Sizce bu okb mi

Bu cehaletinizden rahatsız olmuyor musunuz? Bu nasıl bir kafa ya kız sanrı yaşıyor ve küçükken müdehale edilirse tedavi edilebilir bu bir
İkincisi psikolojik sorun yaşamak kırmızı reçeteli değilsen memuriyete engel olmaz
Üçüncüsü de her şeyin uzmanı özelde bulunmaz durumu olmayabilir kızı korkutmayın
Resmen deli oğullarını evlendirince düzeleceğine inanan insanlar gibisiniz ya
Ben hemşire olabilir miyim yani ebelik falan istiyorum ileride

Hayir engel olmaz... gunumuzde psikolojik tedavi almak çok siradan bir durum. Yukarida arkadaşlarda soylemisler zaten yatişli, kırmızı reçeteli degilseniz önünuze asla çikmaz... kaldi ki asıl bu problemi cozmezseniz meslek sizin icin sknti olur. Atalarimiz ne guzel demiş;" yilanin başi küçukken ezilir" problem buyudukce başetmeniz zorlaşacak mutlaka destek alin...
Peki psikiyatri ilerki meslek hayatıma engel teşkil edermi sağlıkçı olmak istiyorum

Canım mutlaka bir terapi al. Okb ile tek başına mücadele edemezsin, daha cok gençsin. Hem davranışlarının daha iyi farkına varırsın böylece.
Hem psikiyatrist hem de online üzerinden terapi alabilirsin hiwell gibi

Peki psikiyatri ilerki meslek hayatıma engel teşkil edermi sağlıkçı olmak istiyorum
Hayır hiç bir şekilde teşkil etmez. Terapi almanın ilaç kullanmanın hiç bir engeli olmaz mülakatlar da sınavlar da vs. Hemşire de olabilirsin doktorda da.
Engel teşkil etseydi Türkiye de bir çok okb hastası var o zaman hepsi işsiz kalırdı değil mi :)

Hayır hiç bir şekilde teşkil etmez. Terapi almanın ilaç kullanmanın hiç bir engeli olmaz mülakatlar da sınavlar da vs. Hemşire de olabilirsin doktorda da.
Engel teşkil etseydi Türkiye de bir çok okb hastası var o zaman hepsi işsiz kalırdı değil mi :)
Çok teşekkür ederim

Bu cehaletinizden rahatsız olmuyor musunuz? Bu nasıl bir kafa ya kız sanrı yaşıyor ve küçükken müdehale edilirse tedavi edilebilir bu bir
İkincisi psikolojik sorun yaşamak kırmızı reçeteli değilsen memuriyete engel olmaz
Üçüncüsü de her şeyin uzmanı özelde bulunmaz durumu olmayabilir kızı korkutmayın
Resmen deli oğullarını evlendirince düzeleceğine inanan insanlar gibisiniz ya
Psikolojik danışmanım. sanırım iki üç cümle söylemeye hakkım var bu benim fikrim ben bir sorun görmedim ergenlik çağında boyle şeyler olabilir ve kendiliğinden geçer. Geçmeme ihtimali de olabilir. Ben OKB olduğunu düşünmüyorum. Bunlar agir hastalıklar kızcağız kendine etiket vurmuş baştan

Psikolojik danışmanım. sanırım iki üç cümle söylemeye hakkım var bu benim fikrim ben bir sorun görmedim ergenlik çağında boyle şeyler olabilir ve kendiliğinden geçer. Geçmeme ihtimali de olabilir. Ben OKB olduğunu düşünmüyorum. Bunlar agir hastalıklar kızcağız kendine etiket vurmuş baştan
5 senedir ara ara artıp azalıyor derslerim vs.asiri düştü sürekli ruh halim degisken geçecek umudumu kaybettim

ne alaka ya alt tarafi okb
hicbir yerde pesinde gitmez.
ne cahil cahil onerilerde bulunmussunuz. zaman geçirmesi sadece hastaliginin ilerlemesine sebep olur.
bir arkadasim kendi terapistimi önerdim. adam "sizde yoğun anksiyite var. psikiyatra görünün, ilaca basladiktan sonra terapiye baslayalim" demis. ayni sizin gibi düşünüp gitmedi. ertesi sene agir bir panikatak gecirdi öleceğini sandi. simdi iki ayri hap iciyor panik atak icin. Çok pisman zamaninda anskiyiteyken basa cikmadim bunlari yasadim diye.
ayni sekilde bende de konu sahibi kadarken sinav senemde agorafobi peyda oldu. sehirler arasi otobuse bile binemez haldeydim. ne zaman ki universitede sosyal psikoloji dersinde bunun hastalik olduğunu ve ilacsiz gecmeyecegini anladim ertesi sabah gittim psikiyatra. ilacimi da ictim. 14 yildir asla geri gelmedi hastalığım.
etrafımda sizin gibi cahilce öneriler yapan birileri "psikiyatrik ilac icme, ileride memur olamazsin, ise alirken sorun yasarsin" vs deseydi belki de hastalığı gun geçtikçe yasam kalitesini etkileyen, en sonunda evden bile çıkamayan birine evrilip b.k gibi bir hayat yaşayacaktım.
sevgili konu sahibi; belli ki bir sorunun var. sakin erteleme
Peki. Bu da sizin görüşunuz. Size de geçmiş olsun umarım daha iyisinizdir.

Peki. Bu da sizin görüşunuz. Size de geçmiş olsun umarım daha iyisinizdir.
coook daha iyiyim çünkü bu hastalık yaşam tarzim olmadan dogru yonlendirme ile psikiyatriye basladim, ilac aldim ve kurtuldum.
2 saatlik otobuse binemezdim, 20 günlük avrupa turuna katildim:)
umarim konu sahibi de ilac ve terapi desteğiyle atlatir gider

coook daha iyiyim çünkü bu hastalık yaşam tarzim olmadan dogru yonlendirme ile psikiyatriye basladim, ilac aldim ve kurtuldum.
2 saatlik otobuse binemezdim, 20 günlük avrupa turuna katildim:)
umarim konu sahibi de ilac ve terapi desteğiyle atlatir gider
Çok teşekkür ederim

bir de okb bir takintidir, ilaçlarla terapilerle gecer gider zamanla. benim agorafobim gibi. vardi, gerekeni yaptim biptirdi gitti. Yillar sonra neden karşıma ciksin ki?
ayrica agir derecede gercekten memur-polis olmasina engel olacak bir rahatsizligi varsa o kisi o meslegi yapmasin daha iyi. mesela sizofren biri doktora gitmekten kacip polis olup baska insanlar icin tehlike arzetmesin. ama alt tarafi okb yani, ne olacak ki? su faksi gonderdim mi diye 8 kere kontrol etmesinin calistigi buroya ne zarari olacak😅
Mesela bi sürücümüzde temizlik takıntısı var kanlı bi vaka sonucu ambulansı öyle bi temizliyo ki bi kere az daha zehirleniyoduk her yeri parlatmış çamaşır sularıyla😄😄

Sağlıkçı olursunda olduktan sonra sağlam kalır mısın bilmiyorum ben anksiyete ve kaygı bozukluğu yaşamaya başladım ve terapi aldım iyi geldi. (Memurum sağlıkçıyım beybi)

Psikiyatriye gitme yasin daha genç her yerde önüne çıkar bu memuriyetlerde mülakatlarda l, seninki ufak tefek takıntılar, geçer kafana sabitleme okb yim diye bunlar ağır hastalıklar sen daha küçük bi kızsın kendini tanıdıkça kendine güvenin arttıkça düzelecektir. Yine de gideceksen işin uzmanına ve özele git devlet hastanesine gitme
Bunu nereden cikardiniz ? Siz uzman mısınız ? Bilmediğiniz şeyler hakkında kesin yorumlar yapmayın ya

Öncelikle yaşım henüz 17 13 yaşındayken dini takıntılarım vesvese vs. Oluyordu sonrasinda cinsel içerikli şeyler mantıksız şeyleri yasadigimi falan düşünüyordum şuan mükemmel bir ilişkim var 1ay oldu tam her şey çok güzel onu aldatmayı aklımın ucundan bile geçmiyor ki zaten hiç bir zaman benim yapabileceğim bişey değil ancak ya aldattiysam diye geçmiş mesajlarımı bulmaya çalışıyorum aklıma erkek isimleri getirip acaba sevgilim varken bunlarla da mı konustum vs.vs. düşünceleri artık kafamı duvarlara falan vurmak istiyorum eski mesajları arıyorum bişey bulamayınca sildin sen gibi düşünceler geliyor halbuki İLİSKİMDEN COK MUTLUYUM markette gidiyorum aldıklarımi tamamen odedimmi falan diye defalarca kez fişe tekrar bakiyorum
Burada yazılan saçma yorumlara kulak asma ve uzman birine görün lütfen. Psikolog ile görüşebilirsin öncelikle eğer gerek görürse psikiyatre yönlendirir zaten seni

X