• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız ne yapardınız?

Lambrusco

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2010
3.692
437
0
- Yurtdışı
Arkadaşlar,

İdam konusundan konuşurken, UfuruktenPrenses'le olan konuşmamızda bambaşka bir yere geldik, beni de bir merak aldı. Görüşlerinizi merak ediyorum.

Şimdi bu bir gerçek haber fakat okumadığım için, sadece örnek olarak anlatıyorum.

Bir oğlunuz var diyelim ki 13 yaşında, komşunun kızı 6 yaşındaki A'ya tecavüz etti, size geldi anne ben böyle birşey yaptım dedi, ne yapardınız? Buna benzeyen o haberde, kadın 6 yaşındaki A'nın cinsel organını yakmış, sperm delilleri kaybolsun diye, öldürmüş, sonra merdiven boşluğuna atmış, ya da bir yere gömmüş diyelim mühim değil.

Siz olsaydınız ne yapardınız?
Oğlunuzu korumak için böyle birşeye girişir miydiniz?
Yoksa oğlunuzu adalete teslim mi ederdiniz?
Yoksa aile ile konuşup para teklif edip ört bas mı ettirirdiniz?

Gerçi kimse ben olsam kızı öldürürdüm demez ama:)
En azından kadının yerine kendinizi koysanız haklılık payları var mı sizce? Bir anne olarak o an duygularıma yenik düşüp, oğlumu kurtarma yolları arardım mı dersiniz?

Bir de bu kadın idam cezası alsın ister miydiniz diye de sorayım? Bu işin can alıcı kısmı idi, unutmuşum eklemeyi. İdam edilsin öyle rahatlarım mı dersiniz, o bile tatmin etmez mi dersiniz, yoksa kimsenin ölmesini de isteyemem, yıllarca hapiste çürüsün yeter mi dersiniz?

Son düzenleme:
oğlumun ceza almasını isterdim,ama anne değilim ben onu da baştan söyleyeyim.

Tabii ki kimse ben öldürürdüm demez ama hani oğlunuzu ceza almaktan korur muydunuz diye sorulabilir.

o cocugun neden o halde oldugunu anneye bakınca anlıyoruz zaten..
cocugumun sorunlu oldugunu kabul ederim hicbir anne bunu yasamak istemez ama 13 yasındak bir cocuk bunu yaparsa ilerde kimbilir kimlere zarar veri diye dusunurdum onu kacırmak delilleri yok etmeye calısmak demek ilerde isleyecegi suclarada on ayak olmak demek zorda olsa kendi ellerimle teslim ederim cunku tecavuz bu ya nasıl goz yumabilirki

ceza almalı tabiki bende anne değilim ama ne biliyim cem garipoğlu mesela bi kızı parçalara ayır gitar kutusuna sok testereyle kes, evlat olsa sevilmez denirya ben korkarım öyle çocuktan zaten, Allah başlara vermesin

öyle bir soru sordun ki..bir anne olarak böyle birşey duysam,oğlum bana böyle birşey söylese o anda orada ölmek isterdim herhalde..

gerçekten bunu isterdim..yaşamadan cevap vermek kolay,Allah kimseye de yaşatmasın bunu ama sanırım oğlumu adalete teslim ederdim.yapacak şey bu olmalı..onu savunmazdım asla.

Çok özür dilerim ek olarak sormayı unutmuşum, kadının idam cezası almasını ister miydiniz peki? Yani o küçük kızı öldüren annenin???? :)

Çoooook zor bir konu lambrusco,
Aklı başında hiçbir anne bu olayı örtbas etmeye bile kalkmaz sanırım.
Ortada bilerek işlenmiş bir suç var ve karşıdakide bir ana kuzusu.
Adalete teslim ederdim diyorum,ama Allah göstermesin böyle konularda büyük konuşmak istemem.
Aklıma ''sleepers '' filmi geldi.Mesela konu öyle bir konu olsa idi,bilmeden işlenen bir suç olsaydı ama örtbas etmeye çalışır,belkide para teklif ederdim aileye.

Allah göstermesin..ne kadar korkutucu..bu gerçek mi?? normal hiçbir insan,ne için olursa olsun başkasının hele ki bir çocuğun canına kast edemez..olay gerçekse zaten öyle bir annein çocuğu olduğu için anormal bir psikolojide olup,tecavüz etmiş olabilir.
neyse açıkçası cevabım yok sorunuza..kendim ölmeyi tercih ederim,tercih yapmaktansa...

Peki bununla birlikte soru eklemeyi unutmuşum nasıl yaptım bu hatayı:)

Ben o küçük kızı öldüren annenin idam edilmesinden yana olur muydunuz diye de sormak istiyordum.......İdam edilse mi rahatlardı içiniz, yoksa hiçbir insan evladının idam edilmesini istemem, ama ömür boyu hapsini ya da atıyorum 30 yıl hapsini vs. isterdim mi dersiniz?

Çok özür dilerim ek olarak sormayı unutmuşum, kadının idam cezası almasını ister miydiniz peki? Yani o küçük kızı öldüren annenin???? :)

evet isterdim,sebebi ne olursa olsun,çocuğun canına kıymak hem de işkence yaparak,idam gerektirir....o kız da bir annenin evladı..

ben bu oayı şöyle hatırlıyorum, çocuğa anneanne bakıyo, dayı yeğenine tecavüz ediyo bunu gören anneanne önce bebeğin cinsel organını yakıyo sonra öldürüyo çocuğu çaldılar falan demişlerdi ama ortaya çıkmıştı sonra
çocuğum böyle bişey yapsa teslim ederim ufaklığı öldürmeye delil yok etmeye falan çalışmam yani

bı erkek cocugu sahıbı anne olarak söylüyorum. kesin ve net gözünün yasına bakmam kendım elımle götürür teslım ederım, yaptıgı seyın sonucalarına katlanacak..

ört bas etmem vicdansız degılım yazık degılmı o kız cocuguna, ömür boyu atlatamıycagı bı durum

Peki bununla birlikte soru eklemeyi unutmuşum nasıl yaptım bu hatayı:)

Ben o küçük kızı öldüren annenin idam edilmesinden yana olur muydunuz diye de sormak istiyordum.......İdam edilse mi rahatlardı içiniz, yoksa hiçbir insan evladının idam edilmesini istemem, ama ömür boyu hapsini ya da atıyorum 30 yıl hapsini vs. isterdim mi dersiniz?

insan evladı olan bunu yapmaz minik bir bedene...

ama ölüp de kurtulsun istmezdim belkide,ömür boyu hapiste çürüsün isterdim bilemiyorum..

ben idam cezasının,tecavüz suçları için olması gerektiğine inanıyorum,sapıklığın da tedavisi olmadığını düşünüyorum..

bir de olay eğer nemesis in anlattığı gibiyse daha farklı bir boyut,hem de kendi baktığı çocuğa yapıyo,yok artık diyorum,anneyi de dayıyı da idam etmeli diyorum..

Siz olsaydınız ne yapardınız?
Oğlunuzu korumak için böyle birşeye girişir miydiniz?
Yoksa oğlunuzu adalete teslim mi ederdiniz?
Yoksa aile ile konuşup para teklif edip ört bas mı ettirirdiniz?

Çocuğum yok birebir empati yapamayabilirim ama şunu iyi biliyorum ki, böyle birşeyi örtpas etmek demek çocuğu yeni suçlara sevk etmek demek...
Çocuk bundan feyz alarak yaptıklarına devam edebilir.
Kaldı ki, annesinin de psikolojisi iyi değil ki bunu yapmış.
Bir anne çocuğunu her ne koşulda olursa olsun eleştirip düzeltmeye çalışmalı...
Terbiye ve disiplin bunu gerektirir...
Düzgün bir toplum için de disiplin şart.

Son düzenleyen: Moderatör:
ceza almalı tabiki bende anne değilim ama ne biliyim cem garipoğlu mesela bi kızı parçalara ayır gitar kutusuna sok testereyle kes, evlat olsa sevilmez denirya ben korkarım öyle çocuktan zaten, Allah başlara vermesin

o olay benım oturdugum muhıtte oldu kadın bı sure sonra bı arkadasımıza gıtmıs,
süreklı ellerını yıkıyomus tülay hanım kendılerı artık o ellerle neler yaptıysa

Son düzenleme:
Ben oğlumu bu şekilde yetiştirdiysem eğer, suçu kendimde arardım önce; oğlumda değil.
Demek ki yeterli eğitimi, ahlakı sağlayamamışım demektir.
Çünkü bir çocuk önce aile ortamında yetişerek öğrenir ahlağı.
Demek ki verememişim, benim eksikliğimden kaynaklanan bir şey deyip, o kızın canına kıymayı bırakır, oğlumu kendi ellerimle götürür teslim ederdim. Ve cezasını böyle bir şey yaşamakla en çok kendim seçerdim.

Back