• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız ne tepki verirsiniz ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lave
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Lave

NK
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
330
407
18
Düşünün ki düğününüz yaklaşıyor
Kayınpederiniz sadece düğünde takı takayacağını başka hiçbir masrafa giremeyeceğini söyledi, buraya kadar tamam razıyız kendimiz yapariz.
Ama kayınpeder ve kayınvalide kendi evini mutfağını oturma odasını yeniliyor ve nişanlınızdan para istiyor
Yani destek değil köstek, sen yapmayacaksın yardım e elimizde yapacak olduğumuz paraya bari göz dikme be adam
Nişanlım dün 3 bin vermiş bu son verdiği para olmayacak biliyorum, bize lazım evimize düğünümüze çok para lazım diyorum bulurum diyor
Banada yarın 2 bin ver acil paraya ihtiyacım lazım nikah şekeri vs para lazım dedim
Veremem bendede kalmadı banada lazım diyor, beni ilgilendirmiyor dedim vereceksin ailene verirken ağır gelmiyorda bana verince mi zor gelecek dedim tartıştık şu an konuşmuyoruz

Ben ne yapmalıyım?
Siz olsanız ne yaparsınız?

Daha simdiden böyle bir sifir baslamaniz ilerdeki sorunlarin habercisi
Ailesi dügün zamani biliyor hala para istemeleri cok ayip , ama nisanlin agzini acip birsey demiyorsa yapacak birseyde yok ..

Ben olsam nisanlimi bir kez uyaririm baktim dinlemiyo ozaman ciddi sekilde konusur ya kendine ceki düzen verir yada kalir annesinin evinde..

Düşünün ki düğününüz yaklaşıyor
Kayınpederiniz sadece düğünde takı takayacağını başka hiçbir masrafa giremeyeceğini söyledi, buraya kadar tamam razıyız kendimiz yapariz.
Ama kayınpeder ve kayınvalide kendi evini mutfağını oturma odasını yeniliyor ve nişanlınızdan para istiyor
Yani destek değil köstek, sen yapmayacaksın yardım e elimizde yapacak olduğumuz paraya bari göz dikme be adam
Nişanlım dün 3 bin vermiş bu son verdiği para olmayacak biliyorum, bize lazım evimize düğünümüze çok para lazım diyorum bulurum diyor
Banada yarın 2 bin ver acil paraya ihtiyacım lazım nikah şekeri vs para lazım dedim
Veremem bendede kalmadı banada lazım diyor, beni ilgilendirmiyor dedim vereceksin ailene verirken ağır gelmiyorda bana verince mi zor gelecek dedim tartıştık şu an konuşmuyoruz

Ben ne yapmalıyım?
Siz olsanız ne yaparsınız?
Ya nişanlın ailesi gerçekten sıkıntılı yani düğün zamanı 3 kusurun anlamı varken niye böyle birşey yapıyorlar anlamadım ama sen seviyorsan aramız bozulmasın diyorsan sen öde hem beraber yapıyormusunuz .

burda cok okuduk boyle seyleri. ilerde deger vermeyeceklerinin gostergesi. siz ayrilma esigine gelseniz onlarin umrunda bile olmaz hatta oglunun parasi onlara kalir diye dusunebilirler.. yani destek olmazlar.burda bir cok ornegi var canim.

Sorun nişanlında
Ben evleneceğim siz değil demeli
Tamam yardım etmeyin ama gölge de etmeyin demeyi bilmeli
O kalkıp biz yiyemiyoruz alın 3 bin siz yiyin derse ooo bu işin sonu gelmez

8 ay var düğüne, o nikah şekerleri bayatlar.

Sizin peki ev kurmaya katkınız olacak mı? Beraber bir hesap açın, her ay aynı tutarları ortak hesabınıza atın.

O sinirle söylenen bişeydi o an o geldi aklıma dedim
Sadece ve sadece madem onlara keyfi veriyorsun banada vereceksin o zaman diye şaşkınlıktan

Sorun nişanlında
Ben evleneceğim siz değil demeli
Tamam yardım etmeyin ama gölge de etmeyin demeyi bilmeli
O kalkıp biz yiyemiyoruz alın 3 bin siz yiyin derse ooo bu işin sonu gelmez
Kalın kafası anlamıyor ki
Ailem bu yaşa getirmiş 3 değil 300 bin versem haklarını ödeyemem onlarda meraklı yaptıracaklar diyor
Kendimiz zora giriyoruz diyorum anlamıyor

Kalın kafası anlamıyor ki
Ailem bu yaşa getirmiş 3 değil 300 bin versem haklarını ödeyemem onlarda meraklı yaptıracaklar diyor
Kendimiz zora giriyoruz diyorum anlamıyor
Senin ailende seni bu yaşa ne zorluklarla getirmiştir
Sende elinde vaucunda ne varsa ailene ver
Siz artık parada kalmayınca iki gönül bir olur samanlığı seyran edersiniz madem

Önümüzdeki yaz

Ya hu daha en az 8 9 ay var madem o 3 bin tl haydi haydi tolere edilir. Her ay 3 bin tl ver demiyorlar ki.
Nikah sekeri icin 2 bin tl para istemen de cok itici olmus. Nikah ne zaman? Nikah sekerimi ben kendim yaptirmistim. Bir sey eksiltmedi benden. Ki 2 bin tl falan da tutmuyor o.
Kisasa kisas yaparken cebe para atacak gibi duruyorsun su an.

Ayrica dugun zamani esimin ailesi de evi yeniledi. Benim ailem de. Onlar da dusundu ki misafir gelecek ev guzel olsun. Niye onceki nesil eski esyalarda boğulsun istiyoruz ki?

Konuyu cok yanli anlatiyorsun, daha o kadar zaman olan dugun yakinlasmis falan degil.

Ya hu daha en az 8 9 ay var madem o 3 bin tl haydi haydi tolere edilir. Her ay 3 bin tl ver demiyorlar ki.
Nikah sekeri icin 2 bin tl para istemen de cok itici olmus. Nikah ne zaman? Nikah sekerimi ben kendim yaptirmistim. Bir sey eksiltmedi benden. Ki 2 bin tl falan da tutmuyor o.
Kisasa kisas yaparken cebe para atacak gibi duruyorsun su an.

Ayrica dugun zamani esimin ailesi de evi yeniledi. Benim ailem de. Onlar da dusundu ki misafir gelecek ev guzel olsun. Niye onceki nesil eski esyalarda boğulsun istiyoruz ki?

Konuyu cok yanli anlatiyorsun, daha o kadar zaman olan dugun yakinlasmis falan degil.
Aynısı sizin başınıza gelmiş ve doğal karşılamışsınız belki nışanlınızın kazancı iyidir

Ama benim nişanlım aylık 1,200 lira maaşla çalışıyor, kenarda birikmiş 5,500 lirası vardı onunda yarısını aldılar
Masrafımız hiç mi yok o maaş yetmiyordu bile napıcaz nasıl birikecek diye düşünüyorduk
Ben kv kp yeni eşyalarla yaşasın diye borç ödemek zorundamıyım

Aynısı sizin başınıza gelmiş ve doğal karşılamışsınız belki nışanlınızın kazancı iyidir

Ama benim nişanlım aylık 1,200 lira maaşla çalışıyor, kenarda birikmiş 5,500 lirası vardı onunda yarısını aldılar
Masrafımız hiç mi yok o maaş yetmiyordu bile napıcaz nasıl birikecek diye düşünüyorduk
Ben kv kp yeni eşyalarla yaşasın diye borç ödemek zorundamıyım

Dugunu ertelemeyi teklif et?
Borcsuz evlenecegim de.

Back