arkadaşlar eşimde bende çalışıyoruz. 07:30 da evden çıkıp, akşam 18:30 da evde oluyoruz. okullar tatil, annemlerle 2,5 saatlik mesafede oturuyoruz. ablamda annemlerle aynı apartmanda oturuyorlar. ablam evli 2 çocuğu var. biri 7 yaşında, biri 10 yaşında. ablam hafta sonu beni aradı pazartesi akşamı geliyoruz annemle dedi. ben bir şey diyemedim. annemle konuştum, annem kızmış ablama ne işimiz var ikisi de çalışıyor demiş. ablam bozulmuş biraz. ki bende annemle aynı düşüncedeyim. ablamın çocukları yaramaz, her yeri dağıtırlar. yatak odasına varana kadar karıştırırlar. ablamda hiç müdahale etmez, (kendi evinde çok güzel müdahale eder) ancak benim uyarmamla çocuklar rahat duruyorlar. ben onlar geldiğinde yatak odamı kitleyip işe gitsem ablam bozulur kesin.hem ben yokken evimde kimsenin olmasını istemiyorum, sizce yanlış mı düşünüyorum. annem, ben gitmem demiş hafta içi, ancak hafta sonu gideriz onlar evde olurken demiş. ablamla konuştuğumda, annemi öne sürdü böyle diyor dedi. bende yorum yapmadım.
yanlış mı düşünüyorum sizce. gidip suyu açıp suyla oynuyorlar banyoda mutfakta bunun gibi dağınıklıktan söz ediyorum.
eş"Eşe mahcup olmak" ne demek? Birkaç kez tekrarlamışsınız dikkatimi çekti.
iyi de onun amacı beni özlemesi, hasret gidermesi değil ki. kendi kafasını dağıtması, çocuklara müdahale etmek istememesi, akşam eve gittiğimde ben çocuklarla ilgilenip, ona hürmet edicem ve dağınıklığını topluycam. niyetini bildiğim için soğuk baktım. evimde her şeye kulp bulan bir abladan bahsediyorum. onu niye aldın almasaydın, bunu niye böyle yaptın yapma, evinde şu gereksiz, şunun surası şöyle böyle.. biraz kibirli ve haset bir kardeş. yeğenlerimi severim o ayrı ama normal bir kardeşten bahsetmiyorum ben. kardeş olan, ben yooken evimi kollar, ama o tam tersi....bir ben anormal bulmadım herhalde.. hafta içi gelmek isteseler çalışıyoruz diyeceksiniz, hafta sonu gelmek isteseler bir hafta sonum var diyeceksiniz.. ne zaman gelsin ki bu insanlar? kaldı ki gelecek olanlar da ablanız, anneniz ve yeğenleriniz..
sordunuz diye söylüyorum benim açımdan hiiç sıkıntı olmaz, hatta anne yemek hazırlasana diye yayılırım bir de
Herkesin aile ilişkileri hayal edilen gibi olmak zorunda değil.
Tamam herkes ablasına bayılıyor, böbreğini veriyor, evi yaksa üstüne öpüyor olabilir. Ama konu sahibi gayet mantıklı bir şekilde bir sorundan bahsediyor.
Ablası konu sahibi yokken evinde ne yapacak? Kardeşini göremedikten sonra gelmesinin anlamı ne? Çok yakın iki kardeşten bahsetmiyoruz sonuçta. Kardeşiyle vakit geçirmek istese zaten haftasonu gelir.
Çocuklarına değişiklik olsun diye geliyor diyelim. Çocuklar değişikliği teyzelerinin eşyalarını başkalarına vermek veya evi yıkmak sanıyorlarmış. Siz çekebilirsiniz, ben çekebilirim ama konu sahibi mecbur değil buna. Akşama kadar çalışıp akşam da yıkılan evle uğraşması zaten mantıklı değil.
Kimse kimsenin çocuğuyla uğraşmak zorunda da değil. Yeğeni de olsa. En basitinden çocuk sevmeyen ve tahammül edemeyen bir sürü insan var, bu da bir hak yani. Rezillik, hastalık, vs değil.
Kardeşini düşünen abla da arayıp geliyorum demez zaten, gelebilir miyiz der, gelmeyi düşünüyoruz der. Kardeşi yokken evde rahatsız olur, haftasonu gelir. Geldiğinde de çok rahat oturamaz, çocuklarına sahip çıkar.
:))) İlahi. O kadarını anladım. Ben "mahcubiyet" kısmındayım. Eşinize neden nasıl mahcup oluyorsunuz?eş
....
neden mi, eşime farklı görünüyor ablam. eşimde her şeye değer verir. bir keresinde gelip duşun musluğunu bozdular. abimin eşi geldiğinde ocağı açık bırakıp gitmiş biz yine işe gitmiştik onlar da bizden sonra çıkıp gitmişlerdi. eşim mutfağa girdiğinde ocağı sonuna kadar açık halde buldu. böyle mahcubiyetlerden söz ediyorum.:))) İlahi. O kadarını anladım. Ben "mahcubiyet" kısmındayım. Eşinize neden nasıl mahcup oluyorsunuz?
Eşiniz karşısında ailenizden utanıyorsunuz yani.neden mi, eşime farklı görünüyor ablam. eşimde her şeye değer verir. bir keresinde gelip duşun musluğunu bozdular. abimin eşi geldiğinde ocağı açık bırakıp gitmiş biz yine işe gitmiştik onlar da bizden sonra çıkıp gitmişlerdi. eşim mutfağa girdiğinde ocağı sonuna kadar açık halde buldu. böyle mahcubiyetlerden söz ediyorum.
eş
iyi de onun amacı beni özlemesi, hasret gidermesi değil ki. kendi kafasını dağıtması, çocuklara müdahale etmek istememesi, akşam eve gittiğimde ben çocuklarla ilgilenip, ona hürmet edicem ve dağınıklığını topluycam. niyetini bildiğim için soğuk baktım. evimde her şeye kulp bulan bir abladan bahsediyorum. onu niye aldın almasaydın, bunu niye böyle yaptın yapma, evinde şu gereksiz, şunun surası şöyle böyle.. biraz kibirli ve haset bir kardeş. yeğenlerimi severim o ayrı ama normal bir kardeşten bahsetmiyorum ben. kardeş olan, ben yooken evimi kollar, ama o tam tersi....
utanmak adına bir şey demedim.Eşiniz karşısında ailenizden utanıyorsunuz yani.
Ablanızla anlaşamamanız ayrı bir şey, eşinize karşı mahcubiyet hissedecek kadar onlardan utanıyor olmanız ayrı bir şey.
Asıl sıkıntı da burada sanırım. Gemileri yakmanız da yakın gibi.
benim ailem yapıyorsa bunu, yarın birgün eşimin ailesi yaptığında da eşime normal gelecek.Eşiniz karşısında ailenizden utanıyorsunuz yani.
Ablanızla anlaşamamanız ayrı bir şey, eşinize karşı mahcubiyet hissedecek kadar onlardan utanıyor olmanız ayrı bir şey.
Asıl sıkıntı da burada sanırım. Gemileri yakmanız da yakın gibi.
Peki ben yanlış anlamışım "mahcubiyet"inizi o zaman.utanmak adına bir şey demedim.
neden mi, eşime farklı görünüyor ablam. eşimde her şeye değer verir. bir keresinde gelip duşun musluğunu bozdular. abimin eşi geldiğinde ocağı açık bırakıp gitmiş biz yine işe gitmiştik onlar da bizden sonra çıkıp gitmişlerdi. eşim mutfağa girdiğinde ocağı sonuna kadar açık halde buldu. böyle mahcubiyetlerden söz ediyorum.
benim ailem yapıyorsa bunu, yarın birgün eşimin ailesi yaptığında da eşime normal gelecek.
kibar bi dille haftasonu gelirseniz daha çok beraber oluruz biz işteyken aklım sizde kalır falan de..arkadaşlar eşimde bende çalışıyoruz. 07:30 da evden çıkıp, akşam 18:30 da evde oluyoruz. okullar tatil, annemlerle 2,5 saatlik mesafede oturuyoruz. ablamda annemlerle aynı apartmanda oturuyorlar. ablam evli 2 çocuğu var. biri 7 yaşında, biri 10 yaşında. ablam hafta sonu beni aradı pazartesi akşamı geliyoruz annemle dedi. ben bir şey diyemedim. annemle konuştum, annem kızmış ablama ne işimiz var ikisi de çalışıyor demiş. ablam bozulmuş biraz. ki bende annemle aynı düşüncedeyim. ablamın çocukları yaramaz, her yeri dağıtırlar. yatak odasına varana kadar karıştırırlar. ablamda hiç müdahale etmez, (kendi evinde çok güzel müdahale eder) ancak benim uyarmamla çocuklar rahat duruyorlar. ben onlar geldiğinde yatak odamı kitleyip işe gitsem ablam bozulur kesin.hem ben yokken evimde kimsenin olmasını istemiyorum, sizce yanlış mı düşünüyorum. annem, ben gitmem demiş hafta içi, ancak hafta sonu gideriz onlar evde olurken demiş. ablamla konuştuğumda, annemi öne sürdü böyle diyor dedi. bende yorum yapmadım.
yanlış mı düşünüyorum sizce. gidip suyu açıp suyla oynuyorlar banyoda mutfakta bunun gibi dağınıklıktan söz ediyorum.
bilakis, karşımdaki kişi bana saygı duymadığı için, sırf kendi rahatı için beni özlediği için değilde, düzenimi sinirimi bozmak istediği için hafta içi gelmelerini istemiyorum. zaten beni hafta içi göremeyecekler, oturduğum yerde gezilecek bir yer değil. ancak hafta sonu görüşeceğimi biliyor. yani benim için değil, kendisi için gelmek istiyor.Annem ablam yeğenlerim gelecek ben bunu dert etcem neden yaramazlar diye bence anormal olan sizsiniz. Eşyalarınıza evinizin düzenine insanlardan daha çok değer veriyorsunuz demek ki
tamamda onlar sizin aileniniz ya kendisi için gelse nolur? çok ilginç ya gerçekten benim kuzenim iş görüşmesi için geldi 10gün kadar kaldı bizde evde yoktuk yani beni özlediğinden değil kendi işi için geldi evime.E nolacakki eş dost bugünler için var,bir yerlerde sorgusuz sualsiz çalınacak kapıları olması insanın,bugünün yarını var hayret..bilakis, karşımdaki kişi bana saygı duymadığı için, sırf kendi rahatı için beni özlediği için değilde, düzenimi sinirimi bozmak istediği için hafta içi gelmelerini istemiyorum. zaten beni hafta içi göremeyecekler, oturduğum yerde gezilecek bir yer değil. ancak hafta sonu görüşeceğimi biliyor. yani benim için değil, kendisi için gelmek istiyor.
peki bir şey sorucam size. karşınızdaki kişi bencilse, haset ve kibirli ise yine aynı düşüncede olur muydunuz? çocuklarına dur demeyen fazlaca şımartılmış çocuklarla birlikte gelse 1 hafta kalsa ne yapardınız? lütfen objektif olun, burda fikir almak için açtım konuyu.tamamda onlar sizin aileniniz ya kendisi için gelse nolur? çok ilginç ya gerçekten benim kuzenim iş görüşmesi için geldi 10gün kadar kaldı bizde evde yoktuk yani beni özlediğinden değil kendi işi için geldi evime.E nolacakki eş dost bugünler için var,bir yerlerde sorgusuz sualsiz çalınacak kapıları olması insanın,bugünün yarını var hayret..
bu arada bana da kuzenim geldi 16 saatlik yoldan benim için değil, bir işini halletmek için. geldiğinde peşinde pervane oldum, memnun gitsin diye. yani ben tamamen misafir sevmeyen, eşyalara tapan bir kişilik değilim. sadece bana saygı duymamasına, her işime karışmasına kızıyorum ablamın.tamamda onlar sizin aileniniz ya kendisi için gelse nolur? çok ilginç ya gerçekten benim kuzenim iş görüşmesi için geldi 10gün kadar kaldı bizde evde yoktuk yani beni özlediğinden değil kendi işi için geldi evime.E nolacakki eş dost bugünler için var,bir yerlerde sorgusuz sualsiz çalınacak kapıları olması insanın,bugünün yarını var hayret..
İnanın bana gelen kuzenimde beni iş düşmedikçe aramayan bir insandı,evi geldiğimde bıraktığım gibi bulamadım bulaşıklarını dahi kaldırmadan cıkıyordu evden iş görüşmesi diye,halbuki insan istese bulaşıgını makinaya koyamaz mı koyar ama yapmadı napim..Kuzenimin hatrı yoksa amcamın hatrı vardı.Yani bence sizde böyle düşünürseniz kendinizide yıpratmamış olursunuz.Ablanız ne kadar sorunlu bir karaktere sahip olursa olsun cocuklarla bunalmışki çareyi sizin evde aramış,bırakın gelsin takılsın birkaç gün,sizde evi düşünmeyin akşam işten sonra yeğenlerinizle oynayın keyfini cıkarınpeki bir şey sorucam size. karşınızdaki kişi bencilse, haset ve kibirli ise yine aynı düşüncede olur muydunuz? çocuklarına dur demeyen fazlaca şımartılmış çocuklarla birlikte gelse 1 hafta kalsa ne yapardınız? lütfen objektif olun, burda fikir almak için açtım konuyu.
benim fikrimin doğru olmadığını da dile getirebilirdiniz, fikrinize saygı duyarım. ama benim anlatmak istediğim, kuru kuruya ben evde yokken misafir gelmesini sorun yapmam değil. neden istemediğimi de açıkça ifade ediyorum.
Bu konuyu ablanla konuşsan.Yakının sonunda.Çocukları uyarsa.bende sevinirim ama ablam çok rahat, başka bir yerde kılını kıpırdatmaz kendisi çocuklar istediğini yapsın düşüncesinde.. ama kendi evinde tam tersi çocuklar ortalığı dağıtmasın düşüncesinde. bende bu yüzden istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?