Sizce çok mu erken?

PastelBoya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2007
1.859
8
0
35
Kütahya
Konuyu Bir derdim var bölümne açıcaktım ama yazacağım dert olmadığı için ve aynı zamanda bu bölümle alakalı olduğu için buraya yazıyorum..Yaşım 20 ve okuyorum son zamanlarda nedense bu bölüme çok uğrar oldum tencereydi kahvaltılık setiydi falan pek bir ilgimi çeker olduuCADIARZU
İlk sorum bu normal mi?
Birde ailemden iyi düzeyde harçlık alıyorum ama paramı tutamayan biriyim..Hazır böyle şeyleri heves etmişken ufak tefek araç gereçleri alsammı birde ben kütahyada okuyorum orda porselenler daha bir ucuz oluyor...Hem bu sayede ailemden aldığım harçlığın bir kısmınıda değerlendirmiş olurum..çünkü kenara koy biriksin gibi sabrım yok en azından böylelikle ileride daha az masraf çıkar diye düşündüm..:1closedeyes:Çok yakın bir arkadaşıma sordum bence alma yenileri çıkar aldıklarını beğenmezsin dedi..
Dediği doğru olabilir tabiki ama ne bileyim işte bende öyle olur olmaz şeylere paramı çarçur edeceğime bu şekilde değerlendiririm ilerde bana yarar sağlar diye düşündüm
Yaşıma göre fazlamı aceleciyim...Eğer değilsem tecrübeli olan ablalarımdan arkadaşlarımdan yardım etmelerini rica ediyorum mesela ufak tefek olabilcek neleri alabilirim:uhm:

cnm bence kesınlıkle alma ben 1 sene once aldım yıne bile güzelleri cıktı
baska sekılde bırıktır paranı çeyrek al mesela sositososito

Canım bence de bugün aldığını yarın beğenmeyebilirsin.Altın yapmak istemez misin? biriktirip,biriktirip altın alsan belki de çok hoşuna gider..Ama yok heveslendim almak isterim çeyiz eşyası dersen; tavalar alabilirsin, buzdolabı süsü almak çok keyifli birşeydir alabilirsin kaydirigubbakcemile3 Ben alıyorum hala 10 tane oldu şimdilik kaydirigubbakcemile3
Değişik gördüğün bardaklardan alabilirsin.Nevresim takımları alabilirsin.Bunların modası pek geçmez.Geçse de ilerde yanına ek olarak bi nevresim takımı daha alırsın.
Off ne karışık anlattım ya :tomato:

Teşekkür ederim yorumlarınız için..
Para biriktirebilsem gerçekten altın yapmakta isterim ama malesef elimde para olunca tutamıyorum hemen yerini buluyo yani anlayacağınızz...
Mesela şöyle düşündüm şimdi bir yemek takımını düşünün en fazla bence 3 takım alınır
mesela bir takımını aldığınızı düşünün bunu modası geçmez gibi geliyo bana genede düşünücemm

Eğer klasik bir yemek takımı istiyorsan (misafirlik için) modası kolay kolay geçmez.Hemen hemen hepsi birbirine benziyor zaten.Sade bir model alırsın.
Gerçekten hepsini bir anda almak çok ağır geliyor.Yine de ufaktan başlamakta fayda var.

canım bende böyle bir konu açmıştım çeyize ne zaman başlanmalı diye.sana ulaştığım sonucu söyleyeyim :) aldığını daha sonra beğenmeme ihtimalin çok yüksek.ama çok heves ediyorsan sende kolay kolay eskimeyecek şeler alabilirsin.pahalı az yer kaplayacak şeyler olabilir.nevresime heves etmiştim bende çok.birkaç nevresimle ccili bicili havlular aldım.bilmiyorum pişman olurmuyum.o yüzden daha çok para biriktirmeye çalışıyorum.çünkü banada daha 3sene kesin var.normal mi demişsin gayet normal merak etme :)heleki ufukta adayı belli olan bir evlilik varsa çoook zevkli kesinlikle bunlarla uğraşmak.Allah mutlu bir yuva nasip etsin herkese inşallah...

bende evliliği düşünmüyorum ama çeyiz sevinç yaratır..yeni eşyalar ,yeni ev, yeni hayat ve yeni bir başlangıç heyecanlı geliyor bana...

ne kadar zevkli de olsa paranızı bunlara harcamayın derim
biriktirmenin bi yolunu bulun ilerde lazım olduğunda kullanırsınız
birikmiyorsa da birikmesin
süse püse harcayın
ne tabağı ne çanağı

:) Gerçekten haklısınız sıkılan insanıda çok duydum illaki neyin ne olacağı belli olmaz ama mesela kahvaltılık takımı düşünün en az 2 çeşit alınıyor mesela birini alsam zaten öyle beyaz eşya falan tabiki istemem alanlar var bilirsiniz :)
alabileceğim beni zorlamayack şeyler mesela kahvaltılık takımı baharat takımı nevresim takımı çay seti ekmek kızartma makinesi dediğim gibi böyle ufak tefek şeyler.. diğer bahsettiklerime her geçen gün bir üst seviyelisi ekleniyor çünkü..a.s.

ya bencede napıcaksın şimdiden ceyiz alıp boşver.....harca gitsin....bunun anlaşmasımı var belki 40 ında evleniceksin,nolcak o aldıkların...amannnn boşver....ben öyle yapmıştım...:)

ne kadar zevkli de olsa paranızı bunlara harcamayın derim
biriktirmenin bi yolunu bulun ilerde lazım olduğunda kullanırsınız
birikmiyorsa da birikmesin
süse püse harcayın
ne tabağı ne çanağı

Bugüne kadar harcadımda ne oldu üst üste kıyafetler makyaj malzemeleri falan filan
sonuç ne malesef 0 e yaş geliyo ilerde bunlar tekrar olmayacak mı malesef ben süse püse gibi gereksiz harcamalardan bıktım herşeyim tam allahıma çok şükür
yalnız öyle parayı biriktiremem ha bir kaç sene sonra ha şimdi bence değişen birşey olmayacak..
gereksizlik gibi gördüğünüz şeyler sizin düşünceniz bayan..a.s.

ya bencede napıcaksın şimdiden ceyiz alıp boşver.....harca gitsin....bunun anlaşmasımı var belki 40 ında evleniceksin,nolcak o aldıkların...amannnn boşver....ben öyle yapmıştım...:)

Tabii canım belkide 40 yaşında evlenirim o aldıklarımıda o zman annem kullanıyo olur zaten kaydirigubbakcemile3
işe yarar sonuçta genede sengözlerimebaksanab

ahh be canım üni. yıllarını böyle birikim yaparak harcama derim :)
ben üni.deyken sadece ordaki evim için süs püs alırdım değişik kap kacak fln süsler fln
hiç amaan onca para geçiyo elime biriktiriyim diye düşünmemiştim :))
üni. bitince çalışcaksın nasılsa o zaman yaparsın çeyiz fln hem modası geçcek alıcaklarının

aa ama illaki alcam diyosan emanete bırakırsın
o da şöyle ki bişey alıyorsun atıyorum buzdolabı
d,yosun kii ben bunu emanete bırakmak istiyorum
yani sen buzdolabının parasını taksit taksit ödüyosun ama buzdolabını almıyorsun
sonra evlilik zamanı gelince eğer ki o buzdolabını beğenmessen
ben bunu istemiyorum arada ki farkı ödeyip başka bi dolap istiyorum diyosun..yerimseniben

Son düzenleme:
20 yaşındayım erkenmi yaşıma göre demişssin =S ben 19 yaşındayım (ama yakında 20 olucm çk az kldı :) ) ve bi iki sene içinde evlilik gözüküyo ufukta =) çeyizime bişeyler almayı çok seviyorum..çok hoşuma gidiyo çeyiz alışverişi gidip kıyafet onu bunu almak o kdr güzel gelmiyo artık nedense =) şuan kahvaltılık takımım,yemek takımım,çatal kaşık takımı,tencere seti,banyo ıvır zıvırları baharatlıklar,kahvaltılıklar,su seti,mutfakta kullanılacak küçük boy boy renk renk leğenler doldurdum hepsini,çöp kovası :)..elime para geçtikçede alıyorum..pişman olurmuyum bilmiyorum ama aldıklarımı şuan çok beğeniyorum..(yemek takımını yuvarlaklardn almştım şimdi onda kararsızın acaba gidip kare takımla değiştirsmmi diye )

evet canım benim düşüncem
sen sormuşsun ya düşüncelerimizi o sebepten yazdım ben de

daha başka düşüncelerim de var konuyla alakalı
20 yaşın bunları düşünmek için erken olduğu mesela
benim de 20 yaşında bi kızım olduğu mesela
ve onun parasını yurtdışına çıkıp yabancı dilini geliştirmek için biriktirdiği mesela
insanın gelişen değişen bi varlık olması sebebiyle
1 sene önceki aklını ve zevkini beğenmeyebileceği mesela
bu liste uzar ama bu kadarı kafi
bayandan inciler diye kabul et fazla da kafanı yorma yazdıklarıma
öptüm seniŞeniz

25 yaşındayım, 4 ay sonra düğünüm olacak ve hiç çeyizim yok. hiç hevesim de yok. ev tutulunca herşeyi birden alıcaz ayrıca öyle dantel mantel de sevmiyorum. hergün çeyiz topiğine bi ton mesaj ekleniyor hiç ilgimi çekmiyor ya ben mi bi tuhafım neyim?

sen de üniversite okurken çeyiz yapayım mı diyorsun. bi daha üniversite hayatı yaşayamazsın, bence bırak bunları düşünmeyi şimdi. ayrıca aldığın şeylerin hem modası geçer hem de garantisi dolar. bilmem ben gereksiz buluyorum böyle şeyleri.

uğurböcüğü diye bi arkadaş var, sor o sana yardımcı olur -tatlicadiarzu-

canım benim herkesin düşüncesi tabiki farklı olacaktır hevesin kırılmasın.tecrübelerden tabiki faydalan ama bunlardan zevk alabilmek de çok eğlencelii bence tadını çıkar eğer maddi açıdan seni çok zorlamayacaksa al olmadı hediye edersin :)

benim aile bütçem düğüne yakın son aylarda almaya pek müsait değil.parayıda elimde tutamıyorum asla.hep kıyafete gider param.buyüzden bende ünivde okurken burs paralarımdan artırır ufak tefek modası geçmeyecek herzmn kullanabileceğim eşyalar alırdım.ailemde yardım etti bazılarına ve şuan çoğu çeyizim tamam artık.sadece mobilya beyaz eşya gibi enson alınacak eşyalarım var.hala dönüp baktığımda iyiki almışım,hala beğeniyorum aldıklarımı diyorum.herkesin zevki ve yaşadığı ortam farklıdır.geleceğe bak,ailenin tutumuna bak ve evlilik yakınsa azda olsa başla derim.

valla cnm benm babam ancak 2 sene sonunda il dışında üniversiteye zorla izin verdi oda çok zor oldu yurtdışı falan hayali bile uzak bana..Ayrıca amacım okulumu bitirmek biran önce bbamın iişini devir almak bu yüzden işletme okuyorum ben :1closedeyes:
İşyerinde babamın akrabalarıyla o kadar sorunlar yaşıyoruz kii ortak falan değiller çalışanlar ama gelin görün ki ortak gibiler hergün duyduklarım yüzünden sinirlerim bir hayli bozuluyor zaten birde eğitimi mi uzatmayı düşünmüyorum ne kadar çabuk bitirirsem o kadar iyi herkesin kendi düşüncesi sizin dediiğinzde gerçekten çok güzel tebrik ederim sizi ayrıca kızınızıda a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…