• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz ygs ye nasıl hazırlandınız?

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.021
158
arkadaşlar benim gibi evde ygs - lys sınavına hazırlanan var mı yada hazırlanıp bir bölüme yerleşen ? eğer hazırlandıysanız nasıl bir yöntem kullandınız, günde kaç saat çalıştınız. ben üç dört saatimi ayırıyorum önce konu okuyup sonra video izlerken not tutuyorum ve konu kavrama testine geçiyorum ama 60 soruda 54 net falan yapıyorum o konuyla ilgili bu moralimi bozuyo aslında ve tekrar tekrar çlaışıyorum o konuya sizce bu doğru mu çünkü ben çok yanlışım çıkınca mesela 20 sorulup testte 5 6 yanlışım çıkınca üzülüyorum stres yapıyorum ocak ayında kendimi kampa alıp bir odaya kitlemeyi düşünüyorum :D bana biraz akıl verir miisniz konu kavrama testlerinde yanlış çıkması normal mi yoksa konuyu anlamadığımı mı gösterir. nasıl bir çalışma programım olmalı ben çalışma programımın doğru mu olduğunu bilmediğimden yanlış yapyırum gibi geliyor ve son iki üç gündür çok stres yaptım bu konuyu yöntem teknik okumaktan çalışmaya vaktim kalmıyor :(

Kendimi bildim bileli 3-4 yanlış yapınca depresyona giren öğrenciye de kıl olmuşumdur. Madem yanlışlarına üzülüyorsun bu saatte internete gireceğine ders çalış.

Ama önerim kasmaaaa.

Kendimi bildim bileli 3-4 yanlış yapınca depresyona giren öğrenciye de kıl olmuşumdur. Madem yanlışlarına üzülüyorsun bu saatte internete gireceğine ders çalış.

Ama önerim kasmaaaa.

evet haklısınız kasmamak gerek. fakat bu saatte internette olmamın sebebi eşin gece çalışıyor bugün ben sabaha kadar yanlızım 3 saattir ders çalışıyorum biraz dinlenmek benimde hakkım olmalı diye düşündüm :)) ve sabaha kadar yanlız olduğumda uyuyamıyorum bi iki saate tekrar kitaplarımla buluşurum :)

evet haklısınız kasmamak gerek. fakat bu saatte internette olmamın sebebi eşin gece çalışıyor bugün ben sabaha kadar yanlızım 3 saattir ders çalışıyorum biraz dinlenmek benimde hakkım olmalı diye düşündüm :)) ve sabaha kadar yanlız olduğumda uyuyamıyorum bi iki saate tekrar kitaplarımla buluşurum :)

gece sanki insanın kafası daha dolu oluyor. yerinde olsam güzel bir uyku çeker yarın daha dinç çalışırdım

valla oldukça iyisiniz bence.. maşallah :) sadece rahat olmaya çalışın, düşünürseniz yanlışlarınız daha da artar

gece sanki insanın kafası daha dolu oluyor. yerinde olsam güzel bir uyku çeker yarın daha dinç çalışırdım

yok canım aksine sbah yemekti bulaşıktı eşim geldi uyudu evi topla derken 1 2 saat anca kalıyor bir de kedim var muzur sabahları ordan oraya zıplıyo tepemde geziyor :) ama gece çıt çıkmıyo eşim olmadığında yanlız yanlız çay demliyorum daha rahat oluyorum gündüzde 5 6 saat uyuyunca dinleniyorum

Ben tmydim ama seni biraz rahatlatmak adına sınav sürecimi anlatayım :) öncelikle ben dikkati çabuk dağılan tezcanlı biriyimdir. Anlaycağın ders çalışmak ızdırap. Lise sondayken hiç çalışmayıp ygsde 120bin tmde 90bin yapmıştım. Puanımın tuttuğu bölümleri istemediğimi fark edip tekrar hazırlanmaya karar verdim.
açıkçası 2. senemde de işi gevşeğe aldım en son bu böyle olmayacak deyip ocak gibi sıkı bir çalışmaya başladım. Geceleri zihni daha aktif olan bir insanım. Bu yüzden genelde gece 12den sabah 4-5 e kadar çalıştım. Sistemli ilerledim diyebilirim. Çok kasmana gerek yok. Son 1 ay bol bol deneme çözdüm. Gel gelelim ygsye girdim ve ilk sene aldığım puanın aynısını aldım. Bu beni lys için gaza getirdi. Sözeli daha iyi olan bir insan olduğum için matematik ve geometrideki eksikliğimi edebiyat ve coğrafyayla kapatmaya çalıştım.
edebiyat için sana tavsiyem eser-yazar için kendince şifreleme yöntemleri oluştur. Akılda kalıcılığı artar. Ayrıca yeni dönem sanatçılarını da es geçme derim.
coğrafya içiin konu temelini oturtman önemli. Ve tabi bol bol test çözüp soru tipi görmek.

Ama bana sorarsan benim avantajım bol deneme çözmek oldu. Genelde çözümlü deneme alıyordum. Küçük bir defterim vardı. Yanlış yaptığım sorunun cevabını oraya not alıyordum. 1 haftanın sonunda o defteri açıp bakıyordum ve bilmediğim/yanlış bildiğim şeyleri öğreniyordum.

2. senende durum noldu dersen tm sıralamamı 30bine çektim. Ve bunda en büyük katkıyı edebiyat sağladı çünkü 47 netim vardı.

Stres yapmamaya çalış ve ders sistemini oturt. Gerisi geliyo zaten :)

Ben tmydim ama seni biraz rahatlatmak adına sınav sürecimi anlatayım :) öncelikle ben dikkati çabuk dağılan tezcanlı biriyimdir. Anlaycağın ders çalışmak ızdırap. Lise sondayken hiç çalışmayıp ygsde 120bin tmde 90bin yapmıştım. Puanımın tuttuğu bölümleri istemediğimi fark edip tekrar hazırlanmaya karar verdim.
açıkçası 2. senemde de işi gevşeğe aldım en son bu böyle olmayacak deyip ocak gibi sıkı bir çalışmaya başladım. Geceleri zihni daha aktif olan bir insanım. Bu yüzden genelde gece 12den sabah 4-5 e kadar çalıştım. Sistemli ilerledim diyebilirim. Çok kasmana gerek yok. Son 1 ay bol bol deneme çözdüm. Gel gelelim ygsye girdim ve ilk sene aldığım puanın aynısını aldım. Bu beni lys için gaza getirdi. Sözeli daha iyi olan bir insan olduğum için matematik ve geometrideki eksikliğimi edebiyat ve coğrafyayla kapatmaya çalıştım.
edebiyat için sana tavsiyem eser-yazar için kendince şifreleme yöntemleri oluştur. Akılda kalıcılığı artar. Ayrıca yeni dönem sanatçılarını da es geçme derim.
coğrafya içiin konu temelini oturtman önemli. Ve tabi bol bol test çözüp soru tipi görmek.

Ama bana sorarsan benim avantajım bol deneme çözmek oldu. Genelde çözümlü deneme alıyordum. Küçük bir defterim vardı. Yanlış yaptığım sorunun cevabını oraya not alıyordum. 1 haftanın sonunda o defteri açıp bakıyordum ve bilmediğim/yanlış bildiğim şeyleri öğreniyordum.

2. senende durum noldu dersen tm sıralamamı 30bine çektim. Ve bunda en büyük katkıyı edebiyat sağladı çünkü 47 netim vardı.

Ay ne güzel canım. şimdi ne okuyosun :)

çok teşekkür ederim ... bende eşim çalıştığı geceler sabaha kadar uyuyamıyorum yanlız uyumaya takıntım var evde kimse yokken banyo bile yapapam da... ve evet gece çalışırken daha rahatım çünkü yanlızım sessizlikte iyi oluyor. bende bir zarf aldım küçük kağıtlara yanlış yaptığımsoruları ve arkasına da cevapları yazıp saklıyorum son bir hafta tekrar çözücem

Şimdi deneme çözmek için çok erken konuları çok çok iyi öğrenmeniz gerek. Bol bol konu tekrarı yapın mantığını kavrayın soru çözmek pratikliği arttırır ancak zannedilenden az bilgi verir. Konuları öğrendikten sonra bilgileri tamamen oturtmak için test çözün.ben öss ye çalışırken bu şekilde çalışmıştım şimdi bakanlıkların sınavlarına hazırlanıyorum ama hiç matematiğe falan bakmıyorum bile çünkü daha dün öss ye girmişim gibi hepsi aklımda ileridede kullanabilmeniz için bu yöntemi tavsiye ederim

Şimdi deneme çözmek için çok erken konuları çok çok iyi öğrenmeniz gerek. Bol bol konu tekrarı yapın mantığını kavrayın soru çözmek pratikliği arttırır ancak zannedilenden az bilgi verir. Konuları öğrendikten sonra bilgileri tamamen oturtmak için test çözün.ben öss ye çalışırken bu şekilde çalışmıştım şimdi bakanlıkların sınavlarına hazırlanıyorum ama hiç matematiğe falan bakmıyorum bile çünkü daha dün öss ye girmişim gibi hepsi aklımda ileridede kullanabilmeniz için bu yöntemi tavsiye ederim

teşekkürler denicem bu yöntemi . ben sözelci olduğum için sorunum matematikle çarpım tablosunu bile zor bela biliyorum desem yalan olmaz :(

Ben de zamanında 30 soruda 1 yanlışım çıkınca sinirleniyordum. Yapabileceğim bir soruyu dikkatsizlikten yanlış yapınca moralim bozuluyordu. Her zaman yapamadığım soruları mutlaka öğrenirdim. Bildiğim konuların sorularını kesinlikle çözmezdim. Bir hedef belirleyip ona göre çalışınca her şey daha planlı oluyor. Hangi konuda zorlanırsan onun üzerine git zamanını bildiğin konularla harcama, bu en önemli kuraldı benim için..

arkadaşlar benim gibi evde ygs - lys sınavına hazırlanan var mı yada hazırlanıp bir bölüme yerleşen ? eğer hazırlandıysanız nasıl bir yöntem kullandınız, günde kaç saat çalıştınız. ben üç dört saatimi ayırıyorum önce konu okuyup sonra video izlerken not tutuyorum ve konu kavrama testine geçiyorum ama 60 soruda 54 net falan yapıyorum o konuyla ilgili bu moralimi bozuyo aslında ve tekrar tekrar çlaışıyorum o konuya sizce bu doğru mu çünkü ben çok yanlışım çıkınca mesela 20 sorulup testte 5 6 yanlışım çıkınca üzülüyorum stres yapıyorum ocak ayında kendimi kampa alıp bir odaya kitlemeyi düşünüyorum :D bana biraz akıl verir miisniz konu kavrama testlerinde yanlış çıkması normal mi yoksa konuyu anlamadığımı mı gösterir. nasıl bir çalışma programım olmalı ben çalışma programımın doğru mu olduğunu bilmediğimden yanlış yapyırum gibi geliyor ve son iki üç gündür çok stres yaptım bu konuyu yöntem teknik okumaktan çalışmaya vaktim kalmıyor :KK43:
Soru çözmeye devam et bi süre sonra full çıkmaya başlar

ben bu sene sadece 1. sınava girdim ordan da okul öncesi geldi sözel puanım 386 sıralamam 90 bin gibi
yalnız çalışmadım o yüzden sıralamam pek iyi sayılmaz ama sözel dersleri de sayısalı da severim
sözeller okuyup anlaşılır fakat konsantre sorunu oluyor o yüzden ilk başta özet çıkarırım
sonra sürekli tekrar ederim konu dışında ezberlenecek yerleri kağıda yazar masamın karşısındaki duvarıma asardım ister istemez bakıyorsun
yanlış yaptığın sorular aslında bir bakıma güzel yanlış sorular akılda kalır doğrusunu öğrenirsin unutmazsın
hangi bölüm hedefliyorsun

Ama önerim kasmaaaa.
Ekmek, aslanın neresinde olduğu bilinmeyen bi zamanda yaşıyoruz. Herkes birbiriyle yarışıp aradan sıyırılıp ekmeğini kapma yarışında. Belki hedefi büyük o yüzden testleri full çıkarması gerekiyor olamaz mı? konu sahibini anlayabiliyorum. Ders çalışanlarında internete girme hakkı var sonuçta . Yoksa belirli bi saati varda biz mi bilmiyoruz.

Back