siz ve eşiniz çalıştığı zaman evinize yatılı misafir gelmesi normal mi

Ben kendi ailemden değil de, nişanlımın ailesinden çekinirim açıkçası, misal ben tüm akrabalarının abilerinin dahil oturduğu semtte ev tutsam, ben varmışım, yokmuşum hiç önemli değil. Kayınvalidem memleketten geldiğinde bana kalmaya gelir diyelim, tüm akrabalar da sırayla bana gelir, hatta kalır bile, nişanlımın halası zırt pırt eltim evde var, yok çıkıp çıkıp kalmaya geliyordu. Ben dolu eve girer selam verebilirim misafir gibi, çoluklu çocuklu insanlar, bir bakarsın pastalar, börekler yapılmış, yenmiş falan en büyük eltimden biliyorum..

Hatta kayınvalidem bana o civardan ev tutturma peşinde, ben sana gelirim ooh akşam yemeğin hazır mis, hazır sofraya gelirsin diyor. Benimle yaşamayı düşünüyor zaar. O zaman da her akşam abisi, yok görümcesi, yok kız kardeşi, yok görümcesinin gelini bitmez çevresi..

Kendi ailem de sıkıntı olabilecek insan yoktur, anlayışlıdırlar, işleri zorlaştırmak yerine her zaman kolaylaştırmayı düşünürler...

Senin olmadığın evde ne yapacaklarmış bende orasını anlamadım? Kardeşim sorun etmese, ben canım sıkılır diye gitmek istemezdim bir kere, ha bir de çocuklarına dur demeyen insanlardan hiç haz etmiyorum..

Bahsettiğiniz kişi ablanız yahu.
Benim ablamın çocuklarıda çok haylazdır,ama ben geliyorum dese yıllık izin alır onlarla vakit geçiririm.
Kendinizden başkasına tahammülünüz yok sanırım sizin.
bekarken neler yaptıklarını anlatsam bitmez. özel eşylarım, çantalarım takılarım mahallede geziyordu. yeğenim alıp başkasına hediye ediyormuş benim eşyalarımı çocuk aklıyla. ablamda bunu normal karşılardı. büyüdü hala öyle.

Emin ol bence ablanla aranın iyi olmamasından kaynaklı böyle düşünüyorsun aranızdaki sorunlar her neyse sizi birbirinizden uzaklaştırmış ve onlar sizin gözünüzde dışardaki insanlarla aynı yere sahip olmuş ,yoksa böyle düşünmezdiniz diye düşünüyorum, şahsen benim kardeşimde 2 saatlik mesafede oturuyor haftaiçi bana yiğenimle geleceğini söylese inan mutluluktan dört köşe olurum evim dağılmış yıkılmış inan hiç umrumda olmaz canım feda onlara...

Yedi kat yabancı yatıya gelmez gelen ailelerimiz olur onlarında başımın üstünde yerleri var. Annemler kardeşim, eşi, yeğenim geldiler 1 hafta kaldılar akşam eve gittiğimde yemeğim hazır oluyordu kendi evleri zaten ben misafir muamelesi bile yapmamam onlara.

Sen merak ettme annen geldiginde o müdahale eder benim annem ben bisey demeden basliyor:)))biseycikler olmaz sonucta gelen yabanci degil.

aynen .. ha evinde beklemiş ha kardeşinin evinde
Yani mantıksız.Eger haftaiçi gelecekse de bir plan yapılır.İzin alınır vs önceden haberli olur yani. Tedbili mekan istemiş abla herhalde başka amaç yok=)

ne olmuş gelen ablan yegenlerin dağıtsalar ne olur koltığu kanepeyi parça parça edecek değillerya evimi yakıp yıkacaklar ablan seni özlemişki gelmek istiyo alt tarafı ev eşya ablandan yeğenlerinden çokmu kıymetli. onlar gidince getir bi kadın temizlet evi hemde başka şehirdeler bidaha ne zaman gelir kimbilir. bana çok saçma geliyo böyle düşünceler..
yanlış mı düşünüyorum sizce. gidip suyu açıp suyla oynuyorlar banyoda mutfakta bunun gibi dağınıklıktan söz ediyorum.

Ablanın düşüncesizliği bence, Sonuçda sen yokken napacak ki evde şahsen ben hiç rahat edemem, Benimde ablamın 2 tane çoçugu var dediğin gibi geldiklerinde peşinde koşuyor insan illaki bir yeri dagıtıyorlar, Sadece ablam bir gün kalmıştır ben evde yokken, oda aksine heryeri toplar temizler Bana yardımı bile dokunur yani:)))Ama tabi çoçuklarla başetmek zor canım Ablana tatlı bir dile söyle bence, çok uygun değil..

ya pardon da ablanın senin evinde sen olmadan ne işi var Allah aşkına? daha neler, bi kere emri vaki yapılamaz artık senin evin ayrı. boşver böyle şeyleri açık açık söyle, söyle ki içine atıp kahretme kendini.

aram genelde iyi değil evet. ama benim ablam 1 hafta kalmak istiyor. günlük değil.

kesinlikle haklısın..sen evde olsan neyse gelsinler..ama evde kimse yokken çok yanlış..ablan düşüncesizlik yapmış..hafta sonu evdeysen sen davet et buyrun gelin diye..

gerçekte benim ablam anlayışlı değil, ben evde yokken ablam evime el evi gibi bakar eminim.

ablan senin evi otlak sanmış heralde..ben bu kadar kısa mesafeye hafta içi kabul etmem..

ben ablama kıyamam ya gelsin kalsın.yarın birgün seninde çocuğun olur değişiklik ararsın. o da bunalmış demek ki

burdaki arkadaşlar da başka yerlere çekmişler konumu tebrik etmek lazım. benimde demek istediğim o, hem çocukları rahat durmuyor. her geldiklerinde zarar veriyorlar. sanki ha deyince eşya alınıyor, eşime de mahcup olmak istemiyorum.

Bir omur calisacaksiniz bir omur yatili misafirinizin olmamasi gerek sizin dusuncenize gore. Ablanizi çocuklarının yapmaması gereken şeylerde acikca uyarin mukayet olsun çocuklarına. Onun dişinda katılanilamayacak bir durum bence yok.

Herkesin aile ilişkileri hayal edilen gibi olmak zorunda değil.

Tamam herkes ablasına bayılıyor, böbreğini veriyor, evi yaksa üstüne öpüyor olabilir. Ama konu sahibi gayet mantıklı bir şekilde bir sorundan bahsediyor.

Ablası konu sahibi yokken evinde ne yapacak? Kardeşini göremedikten sonra gelmesinin anlamı ne? Çok yakın iki kardeşten bahsetmiyoruz sonuçta. Kardeşiyle vakit geçirmek istese zaten haftasonu gelir.

Çocuklarına değişiklik olsun diye geliyor diyelim. Çocuklar değişikliği teyzelerinin eşyalarını başkalarına vermek veya evi yıkmak sanıyorlarmış. Siz çekebilirsiniz, ben çekebilirim ama konu sahibi mecbur değil buna. Akşama kadar çalışıp akşam da yıkılan evle uğraşması zaten mantıklı değil.

Kimse kimsenin çocuğuyla uğraşmak zorunda da değil. Yeğeni de olsa. En basitinden çocuk sevmeyen ve tahammül edemeyen bir sürü insan var, bu da bir hak yani. Rezillik, hastalık, vs değil.

Kardeşini düşünen abla da arayıp geliyorum demez zaten, gelebilir miyiz der, gelmeyi düşünüyoruz der. Kardeşi yokken evde rahatsız olur, haftasonu gelir. Geldiğinde de çok rahat oturamaz, çocuklarına sahip çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…