• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce Boşanmalı mıyım?

insan sadece iyi gün için evlenmiyor,kötü günlerdede birarada olabilmek,destek olmak için evleniyor..iş bulup çalışmaya başlamanız sizin ve ilişkiniin gidişatı için uygun olacatır..eşinizi ikna etmeye çalışın..Allah yardımcınız olsun inşallah en kısa zamanda iş bulabilirsiniz..

yalnız arkadaşlar ,burada durum farklı.yani kötü günde bırakmak değil bence bu.kötü günleri geride bırakmak hatta hiç yaşamamak gibi bir şansları varken kuru bir inat yüzünden neden olsun ki bunca şey.konu sahibi elinde para kazanma şansı varken neden k valide ve görümce yanında sığıntı durumuna düşsün neden yediği içtiği hesaplansın neden görümcenin pisliklerini temizlesin ki neden.kocası kıskanıyor diye.neden kıskanıyor peki sebep sevgiyse eğer sevdiği kadının yaşadığı sıkıntılar neden onun canını yakmıyor o zaman.pehh kıskanıyormuş.sandığa kilitlesin bari:47:

Eşinizle iyi günleriniz olmuş.Şimdi ise eşinizin sıkıntılı günleri, dolayısıyla kötü günde ona destek olmalı yanında olmalısınız.

Eşinizin en büyük hatası sadece kıskançlıktan dolayı çalışmanıza izin vermemesi ve yanlış kararlarla evliliğinizi yıpratması.
K.validenizin evine taşınmanız iyi olmamış.
Çünkü eşiniz giderek rahata alışacak.

Madem kavga ettiniz taşınmayacağız diye neden sonra vazgeçtiniz ?
Madem kabul ettiniz şimdi kararlarınızın arkasında durun uzun bir süre.

Elinizden geldiğini yaptığınıza inanıyorsanız o zaman tekrardan evliliğinizi gözden geçirmenin zamanı gelmiştir demektir.

Bu süre zarfında evden yapacağınız bir iş ya da eşinizin kıskanmayacağı bir ortam yok mu ?
Madem diliniz var özel ders verseniz evden ?

Son düzenleme:
Bence de ilk önce eşinle konuşmalısın isteklerini belirtmelisin, insan yeri geliyor annesiyle yada eşiyle bile aynı evde kalmaya tahammül edemiyo hele kaynana ve görümceyle tahammül etsin ve sana da çektiriyorlar anlattığın kadarıyla, bunları kavga etmeden güzel bir dille anlatmalı, önce onu çalışmaya ikna etmeli durumunuz düzelincede zaten ayrı eve çıkarsınız. Ha birde konuşurken böyle gitmeyeceğini dayanamadığını anlat zaten seni seviyorsa gözü korkar, şayet korkmazsa oz aman yolun açık olsun dersin. Gerçi biraz da dolduruşa geldiğini de düşünmüyo değilim:15:

iş bul yeniden işe başla. sonra öyle lüks değil de normal bir ev tutar taşınırsınız. bu sayede birikiminiz de olur daha sonra da bebek yaparsınız. bu sebepten boşanma olmaz eşini ne olursa olsun yalnız bırakma evlilik buna deniyor, yoksa iyi günde herkes birbirini sever

evlenirken ne diyoruz iyi günde, kötü günde...

sanırım siz eşinize aşık falan değilsiniz. eşinizi sevseniz rahatınız bozuldu diye boşanmayı düşenemezsiniz
eşinizin kıskançlık yüzünden çalışmanıza izin vermemesi bize göre yanlış. ama belli ki adamda kıskançlık ileri boyutta ve bu da evliliğinizi yıpratacak eğer çalışırsanız
eğer seviyorsanız lütfen eşinize destek olun bu günler elbet geçer, eşiniz isteyerek işsiz kalmıyor heralde
bir de çocuk istiyor diyorsunuz ama bence eşiniz sizi çok seviyor ve şu anda birlikte zorluklara göğüs gerdiğinizi sanıyor
bu tip boşanma düşünceleriyle ona haksızlık etmeyin

ilk okuduğumda dayanabilirmiş aslında sonuçta hastalıkta sağlıkta dıye bir söz verdiniz evlenirken demiştim

ama anne evine taşınma hadı onada eyvallah edilirdi bir nebze...

kayınvalıde ve görümce tarafından psikolojik şiddete ve istismara maruz kalıyorsun ama

ben olsam iş ararım bulursam hemen başlarım ve babamın evıne dönerim düzelecekse bile sen baba evındeyken düzelsin ve en azından iş bulana kadar senın ciddiyetini anlasın kocan

ya da sızınkılerın yanına taşınma durumunuz olamaz mı kendı anne babanın yanına kocanla beraber?

lüks içinde yaşarken herşey çok iyiydi kocanın işi bozulunca herşey kötüleşti evlilikte iyi kadar kötü durumlarada birlikte göğüs germek gerek hemen boşanmayı düşünüyosun kocanda istemezdi heralde işlerinin kötüleşmesini boşanmayı düşüneceğine eşine destek ol maddi olamasanda manevi olarak yanında ol

Evlilik tabiki iyi gunde kotu gunde. Bizimde zor zamanlarimiz oldu. Sogan ekmek yerim ben senin arkandayim asariz bunlari dedim. Ama gereksiz kaprisler, aileye ezdirmeler, duzen bozmalar, ailenin eline bakarken anlamsiz bir sekilde cocuk istemeler normal mi butun bunlar. Kiskanclik bir hastaliktir arkadaslar. Hayat arkadasi, cocugunun anasi olmaya layik goruyorsunda neden guvenemiyorsun, calistirmiyorsun. Kiz calissa ne duzen bozmaya nede kayinvalidesinin yaninda ezilmesine gerek kalmazdi. Sinir oluyorum boyle adamlara. Hemen yaftalamamak lazim gezerken iyiydi diye.
Arkadasim bir is bul calis herseyi goze al eger bu yuzden bosayacaksa esin bosasin seni. Git ailenin yanina kafani topla biraz. Hayat cok kisa. Evliligini tabiki hemen yikmaya kalkma. Ama bir nefes al dusun zaten orada kaldigin surece dahada soguyacaksin evliliginden.

Artik nikahlar kiyilirken/iyi günde kötü günde/ cümlesi kurulmamali...
Görüyoruz ki kötü günde hemen akillara bosanma geliyor!!!

Kocanizin yaptigini savunmuyorum fakat biraz caba gosterebilirsiniz bazi seyleri degistirmek icin.

İyi günde kötü günde yanında olunur ama..
Arkadaşın eşi resmen gururu yüzünden hayatlarını berbat ediyor..
Ben kıskancım o yüzden çalışılmıcak ne demek yani..
Çözüm varken buna mecbur etmek bencillikten başka birşey değil..

bizde esimle turizm de tanistik.ben gecici olarak calismayi düsünüyordum.neyse esim rehberdi ozaman.ancak ikinci meslegi vardi ve turizme evlilik hayati olmaz diyrek askerlikten sonra kendi meslegini yapmaya karar verdi.bende ögretmen oldum.hayatimiz öyle kuruldu.turizm meslegi rüya gibi bir sey.bende oradayken ööyle hissediyordum.ama cok yalan bir hayat gibi geliyor su an.ilk baslarad hayat insanin gözüne mükemmel geliyor.ripki sizede geldigi gibi.lüks yerlerde oturmalar yutdisina cikmalar .sakin yanlis anlama seni kinamiyorum ama bunlari biliyorum.bizzat yasadim.her neyse alanyada yikilan bir sürü ama bir sürü yuvalarada sahit oldum.

insallah esin kalici bir si bulurda ayaginizi yorganiniza göre uzatmayi ögrenirisniz.belki bebek olursa allah kismetinizi acar.cünkü allah bebegi kismetiyle yolalarmis.bence esini seninde calismana ikna etmen gerekir.bu devirde gecim zor.ikna edemiyorsan tavrini koy.kayinvalideyle nereye kadar yasayacaksiniz.madem yuva sorumlulugu alaamayackti ne diye evlenmis bir ögren bakali.oda anlamali seninle kendisi icin evlendigini.sen annesiyle evlenmedin.

dedigim gibi kararli ol calisacagim yoksada cocuk yok de..maalesef erkekler kadini cok eziyor.özellikle calisma haayti konusunda seni nerde tanimis.annenin kucaindan almadi hos.bunlari anlat ona.yanlis yapmak isteyen her türlü yapar.

Öncelikle biraz geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Malum bu evde her dakika nete giremiyorum. Sıkıntımı dikkate aldığınız için de teşekkürler.

Beni yanlış anlayanlar olmuş. Kesinlikle eşimi sevmeme gibi bir durum söz konusu değil. Onu sevmesem bu çileye 1 dk bile katlanmam. Sadece son zamanlarda sinirlerimi çok bozuyor. Ve bende sinirlilik problemi var sinirlendiğim zaman ona deli gibi aşıkmışım falan dinlemiyorum yani. Kaldı ki böyle devam ederse ona olan aşkım da bitecek. İşi olmadığı halde hergün bi çıkıyo akşamın kaçında geliyo eve. Beni onlarla yalnız bırakıyo onlarda bundan faydalanıyo. Evlilik iyi günde tamam ama burda kötü günü tek ben yaşıyorum eşim el üstünde. Bide onların aklına uyarak bana bağırıyo. Ama şu yaz sezonu bitene kadar beklemeye devam edicem, son bi şans vericem eğer bir iş tutturamasın direk davayı açıcam. Benim hakkımda para göz diye düşünmenizi istemem benim derdim para falan değil o evde yaşamaya katlanamıyorum. Ama bi yandan iyi oldu eşimin yeni yeni huylarını görmüş oldum. Erkek milleti işte annesinin yanında kuzu olur. Açıkçası evliliğe olan saygım azaldı...

olaylar nasılda ilermiş böyle. Sanki eşin herşeyin bereketini kapatmış gibi. İşe gir çalış tabiiki. Anlamıyorum eşini bu kadar dinlemen neden gerekiyor. Kavga et. Olmadı surat as. Dediğini yaptır. Ne kıskançlığı saçmalık. Siz evlisiniz be! sana o kadar da mı güvenmiyor yuh artık! ozaman bunda bi tuhaflık var. Bilemiyorum. Bennim eşimde gerçi ilk zamanlar öyle yapmıştı ama 1.5 sene az bi zaman sayılmaz. Bence işe gir ve çalış. Çünkü kocanın sözünü dinlicem diye oturursan, eşinle daha çok kavga çıkıcak ve aranız soğuycak. Sonra geri dönüşü olmayan şeyler söyliceksiniz birbirinize. Çık çıkabilirsen işin içinden. O daha mı ii.
Kendin bi işe başvur, görüşmeye git. Eşinde birşey derse olay çıkart. Ama kötü konuşmadan. Tepkii göster. Kesinlikle..Ve kadınla kızın evinden de çıkın. Kuran da bile yazıo Nisa suresi sanırım, kadın erkeğin yakınlarıyla oturmak zorunda değil. Dinimizce böyle bi hakkın var.
Çocuk sakın aman ha ! şuanda zaten sıkıntılı bir dönemdesiniz. Çocuk bereketiyle geliyor tamam da, laylaylom da gelmiyor. Bütün hormonların değişiyor. Zaten şuan öncelikli çözülmesi gereken birsürü şey varken, temiz duygularla çocuğuna nasıl konsantre olucaksın. Hissettiğin tedirginlik ve korkuların, endişelerin çocuğa geçer ya da yansır mutlaka. Evdeki bitkiler bile pozitif negatif enerjilerden etkileniyor.
Çocuk yok kesinlikle en büyük hatayı yapmış olursun bencede. şuan için konuşuyorum. Ama ayrılma kararını ertele. İş bulmaya konsantre ol derim. allah güç versin bol şans
(birde burada nasıl konu açıyorsun bulamıyorum. Benimde anlatmak istediklerim var birtürlü bulamıorum)

Son düzenleme:
Arkadaşım eşini hala seviyorsan ayrılma, ancak öncelikle senin bir iş bulman ve eşine senin artık çalışacağını kabullandirmen gerekiyor.

Hangi devirde yaşıyoruz ya! Çalışmayan bayan mı var artık. Erkekler bile evlenirken çalışan bayan tercih ediyor. Kaldı ki eşin turizimci bir insanmış .

Bu kıskanma adı altında bence yobazlık yapıyor.

Seni paragöz olarak görenler zaten yanlış yoldalar da para olmadan da hiç bir şey olmuyor.

Çocuk meselesine gelince kesinlikle önceliklerini düşün ve onları halletmeden asla çocuk yapma...

Allah yar ve yardımcın olsun.

cnm evliliğin bu ilk yıllarında boşanmak çok sık akla gelir hele birde sen kötü bir kayınvalde ve görümceyle berabersin buda çok sinir bozucu bence sen erken kalk saatini kur mutlaka sabah kahvaltısına onlara katıl. ayrıca madem görümcen yayıyor poposunu sende otur bugün hastayım halsizim de. bir süre böyle devam et. fazla iş yapıp kendini kullandırma ayrıca madem çok harcıyor die şikayet var hakkında ve kocanla kavga ediyorsun artık alışverişe çıkıyorum de rest çek bırak onlar yapsınlar bakalım o zaman ne dicekler. evine taşındın die alttan alma. sen değil kocan minnet etsin. oğulları değil mi hem madem gelinlerini istemiyorlardı kabul etmeselerdi taşınmanızı. ayrıca çocuk aman sakın ha vallahi öylece kalakalırsın orada. ki çocuk kadını ez az 2 yada 3 yıl eve bağlar çaresiz bırakır. şimdi boşanmayı düşünüyorsan bile o zaman şartların daha bile kötü olsa çocuğun yüzünden cesaret edemezsin ayrılmaya. bende buradaki birçok bayana katılıyor ve gizlice iş görüşmesine gidip iş bulmanı ve kocana da artık öyle olmuyor senin içinde üzülüyorum aceleye getirip kötü bir iş seçmeni istemiyorum idareten çalışıyorum sen de bu arada daha rahat iş bakarsın hem iş çıkışları gelirsin birlikte döneriz dersin. kavgada çıksa git çalış hayat hiç belli olmaz. bir kadın kocasının eline bakmamalı özelliklede günümüz erkeklerinin davranışları ve her an değişen huyları düşünülürse. sen ayaklarının üzerinde dur. kocana da anlayış göstermeye çalış işsiz olmak ve annesine taşınmak kolay değil. hatta bazı aksamlar 1 saatlik yürüyüşe çıkın hem aranız daha iyiye gider hem de aşk tazelersiniz. çiftlerin kaç yıl evli olurlarsa olsunlar böyle şeylere ihtiyacı var. umarım herşey iyi olur. güzel haberlerini alırız

tatlım sen baştan ipleri eline vermişsin zaten çalışmamayı kabul etmekle. ya ipleri geri alır eşini kaynananı, görümceni tependen indirirsin ya da hiç uğraşamam diyorsan niteliklide biriymişsin zatan ayrılır kendi hakimiyetini kurarsın.

öncelıkle 2 ay kıra veremedınız durumunuz bozuldu dıye eşinizle tartsmaya gırmenız hoş olmamış.eşinizi çıkmaza ıtersınız. aksıne daha cok yanında olmalısınz. evlılık budur.. varlıkta yoklukta iki eşin birbirine baglı olmasıdır. destek olmasıdır.. kaldı ki eşiniz durumunuzun iyi oldgu zamanlar sizi , sizin tabırınızle lüks daırelerde yaşatmış yurt dıslarında tatıllere götrmuşş..yani para varken mutluydunuz da para yokkkenmı eşinizden sogudunuz???
çocuk istemesı hele ki bu durumdayken bunu dile getrmesı cıdden cok düşüncesızce bi davranıs olmus.. smdılık maddı durumunuz buna musade etmıyor ztn. bnce suanda cocuk olayını hiç düşünmeyın.
bi an önce eşinize destek olun kendınızı toparlayın ve baska bır eve cıkın..
ev içinde ev olmaz.....

Son düzenleme:
ben hiçte nankörlük görmüyorum lüks dairelerde oturulduysa birlikte oturuldu, yendi içildi. şimdi zor zamanlarda hem kendisi sefa sürüp, ekmek elden su gölden yaşayım havalarında, seni annesine kız kardeşine ezdirip, hemde birde çocuk istemek pes yani. kendisi kıskanç yıllarca çalıştırmamış seni şimdi gitsin bi d arkadaşlarıyla takılsın gecelere kadar sanki kadınların duyguları yok.

Back