• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce Boşanmalı mıyım?

SewqiArsizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2012
69
0
36
İzmir
Nerden başlasam bilmiyorum.... Başta yazıp yazmamak için çok düşündüm sonra forumda ki bu bölümü takip etmeye başladım hatta bazı arkadaşlara öneride bulunduğumda oldu. Baktım herkes bu kadar rahat bende yazmaya karar verdim. Eğer birileriyle paylaşmazsam çıldırıcam.....

Kızlar ben 1,5 yıllık evliyim. eşim çok kıskanç diye oldukça dolgun bir maaş aldığım işimi bıraktım. Şuan bir tek eşim çalışıyo. Turizmle ilgileniyo ama 2 ay önce işten ayrılmak zorunda kaldı. Yaz sezonu gelmesine rağmen hala bir iş tutturabilmiş değil. Arada tatil yerlerinde çağırırlarsa falan gidiyo biraz para alıyo ama oda hemen bitiyo sonra bekliyoruz ne zaman çağırcaklar bidaha diye. Turizm çok nankör bi sektör evlenmeden önce bende turizmle uğraşıyodum zaten o vesileyle tanıştık eşimle de. Eşime diyorum ben de iş bakayım hem senden daha fazla dil biliyorum belki daha kolay iş bulurum ama yok dinlemiyor(bu arada çok kıskanç kendisi) 2 ay öncesine kadar bizim durumumuz gayet iyiydi. Lüks sayılabilecek bir apartman dairesinde oturuyorduk kirası dolgundu ama rahat bir şekilde ödeyebiliyorduk. Daha evlenirken bir çok eşyamızı avrupadan falan almıştık. Sonra ne bileyim 2 turizmci olarak gezmeye bayılırız, çok gezerdik ve bu seyahatlerin çoğu yurt dışı ağırlıklıydı. Ama hiç birinden eser kalmadı kızlar. 2 aydır kiramızı bile ödeyemiyoruz. Artık ev sahibi kapıya dayandı eşime bağırdı çağırdı. Eşim de gitti annesinden istedi parayı öyle yatırdı. Bu durum acayip psikolojimi bozdu evde sinir küpü olarak dolaşmaya başladım. Bigün eşim eve geldi ve ne dese beğenirsiniz. Bir süre annesinin evinde yaşıycakmışız. Ben zaten onu duyunca bir kavga patlattım sormayın. Hatta ertesi gün bize bir uyarı geldi apartman biraz lüks ya eğer böyle sorun çıkarmaya devame dersek attırmak için imza falan toplucaklarmış. Onlarla da bi güzel kavga ettim. Her neyse şuan kaynanamın evinde yaşıyoruz. Eşi yok, 20 yaşında da 1 kızı var. Bu zamana kadar ikisiyle de bir sorunum olmamıştı ama aram hep soğuktu. Ta ki aynı evde yaşamaya başlayana kadar. Hani artık ona muhtacız ya burnumuzdan getiriyo. Özellikle eşim olmadığı zamanlar hayatı bana zehir ediyo ama eşime açmıyorum, susuyorum. Hergün sabahın köründe kalkıyo kızıyla kahvaltısını yapıyo. Ben de 10 buçuk gibi kalkıyorum kahvaltı ettiniz mi diye soruyorum ettik diyo iyi bende edeyim diyorum artık öğlen yersin bugün temizlik yapcaz yok şunu yapcaz bunu yapcaz. Normalde titizlik hastası bi kadın değildir çok iyi biliyorum ama ben gelince titizliği tuttu her gün bi yerleri siliyoruz...Dışarıdan alıncak bişey olsun hep ben gidiyorum kendi kızı bütün gün uzatıp bacaklarını tv izliyor. Kızlar kendim için bi iğne bile alamıyorum ama eşime bu karın su gibi para harcıyo valla babanın tüm emeklisi neredeyse ona gitti falan diyo sonra eşimle bi kavgaya başlıyoruz saatlerce sürüyo.Oysa sadece evin dolap masrafı için para harcıyorum o kadar. Hele o kız bilerek ortalığı pisletiyo ben temizliyorum. Sürekli yanımda imalı imalı konuşuyolar. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bide eşim geçen gün ne dese beğenirsiniz bebek istiyomş bey efendi. Ya herkes çocuk sahibi olmak ister ama bu durumda imkansız. Hiçbir gelirimiz yok bildiğiniz açız. Annesinin evinde yaşıyoruz. Onlar bize eziyet ediyo. Benim psikolojim bozuluş durumda, sürekli kavga ediyoruz bir de çocuk istiyo. Olduuu. Şu aralar kelimelerle anlatamıycağım derece de sinirliyim. Eşimden bile o kadar soğudum kii. Bazen diyorum kendi kendime yaşım daha genç ve oldukça donanımlıyım istesem iyi maaşlı bir iş bulabilirim. Bana çok değer veren bi ailem var(zaten bu olanları onlara anlatsam bana sormadan beni geri getirirler eve) bu evde ızdırap çekiceğime boşanıyım diyorum. Ama bi yandan da hani belki düzelir yakında eşim işlerini yoluna koyar, evliliğimi kurtarırım diyorum ama henüz bir şey olduğu yok. Lütfen bi çare bulun kızlar. Çok çıkmazdayım :(

Bu kadar utanmaz ve bencil bir adam gormedim. :47:
Iliskinize sahip ciksa, bunlari cektirmezdi sana, mahcup durumuna dusurmezdi seni!! Adam gibi adam olsa ne yapar ne eder is bulup calisirdi ve o kiskancligi bahane etmezdi.
Allah o kocan denen adamida anasinida bacisinida islah etsin.
Hakkinda hayirlisi olsun.

Son düzenleme:
Bu kadar utanmaz ve bencil bir adam gormedim. :47:
Iliskinize sahip ciksa, bunlari cektirmezdi sana, mahcup durumuna dusurmezdi seni!! Adam gibi adam olsa ne yapar ne eder is bulup calisirdi ve o kiskancligi bahane etmezdi.
Allah o kocan denen adamida anasinida bacisinida islah etsin.
Hakkinda hayirlisi olsun.

Katılıyorum.Eğer seni gerçekten çook sevseydi annesinin yanına koşa koşa taşınmazdı kaçar gibi ve iş bulurdu.

şekerim zor valla bu işler bence biraz çabala ama baktın olmadı postala mesleğin varmış çocuğun da yok kendi kendine yetersin zaten ama sürekli zenginliğinden bahsetmişsin garip geldi :S

Canım nedir evlilik sen bence bunun anlamıni öğrenmelisin daha evleneli birbuçuk sene olmuş yani sana göre parası? Varsa hayhay yoksa bay bay mı tabi bi elin yağda bi elin bagda yaşamısin ama eşini seviyorsan bençe dayanmalıın cünkü bı yuva kolay kurulmaz ama çabuk yıkılır

kocanı dinleme iş bul,sonra kocanın hareketlerine göre bir daha düşünürsün:34:

beni çok kıskanıyor diye iş mi bırakılır Allah aşkına yapmayın bunu ya

kadınlar ne olursa olsun kendilerini garanti altına alması gerekiyor

değil annesinin evine taşınmak o apartmandan başka yere bile taşınmazdım onun için

eşinde hiç mantık yok kusura bakmayın kıskanıyor çalışmanı istemiyor ama annesinin evine mecbur bırakmayı biliyor bu mu sevgi

boşanma ama çalışma konusunda bi daha konuş ayrı eve çıkın

sen sustukça daha çok o evde oturursun kızı da evlenir yalnız kalınca hiç ayrılamazsınız bu seferde annemi tek

bırakmayalıma döner iş ömrün orda geçer

lüks yerde oturduğunuz için kiranızı veremiyordunuz belkide..
birazda uygun bir yerde otursanız ödeyebilirmiydiniz..
şuandaki durumunuzdan daha rahat olurdunuz...

boşanmak iyi bir karar degil mutlaka çalışıp evinizi yeniden kurmalısınız olurmu ev ev üstüne ne zor bir durum eşin bunları göremiyormu.sen bir kadın olarak yapıcı ol boşanmak hayatına olumsuzluklarda katacaktır.dul kelimesi yapışmasın üstüne çok saçma bir durum çalışıcaksınız okadar.eşini korkut bu şartlarda çalışmasam evimize taşınmassak boşancam diye.

hatayı işi bırakmakla yapmışsın..
bence sen onu hiç dinleme, kendine bi iş bul, çalış, sonra ayrı eve geçin.
baktın ki sorun çıkarıyo çalıştığın için, bi daha gözden geçirirsin ilişkinizi

Canım öncelikle Allah sana sabır versin.

Ben ortada düzelmeyecek bir sorun göremedim cnm, hepimiz insanız, hepimiz bazen sıkıntıya, dara düşeriz, bir kalkar bir düşeriz. Önemli olan bunlardan ders alıp hayata sıkı sıkı tutunmak. Hemen boşanmayı düşünme bence, durumunuz iyiyken, hiçbir sorun yokken iyi güzel, durumunuz kötü olunca hadi ben gidiyorum dememelisin.

Kocanı bir şekilde ikna edip tekrar çalışmaya başlamalısın bence, annesini suçlamadan, tatlı dille sana yaptıklarını uygun bir şekilde anlat. Sen de bir işe girip çalışmaya başlayınca çok lüks olmasa da kendi evinizde olursunuz en azından. Biraz çabala, kendini anlatmaya çalış baktın olmuyor, seni hiç anlamıyor konuyu ailene aç onlar da müdahele etsin, seni yalnız zannetmesin, arkanda destek olduğunu, onu bırakıp gidebileceğinin farkına varsın.Belki bu bişeyleri dank ettirir kafasında.

bence evlilik bir insanla birlikte ve hatta bazen sadece onunla birlikte olabilmek için girişilen yaşam mücadelesidir.
bu mücadele kimileri için çok kolay geçer.kimileri gerçekten birçok engelle karsılaşır.
sevgimizin büyüklüğü ne olursa olsun eğer sevgimiz isteklerimizden büyükse var olmaya devam eder çoğu zaman evliliğimiz.

eğer sende böyle düşünebilirsen al eşini karşına konuş.isteklerinden(boşanmada dahil) bahset önce sonrada sevginden.(yada tam tersi)
anlayacaktır diye süşünüyorum.
erkekleri çokta bizim gibi düşünmemiz.olaylar karşısındaki tavırları,çozüm yolları çoğu zaman en çabuk ve basit ulaşılan yol oluyor.anne yanına taşınma bulduğu en kestirme yol olabilir.
farklı yollar önerebilirsin.ama önerdiğin tek yol senin çalışman olmasın(kesinlikle çalışmandan yanayım ama bu durumda ters teper muhtemelen daha sonra zorla ama bunu)

anlamak istemezse boşanmayı ondan sonra ciddi ciddi düşünebilirsin.

ama birçok arkadaşın dedği gibi flörtlerimiz oluyor ve sonunda sadece birini seçiyoruz evlenmek için.bir yolda beraber yürümek için adım atmaya başlıyoruz.
e 1,5 yılda yürümüşsün hali hazırda.boşanan arkadaşlarımdan biliyorum geriye döndüğünde eski noktaya ulaşmakta yorucu ve yıpratıcı oluyor emin ol.

bide şunu unutma bir adam eşini sevmiyorsa çocuk falan istemez.onu ikna edeceğin nokta bu konu olabilir (işe gir,kendi evimize çıkalım hemen sana çocuk yapçam gibi) :52:

hayat ve karar her zaman senin

canım bence hemen bir karar verme.fevri davranma.otur bir mantıklıca düşün hatta gerekiyorsa bir kağıda yaz bütün isteklerini.

sonra eşinle konus.ben bunların olmasını istiyorum.bu hayat bana zor geliyor evet seni cok seviyorum ama elimizde oldugu halde

bişeyleri yapabilmek yapamıyoruz, yapmıyoruz.bundan sonra bende çalışacağım ayrı eve çıkacağız.anneni kardeşini seviyorum ama bu

evde mutlu değilim.kendi evimde kocamla yalnız yaşamak istiyorum ben.eski düzenimizi kuralım sonra da cocuğumuz olsun filan de.

şimdi cocuk yapma.cocuk olursa da çalışamazsın,ayrı eve de cıkamazsın, iki gün sonra kardeşi evlenir, annemi yalnız bırakmayalım

der.yani seni o eve bağlar.hakkında hayırlısı olsun.düşün taşın sonra baktın istediklerin olmuyor seni sürekli bu hayata zorluyorsa o

zaman düşünürsün.

Nerden başlasam bilmiyorum.... Başta yazıp yazmamak için çok düşündüm sonra forumda ki bu bölümü takip etmeye başladım hatta bazı arkadaşlara öneride bulunduğumda oldu. Baktım herkes bu kadar rahat bende yazmaya karar verdim. Eğer birileriyle paylaşmazsam çıldırıcam.....

Kızlar ben 1,5 yıllık evliyim. eşim çok kıskanç diye oldukça dolgun bir maaş aldığım işimi bıraktım. Şuan bir tek eşim çalışıyo. Turizmle ilgileniyo ama 2 ay önce işten ayrılmak zorunda kaldı. Yaz sezonu gelmesine rağmen hala bir iş tutturabilmiş değil. Arada tatil yerlerinde çağırırlarsa falan gidiyo biraz para alıyo ama oda hemen bitiyo sonra bekliyoruz ne zaman çağırcaklar bidaha diye. Turizm çok nankör bi sektör evlenmeden önce bende turizmle uğraşıyodum zaten o vesileyle tanıştık eşimle de. Eşime diyorum ben de iş bakayım hem senden daha fazla dil biliyorum belki daha kolay iş bulurum ama yok dinlemiyor(bu arada çok kıskanç kendisi) 2 ay öncesine kadar bizim durumumuz gayet iyiydi. Lüks sayılabilecek bir apartman dairesinde oturuyorduk kirası dolgundu ama rahat bir şekilde ödeyebiliyorduk. Daha evlenirken bir çok eşyamızı avrupadan falan almıştık. Sonra ne bileyim 2 turizmci olarak gezmeye bayılırız, çok gezerdik ve bu seyahatlerin çoğu yurt dışı ağırlıklıydı. Ama hiç birinden eser kalmadı kızlar. 2 aydır kiramızı bile ödeyemiyoruz. Artık ev sahibi kapıya dayandı eşime bağırdı çağırdı. Eşim de gitti annesinden istedi parayı öyle yatırdı. Bu durum acayip psikolojimi bozdu evde sinir küpü olarak dolaşmaya başladım. Bigün eşim eve geldi ve ne dese beğenirsiniz. Bir süre annesinin evinde yaşıycakmışız. Ben zaten onu duyunca bir kavga patlattım sormayın. Hatta ertesi gün bize bir uyarı geldi apartman biraz lüks ya eğer böyle sorun çıkarmaya devame dersek attırmak için imza falan toplucaklarmış. Onlarla da bi güzel kavga ettim. Her neyse şuan kaynanamın evinde yaşıyoruz. Eşi yok, 20 yaşında da 1 kızı var. Bu zamana kadar ikisiyle de bir sorunum olmamıştı ama aram hep soğuktu. Ta ki aynı evde yaşamaya başlayana kadar. Hani artık ona muhtacız ya burnumuzdan getiriyo. Özellikle eşim olmadığı zamanlar hayatı bana zehir ediyo ama eşime açmıyorum, susuyorum. Hergün sabahın köründe kalkıyo kızıyla kahvaltısını yapıyo. Ben de 10 buçuk gibi kalkıyorum kahvaltı ettiniz mi diye soruyorum ettik diyo iyi bende edeyim diyorum artık öğlen yersin bugün temizlik yapcaz yok şunu yapcaz bunu yapcaz. Normalde titizlik hastası bi kadın değildir çok iyi biliyorum ama ben gelince titizliği tuttu her gün bi yerleri siliyoruz...Dışarıdan alıncak bişey olsun hep ben gidiyorum kendi kızı bütün gün uzatıp bacaklarını tv izliyor. Kızlar kendim için bi iğne bile alamıyorum ama eşime bu karın su gibi para harcıyo valla babanın tüm emeklisi neredeyse ona gitti falan diyo sonra eşimle bi kavgaya başlıyoruz saatlerce sürüyo.Oysa sadece evin dolap masrafı için para harcıyorum o kadar. Hele o kız bilerek ortalığı pisletiyo ben temizliyorum. Sürekli yanımda imalı imalı konuşuyolar. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bide eşim geçen gün ne dese beğenirsiniz bebek istiyomş bey efendi. Ya herkes çocuk sahibi olmak ister ama bu durumda imkansız. Hiçbir gelirimiz yok bildiğiniz açız. Annesinin evinde yaşıyoruz. Onlar bize eziyet ediyo. Benim psikolojim bozuluş durumda, sürekli kavga ediyoruz bir de çocuk istiyo. Olduuu. Şu aralar kelimelerle anlatamıycağım derece de sinirliyim. Eşimden bile o kadar soğudum kii. Bazen diyorum kendi kendime yaşım daha genç ve oldukça donanımlıyım istesem iyi maaşlı bir iş bulabilirim. Bana çok değer veren bi ailem var(zaten bu olanları onlara anlatsam bana sormadan beni geri getirirler eve) bu evde ızdırap çekiceğime boşanıyım diyorum. Ama bi yandan da hani belki düzelir yakında eşim işlerini yoluna koyar, evliliğimi kurtarırım diyorum ama henüz bir şey olduğu yok. Lütfen bi çare bulun kızlar. Çok çıkmazdayım :(
canım benim yaşadıkların gerçekten üzücü şeyler.fakat evliliğin yıkılmasına sebep hiç bişi yok.şunu unutma kimsenin hayatı dört dörtlük değil.evlilik 3 şey için biter 1.dayak, 2. aldatma, 3. sorumsuzluk...ama ben anlattıklarından bunu göremedim.eşin açısındanda bişileri düşünmeye çalış adamcağızın bi anda işi gücü lüks hayatı elinden gitmiş,onada hak ver,birbirinizi seviyorsanız yada en azından saygı duyyorsanız kötü gününüzde de kenetlenirsiniz birbirinize,uygun ucuz bi ev tutarsınız soğan ekmek yersiniz ama huzurlu olursunuz.kesinlikle evliliğini böyle meseleler için yıkma rabbim senide böle sınıyo sabret rabbim mükafatını verir,boşanmak öle kolay değil,dul kelimesi öle bi ağır geliyor ki insana bunu yaşamadan bilemezsin.bak benim bu 2. evliliğim 1. evliliğimde yaşadıklarımı anlatsan dudakların uçuklar 6 ay sürdü.6 ay boyunca hergün dayak yedim,ailsinin yapmadığı kalmadı,eşim ablam dediğim candostumla aldattı,kuzenim diye tanıştırdığı insan metresi çıktı,üstelik bu insan çalışmıyodu ben çalışıp evimi geçindiriyordum buda yetmiyormuş gibi ailesi sürekli bana kredi çektiriyordu,işten gelip kocamın o.karılarla yattığı yatağı ben düzeltiyordum ve ayrılamıyordum sürekli öldürmekle tehdit ediyordu,ve aynı zamanda bunlara rağmen çok seviyordum.yeminle söylüyorum bu anlattıklarım evliliğimdeki en basit olaylar,hep sabrettim.sonunda kurtulmayı başardım ondan,2 yıl sonra evlilik yaptım.eşim okadar ii ki öyle mutluyum ki sana anlatamam,ve inanmıycaksın kayınvaldemle beraber oturuyorum,görümcemde yanımda onları öyle seviyorum ki,anlıycan rabbim mükafatını verir sen yeter ki sabret...evlilik bu kadar kolay şeylerden yıkılamaz,sonra çok pişman olursun.sen sabırlı ol eşine destek ol,yuvan için çabala bak herşey çok daha güzel olacak,inan buna

açıkçası ben de ortada ayrılmayı gerektirecek bir sebep göremedim.evet sorunlar var tabi ki ama halletmasi o kadar kolay ki.ilk olarak erkenden kalkıp iş bulun ki bunun için kimseden izin almak zorunda değilsiniz.sonra ev tutun kendinize orta halli olsun ama.sonra da eşinize deyin ki'geliyor musun hayatım' gelirse ne ala gelmezse zaten hiç sizin olmamıştır.bırakın onu da o düşünsün o zaman.dünyaya bir kere geliyoruz malum.bu ne saçmalık hem aç hem karısını çalıştırmıyor .ali kıran baş kesen mi bu adam.hep onun dedikleri olamaz olmamalıdır neyse daha yazacaktım da sinirlerime hakim olmak istiyorum

Yaşadıkların gerçekten çok zor, kabullenilesi değil ve üzücü ama eşinle konuşmayı denemelisin bence en başta, anlat ona, sorunları tek tek ser gözlerinin önüne, eminim bi yerden sonra dinleyecektir. Senin nke yaşadığını, nasıl hissetiğini anlayamaz ne de olsa endi annesinin evi, onun kadar rahat edemediğinden ama zor bir durumda olduğunuzu bildiğinden bahset, ikniz de çalışırken hayatınızın daha kolay, daha yaşanabilir olduğundan bahset, baktın yine de çözüme ulaşamıyosunuz o zaman belki düşünülebilir ayrılık ama bu zor zamanların rehavetine kapılıp bi anda böyle bi karar almanız ilerde daha çok üzülmenize neden olabilir...

Önceliğin,işe dönmek olmalı.

İkincisi,eşinin düzgün maaşlı bir iş bulması.

Ne yapıp edip bunları sağladıktan sonra gidişata bakarsın.

(Tabii hamile kalmadan.)

hatayı işi bırakmakla yapmışsın..
bence sen onu hiç dinleme, kendine bi iş bul, çalış, sonra ayrı eve geçin.
baktın ki sorun çıkarıyo çalıştığın için, bi daha gözden geçirirsin ilişkinizi

katılıyorum .. konu sahibi kesinlikle önce iş bul.. boşanma işini rafa kaldır bir süre..

ben kendi evimizde yaşamak istiyorum , bu düzen alışık olduğum bişey değil , bana uymuyo de bence.. bir süre ver , bu süre zarfında ya iş bulursun yada ben işe girer çalışırım kendi başımın çaresine bakarım diyebilirsin.. ondan vazgeçmek istemediğini ama alışkın olmadığın , zorlandığın bu şartlara da daha fazla katlanmak istemediğini bilsin..

Back