• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Sizce ameliyat mı yoksa tüp bebek mi. Lutfrn fikir verin:(

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kizlar 2 yildir bebegimiz olmadi. Bu ay asilama oldum ama umudum yok malesef. Zaten sabahki idrar testi negatif. Asilamanin 10. Gunu bugun sanirim. Neyse hikayeme geceyim. Benim her iki yumurtaligimda cikolata kisti var biri 4 biri 5 cm. Doktorlarin biri ameliyat sonra tup bebek diyor biri direk tup bebek diyor ne yapacagimi sasirdim. Eger aranizda kist ameliyati olan varsa pismanliklarini yada iyi hikayelerini benimle paylasip fikir verebilir mi? Sevgiler

Ben senin yerinde olsaydim tup bebegi secerdim. Sonuc ne olursa olsun hakkinizda hayirlisi olsun🙏 Ameliyat sonrasi surec , iyilesme tekrar denemeler derken daha yipratici geldi...

Kizlar 2 yildir bebegimiz olmadi. Bu ay asilama oldum ama umudum yok malesef. Zaten sabahki idrar testi negatif. Asilamanin 10. Gunu bugun sanirim. Neyse hikayeme geceyim. Benim her iki yumurtaligimda cikolata kisti var biri 4 biri 5 cm. Doktorlarin biri ameliyat sonra tup bebek diyor biri direk tup bebek diyor ne yapacagimi sasirdim. Eger aranizda kist ameliyati olan varsa pismanliklarini yada iyi hikayelerini benimle paylasip fikir verebilir mi? Sevgiler

Bende kist yok. Ama tup bebek oncesi gereksiz bir operasyon gecirdim. Yani olsada olur olmasa da olur.
Doktorun verdigi sans onemli bu durumda. Baana %1 demislerdi yaptirmistimm ameliyati. Ameliyat sonrasi dogal hamilelik olmadigi icin tup bebege gectik. Şansim %50 idi. Doktorun sana illaki bir yuzde verecektir.

Canim bn kist için ameliyat oldum hem sağ hemde sol taraftaydı ama bnmki baya büyüktü o yüzden oldum .ve sonra tekrar üredi soğan kurunu dene istersen o kucultuyo hem de aşılama falan yapmadan doktor niye tup bebek dedi ki sana

Canim bn kist için ameliyat oldum hem sağ hemde sol taraftaydı ama bnmki baya büyüktü o yüzden oldum .ve sonra tekrar üredi soğan kurunu dene istersen o kucultuyo hem de aşılama falan yapmadan doktor niye tup bebek dedi ki sana
Asilama oldum canm tutmadi. Femarada kullandm o da olmadi. Bekledikce sansim dusuyor yasimda 35

Kızlar bugün regl oldum, Acıbadem ile görüşmüştüm zaten. Yarın e2 amh ve fsh tahlillerimi yaptırıpı sonuclar ile tekrar gideceğim. Zaten e2 kistlerden ötürü yüksek çıkacaktır ve hemen tedavi başlanmayacaktır diye tahmin ediyorum ama bakalım.. hepimiz için en güzel haberleri diliyorum

bence yapman gereken sağlıklı yumurtalarını toplatıp dondurman ve sonra ameliyat olman. allah yardımcın olsun

kuzenim oldu ama evli deil.
bu yumurtaliklara yumurta alinamazdi dedi doktoru.
Yani yumurta dondurt öyle amelyat demisti devlet.
O özele gitti, öZELDE doktor dedi ki böyleyken yumurta toplanamaz ki senden.
Yeni amelyat oldu, simdi 3sene icinde evlenemezse sonrasinda yumurta dondurtacak.
sanirsam bu sekilde denerseniz direk gereksiz masraf ve yipranma olur size.
Sogan kürü veya hayit otu hapini 3 ay kullanmayi denediniz mi?
cunku bu kistleri yediklerimizle ictiklerimize kücültmek mumkun, ama yokolmuyorlar.
Amelyat da olsa tamamen temizleyemiyolar.Tekrarliyor

Ben bekarken oldum kistten ameliyat kapalı oldum aklınız varsa kapalı olun derim 5 aylık evliyim henüz çocuk düşünmüyorum benim kistime dermoid demişlerdi ama patlayan cıktı ameleyat sırasında patlamış korkulacak bise yok bence ama dediğim gibi kapalı düşünün sinek ıSırığı kadar yerden girip yapıyorlar daha az riski var

kuzenim oldu ama evli deil.
bu yumurtaliklara yumurta alinamazdi dedi doktoru.
Yani yumurta dondurt öyle amelyat demisti devlet.
O özele gitti, öZELDE doktor dedi ki böyleyken yumurta toplanamaz ki senden.
Yeni amelyat oldu, simdi 3sene icinde evlenemezse sonrasinda yumurta dondurtacak.
sanirsam bu sekilde denerseniz direk gereksiz masraf ve yipranma olur size.
Sogan kürü veya hayit otu hapini 3 ay kullanmayi denediniz mi?
cunku bu kistleri yediklerimizle ictiklerimize kücültmek mumkun, ama yokolmuyorlar.
Amelyat da olsa tamamen temizleyemiyolar.Tekrarliyor
hayıt hapını kullandım ama zaten e2 yüksek olduğu için öströjen içeren şeylerden uzak durmam gerektiğini düşünüp bırakmıştım. Soğan kürüde işe yaramadı ama omega 3 kullanıyorm düzenli ve artık adet dönemlerim sancılı geçmiyor

hayıt hapını kullandım ama zaten e2 yüksek olduğu için öströjen içeren şeylerden uzak durmam gerektiğini düşünüp bırakmıştım. Soğan kürüde işe yaramadı ama omega 3 kullanıyorm düzenli ve artık adet dönemlerim sancılı geçmiyor
HAYIT OTUNDA ÖSTOROJEN MI VARMIS ABAV :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

ay bi de benim ovu mikroskobum var, o östorojenden ovuyu yakaliyor.
bu ay hic östorojen artisi göremedim, hapa bu ay basladim, acaba hap mi bozdu böyle:(??

:)))) belkide oyle degldir dr dan iyi bilemeyiz. Ne dedinsana
Ya çoccak istiyoz dedim, ama adetim sapıtıyo arada işte, normalim 35 ama arada bitur 50 gün gelmiyo fln.
Doktor detaylı kontrol etti, kist mist yoktu. Hormon için adetin üçüncü günü kan verdim yibe hersey normal çıktı.
Sonunda doktorum dedi ki istersen klemen tarzı bişi veriyim, dedim yok o kadar stres istemiyoruz. Doğalıyla vakti gelince olur.
O da dedi ki o zaman sana hayıt otu hapı öneriyorum 3 adrt dönemi düzenli kullan, yumurtlamanı daha düzenli yapar..
yani ne bilsin adam mikroskopla tükürükle östrojenden ovu takibi yaptığımı 😂

Mwrhaba
Bende de cikolata kisti cikti ama kucuk ,bu durumda yapilmasi gereken tedavi once yumurta toplama hatta havuz yontemi iki kez toplama sonrasinda gecici menopoz lucrin le menopoz doneminde kistler kuculup endometriosis odaklari geriliyormus boylece hamile kalma kolaylasiyormus .resveratrol ,nac, omega 3,dim plus kapsul bunlar endometriosis de cok onemli vitaminler bir arastirin derim.
Merhaba hamileliğiniz hayırlı olsun dim plus ı ne kadar sure kullandınz ve ne gibi etkileri oldu size

C crosword Tesekkur ederim ,allah isteyen herkese nasip etsin.
Tekrar yumurta toplatacagim icin kullanmistim sma sonra toplatmaktan vazgectik.
Oyuzden su etkisini gordum diyemem.
Cikolata kistinde faydali bir ilac arastirdigim kadariyla.

Tüp bebekte önemli olan rahim kalınlığı yani benim doktorum öyle söylemişti kistin tüp bebeğe engel olmadığını söylemişti rahimin kalinlasmasi önemli olan ameliyat bir risk bence ya rahime birşey olursa o zaman tüp bebekte yaptiramassin

Back