siz ve eşiniz çalıştığı zaman evinize yatılı misafir gelmesi normal mi

Siz evde yokken kalmanın mantığını çözemedim pek.Yani neyi görmeye geliyorlar hafta içi sizi mi evi mi?
Haftasonu daha uygun olur birlikte olursunuz hem.

biraz daha anlatsana aynı kişiden bahsediyoruz galiba ne tesadüf benim ablamı anlatıyorsun zannettim bir an

haftasonu gelin hafta içi musait değilim de.
nedir bu emrivaki anlamadım.

düşüncenize, elinize sağlık.

Misafir gelmesi normal ama ev sahibi olarak misafire ikram, güleryüz göstermek; yatılı olurlarsa da ihtiyaçlarına göre yatmaları vs. için yer hazırlamak, bir istekleri olursa onlar daha söylemeden önceden temkinli olmak önemli.

Bunun üstüne fazladan bir şey yapmak eziyet bence, eve yaramaz çocuk/düşüncesiz insan gelecek diye yaptıklarımın yapacaklarımın üstüne neden fazladan bir yük bindireyim ki? Gidip evdeki zarar gelebilecek eşyaları ayırıp saklayacaksam, her zaman başka bir zarar verecekleri bir şey olursa diye diken üstünde duracaksam çağırmamak veya gelmek istediklerinde bir bahane bulup reddetmek daha kolay.

Çok da umrumda değil kırılıp kırılmamaları, çocuktur yapar, aman malın ne kıymetli! deyip yüzsüzlüğe vuranlara tahammül edemiyorum o kadar. Düşüncem onlara aşırı mı geliyor, gidip benimle empati kurabilsinler diye evlerine gidip tazmanya şeytanı gibi davranamayacağıma göre; senin evin sana, benim de evim bana. Yoksa aa yatılı kaldılar o yüzden fatura fazla geldi kafasında değilim, elbette fatura fazla gelecek veya alışveriş normalden fazla yapılacak. Bunun dile getirilmesi bile ayıp ama başkasının malı diye umursamamak çok daha ayıp ve kusura bakmasınlar ayıp sadece yatakta olmaz.

yatak odanı kilitle bozulursa bozulsun.

çocuk bunlar ne yapacakları belli olmaz önemli eşyalarını ortalığa bile saçarlar.

biraz daha anlatsana aynı kişiden bahsediyoruz galiba ne tesadüf benim ablamı anlatıyorsun zannettim bir an
benim ablam düşüncesiz, kendine yapılmasını istemediği şeyleri başkasına yapar. ve her an çocukları için beklenti içindedir maddi manevi. eğer maddi olarak bir şeyler veremezsen seni pinti, cimri ilan eder. ama insanın maddi durumunu zorluklarını göz önünde bulundurmaz. annemin evinde de aynısını yapar, annem huyunu bildiği için gelmesini istemiyor.

Ablam iki çocuğuyla bir haftadır bende. Ben zaman zaman evde olsam da yoğunum bu aralar. Ufaklık evi hallaç pamuğuna çeviriyor, her gece bizimle yatmak istiyor üç kişi yatıyoruz yatakta. Evi mok götürüyor ama ben çok mutluyum. Akşamları oturup ablamla kahve keyfi yapıp sohbet etmenin tadı paha biçilemez. Yeğenin mis gibi kokusu ile uyumanın da öyle.
Ben bu akşam gidecekler diye üzülürken siz gelecekleri için üzülüyorsunuz. Kardeşlik bağlarınız biraz zayıf geldi bana.

yakaladım seniii sen benim küçük kız kardeşimsin ablamdan bahsediyorsun bu kadar benzerlik olamaz. ilave olarak

evine gidene güleryüz göstermez. hediyene önem vermez. suratsızdır. sen neşeli olunca gerilir. mutlu değildir mutlu insan görmek gıcığına gider. varsa yoksa bebeleri. en iyi en en akıllı onunkiler. senin çocuğuna değer vermez ama kendininkine değer verilmesini ister

veeee en önemlisi çok kıskanç haddinden fazla

abla abla olmayınca ne ne yapsan olmuyor cnm. kardeşlerimle iyiyim ama ablamla ııııh

2.5 saatlik mesafede bir haftasonu için gelinmez ki yani ne kalıp dönecekler hazır tatilken gelmek istemişler annende gelirse o dur yapma der çocuklarına o kadar da karıştırmalarına izin vermez sanırım yiğenlerinize de düşkün değilsiniz ablasınızın çocukları sonuçta ama yaramazlar dağıtırlar diyorsunuz ne var ki yemeğini yaparlar ederler otururlar akşamdan akşama görüşür konuşursunuz hazır çocuğun okulu yokken gelmek istemiş hasret gidermek istemiş ne var bunda başka ne zaman gelecek çocuğun okulu varken? ablanızla ilişkileriniz pek iyi değil galiba.

Bir de çocuklar öyle çok küçük de değiller ki hani 3-4 yaşlarında olurlar tam keşfetme yaşı durdan anlamazlar her yeri dağıtırlar anlamazlar filan ama 7 ve 10 yaşındaki çocuk evinizdeki eşyaları kırıp zarar verecek kadar da yaramazlık yapmaz herhalde ev eşyası kolay alınmıyor demişsiniz de ne yapacaklar eşyalarınıza onu anlamadım o kadar da ablanız görmezden gelecek değil gerçekten çok duygusuz buldum sizi ne ablanıza hadi onu geçtim yiğenlerinize gram sevginiz yok görürüm yiğenlerimle hasret gideririm diye düşünmüyorsunuz sömestr tatilinde gidelim demiş haftasonu da onca yoldan gidip dönülmez ki. Sanki karşınızda düşman var ablamdan gizlim saklım mı olacak evde kalsa ne olur benim annem başka şehirde çalışıyorum ee geliyor akşamları görüşüyoruz yoksa hiç görüşemicez aylarca çünkü 14 gün yıllık iznim var onu da yazın kullanıyorum ben gidemiyorum ama akşamdan akşama da olsa hasret gideriyoruz.

bugun ablanı ıstemezsın yarın eltınlen kananan gelır sana 10 gun kalır
su yatak odalarınızda ne saklıyorsunuz bende onu merak edıyorum arkadas

çok şaşırdım gerçekten size,tabi evde olmak gelenlerle ilgilenmek isterim ama mesafeli bir yerden herhangi bir sevdiğim insan yada insanlar gelecekse evin dağılacağı aklıma bile gelmez,üstelik normalde cok detaycı düzenliyimdir.Gelenler ablanız yeğeniniz anneniz,eviniz hep dağılsa banyo ıslansa nolur,bir süpürge bir beze bakar.Eğer karıştırılmasını istemediğiniz şeyleriniz varsa onlar gelmeden yüksek bir yerlere koyabilirsiniz çaresi olmayan şeyler değil,ablanızla ilişkinizde problemler olabilir ama ablanızın hatrı yoksa yeğenlerinizin vardır yada annenizin.Dert etmeyin bence keyfini çıkarın..

ablanızın huyundan dolayı istemiyorsunuz. anneniz de huyunu bildiği için güzel idare etmiş. ablanız bir daha teklif ederse, annem haklı biz hafta arası yokuz, diye annenize paslayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…