• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları Sizce bebeğimin zekasında bir sorun varmı:(

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

na_rin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
187
0
26
İstanbul
kızlar bebeğim 15 aylık ama ne yürüyor ne konuşuyor nede oyuncaklarının ismini bilmiyor sadece baba diyor ve adımla çağırıyor beni birde ufak tefek şeylerin adını sorduğumda eliyle gösteriyor kuş gibi kansızlıkta çıktı iyice korkmaya başladım acaba abartıyormuyum ki?

Canım bebeği olan anneler sana yardımcı olacaklardır sanırım bu konuyla ilgili ama, mantık olarak düşündüğün zaman 15 bebek, bebek daha herşeyi tanıma süresinde 3 yaşında 4 yaşaında olup geç konuşan bebekler biliyorum ben bence korkmana gerek yok...

tatlım benim bebeğimde 14 aylık. 5 gün önce yürüdü ama sonra nazlandı yürümek istemiyor:1: benim bebeğimde pek konuşmuyor. Eşimin adını yarım yamalak söylüyor. bana mama diyor:1: aaaaaaa diye çağırıyor genelde. dütdüt dediğimde tekerli oyuncakları ileri geri yapıyor. ama oyuncakların adını bilmiyor. zaten yanlız oyun oynamaya bayılıyor. çok televizyon izliyor. bebek kanalı var onu izliyor hep kızmayı biliyor. beni kızdırmaya bayılıyor. hayırı biliyor. araç gereçlerin nasıl kullanılacağını biliyor. ben pek kafaya takmadım şimdiye kadar
ama sen böyle diyince benim içimede kurt düştü şimdi:26:
Yinede zannetmiyorum yaa daha küçük veletler zamanla olur bence takmayalım kafaya:44:

Birde çocuğun kaçıncı çocuk olduğuna ve ortamınada bağlı sanırım. Biz burda kimseyi görmüyoruz yanlızız ilk bebek. 12 aylıkken yeğenimi görünce hep ayaklarına baktığını farkettim ve ilkkez ozaman ayakta tutunmadan durmaya başladı. yeğenlerimde ilk olanlar hep 1,5 2 yaşlarında yürüdü. ikinci olanlar 8-9 aylıkken yürüdü konuşmaya başladı. seninkide ilk çocuksa belkide ondanda olabilir:44:
doktoruna danıştın mı ben bu gün kontrole gideceğim bir sorayım bakayım...

canım korkmana gerek yok benım yıyenım felanda 3 yasına kadar konusmadı yasıtlarına göre bıraz yavastı ama sımdı 6 yasında zehir gibi valla herşeyı bılıyo konusuyo ve çok akıllı
senın cocugununda bi problemı yoktur her çocuk herşeyı konuscak hemen yurucek die bişi yok
sen anne oldugun ıcın evham yapmısın ama korkucak bısı yok bu arada genetık olabılıyo bunar cunku bende 3 yasıma kadar hıcı bısı konusmamısım benımde annem korkmus ama 3 yasımdan sonra bulbul olmusum tutamamıslar
nese kısacası

korkucak bısı yok bebegın saglıklıysa rahat ol geç konusup geç yuruyebılır bu çok normal arkadasım :D:D

canlarım içimi rahatlattınız tşkr ederim ya ne bileyim korktum işte arkadaşın kızı var araların 1.5 ay var görseniz kız zehir resmen koltuğa çıkıyoır iniyır yut dediğimde ağzında bişey varmış gibi yutuyor annesi vurduğunda kin tutup gitmiyor ne bileyim çok akıllı kıyasladığım için üzüldüm haliyle benim cadımda birşeyi aldığında ver dediğim zaman anca elindekini kaçırsın benden:)

Birde çocuğun kaçıncı çocuk olduğuna ve ortamınada bağlı sanırım. Biz burda kimseyi görmüyoruz yanlızız ilk bebek. 12 aylıkken yeğenimi görünce hep ayaklarına baktığını farkettim ve ilkkez ozaman ayakta tutunmadan durmaya başladı. yeğenlerimde ilk olanlar hep 1,5 2 yaşlarında yürüdü. ikinci olanlar 8-9 aylıkken yürüdü konuşmaya başladı. seninkide ilk çocuksa belkide ondanda olabilir:44:
doktoruna danıştın mı ben bu gün kontrole gideceğim bir sorayım bakayım...

canım senin saydıkların benim kızdada var işte aynılar aşağı yukarı yürümesi hariç:) benimde ilk bebeğim ve bizde dışarı fazla çıkmıyoruz senin bebeğin kç kilo? ve boyu kaç?

canım gelişim nöbetleşe devam eder yani bir alandaki gelişme hız kazanırken diğer alanlarda yavaş gelişme olabilir. bebeğin konuşmuyor veya yürümüyor olabilir ancak kilosu ve boy orantısı yolunda gidiyor olabilir. konuşmada 18 ay önemlidir. 18 aya kadar dil gelişimi kendini göstermezse doktora götürebilirsin. dil gelişimi hız kazandığında yürümesi yavaş gelişebilir panik yapma. sonuç olarak bir kaç ay daha beklemekte fayda var. yürümesinden daha önemlisi dil gelişimidir. çünkü dil ile zeka arasında paralellik vardır. 18. aya kadar bekle.

canım senin saydıkların benim kızdada var işte aynılar aşağı yukarı yürümesi hariç:) benimde ilk bebeğim ve bizde dışarı fazla çıkmıyoruz senin bebeğin kç kilo? ve boyu kaç?

Biz 1 aydır doktora gitmiyoruz. Doktorumuz izindeydi. 1 ay öncedeki kontrolde 75cm 9500 gr dı. Bu gün kontrole gidecektik ama yetişemedik doktora hanım efendi güzellik uykusuna yattı:1: uyanmak bilmedi. Pazartesi gideceğiz bakalım ne olmuş.
Biz bide yurtdışındayız. Türkte yok burda gelen gidenimiz yok. Çocuk benden ve babasından başka kimseyi görmüyor. parka gidiyoruz. bazen parkta yürütüyorum hoşuna gidiyor.
Seninki elinden tuttuğunda yürüyor mu?
Büyük ihtimal çocuk görmediğinden bizim meleklerimiz böyle geç yapıyor herşeyi:emir_bebek:

Back