- 25 Eylül 2011
- 7.434
- 11.153
- 498
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
ilk gün baya şoka girmistim çok üzüldüm ama günden güne azalıyor.çok sağolunHaklısın koronayı bahane etse köye gitmezdi vefasızmış
Üzülme boşver umarım ev işini kolaylıkla hiç ummadığınız bir şekilde halledersiniz başka bir yere bile ihtiyacınız kalmaz
Görüşme artık onunla boşver çok istiyorsa çocukları babaları parka götürsün orda görsünler birbirlerini
Hayır daha varEş durumu tayini veya il dışı tayin kılavuzu belli oldu mu ?
Yüzüne dahi bakma arasa açma gerekirse çocuk ağlar durur ne diyim ama yüz üstü bırakan bir insanla asla konuşmayın.Kızla doğu görevinde yediğimiz içtiğimizin ayrı gitmediği bir komşum vardı.Aile gibiydik.Onun kızı ile benim kızım çok çok yakındı.Sonra ben batıya taşındım bir bebeğim oldu ama işler umduğumuz gibi gitmedi.
Eşimin tayini korona sebebi ile olmadı.Bir çocuk bir bebekle tekrar doğuya geçeceğim.Düzen alt üst.
Gideceğim yerde asla boş ev yok.Otel yok,eşimde bi arkadaşının yanında kalıyordu biz taşınınca.Anlayacağiniz ortada kaldık.
Birkaç ev var oda temmuzda boşanacak.
benim işim başlayacağı için mecburen bayramdan sonra gideceğin.
bebeğim henüz 4 aylık olacak.
Şimdi şartlar böyleyken bende haliyle en yakın bildiğim komşumu aradım durumu anlattım,24 saat arabayla yol yapacağız.Eşim arkadaşına geçecek.Ben 9 aydır evdeyim korona tehlikem yok(zaten oda hep evde ve çok dikkat ederiz ikimizde) Birkaç gün sende kalsam olurmu demiştim.Sonrada bekar bi iş arkadaşım var yanliz kalıyor.Masraflara ortak olmak kaydıyla 1 ay ev arkadaşı olmayı kabul etti.zamaninda o bulunduğunuz yere atandığın da aylarca eşimle ev arayıp bulmuştuk ona.sogolsun oda en zor anında yardımcı olacağını söyledi.Ama oda Haziran'da gelecek bulunduğumuz ilçeye.
tek kendim olsam inanın barakada bile yaşarım.Ama gittiğin yer kasaba.Boş ev yok lojmanlar dolu.Çok küçük bi yer yani tayin olmadan insanlar haliyle evden çıkmıyor.Ordan ev bulmak nimet.
Neyse konuya dönelim.
o komşum her seferinde derdiki evin çok tabiki gel kal.Kafana takma ben burdayım derdi.Zatem eşim kalmayacaktı hani o rahatsız olmasın diye.
Ama şimdi bana hayır dedi.Eltim gülle plan yaptık onların köyüne gideceğiz dedi.
Gidebilir evet ama yardımcısı olmadı.Ne yapacaksın peki nerde kalacaksın bile diye sorması.
Resmen kış boyu ona güvendim.O orda diye kafam rahattı.Ben bu kadar uzun yolu yapıp çocuklarla gidip birkaç gün nerde kalıp evinde kalacağım arkadaşı bekleyeceğim.Caresizlik neymiş yaşıyorum resmen.Bebegim emiyor hala.
Kızım ile daha 3.5 yaşında.
Nasıl olacak diye eşimle kara kara düşünüyoruz günlerdir.
Komşuma haliyle çok kırıldım.
İnanılmaz bi şok yaşattı bana.
Ama gelin görün ki kızım onun kızını sayikliyor.çok ozledi.oraya gidince onu göreceği için çok heyecanlı.
Siz olsanız buna rağmen oraya gidince gorusurmuydunuz kızınızın hatrina yada ararmiydiniz?
Öyle güzel günlerimiz oldu ki zamanında.
Aile gibi bilirdik birbirimizi.Resmen önce ben varım diyip sonra ne yaparsan yap dedi
Orada ev olmadığını biliyor,otel pansiyon olmadığını biliyor.
Çok kırgınım.Ama kızım için göz yummak istiyorum.
En azından ozlemini gidersin diye.Ama eşimde sakın kızımız için arama resmen senin ortada kalmama razı oldu.Dost biliyorduk ahiretliğim diyorduk..
ona zamanında neler yaptım bu bilseniz.İçim acıdı hainlik neymiş yaşıyorum kaç gündür zoruma gidiyor.Ke di teklif etmişti oysa.
oraya gidince ne yapacağımızı hala bilmiyoruz.Ogretmen evi fulll dolu.
Mecburen ben bebeklerle birinden rica edip elin evinden kalmaya mecburum toparlanan kadar.eşimde bekar arkadaşının. evinde kalmaya devam edecek.haziran sonu temmuz başında evimizi bulut otururuz kısmetse..Bizlere dua edin olurmu.Stresten sütüm etkilendi iki gündür
İlginç , o zaman bizi evinizde siz misafir edin deyin .Konuştum ama asla idare edemezler gel diyorlar.
Bulundugunuz yerde bir süre daha kalın veya ailenizi yanina gidin 1 ayligina falan esiniz ev isini halledene kadar siz gitmeyin .. boş atip hava civa olan insanlara kirilmaya bile degmez pasif agresif kişiler atip tutarlar icrata gelince fisss. Ben görüsmezdim sonucta bebekli bir kadını üstelik dostum arkadasim dedigi kadina yapiyor. Ki bizler depremde evi yikilan insanlara kapimizi acan insanlariz ne oldu da bu hale geldik bilmiyorum. Elbette kendince sebebleri vardir belki eşi istememistir belkide kendisi bilemem ama Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.Kızla doğu görevinde yediğimiz içtiğimizin ayrı gitmediği bir komşum vardı.Aile gibiydik.Onun kızı ile benim kızım çok çok yakındı.Sonra ben batıya taşındım bir bebeğim oldu ama işler umduğumuz gibi gitmedi.
Eşimin tayini korona sebebi ile olmadı.Bir çocuk bir bebekle tekrar doğuya geçeceğim.Düzen alt üst.
Gideceğim yerde asla boş ev yok.Otel yok,eşimde bi arkadaşının yanında kalıyordu biz taşınınca.Anlayacağiniz ortada kaldık.
Birkaç ev var oda temmuzda boşanacak.
benim işim başlayacağı için mecburen bayramdan sonra gideceğin.
bebeğim henüz 4 aylık olacak.
Şimdi şartlar böyleyken bende haliyle en yakın bildiğim komşumu aradım durumu anlattım,24 saat arabayla yol yapacağız.Eşim arkadaşına geçecek.Ben 9 aydır evdeyim korona tehlikem yok(zaten oda hep evde ve çok dikkat ederiz ikimizde) Birkaç gün sende kalsam olurmu demiştim.Sonrada bekar bi iş arkadaşım var yanliz kalıyor.Masraflara ortak olmak kaydıyla 1 ay ev arkadaşı olmayı kabul etti.zamaninda o bulunduğunuz yere atandığın da aylarca eşimle ev arayıp bulmuştuk ona.sogolsun oda en zor anında yardımcı olacağını söyledi.Ama oda Haziran'da gelecek bulunduğumuz ilçeye.
tek kendim olsam inanın barakada bile yaşarım.Ama gittiğin yer kasaba.Boş ev yok lojmanlar dolu.Çok küçük bi yer yani tayin olmadan insanlar haliyle evden çıkmıyor.Ordan ev bulmak nimet.
Neyse konuya dönelim.
o komşum her seferinde derdiki evin çok tabiki gel kal.Kafana takma ben burdayım derdi.Zatem eşim kalmayacaktı hani o rahatsız olmasın diye.
Ama şimdi bana hayır dedi.Eltim gülle plan yaptık onların köyüne gideceğiz dedi.
Gidebilir evet ama yardımcısı olmadı.Ne yapacaksın peki nerde kalacaksın bile diye sorması.
Resmen kış boyu ona güvendim.O orda diye kafam rahattı.Ben bu kadar uzun yolu yapıp çocuklarla gidip birkaç gün nerde kalıp evinde kalacağım arkadaşı bekleyeceğim.Caresizlik neymiş yaşıyorum resmen.Bebegim emiyor hala.
Kızım ile daha 3.5 yaşında.
Nasıl olacak diye eşimle kara kara düşünüyoruz günlerdir.
Komşuma haliyle çok kırıldım.
İnanılmaz bi şok yaşattı bana.
Ama gelin görün ki kızım onun kızını sayikliyor.çok ozledi.oraya gidince onu göreceği için çok heyecanlı.
Siz olsanız buna rağmen oraya gidince gorusurmuydunuz kızınızın hatrina yada ararmiydiniz?
Öyle güzel günlerimiz oldu ki zamanında.
Aile gibi bilirdik birbirimizi.Resmen önce ben varım diyip sonra ne yaparsan yap dedi
Orada ev olmadığını biliyor,otel pansiyon olmadığını biliyor.
Çok kırgınım.Ama kızım için göz yummak istiyorum.
En azından ozlemini gidersin diye.Ama eşimde sakın kızımız için arama resmen senin ortada kalmama razı oldu.Dost biliyorduk ahiretliğim diyorduk..
ona zamanında neler yaptım bu bilseniz.İçim acıdı hainlik neymiş yaşıyorum kaç gündür zoruma gidiyor.Ke di teklif etmişti oysa.
oraya gidince ne yapacağımızı hala bilmiyoruz.Ogretmen evi fulll dolu.
Mecburen ben bebeklerle birinden rica edip elin evinden kalmaya mecburum toparlanan kadar.eşimde bekar arkadaşının. evinde kalmaya devam edecek.haziran sonu temmuz başında evimizi bulut otururuz kısmetse..Bizlere dua edin olurmu.Stresten sütüm etkilendi iki gündür
Şöyle,geçen sene hamile kaldım ve koronadan dolayı 24. haftada izne çıkardılar.Sonra kampanya çıktı ev aldık kendi memleketimizde.Aileler destek olur ikinci çocuk olacak diye taşınma kararı aldık.Tabi keyfinize almadık.Eşimin tayini tüm onaylardan geçti ve en geç Ekim'de başlarsın dediler.Bizde Ekim'de taşındık.Ve taşındıktan 1 hafta sonra pandemi sebebi ile iptal ettiklerini ertelediklerini söylediler.Eşim Ekim'de gelseydi ben Ocak ayında eş durumu kullanacaktır.Ben anlamadim olayi tam. Siz nasil batiya tasindiniz? Tayin ile mi? Simdi nasil geri donuyorsunuz 4 ay icinde? Okurken siz calismiyorsunuz sandim. Dogum izninde gitmissiniz anladigim. Ama tayininiz cikmadan neden kendi evinizi bosalttiniz o zaman? Kafam karisti. Bir de bebeklerle calismaya doneceksiniz, onlara kim bakacak onu da merak ettim.
Durumunuz cok zor gercekten. Ama 2 kucuk bebekle kalacak yer bulmak cok zor olmali. Bu kadar rezilligi cekmek yerine ben olsam Temmuza kadar ucretsiz izin dusunurdum. Allah yardimciniz olsun.
Mevcut bakıcım vardı zaten.ilk kızımı o büyüttü 3 sene.Branşımdan dolayı online olacak eğitimlerim.Belki eylüle kadar gelmeyecek bile.Gelmek durumunda kalsa günlük anlaştik eylüle kadar ihtiyaç dahilinde.Bekar arkadaşım lojmanda kalıyor 400 kirası var.Okulun kapanmasına 1,5 ay kalacak
Bunun maddi ederi 10 bindir
24 saat sürecek yola gidip 15 gün komşuda 1 ay bekar arkadaşta kalıp çocukları bakıcıya bıraktığınızda elinizde kaç lira kalacak ki
Temmuz a kadar alınacak ücretsiz izin size 3-5 bine mal olur gibi
Bunun için araba satmaya da ona buna muhtaç olmaya da değmez
Yine eviniz şu an batıda, onun eşyasını taşımayacaksınız onun kirası var mı bilmiyorum ama cidden bence 3-5 bin için değmez
Yazın taşınırsınız Eylül e kadar bakıcı masrafı olmaz, bu arada maddi sıkıntı olursa da yazın ödenecek 3-5 kredi çekilir gerekirse
Kimseden bi talebim olmadı.Arkadaşlığınızın boyutunu bilemem ama iki tane bebeği olan bir kadını şu pandemi ortamında ve üstelik siz işe gideceksiniz ve çocuklarınız bakıcı bakacak anladığım kadarı ile yani sürekli üçüncü kişilerle temas halinde olacağınız için evinde ağırlamak istemeyebilir, yalnızca siz olsanız neyse ama iki bebekle sizi ağırlamanısını beklemeniz bence sizin fazla talepkar olduğunuzu gösteriyor. Üstelik siz kendinizden hiç fedakarlık yapmak istemiyorsunuz, bir iki ay bile ücretsiz izin alamayacak maddi gücünüz yokken o kredileri çekmek , hadi çektiniz diyelim bu borcun üstüne çocuk yapmak sizin tercihinizdi. Bence insanlardan bu kadar talepkar olmazsanız kimse ile sorun yaşamazsınız. Ayrıca kimseye iyilik yaparken o da bana yapsın diye beklemem ve kendimi zora sokacak, sonra milletin yüzüne vuracağım ya da karşılık görmediğimde sizin gibi karalar bağlayacağım iyilik de yapmam. Madem ev arkadaşınız olacak geçici süre arayın kızı evinin anahtarını göndersin, illa niye o gelsin diye bekliyorsunuz ki? Sonuçta ev arkadaşı olacaksınız zaten. Ücretini ödeyeceğiniz arkadaşınızdan evin anahtarını bile isteyemezken, diğerine bu kadar bilenmeniz saçma olmuş. Şu hastalık ortamında kimsenin benim için zora girmesini istemem sonuçta kendinizi bu duruma siz sokmuşsunuz ya borca gitmeyecek aracınızı satıp ücretsiz izne çıkacaksınız ya da 10. 000 TL falan ekstra bir tüketici kredisi çekip iki ay ücretsiz izne çıkacak biraz daha fazla borç ödeyeceksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?