Siz olsaydınız düğün günü nişanlınızın akrabalarına evinizi açar mıydınız?

bayanlatte

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2024
100
76
27
Arkadaşlar merhaba. Benim 2 ay sonra düğünüm olcak. Nişanlımın ailesi başka şehirde oturduğu için kınayı burada, düğünü onların memleketinde yapacağız. Evimizi burada tuttuk. Kayınvalidem bizim taraftan kınaya geleceklerin bi kısmı için sizin evinizi açarız dedi. Ben itiraz ettim. Daha ben eşyalarımı hiç kullanamadan başkalarının kullanması doğru olmaz dedim. Ayrıca nişanlımın ailesinin burda da çevresi çok fazla. Kalacak o kadar çok yerleri var ki. Daha evlenmeden misafir ağırlamak bana mantıklı gelmedi. Sonradan vicdan azabı çektim ama keşke öyle demeseydim diye sizce hata mı yaptım?

Sadece nişanlının kendi ailesi olsa tamam olabilir derim ama akrabaya hayır. Zamanında benim de durumum aynı böyle oldu. Benim ailemin olduğu şehirde yaşayacağız, kına gecesi için kendi şehirlerinden akrabaları geldi hala dayı amca yenge hep yeni gelin evimde kaldılar. Bişey de diyemedim toyluğuma geldi. Güzel temiz kullandılar Allah var ama ne bileyim şimdiki aklım olsa kullandırmazdım herhalde.

Ben olsam bende.istemezdim ama alan oluyor eşimin amcasinin gelini kına onların memlekette olmuştu 15 kişiyi daha kendi evine yerleşmeden ağırlamisti herkesi hala kadına dualar ederler. Kendine kalmış yani kişinin iradesine

X