• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce anneme bir şey olacak mı ?Ne olur olmasın..

RİCA EDERİM DOKTOR BULDUN MU PEKİ
Kuzenim tıp fakultesinde dekanlıkta çalışıyor kolkoskopi için haftaya perşembe gün aldı iyi bir doktor bulmuştur eminim şuan için çok önemi yok kolkoskopi olsun o zaman Allah korusun bir şey çıkarsa en iyisine götüreceğim

Arkadaşlar bilenler lütfen yardımcı olsun.
Benim canım,bitanem, herşeyim annem cuma günü Ketem'e rutin tarama için gitti.Sonuçları kardeşim almaya gitti.Kardeşime Rahim ağzında HPV enfeksiyonu olduğunu ve bunun kanserli bir virüs olduğunu ileride kansere çevireceğini söylemiş.Devlet hastanesinden randevu almasını kolkoskopi yaptırmasını söylemiş.Annem de dün gitti 1 ay sonraya randevu vermişler.
Şimdi ben bunun ne demek olduğunu bilmiyordum ne bileyim en fazla rahim alınır diye düşündüm.
Şimdi araştırdım her 3 kadından birisi bu Serviks(rahim ağzı kanseri) den dolayı ölüyormuş.
Ben çok korkuyorum anneme bir şey olursa ben naparım bunu düşündüğüm zamanlar nefes alamıyorum.
Kalbinde gram kötülük olmayan hep saf yerine koyulan bir insan benim annem onu her şeyden gücüm yettiğince korumaya çalışıyorum.Babama söylemiş umursamamış hastaneye bile götürmemiş bir de buna kafasını taktı.Benim şimdi tek derdim annem oldu ben ne yapabilirim.
1 ay bekleme erken teşhis önemli özele gidelim dedim annem çok para isterler diye düşünüyor.Kaç para olursa olsun bir an önce annemi götürmek istiyorum.Şimdi Antalya'da kadın doğum uzmanı araştırıyorum az önce de bununla ilgili konu açıldı takipteyim.
Ben başka ne yapabilirim bana yardımcı olun lütfen, ne kadar tehlikeli bir boyuttayız bilen varsa Allah rızası için bana bir şey söylesin ?
Çok teşekkürler..

tatlım sende yazmışsın erken teşhis önemli diye. o yüzden iyi ya da kötü hemencecik gitmelisiniz kontrole bence....

eğer durumunuz müsaitse özele gidin beklemeyin..

Rabbim şifa versin :21:

tatlım sende yazmışsın erken teşhis önemli diye. o yüzden iyi ya da kötü hemencecik gitmelisiniz kontrole bence....

eğer durumunuz müsaitse özele gidin beklemeyin..

Rabbim şifa versin :21:
Allah razı olsun, iyi ki varsınız bunları demeniz bile bana umut oluyor.

Arkadaşlar bilenler lütfen yardımcı olsun.
Benim canım,bitanem, herşeyim annem cuma günü Ketem'e rutin tarama için gitti.Sonuçları kardeşim almaya gitti.Kardeşime Rahim ağzında HPV enfeksiyonu olduğunu ve bunun kanserli bir virüs olduğunu ileride kansere çevireceğini söylemiş.Devlet hastanesinden randevu almasını kolkoskopi yaptırmasını söylemiş.Annem de dün gitti 1 ay sonraya randevu vermişler.
Şimdi ben bunun ne demek olduğunu bilmiyordum ne bileyim en fazla rahim alınır diye düşündüm.
Şimdi araştırdım her 3 kadından birisi bu Serviks(rahim ağzı kanseri) den dolayı ölüyormuş.
Ben çok korkuyorum anneme bir şey olursa ben naparım bunu düşündüğüm zamanlar nefes alamıyorum.
Kalbinde gram kötülük olmayan hep saf yerine koyulan bir insan benim annem onu her şeyden gücüm yettiğince korumaya çalışıyorum.Babama söylemiş umursamamış hastaneye bile götürmemiş bir de buna kafasını taktı.Benim şimdi tek derdim annem oldu ben ne yapabilirim.
1 ay bekleme erken teşhis önemli özele gidelim dedim annem çok para isterler diye düşünüyor.Kaç para olursa olsun bir an önce annemi götürmek istiyorum.Şimdi Antalya'da kadın doğum uzmanı araştırıyorum az önce de bununla ilgili konu açıldı takipteyim.
Ben başka ne yapabilirim bana yardımcı olun lütfen, ne kadar tehlikeli bir boyuttayız bilen varsa Allah rızası için bana bir şey söylesin ?
Çok teşekkürler..
çok geçmiş olsun canım. maddi durmunuz el veriyorsa özelde bakılsa annene. çünkü bu illet öyle bir şeyki çok hızlı ilerliyor. hiç anlamıyorsun dışarıdan. bir yolunu bulup erkenden tedavi olsun annen canım. Allah evlerden uzak etsin okadar zorki bu hastalık yaşayan bilir. zaten anladığım kadarıyla şu an erken teşis konmuş ve geç kalınmış değil. hemen çaresine bakılırsa iyileşir canım ama lütfen araştırın daha erken tedavi edileceği bir yeri. il dışındak,leri arayın devlet olacaksa, en erken neresiyse kalkın gidin gerçekten söylüyorum. ne kadar hızlı ilerlediğini tahmin edemezsin. Allah şifalar versin

bütün mesajları okuyamadım canım zaten daha erkene almışsın randevu. şimdi gördüm. iyi olmuş gerçekten erken teşis çok çok önemli. inşallah bişi olmayacak.

çok geçmiş olsun canım. maddi durmunuz el veriyorsa özelde bakılsa annene. çünkü bu illet öyle bir şeyki çok hızlı ilerliyor. hiç anlamıyorsun dışarıdan. bir yolunu bulup erkenden tedavi olsun annen canım. Allah evlerden uzak etsin okadar zorki bu hastalık yaşayan bilir. zaten anladığım kadarıyla şu an erken teşis konmuş ve geç kalınmış değil. hemen çaresine bakılırsa iyileşir canım ama lütfen araştırın daha erken tedavi edileceği bir yeri. il dışındak,leri arayın devlet olacaksa, en erken neresiyse kalkın gidin gerçekten söylüyorum. ne kadar hızlı ilerlediğini tahmin edemezsin. Allah şifalar versin
Allah razı olsun siz öyle deyince gene endişelendim şimdi anneme kanserli virüs var kansere dönüştürebilir demişler hastane rapora göre 1 ay sonra randevu verdi ama ben haftaya perşembe için başka hastaneden ayarladım sence haftaya perşembe çok mu geç?

Allah razı olsun siz öyle deyince gene endişelendim şimdi anneme kanserli virüs var kansere dönüştürebilir demişler hastane rapora göre 1 ay sonra randevu verdi ama ben haftaya perşembe için başka hastaneden ayarladım sence haftaya perşembe çok mu geç?
yok canım geç değil zaten böyle hastalıklarda 1hftadan dahada az zamana randevu pek mümkün olmuyor. 6 ağustos geç değil dertlenme sakın. dua edin bol bol erken teşis konması çok iyi olmuş inşallah iyileşir. anenin ismine dua edebilirim söylersen isimni canım.

yok canım geç değil zaten böyle hastalıklarda 1hftadan dahada az zamana randevu pek mümkün olmuyor. 6 ağustos geç değil dertlenme sakın. dua edin bol bol erken teşis konması çok iyi olmuş inşallah iyileşir. anenin ismine dua edebilirim söylersen isimni canım.
Sunay canım Allah razı olsun senden.

Öncelikle iyi bir jinekoloj-onkolog bulun..Aynı zamanda onkolog olmasına özen gösterin..Kolposkopik inceleme sonrası biopsi yapılır..Muhtemelen kanser öncüsü lezyonlardan biri görülür, cin1 cin2 cin3 gibi..Bunlar kanser olduğu anlamına gelmez..

Doktorunuz duruma göre leep ya da konizasyon yöntemiyle rahim ağzındaki sorunlu bölgeyi alır..Patolojiye yollar..

Cerrahi sınırlar temiz ise rutin kontrolleri olur, 3 ayda bir, 6 ayda bir v.s gibi smear kontrolleri ve muayenesi yapılır..

Eğer cerrahi sınırlarda bir sıkıntı varsa ona göre doktorunuz yapılacağı söyler zaten..

Endişe etmeyin anneniz kanser değil fakat hpv virüsü rahim ağzı kanserine neden olan bir virüs..O yüzden 1 ay sonrasına sarkıtmayın..En azından bir semear aldırsın anneniz..Zira hpv virüsünü ne zamandır taşıdığını bilmiyorsunuz..

Bir de hpv nin hangi cinsi? Bunların genital siğil yapanları var bir de rahim ağzı kanserine sebep olanlar..tip 16 ve 18 gibi..

Sonuç elinizdeyse tipine bir bakın..
Sedimantasyon 23 olması nasıl bilgin var mi

Ama rahmetli ben küçükken bana epey eziyetler çektirdi ki annem ve babam beni ona emanet bırakmışlardı , çok kötü karekterli biriydi yoksa yumuşak şekilde yazardım
bu nasıl bir cevaptır. zaten konu sahibi annesi için endişeli. sizin başınız sağ olsun. Konu sahibine de acil şifalar diliyorum. vakit geçirmeden anneni özel bir hastaneye götür. sağlık güvenceniz ne bilmiyorum. ama Antalya'da her yer özel hastane mutlaka anlaşmalı bir hastane bulursunuz. anneniz maddiyatı düşünmüş ya ondan dedim. anneler bu haldeyken bile hep düşünürler. tekrardan geçmiş olsun. dualarım sizinle.

Back
X