• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaniz siz de dislanmis hisseder miydiniz?

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
26
Ben universiteye yeni basladim bi kac -belki de onemsiz- sorunum var. okuyup yorumlarinizi paylasirsaniz cok mutlu olurum. Uzun olabilir biraz olabildigince kisa yazmaya calisicam,

Ilk geldigimde sinifa erkeklerle dolu bir gruba dusmustum istem disi, beraber odev yapmam gereken insanlar, oturdugum masanin cevresindekiler falan hep erkekti. Kizlarla ilk bir kac hafta iletisim kuramadim. Okuldan kalkan servisler var ders bitiminde, ben ve uc arkadasim bu servisi kullaniyorduk (ucu de erkek). Bir tanesine baya kanim isinmisti, o zamanlar da muhabbetimiz baya guzeldi soru sordugumda duyardi insan gibi cevap verirdi falan. Hatta odevde de ayni gruptaydik. Bu cocuk siniftakilerle pek takilmazdi kendi halindeydi yani.

Neyse zamanla ben kizlarla da kaynastim, bir arkadas grubumuz olustu. Ama ben kendimi sanki o gruba zorla girmis gibi hissediyordum. Grup 8 kisi 2 erkek 6 kiz. Bu grupta benim kanimin isindigi cocuk da var (adina mehmet diyelim). Gruptan da sevde diye bir kizla cok iyi anlasiyorum uyusuyor kafalarimiz digerleri de oyle tabi ama bu kizla daha cok uyustuk. Bir de Sema diye bir kiz onu da cok seviyorum ama burda bir sorun var iste, sevde eminim beni de onu sevdigi kadar seviyor ikimizi ayirmiyor ama bu kiz ucumuz bir aradayken hep sevdeye yogunlasiyor, benim bir sey dememe firsat bile vermiyor. Surekli sadece ikisinin bildikleri konulardan bahsediyor. Bilincsiz yapiyor belki ama rahatsiz edici degil mi?

Ayni zamanda sevde sema ve mehmet bir ara ayni gruba dustuler bir odev icin, o ara yakinlastilar baya. O zamandan beri de mehmetin davranislari degisti. Benim her dedigime kizip bagiran biri oldu, onceden hep konusurkduk odevlerde yardim ederdim beni yanina 50 kez cagirirdi, ama simdi resmen ben yok olmusum gibi. Olmadik seylere bagirip kalbimi kiriyor, sevde bile farketti mehmet kiza neden oyle davraniyorsun dedi. Mehmet simdi semayla cok iyi anlasiyor, her aksam konuusorlar falan. Mesajlar girla. Ben haric herkesle super iyi hatta. Hoslanma gibi bir durum yok hicbirimizn arasinda ama bana davranislari birden degisti ama simdi o kizla cok iyi.

Siz olsaydiniz dislanmis hisseder miydiniz?

Biraz ergen psikolojisi gibi oldu ama ben kendimi gercekten yanliz hissediyorum bu durrmlar yuzunden. Daha uzun olmasin diye yazmadigim cok sey var.

Hissederdim açıkçası kırılırdımda bazı insanlar böyle maalesef birini bulunca diğerini satar tabiri caizse bu erkek arkadaşında o türden sanırım. Diğer kız arkadaşlarına gelince belki ortak yönler daha fazla olduğundan daha yakın olabilirler bu bana normal geldi. O erkek arkadaşınla arana mesafe koy sana sesini yükseltmesine izin verme. Seni ezdikçe ezer yoksa.
Başka arkadaşlıklarda kurarsın zamanla bu ilk senen sanırım. Çok fazla çevren olacak emin ol özellikle sıcakkanlı biriysen üstelik.

Hele bi de seneye gor onlari.İkinci sinifim ben de ilk senem sosyal fobiyla cok pasif gecti.Kimseyle muhabbetim yokken bile arkamdan konusulanlari duydum.Hep boyle gececek sanarken belki de universite hayatinin bana kazandirdigi insanlari tanidim.Acele etme iyi sec cevreni.Mutlu olmadigin bir ortamda neden kalasin ki? Ayrica kim olsa senin gibi rahatsiz olurdu bu durumdan.

bak daha ilk haftalarda bile iki ayrı gruplasın, bir de 2.donem gor o sınıfı, yine gruplar degisir.
daha okul toplulukları olacak, beraber etkinlikler olacak, farklı ders aldıgın sınıflar olacak... zamanla kafa dengi bir dostun da olacak.

gelelim senin gruba,
sema sevdeyi paylasamıyor ve seninle de mecburen gorusuyormus gibi, sakın koz verme. ilerde degisebilir tabi.
mehmet senden hoslanmıs ve bekledigi ilgiyi alamamıssa semanın da sana olan uzaklıgı nedeniyle onu kendine yakın bulmustur
ya da fikir degistirip ona yazmaya baslamıstır. aldırıs etme.
sevde iyi birine benziyor ama daha ilk donemdesiniz yine de cok guvenme.
hepsinden onemlisi sen bunlara kafanı cok takma derlserin olsun onceligin, arkadas coook bulunur

Son düzenleme:

Hissederdim açıkçası kırılırdımda bazı insanlar böyle maalesef birini bulunca diğerini satar tabiri caizse bu erkek arkadaşında o türden sanırım. Diğer kız arkadaşlarına gelince belki ortak yönler daha fazla olduğundan daha yakın olabilirler bu bana normal geldi. O erkek arkadaşınla arana mesafe koy sana sesini yükseltmesine izin verme. Seni ezdikçe ezer yoksa.
Başka arkadaşlıklarda kurarsın zamanla bu ilk senen sanırım. Çok fazla çevren olacak emin ol özellikle sıcakkanlı biriysen üstelik.

Ya o cocuk neden oyle oldu birden anlayamadim, hayir kotu bisey de yapmadim, tartismadik da. Ustelik ben ona bisey dedigimde ozur minvaki biseyler soyledirdim gidip, o benden bir ekz ozur dilemedi ama semaninnetrafonda dort donuyor bisey olsa. Tamam onlar da iyi anlasiyorlar ama bana garezi mi var anlamadim ki.

Hele bi de seneye gor onlari.İkinci sinifim ben de ilk senem sosyal fobiyla cok pasif gecti.Kimseyle muhabbetim yokken bile arkamdan konusulanlari duydum.Hep boyle gececek sanarken belki de universite hayatinin bana kazandirdigi insanlari tanidim.Acele etme iyi sec cevreni.Mutlu olmadigin bir ortamda neden kalasin ki? Ayrica kim olsa senin gibi rahatsiz olurdu bu durumdan.

Sinifimiz zten az kisi, diger kizlari hic sevmedim. Sevdeyi cok seviyorum mesela ama ne bileyim bu olaylar biraz garip oldu sema ve mehmet falan. Arkadaslarimi seven biriyimdir, yeni arkadas edinmeyi de severim halbuki.

bak daha ilk haftalarda bile iki ayrı gruplasın, bir de 2.donem gor o sınıfı, yine gruplar degisir.
daha okul toplulukları olacak, beraber etkinlikler olacak, farklı ders aldıgın sınıflar olacak... zamanla kafa dengi bir dostun da olacak.

gelelim senin gruba,
sema sevdeyi paylasamıyor ve seninle de mecburen gorusuyormus gibi, sakın koz verme. ilerde degisebilir tabi.
mehmet senden hoslanmıs ve bekledigi ilgiyi alamamıssa semanın da sana olan uzaklıgı nedeniyle onu kendine yakın bulmustur
ya da fikir degistirip ona yazmaya baslamıstır. aldırıs etme.
sevde iyi birine benziyor ama daha ilk donemdesiniz yine de cok guvenme.
hepsinden onemlisi sen bunlara kafanı cok takma derlserin olsun onceligin, arkadas coook bulunur

Zaten sema gruptaki iki erkekle de cok iyi anlasiyor, herkesle arasi super yani. Bir de en son alternatif benmisim gibi davraniyor, grupta su su olsun o olmazsa su olsun o da olmazsa likeafrenchsong'u aliriz gibi. Kafa dengi dostum var zaten sevde, ama sema da sevdeye gore kafa dengi. Boyle bir cikmaz var.

Yok oyle yazma durumu yok, ki ben gayet sicakkanliydim. Derslerim zaten hepsinden onemli su an biliyorum, gereken onemi de gosteriyorum tesekkurler :)

mehmetbana da lisede tanıdığımbir çocuğu hatırlattı.bende liseye başladığımda yalnız takılırken bu çocukla aram iyiydi ama sonra değişik kızlarla arkadaş olunca bana karşı değişmeye, havalı davranmaya başladı.bence semadan önce mehmetle arkadaşlığını, tüm ilişkini bitir, sadece grup yüzünden mecburen merhaba de.onun dışında sevde iyi birine benziyor ama ona da güvenme çok, ileride sema yı daha çok sevebilirsin.sema daha yeni olduğunuz için tam dikkat edemiyordur tavırlarına, ama bana biraz da eğlenceli bir kız gbi geldi, kötü bir izlenim bırakmadı, öyle biri olsaydı sevdeyi yakın görmezdi o da.mehmet in değişimiyle semanın bir ilgisinin olduğunu sanmıyorum.

canım üniversite ortamlarda o yakınlıklar birden düşmanlığa dönüşür sonra tekrar yakınlığa dönüşür kalıcı dostlukların yakalanması zaman alır, sen de kendine zaman ver
bir de sevde dediğin kız da öyle mi bilmem ama ortamdaki kendi tahtlarını sarsacak insanları hissedip onları dışlayarak kendi yerlerini korumaya çalışan şahıslar olur bazen, anlayamazsın neden yaptıklarını fıtratlarında olan bir özelliktir...

canım seni resmen dışlıyolar yani
bana sorarsan kesin senin hakkında dedikodu yapıp birbirlerini dolduruyolar
yoksa çocuk sana karşı birden nefret dolu olmaz ki mutlaka aralarında konuşuyolar ve senden iyice soğuyo
sen de ona bağır çağır senin derdin ne onunla kanka oldunuz beni azarlayıp duruyosun sebep ne de bakalım
sinir olurum böyle şeylere ama ünide böyle satışlar çok oluyo
samimi olduğun insana bi bakıyosun başkasıyla kaynaşmış seni hiç takmaz olmuş herkesin başına geliyo bu
yapman gereken şey takmamak
o sana yokmuşsun gibi davranıyosa sen de ona öyle davran diğer kızlarla da aranı iyi tut bence bi kere koparsan sonra zor oluyo cidden
sen diğerleriyle iyice kaynaşmaya çalış yani seni yedek eleman gibi görmelerine izin verme bence

Kim ne dusunur bilmem ama bana kalirsa universite hayati insan tanima ve olgunlasma donemidir. En eglendigin zamanlarda o zamanlardir, kalbinin kirildigi zamanda, asik oldugunda, terk edildiginde, en iyi arkadasini ya da arkadaslarindan da oradandir, ambiane tabiri ile sana kazigin dik alasini atanida, bu boyle uzar gider...
Demem o ki, daha o gruplar, kankalar, iliskiler cok degisir, sen once kendine guven tabi ki arkadaslik kur ama kimseye ihtiyac duyma, tavrin tarzin olsun ki kiymet bilinsin, seni sallamayani da hiic sallama. Farkli dersler alicaksin, farkli kisilerle tanisicaksin, o onunla kusecek o onunla barisacak, o sevgili olacak, o baskasiyla takilmaya basliyacak :34:
Sana adim atana sen iki kere git ama yok sayani da yok say, yasa git sonra...
Sikma canini bosuna:34:

mehmetbana da lisede tanıdığımbir çocuğu hatırlattı.bende liseye başladığımda yalnız takılırken bu çocukla aram iyiydi ama sonra değişik kızlarla arkadaş olunca bana karşı değişmeye, havalı davranmaya başladı.bence semadan önce mehmetle arkadaşlığını, tüm ilişkini bitir, sadece grup yüzünden mecburen merhaba de.onun dışında sevde iyi birine benziyor ama ona da güvenme çok, ileride sema yı daha çok sevebilirsin.sema daha yeni olduğunuz için tam dikkat edemiyordur tavırlarına, ama bana biraz da eğlenceli bir kız gbi geldi, kötü bir izlenim bırakmadı, öyle biri olsaydı sevdeyi yakın görmezdi o da.mehmet in değişimiyle semanın bir ilgisinin olduğunu sanmıyorum.

Aslında ikisiyle de muhabbetimi en aza indirmeyi planlıyorum. Çünkü Sema artık sanki Sevdeyi ondan çalacakmışım gibi davranıyor gibi geliyor bana. Çok çocukca değil mi bu? Anaokulundayız sanki. Evet eğlenceli bir kız ama bana karşı bazı imaları oluyor şakaya vuruyor ama.

canım üniversite ortamlarda o yakınlıklar birden düşmanlığa dönüşür sonra tekrar yakınlığa dönüşür kalıcı dostlukların yakalanması zaman alır, sen de kendine zaman ver
bir de sevde dediğin kız da öyle mi bilmem ama ortamdaki kendi tahtlarını sarsacak insanları hissedip onları dışlayarak kendi yerlerini korumaya çalışan şahıslar olur bazen, anlayamazsın neden yaptıklarını fıtratlarında olan bir özelliktir...

Evet haklısın, kaç çeşit daha insan göreceğim acaba. Bugün bir arkadaşımla oturduk konuştuk bunları her şeyi anlattım ve sorunun bende olmadığına karar verdik. Ben de akışına bırakacağım artık. Zeka yaşlarından şüphe etmeye başladım.

canım seni resmen dışlıyolar yani
bana sorarsan kesin senin hakkında dedikodu yapıp birbirlerini dolduruyolar
yoksa çocuk sana karşı birden nefret dolu olmaz ki mutlaka aralarında konuşuyolar ve senden iyice soğuyo
sen de ona bağır çağır senin derdin ne onunla kanka oldunuz beni azarlayıp duruyosun sebep ne de bakalım
sinir olurum böyle şeylere ama ünide böyle satışlar çok oluyo
samimi olduğun insana bi bakıyosun başkasıyla kaynaşmış seni hiç takmaz olmuş herkesin başına geliyo bu
yapman gereken şey takmamak
o sana yokmuşsun gibi davranıyosa sen de ona öyle davran diğer kızlarla da aranı iyi tut bence bi kere koparsan sonra zor oluyo cidden
sen diğerleriyle iyice kaynaşmaya çalış yani seni yedek eleman gibi görmelerine izin verme bence

Olabilir valla. Bir konu hakkında arkamdan konuştuklarına neredeyse eminim. Hoşuma gitmeyen imalarda bulunuyorlar.

Kim ne dusunur bilmem ama bana kalirsa universite hayati insan tanima ve olgunlasma donemidir. En eglendigin zamanlarda o zamanlardir, kalbinin kirildigi zamanda, asik oldugunda, terk edildiginde, en iyi arkadasini ya da arkadaslarindan da oradandir, ambiane tabiri ile sana kazigin dik alasini atanida, bu boyle uzar gider...
Demem o ki, daha o gruplar, kankalar, iliskiler cok degisir, sen once kendine guven tabi ki arkadaslik kur ama kimseye ihtiyac duyma, tavrin tarzin olsun ki kiymet bilinsin, seni sallamayani da hiic sallama. Farkli dersler alicaksin, farkli kisilerle tanisicaksin, o onunla kusecek o onunla barisacak, o sevgili olacak, o baskasiyla takilmaya basliyacak :34:
Sana adim atana sen iki kere git ama yok sayani da yok say, yasa git sonra...
Sikma canini bosuna:34:

Evet insanları tanıma dönemi olduğu kesin. Aman kimseyi kırmayayaım alınmasın diye ince davranırsan saf diyorlar arkadandan türlü dedikodun yapılıyor. İlginç bu insanlar ya.

Back
X