siz olsanız ne yapardınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bebeğiniz daha 4 aylıksa, ücretsiz izine ayrılmayı düşünür müsünüz? Yani çocuklarla ortalıkta zor durumda kalmak yerine, 2 ay ücretsiz izne ayrılsanız, temmuzda da işe başlasanız, her şey yoluna girer gibi gözüküyor.

O zaman diyecek söz yok. Üzüldüm adınıza. Ama bu şartlarda o kadından dost olmaz bilin.

Evine yatılı misafir kabul etmeyebilir ama en azından gelince ne yapacaksınız vs gibi sorması gerekti.

Siz gidince ise baslayacakmissiniz acaba çocuklara kim bakacak diye onu mu düşündü 2 çocuk onda bende de var nasıl olur diye mi düşündü.

Kışın konuştuğumuzda eşin tayin olmazsa ben varım bende kalırsın diye kendi rahatlatnmisti beni.zaten sadece bikac gün kalacaktım.Bakici ayarladığimida biliyor.Niçin böyle yaptı aklım almıyor inanın.Cok güvendiğim sevdiğim biriydi

Onu çok düşündük ama kredi odemelerimiz var.Ev ve araba.Araba Eylül'de bitecek.O yüzden ben istemiyorum.Eşim satalım arabayı ücretsiz izne çok diyor ama 1 ay sknti çekeyim sonrası güzel olacak diye düşünüyorum bende

2 küçük çocukla bu kadar sıkıntı cekmenize çok üzüldüm. Komşu evi kalmak için zaten uygun bir yer değil. Aile değil akraba değil. Bence ilerde bu sıkıntıları cektiginiz için çok pişman olacaksınız. Kesinlikle ücretsiz izne ayrılmalıydınız. Hem 2 çocuk ver, hem dogularda çalış, hem de geçimi düşün...bu fedakarliklarin sonu genelde hüsran oluyor...kendimden biliyorum.

2 sorum olacak hangi sehir ve esiniz askermi. Bende doguda cOk kaldim belji yardimci olurum

Komşuluk bir sorun yok yani istememek hakkı var tabi ki. Kırılmanız bir az yersiz olmuş. Ona sormadan güvenmişsiniz bu da doğru bir şey değil. Ben de evimde birilerinin kalmasını istemem doğrusu o yüzden de kimseyle o kadar yakınlık kurmuyorum. Durumunuz zor ama belki o zamana kadar boşalan bir ev olur, eşiniz gözde kulakta olsun. Görüşmeye gelince de sadece selam sağ ol. Gitmeyin evine, davet de etmeyin.

Eltisine gitse bile bu kadar güzel bir arkadaşlığınız varsa ben olsam evimin anahtarını veririm. Zaten ev boş kalacak. Çok yanlış yapmış.

Yazım yanlışlarınız gözlerimi kanattı, insan ancak niyeti buysa bu derece yanlış yazabilir. Lütfen biraz geliştirin kendinizi bu konuda.

Sorunuza gelirsek aslında birçok "belki" kısmı var.

Belki kısıtlamalardan gözü korktu, farklı bir ruh haline büründü.
Belki eşi tarafından tepki aldı, bunu söylemek istemedi.
Belki bilmediğiniz bir kırgınlığı var.
Uzar gider liste.
Sizin yerinizde olsam madem çocuğum seviyor, görmek istiyor, bir kere görüşürüm, ama mesafeli, o sırada anlamaya çalışırım neden böyle değişmiş. Mantıklı bir sebep yoksa uzak dururum.

Şu pandemide kimse kimseyi evine almak zorunda degıl sizin beklentiniz bile hatalı olmus. Hatta belki gezmeye bile gitmiyor direk bahane bulmustur. Bizde korona yok diye nasıl emın olabiliyorsunuz bilmiyorum bende evdeyım ama kesin degılım diyemem

Bu dönemde kimse evine misafir istemez.. Kirilmaniz yersiz olmuş.. Pandemi var, yasaklar var,birçok arkadaşımızı akrabamızi kaybettik birinci derece akrabamizla görüşmeye korkuyoruz.. Siz uzun yoldan geleceksiniz istememekte haklı.. Samimiyetiniz ne olursa olsun pandemiden dolayı cekindiyse sonuna kadar hak veririm...
Sizde zor durumda kalmışsınız üzüldüm durumunuza acaba bulunduğunuz yere yakın başka bir ilçede otel,lojman bulamazmisiniz bir süre..
En mantıklısı ücretsiz izin gibi duruyor maddi olarak biraz zorlanırsınız ama diğer türlü hem siz hem çocuklar çok yipranacak..

O teklif etti başta ama siz kaçirmişsiniz orayı.Bide sürekli değil bikac gün neyse olan oldu.ben kimseye yapamadım.Karda kışta elinde bavulla gelen hiç tanımadığım öğretmeni bile evime aldım yardımcı olduk ev bulmasına.Tam 6 kişiye vesile olduk bu şekilde.şimdi bunu yaşamak çok üzücü kendi adima

Eh maalesef şimdi kimsenin sözüne güven olmuyor. Biz de doğuda yaşadık ve zorlukları biliyorum. Umarım şansınıza boşalan bir ev olur gidip rahat yerleşirsiniz.

Çok uzak.Uzaklıgı geçtim yollar çok dağ ve virajlı oluyor malesef.Pandemi konusunda çok haklısınız ama bu arkadaşımla aramızda o güven vardı.Ben 9 aydır evdeyim oda öyle.Birde çok dikkat ediyorduk.Mecbur değil elbet ama benim adıma endiselenmemesi sormamasi çok sarstı beni..
yani ben ne olursa olsun onu bu halde çaresiz bırakmazdım.
Bakacağız başımızın caresine bu sekilde.Allah yardımcım olsun inşaallah

Kusura bakmayın bebek ve çocuk yoğunluğu var evde bi yandan.Cok dikkat etmiyorum ister istemez.
Daha dikkatli olacağım.
Eşinden tepki alma ihtimali yok çünkü daha öncede yazdım eşi duysa onun böyle yaptığını kızar yani o kadar sever değer verir eşimede bizede.
kendiside öyleydi gerçi.
O olaydan sonra hiç arayıp sormadı.Bitti gibi arkadaşlığımız.Kızımda inşallah unutur oraya gidince

O semtte değil de civar yerlerde bi otel filan bulamaz misiniz?

Nasıl insanlar var. Bu durumda olan birisine yardım etmek için arkadaşım olmasına gerek yok. Ben gideceksem güvenilir biriyse anahtarımi verir giderdim. Eşinizin arkadaşında kalın sizde, gerekiyorsa kirayı, masrafları komple siz karşılayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…