siz olsanız ne yapardınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasıl insanlar var. Bu durumda olan birisine yardım etmek için arkadaşım olmasına gerek yok. Ben gideceksem güvenilir biriyse anahtarımi verir giderdim. Eşinizin arkadaşında kalın sizde, gerekiyorsa kirayı, masrafları komple siz karşılayın.
İnsanlık ölmüş dediğim zamanlarda şu mesajları okumak umut veriyor

Böyle böyle insanlar birbirinden uzaklaşıyor.Ne var bunda diyenler olmuş da eskiden olan komşulukları,dostlukları arıyorsak böyle vefasızlıklar olmadığı için yaşanıyordu öyle şeyler.Hepten yalnızlaşıyoruz,sosyal medyada ah kam kesip iş ciddiyete binince kenara çekiliyoruz.

Bazıları böyledir konu sahibi.İş ciddiye binene kadar her şeyi yaparım derler,iş ciddiye binince kenara çekilirler.Evet belki evine almak istemedi ama o zaman nasıl yapalım ki sen de ortada kalma diye bir öneride bulunmalıydı.

Asla ben olsam aramazdım.İyi gün dostu o anlaşılan.Aradığında da eskisi gibi olmazdım.Kızınıza da uygun bir şey söyleyin.ama aramayın.

Durumunuzu da çok iyi anlıyorum.Doğuda görev yaptık.Karı koca öğretmeniz.Babalarımız polis.Ama ne polis evinde ne öğretmenevinde yer bulamamıştık.Ev zaten yok.Bi öğrenci evinde kalmıştık.Belki öğrenci evi bulabilirsiniz ki bu süreçte o da zor.Allah yardımcınız olsun.

Arkadaşlığınız çok yakınmış anladığım kadarıyla, ben kırılmanızı yersiz bulmadım. Pandemi sebebiyle tedirgin olduysa bu normal fakat yine de ne yapacaksınız diye sorup ilgilenmesi gerekirdi. Ayrıca yanlış anlamadıysam kendisi köye gidecekse zaten evi boş kalıyor? O kadar yakınsanız anahtar verebilirdi, "pandemiden çok korkuyorum, beraber kalmayalım şu tarihte döneceğim o zamana kadar kalabilirsiniz"vs. gibi bir şey söyleyebilirdi.
Yerinizde olsam kızım çok istese de görüşmem, insanlara bazen yaptıklarını gösterebilmek için tepki koymak gerekir. Aramayın, ararsa da açmayın ki anlasın.

Böyle böyle insanlar birbirinden uzaklaşıyor.Ne var bunda diyenler olmuş da eskiden olan komşulukları,dostlukları arıyorsak böyle vefasızlıklar olmadığı için yaşanıyordu öyle şeyler.Hepten yalnızlaşıyoruz,sosyal medyada ah kam kesip iş ciddiyete binince kenara çekiliyoruz.

Bazıları böyledir konu sahibi.İş ciddiye binene kadar her şeyi yaparım derler,iş ciddiye binince kenara çekilirler.Evet belki evine almak istemedi ama o zaman nasıl yapalım ki sen de ortada kalma diye bir öneride bulunmalıydı.

Asla ben olsam aramazdım.İyi gün dostu o anlaşılan.Aradığında da eskisi gibi olmazdım.Kızınıza da uygun bir şey söyleyin.ama aramayın.

Durumunuzu da çok iyi anlıyorum.Doğuda görev yaptık.Karı koca öğretmeniz.Babalarımız polis.Ama ne polis evinde ne öğretmenevinde yer bulamamıştık.Ev zaten yok.Bi öğrenci evinde kalmıştık.Belki öğrenci evi bulabilirsiniz ki bu süreçte o da zor.Allah yardımcınız olsun.
Damdan düşenin halini yine damdan düşen anlıyor değil mi.Çok sagolun Allah razı olsun

öyle bir yazmışsınız ki sanki mecbur eve alacak gibi bir de güvenmişsiniz.
Ben bunu iyiniyetlinize ve insanları tanımamanıza veriyorum.
Benim teyzemde Ünv de okurken ben gel kal bizde kal her zaman burası senin evin vs derdi de denir yani öyle
Gece gündüz onun evinde kalsam bi süre sonra bıkar kimse istemez ki

Siz de o hesap komşunun dediğini çok ciddiye almışsınız.

Memursunuz ev bulana kadar rapor alın zaten Covid var bebek küçük izniniz yok mu ?
O esnada da memleketinizde kalırsınız.
Ev bulunca da geçersiniz.

Arkadaşlığınız çok yakınmış anladığım kadarıyla, ben kırılmanızı yersiz bulmadım. Pandemi sebebiyle tedirgin olduysa bu normal fakat yine de ne yapacaksınız diye sorup ilgilenmesi gerekirdi. Ayrıca yanlış anlamadıysam kendisi köye gidecekse zaten evi boş kalıyor? O kadar yakınsanız anahtar verebilirdi, "pandemiden çok korkuyorum, beraber kalmayalım şu tarihte döneceğim o zamana kadar kalabilirsiniz"vs. gibi bir şey söyleyebilirdi.
Yerinizde olsam kızım çok istese de görüşmem, insanlara bazen yaptıklarını gösterebilmek için tepki koymak gerekir. Aramayın, ararsa da açmayın ki anlasın.
Kaç gündür yaşadığım hayal kırıklığını tahmin bile edemezsiniz.Her yaşta bir deneyim işte..çok yakındır evet.Resnen ne yaparsan yap valla ben plan yaptım dedi

Kızla doğu görevinde yediğimiz içtiğimizin ayrı gitmediği bir komşum vardı.Aile gibiydik.Onun kızı ile benim kızım çok çok yakındı.Sonra ben batıya taşındım bir bebeğim oldu ama işler umduğumuz gibi gitmedi.
Eşimin tayini korona sebebi ile olmadı.Bir çocuk bir bebekle tekrar doğuya geçeceğim.Düzen alt üst.
Gideceğim yerde asla boş ev yok.Otel yok,eşimde bi arkadaşının yanında kalıyordu biz taşınınca.Anlayacağiniz ortada kaldık.
Birkaç ev var oda temmuzda boşanacak.
benim işim başlayacağı için mecburen bayramdan sonra gideceğin.
bebeğim henüz 4 aylık olacak.
Şimdi şartlar böyleyken bende haliyle en yakın bildiğim komşumu aradım durumu anlattım,24 saat arabayla yol yapacağız.Eşim arkadaşına geçecek.Ben 9 aydır evdeyim korona tehlikem yok(zaten oda hep evde ve çok dikkat ederiz ikimizde) Birkaç gün sende kalsam olurmu demiştim.Sonrada bekar bi iş arkadaşım var yanliz kalıyor.Masraflara ortak olmak kaydıyla 1 ay ev arkadaşı olmayı kabul etti.zamaninda o bulunduğunuz yere atandığın da aylarca eşimle ev arayıp bulmuştuk ona.sogolsun oda en zor anında yardımcı olacağını söyledi.Ama oda Haziran'da gelecek bulunduğumuz ilçeye.
tek kendim olsam inanın barakada bile yaşarım.Ama gittiğin yer kasaba.Boş ev yok lojmanlar dolu.Çok küçük bi yer yani tayin olmadan insanlar haliyle evden çıkmıyor.Ordan ev bulmak nimet.
Neyse konuya dönelim.
o komşum her seferinde derdiki evin çok tabiki gel kal.Kafana takma ben burdayım derdi.Zatem eşim kalmayacaktı hani o rahatsız olmasın diye.

Ama şimdi bana hayır dedi.Eltim gülle plan yaptık onların köyüne gideceğiz dedi.
Gidebilir evet ama yardımcısı olmadı.Ne yapacaksın peki nerde kalacaksın bile diye sorması.
Resmen kış boyu ona güvendim.O orda diye kafam rahattı.Ben bu kadar uzun yolu yapıp çocuklarla gidip birkaç gün nerde kalıp evinde kalacağım arkadaşı bekleyeceğim.Caresizlik neymiş yaşıyorum resmen.Bebegim emiyor hala.
Kızım ile daha 3.5 yaşında.
Nasıl olacak diye eşimle kara kara düşünüyoruz günlerdir.
Komşuma haliyle çok kırıldım.
İnanılmaz bi şok yaşattı bana.
Ama gelin görün ki kızım onun kızını sayikliyor.çok ozledi.oraya gidince onu göreceği için çok heyecanlı.
Siz olsanız buna rağmen oraya gidince gorusurmuydunuz kızınızın hatrina yada ararmiydiniz?
Öyle güzel günlerimiz oldu ki zamanında.
Aile gibi bilirdik birbirimizi.Resmen önce ben varım diyip sonra ne yaparsan yap dedi
Orada ev olmadığını biliyor,otel pansiyon olmadığını biliyor.
Çok kırgınım.Ama kızım için göz yummak istiyorum.
En azından ozlemini gidersin diye.Ama eşimde sakın kızımız için arama resmen senin ortada kalmama razı oldu.Dost biliyorduk ahiretliğim diyorduk..
ona zamanında neler yaptım bu bilseniz.İçim acıdı hainlik neymiş yaşıyorum kaç gündür zoruma gidiyor.Ke di teklif etmişti oysa.

oraya gidince ne yapacağımızı hala bilmiyoruz.Ogretmen evi fulll dolu.
Mecburen ben bebeklerle birinden rica edip elin evinden kalmaya mecburum toparlanan kadar.eşimde bekar arkadaşının. evinde kalmaya devam edecek.haziran sonu temmuz başında evimizi bulut otururuz kısmetse..Bizlere dua edin olurmu.Stresten sütüm etkilendi iki gündür
Zor durumda kalmışınız anlıyorum fakat 2 tane biri bebek biri el ayak çocukla annenize bile sığamazsınız dostluk ayrı birsey tüm gun sizi ağırlamak yeme içme yatma mecbur eşinizde gelecek sıkıntı yani ben de açıkcası hoş karşılamazdım o ısrarla ev bulana kadar bende kal deseydi belki fakat onun eski söylemlerine bakarak siz teklif edince bahane bulması gerekmiş sorunuzun cevabı da 3.5 yaş çocuk sürekli tekrarlandığında hafızada tutar bahsetmezseniz onun arkadaslık kavramı olmaz çocugunuzu görüştürmenize gerek yok sizinde goruşmeniz gerekmez merhaba merhaba zorunlu hal dışında ayrıca siz orda iken tavırlarına bakarsınız yatılı istemesede dostlugunuzu istiyormu

öyle bir yazmışsınız ki sanki mecbur eve alacak gibi bir de güvenmişsiniz.
Ben bunu iyiniyetlinize ve insanları tanımamanıza veriyorum.
Benim teyzemde Ünv de okurken ben gel kal bizde kal her zaman burası senin evin vs derdi de denir yani öyle
Gece gündüz onun evinde kalsam bi süre sonra bıkar kimse istemez ki

Siz de o hesap komşunun dediğini çok ciddiye almışsınız.

Memursunuz ev bulana kadar rapor alın zaten Covid var bebek küçük izniniz yok mu ?
O esnada da memleketinizde kalırsınız.
Ev bulunca da geçersiniz.
Ciddimisin:)) bakın rapor almayı hiç akıl edemedim .Tamam hemen rapor alayım ben.Yahu verseler alırım herhalde değil mi.Mecbur kalmasam gitmezdim zaten.Komşu konusunda tamamen hissiyatlarım dışında yazdığınız için bişey demiyorum

Cok zor durumda kalmışsınız ve güvendiğiniz arkadaşınız size sırt çevirmiş gercekten cok üzücü.
Yalniz bu durumda 2 cocukla yollarda sürünüp eşinizden de ayrı kalıp perisan olacağınıza ücretsiz izne ayrılmanizi tavsiye ederim. Bu sekilde sıkıntı çekeceğinize maddi sıkıntı cekin daha iyi. Ayrica gittiğinizde o arkadaşınızla da görüşmeyin. Cocuga bahane uydurun unutur gider.

Devletteyim..Ama ödemelerden dolayı çok zor.İlk atanadigim sene aynen sizin durumunuzu yaşadım ne eksik ne fazla.ilk bebeğim 2 aylıktı o zamanlar.
Yasa 1.5 saatlik uzak bir yerden ev tutup git gel yapmıştım.esim yanıma aylar sonra tayin olabildi.
yani o dediğiniz ayrı konu.
ama yollar aşırı aşırı virajlı.hergun bebek ve çocukla o yolları çekmek inanın işkence.ben çok kişi misafir ettim evimde orda düzen kurduktan sonra.
o yüzden bekar arkadaşım kendi teklif etti .yoksa kimse istemez evet.
zaten hergun öğretmen evini didikliyoruz.bos yer bulursak oraya geceegiz bakalim
siz öğretmenmisiniz?
yani yazım tarzınız vs. hiç öyle gelmedi.
mesela yalnız kelimesini bile yanlız yazmışsınız.
ne öğretmenisiniz?

Önünüzde bir miktar zaman var o tarafta tanıdık tanımadık kim varsa haber yollayın size kalabileceginiz bir yer ayarlamaya çalışsınlar.
Ilaveten bu da size ders olsun elin ipiyle kuyuya inilmez

siz öğretmenmisiniz?
yani yazım tarzınız vs. hiç öyle gelmedi.
mesela yalnız kelimesini bile yanlız yazmışsınız.
ne öğretmenisiniz?
Sizde TDK çalışıyorsunuz sanırın.Bi kucağımda bebekle ancak bu kadar yazabiliyorum.Abartın.Bayılırsınız öğretmenleri vurmaya Görsel Sanatlar öğretmeniyim merakınız gidecekse

Sizde TDK çalışıyorsunuz sanırın.Bi kucağımda bebekle ancak bu kadar yazabiliyorum.Abartın.Bayılırsınız öğretmenleri vurmaya Görsel Sanatlar öğretmeniyim merakınız gidecekse
ne alakası var TDK ile lise mezunu biri bilir yalnız kelimesinin yanlız yazılmaması gerektiğini.
ayrıca yalnız kelimesini yanlış yazmak hızla vs alakası yok. bildiğin yanlış yazmışsınız işte.
bayılırsınız öğretmenlere vuramaya derken? olayı polemiğe dönüştürmeyin lüften. bir öğretmenin yalnız kelimesini yanlış yazacağı aklıma gelmedi kusura bakmayın. demekki sizin yanlış yazmanız hata değil benim merak etmem hata. ne güzel

Konuyla hic alakasi yok sadece merak
Biri 3,5 yasinda biri 4 aylik iki cocugunuz var. Mecburen ise baslamaniz lazim izin- rapor alamiyorsunuz, Cocuklara kim bakacak? yoksa ben mi yanlis anladim?

Kızla doğu görevinde yediğimiz içtiğimizin ayrı gitmediği bir komşum vardı.Aile gibiydik.Onun kızı ile benim kızım çok çok yakındı.Sonra ben batıya taşındım bir bebeğim oldu ama işler umduğumuz gibi gitmedi.
Eşimin tayini korona sebebi ile olmadı.Bir çocuk bir bebekle tekrar doğuya geçeceğim.Düzen alt üst.
Gideceğim yerde asla boş ev yok.Otel yok,eşimde bi arkadaşının yanında kalıyordu biz taşınınca.Anlayacağiniz ortada kaldık.
Birkaç ev var oda temmuzda boşanacak.
benim işim başlayacağı için mecburen bayramdan sonra gideceğin.
bebeğim henüz 4 aylık olacak.
Şimdi şartlar böyleyken bende haliyle en yakın bildiğim komşumu aradım durumu anlattım,24 saat arabayla yol yapacağız.Eşim arkadaşına geçecek.Ben 9 aydır evdeyim korona tehlikem yok(zaten oda hep evde ve çok dikkat ederiz ikimizde) Birkaç gün sende kalsam olurmu demiştim.Sonrada bekar bi iş arkadaşım var yanliz kalıyor.Masraflara ortak olmak kaydıyla 1 ay ev arkadaşı olmayı kabul etti.zamaninda o bulunduğunuz yere atandığın da aylarca eşimle ev arayıp bulmuştuk ona.sogolsun oda en zor anında yardımcı olacağını söyledi.Ama oda Haziran'da gelecek bulunduğumuz ilçeye.
tek kendim olsam inanın barakada bile yaşarım.Ama gittiğin yer kasaba.Boş ev yok lojmanlar dolu.Çok küçük bi yer yani tayin olmadan insanlar haliyle evden çıkmıyor.Ordan ev bulmak nimet.
Neyse konuya dönelim.
o komşum her seferinde derdiki evin çok tabiki gel kal.Kafana takma ben burdayım derdi.Zatem eşim kalmayacaktı hani o rahatsız olmasın diye.

Ama şimdi bana hayır dedi.Eltim gülle plan yaptık onların köyüne gideceğiz dedi.
Gidebilir evet ama yardımcısı olmadı.Ne yapacaksın peki nerde kalacaksın bile diye sorması.
Resmen kış boyu ona güvendim.O orda diye kafam rahattı.Ben bu kadar uzun yolu yapıp çocuklarla gidip birkaç gün nerde kalıp evinde kalacağım arkadaşı bekleyeceğim.Caresizlik neymiş yaşıyorum resmen.Bebegim emiyor hala.
Kızım ile daha 3.5 yaşında.
Nasıl olacak diye eşimle kara kara düşünüyoruz günlerdir.
Komşuma haliyle çok kırıldım.
İnanılmaz bi şok yaşattı bana.
Ama gelin görün ki kızım onun kızını sayikliyor.çok ozledi.oraya gidince onu göreceği için çok heyecanlı.
Siz olsanız buna rağmen oraya gidince gorusurmuydunuz kızınızın hatrina yada ararmiydiniz?
Öyle güzel günlerimiz oldu ki zamanında.
Aile gibi bilirdik birbirimizi.Resmen önce ben varım diyip sonra ne yaparsan yap dedi
Orada ev olmadığını biliyor,otel pansiyon olmadığını biliyor.
Çok kırgınım.Ama kızım için göz yummak istiyorum.
En azından ozlemini gidersin diye.Ama eşimde sakın kızımız için arama resmen senin ortada kalmama razı oldu.Dost biliyorduk ahiretliğim diyorduk..
ona zamanında neler yaptım bu bilseniz.İçim acıdı hainlik neymiş yaşıyorum kaç gündür zoruma gidiyor.Ke di teklif etmişti oysa.

oraya gidince ne yapacağımızı hala bilmiyoruz.Ogretmen evi fulll dolu.
Mecburen ben bebeklerle birinden rica edip elin evinden kalmaya mecburum toparlanan kadar.eşimde bekar arkadaşının. evinde kalmaya devam edecek.haziran sonu temmuz başında evimizi bulut otururuz kısmetse..Bizlere dua edin olurmu.Stresten sütüm etkilendi iki gündür
Okullar uzaktan eğitimde zaten , okul müdürünüzü arayın , durumunuzu anlatın . 1 ay idare edin deyin . Bence şu ortamda herkes anlayışlı olur . Zaten sizin gireceğiniz derslere halihazırda bir öğretmen giriyordur . Onun da düzeni bozulmamış olur .

Haklısın koronayı bahane etse köye gitmezdi vefasızmış
Üzülme boşver umarım ev işini kolaylıkla hiç ummadığınız bir şekilde halledersiniz başka bir yere bile ihtiyacınız kalmaz
Görüşme artık onunla boşver çok istiyorsa çocukları babaları parka götürsün orda görsünler birbirlerini

Aman Allah'im yorumlara bak. dunya nin neresine dogmusuz. Allah'im kimseyi kimseye muhtaç etmesin. İyi ki buradaki kadınlar gibi vicdansız bir çevrem yok şükür yarabbim. Dehşete düştüm.
Sorma ona mecbur değiliz diye diye insanlık öldü malesef.Ne yapmayıp yani çocuklarımla çadır kurup mu kalayım?
ücretsiz izne çıkma imkânı olsa zaten çıkardım

Okullar uzaktan eğitimde zaten , okul müdürünüzü arayın , durumunuzu anlatın . 1 ay idare edin deyin . Bence şu ortamda herkes anlayışlı olur . Zaten sizin gireceğiniz derslere halihazırda bir öğretmen giriyordur . Onun da düzeni bozulmamış olur .
Konuştum ama asla idare edemezler gel diyorlar.

• Beğen
Reactions: LSD
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back