Size asla kızamadım. Çünkü narsist bir kişiyle ilişkiniz varsa, sizde olduğu gibi; önce size öyle bir değer verdiğini sevdiğini gösterir ki benim için ölüyor, beni nasıl sahipleniyor, asla bana zarar gelmesine izin vermez vb. hislere kapılmanızı sağlar ve buna gerçekten inanırsınız. Ama yavaş yavaş giyiminiz değişir, arkadaşlarınız, mesleğiniz ve aileniz yavaş yavaş hayatınızdan gitmeye başlar ve bunu yaparken gayet normal bir durum gibi yapar ve bunu sizin kendinizin yaptığını size inandırarak yapar. Zamanla kendinizi beğenmemek, küçük görmeye bütün herşeyde hatanın sizde olduğunu size öyle bir benimsetir ki hiç karşı tarafın suçlu bile olabileceğini düşünmezsiz bile. Yaptığı hastalıklı kıskançlıkları sizi çok sevdiği için yaptığına sizi öyle bir inandırmıştır ki başka bir şey aklınıza bile gelmez ve zamanla kendinizden bile şüphe etmeye başlarsınız ve dersiniz ki benim davranışlarımda demek ki birşey var ki bana güvenmiyor. Bunda bile kendinizi suçlarsınız maalesef. Psikolojik şiddetin yanında fiziksel şiddet de olmaya başlar ve siz utanıp kimseye söyleyemezsiniz.
Size tavsiyem ise şu: Bu narsist kişilikten evlilik olmadan acilen kurtulun. Kendinizi suçlamayı bırakın. Kendi ayağı üzerinde duran genç bir kadınsınız bunun kıymetini bilin ve ayağınıza prangalar vurmayın asla. İnanın böyle insanlar kendinize olan güveninizi kaybetmenize neden oluyor ve bu durumdan kurtulmak inanın hiç kolay değil. Gerekirse terapi alın.
Bu anlattıklatımın hepsini birebir yaşadım. Ben kendimi kurtaramadım herşwhin farkında olmama rağmen kendime güvenim öyle bir yerle bir olmuştu ki sanki ruhu ölmüş bir insan gibi 10 yılımı geçirdim. Nefes alıp veren bir bedenim vardı sadece duygum kalmamıştı sanki. Sonra bazışeyler yaşandı ve ben bir aydınlanma yaşadım sanki şimdi bu kişi hala hayatımda ama bana yaşattığı şeyleri şimdi kendisi yaşıyor. Bir insan kendine değer vermezse hiç kimse vermez bunu asla unutmayın.
Biraz uzun yazmışım kusura bakmayın