pek hala parada birikebilir.. çok şükür biriktirdiklerimden harcıyorum şuan o yüzden kısmen de olsa rahatım...

sızede bışı denmıyo haa:1closedeyes: anam yarın benı soymaya gelcekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…