Benim sınıfımda da bu sene öğretmen çocuğu vardı.Yaşıtlarından 6 ay küçük demişti hep babası.
Öğrenci dosyalarını eve getirmiştim doldurmak için.Şimdi ona baktım.30.12.2000 doğumlu.
Okula gönderme nedenleri de çok istekli olmasıymış kızlarının.Şimdi öğrenci kötü mü derseniz, değil, peki iyi mi derseniz, çok iyi de değil.Normal bir öğrenci.Sınıfta 19 kişi var.o öğrenci olsa olsa 9.-10. olur.Ve öğretmen çocuğu.
Bir kaç ay bu yaşlarda çok önemli benim görüşüm.Kaldı ki bir yıl baya farkeder.
Ben bazen zorluyorum çocukları bazı konularda.Ne kadar zorlasam da çoğunluk almıyor.Bi kaç ay sonra tekrar aynı konuyu anlatınca bakıyorum çocuklar bu sefer anladı.Hımm.. diyorum ki ben biraz acele davrandım.Çocuklar hazır değillermiş henüz bu konuya diye.
Yani sadece çocuğun istekli olması yetmiyor bazen.
Siz bu başlığı açtığınıza göre de tereddütleriniz oluşmuş demektir.
Benim karşıma erken yazılıp da sınıfında en olmuş öğrenci çıkmadı açıkcası.
Hep beni zorlayan öğrenciler yaşı küçük yazılanlardı.Çok iyi yazı yazar ama iş problemlere gelince afallar.İstisnalar da vardır muhakkak ama azdır.
Çocuğunuzun yaşı kanunen uygun ama ana sınıfında sayılarda takılması bana bi ip ucu gibi geldi.
Benim burdan hissettiğim kadarıyla, bir eğitimci olarak görüşüm, bir yıl daha beklemeniz yönünde olacaktır.
Neler kaybedebilir çocuğunuz?
Geç gitmesi bir yıl kaybettirir sadece,ama erken gitmesi onun geleceğini kaybettirebilir.Çok iyi düşünün, en iyi kararı vereceğinizi düşünüyorum.
Babası ne düşünüyor bu konuda acaba?