siz olsanız ne yapardınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ilk gün baya şoka girmistim çok üzüldüm ama günden güne azalıyor.çok sağolun

Yüzüne dahi bakma arasa açma gerekirse çocuk ağlar durur ne diyim ama yüz üstü bırakan bir insanla asla konuşmayın.
Değmez..

Ben anlamadim olayi tam. Siz nasil batiya tasindiniz? Tayin ile mi? Simdi nasil geri donuyorsunuz 4 ay icinde? Okurken siz calismiyorsunuz sandim. Dogum izninde gitmissiniz anladigim. Ama tayininiz cikmadan neden kendi evinizi bosalttiniz o zaman? Kafam karisti. Bir de bebeklerle calismaya doneceksiniz, onlara kim bakacak onu da merak ettim.

Durumunuz cok zor gercekten. Ama 2 kucuk bebekle kalacak yer bulmak cok zor olmali. Bu kadar rezilligi cekmek yerine ben olsam Temmuza kadar ucretsiz izin dusunurdum. Allah yardimciniz olsun.

samimiyetiniz tek taraflıymış, bunu kabul edin ki hayal kırıklığını arkada bırakabilesiniz. ücretsiz izne çıkmak şu an için en mantıklı seçenek gibi görünüyor, 2 ay izne çıksanız 2 aylık maaşınızı borç alabileceğiniz biri yok mu aileden falan. eylülde kredi bitiyor demişsiniz, eylülden sonra ödeyeceğiz diyerek altın falan borç alabilirsiniz belki. burada önerilen her yolu denemişsiniz, boş yer yok, otel yok diyorsunuz. tek mantıklı seçenek bu kalıyor o zaman.

Allah yardımcınız olsun çok zor.Bende 3 yasindakiz kızım ve eşimle 1 hafta sıcaklarda ev aradık bulamadık.Kalacak yer de bizden önce giden arkadaş evini taşımıştı tam yerleştirmeden gitmişlerdi sagolsunlar anahtarı verdiler öyle kaldık.Sonra memlekete gelip eşimi göreve gitti kardeşimle öğretmenevinde kaldık öyle ev bulduk.O zamanları anımsadım da çok zor bir durumdu.Benim başıma gelse benim planım olsa bile iptal ederdim edemezsen de anahtarı bırakırdım.Tasinacaginiz yer neresi şehir olarak belki yardımcı olacak birileri çıkar.

Yani bende bir ilçede hiç ama hiç ev olmamasına şaşırdım.Ben çok küçük bir ilçede çalışıyorum orada bile bir çok ev var.Bence araştırın bulursunuz ev kimseye muhtaç olmayın.Ayrica bana öyle davranan biriyle çocuğum için olsa bile görüşmem.

Bulundugunuz yerde bir süre daha kalın veya ailenizi yanina gidin 1 ayligina falan esiniz ev isini halledene kadar siz gitmeyin .. boş atip hava civa olan insanlara kirilmaya bile degmez pasif agresif kişiler atip tutarlar icrata gelince fisss. Ben görüsmezdim sonucta bebekli bir kadını üstelik dostum arkadasim dedigi kadina yapiyor. Ki bizler depremde evi yikilan insanlara kapimizi acan insanlariz ne oldu da bu hale geldik bilmiyorum. Elbette kendince sebebleri vardir belki eşi istememistir belkide kendisi bilemem ama Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

3,5 yasinda çocuğu olan insan bu virüs döneminde evine kimseyi almak istememekte haklı
O senin Komşunmuş, benim öz ablama geçen gün yazdım, "bugün hastaneye gideceğim,iş yok. Yolumun üstü size geleyim mi?" Dedim, "yok ablam,virüs arttı gelme" dedi, ben de gitmedim:)
Kaldı ki yedi kat elsiniz.
"Bende virüs Yok' deyince virüs sizde olmuyor diye bir şey yok ki. Onca yola gideceksiniz, siz maske taksaniz da çocuğunuz bebeğiniz yakmayacak,belki de taşıyıcı olacak.
Neden risk alsın ki? Kaldı ki bu kadının kocası yok mu? Nasıl siz kocanizdan rahatsız olacağını düşündüğünüz için eşiniz gelmeyecek dediniz peki neden kadının kocasının sizden rahatsız olma ihtimalini düşünmediniz?
Arkadaşınıza hiç gönül koymayın, kızacak bir şey yok .
onun dışında,işiniz çok zor,Allah kolaylık versin

Geçici olarak kalacak yer arıyorsunuz anladığım kadarıyla.
Belki soran olmuştur cevap vermişsinizdir yazılan her şeyi okuyamadım
Eşinizin arkadaşıyla kaldığı evde neden kalmıyorsunuz? Ev tek oda mı?
Belki eşinizin arkadaşı geçici bir yer bulabilir, mutlaka bir yol bulursunuz karamsarlığa kapılmayın
Keşke önce eşinizin tayin olayını kesinleştirip öyle gitseydiniz . Tabi vardır bir bildiğiniz

Okulun kapanmasına 1,5 ay kalacak

Bunun maddi ederi 10 bindir

24 saat sürecek yola gidip 15 gün komşuda 1 ay bekar arkadaşta kalıp çocukları bakıcıya bıraktığınızda elinizde kaç lira kalacak ki

Temmuz a kadar alınacak ücretsiz izin size 3-5 bine mal olur gibi

Bunun için araba satmaya da ona buna muhtaç olmaya da değmez

Yine eviniz şu an batıda, onun eşyasını taşımayacaksınız onun kirası var mı bilmiyorum ama cidden bence 3-5 bin için değmez

Yazın taşınırsınız Eylül e kadar bakıcı masrafı olmaz, bu arada maddi sıkıntı olursa da yazın ödenecek 3-5 kredi çekilir gerekirse

Gerçekten çok çok samimiyseniz yaptığı ayıp olmuş.ama belkide o kadar samimi değilde olabilirsiniz.cunku bende bir kaç arkadaşımla gülüp egleniyoruz yiyip içiyoruz diye çok samimiyiz sanmıştım.artik öle görünse de ben kimseyle samimi değilim .çizgi koydum çok agladim bir arkadasim için.simdi domuz gibiyim iyi mi kötü mü bilmiyoruz ne aci

Arkadaşlığınızın boyutunu bilemem ama iki tane bebeği olan bir kadını şu pandemi ortamında ve üstelik siz işe gideceksiniz ve çocuklarınız bakıcı bakacak anladığım kadarı ile yani sürekli üçüncü kişilerle temas halinde olacağınız için evinde ağırlamak istemeyebilir, yalnızca siz olsanız neyse ama iki bebekle sizi ağırlamanısını beklemeniz bence sizin fazla talepkar olduğunuzu gösteriyor. Üstelik siz kendinizden hiç fedakarlık yapmak istemiyorsunuz, bir iki ay bile ücretsiz izin alamayacak maddi gücünüz yokken o kredileri çekmek , hadi çektiniz diyelim bu borcun üstüne çocuk yapmak sizin tercihinizdi. Bence insanlardan bu kadar talepkar olmazsanız kimse ile sorun yaşamazsınız. Ayrıca kimseye iyilik yaparken o da bana yapsın diye beklemem ve kendimi zora sokacak, sonra milletin yüzüne vuracağım ya da karşılık görmediğimde sizin gibi karalar bağlayacağım iyilik de yapmam. Madem ev arkadaşınız olacak geçici süre arayın kızı evinin anahtarını göndersin, illa niye o gelsin diye bekliyorsunuz ki? Sonuçta ev arkadaşı olacaksınız zaten. Ücretini ödeyeceğiniz arkadaşınızdan evin anahtarını bile isteyemezken, diğerine bu kadar bilenmeniz saçma olmuş. Şu hastalık ortamında kimsenin benim için zora girmesini istemem sonuçta kendinizi bu duruma siz sokmuşsunuz ya borca gitmeyecek aracınızı satıp ücretsiz izne çıkacaksınız ya da 10. 000 TL falan ekstra bir tüketici kredisi çekip iki ay ücretsiz izne çıkacak biraz daha fazla borç ödeyeceksiniz.

Şöyle,geçen sene hamile kaldım ve koronadan dolayı 24. haftada izne çıkardılar.Sonra kampanya çıktı ev aldık kendi memleketimizde.Aileler destek olur ikinci çocuk olacak diye taşınma kararı aldık.Tabi keyfinize almadık.Eşimin tayini tüm onaylardan geçti ve en geç Ekim'de başlarsın dediler.Bizde Ekim'de taşındık.Ve taşındıktan 1 hafta sonra pandemi sebebi ile iptal ettiklerini ertelediklerini söylediler.Eşim Ekim'de gelseydi ben Ocak ayında eş durumu kullanacaktır.
sonra doğum yaklaştı zaten kaldım artık.Doğundan sonrada rapor izin derken bu vakte geldik işte.Simdi evi taşımayı düşünmüyorum artık.Ordan ikinci el eşyalar ile idare edeceğim tayin olana kadar

Mevcut bakıcım vardı zaten.ilk kızımı o büyüttü 3 sene.Branşımdan dolayı online olacak eğitimlerim.Belki eylüle kadar gelmeyecek bile.Gelmek durumunda kalsa günlük anlaştik eylüle kadar ihtiyaç dahilinde.Bekar arkadaşım lojmanda kalıyor 400 kirası var.
200 TL masraf çıkar.Ogretmen evi inşalalh olursa oda 900 1 aylığı.
her türlü karda oluyoruz .
birde en önemlisi ne biliyomusunuz.3 yaşındaki kızım orayı çok ozledi.Babasindan ayrı kaldığı için burda sürekli mutsuz.Ve ben tek başıma her ikisine bakmaktan tükenmiş durumdayım.İşin bu boyutuda var.Ancak orda olursam bi haftaya kalmaz düzen kurarım.Temmuzdada inşallah evinizi bulur yerlesiriz.Evi tasimayacagim tekrar.çünkü her an eşimin tayini olabilir.ikinci el eşyalarla idare etmeyi düşünüyorum.Ucretsiz izne çıkmak şu aşamada bizi yorar maddi olarak

Kimseden bi talebim olmadı.
Kendi teklif etmişti.iş ciddiye binince söyledim oda hayır dedi bu kadar..Kendi kendimi davet etmedim yani.Yasasigimiz maddi skntimiz yok.İkinci çocuk kararindanda hiç pişman olmadik sukur.
Arabanın kredisinin bitmesine kalmış bikac ay.Ev kredisi zaten yormuyor.vadedi uzun olduğu için.yani elimizde para kalıyor.
Ama 9 aydır ayrıyız eşimle.çok yorulduk.en çok kızım çok özledi babasını.bende her ikisine birden zor yetiyorum hiç kolay değil.
bi şekilde giderim.
ilk gittiğimde ilk bebeğim 2 aylıktı o zaman.bakicim bile yoktu.kimseyi tanımıyordum.Yinr ev bulamamis 1.5 saat uzaklıkta gidip geliyordum işime.Bebehimi rica minnet beline birakiyordum çünkü bulamamıştım bakicida.kimseden bişey hiç talep etmedim.ustesinden geldim.Ailelere bile gelin demedim.o zaman başardım yine üstesinden geleceğime inanıyorum.insallah öğretmen evinde yer bulursak kimseye de yük olmayiz hoş bende bayilmiyorum 2 cocukla birinde kalmaya.Kim rahat edebilirki.

uzaktan eğitim varken idarenin ısrarla çağırmasına da şaşırdım ben açıkçası. Son gelen yazıda öğretmenlerin bulaş riskini arttırdığı gerekçesiyle, okula ayda 1 gelmesine karar verilmişti. Gidip başlama yapsanız birdaha 1 ay sonra gelmeniz gerekecek. Sonrada tatil olacak muhtemelen. Aslında düzeninizi bozmanıza bile gerek kalmaz ama çocuklar babasını özledi derseniz o konu maalesef çok zorluyor. Bizde şu anda o hasreti çekiyoruz maalesef. Allah yardımcınız olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…