• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız hangisini yapardınız?

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.451
1.789
133
Hanımlar selamlar;

Direkt konuya giriyorum çünkü hem aşırı kararsız hem tedirginim.

Mali müşavirlik için staj başlatma sınavına hazırlanıyordum. Sınavı kazanmışım sonunda. 4 aydır kurumsal bir firmada çalışıyorum. Ama firma iş öğrenme olanağı olarak çok kısıtlı. Yani şöyle fatura işleme, mutabakat vs dışında hemen hemen hiçbir şey yapmıyorum. (aynı konumda çalıştığım diğer personeller de aynı şekilde.) Oradakiler de diyor burada iş öğrenilmez diye. İşte aklım bu noktada karışıyor. Kendimce aşağıdaki yolları buldum. Kararsız kalınca resmen tutulup kalıyorum yardımcı olur musunuz?

1. yol: Pazartesi günü bir mali müşavirlik bürosuyla görüşmeye gittim. Benim iş çıkışım onlardan önce işten çıkınca direkt büroya gidip onların çıkışına kadar yardım ederim. Haftasonu da aynı şekilde yardım ederim. Hiçbir ücret vs talebim yok. Olumlu geçti gibi.

2. yol: Eğer yüksek lisans yaparsam staj süresi 3 yıldan 2 yıla iniyor. Şu an çalıştığım yerde yüksek lisans bitene kadar durayım ondan sonra işten çıkıp yeni iş bakarım. Hem bu arada tecrübem de artar.

Hanımlar işten çıkma gibi bi durum yok. Çünkü etraf sömürecek tiplerle dolu. Zaten staj başlatmak zorunda diye maaş vermeyeni, sigorta yapmayanı bile var :/ riske atamıyorum

İş bulmak şu an çölde su bulmak gibi o yüzden bence 1. şık.

1. Seçenek sizin için yorucu olur, 2.de biraz zamanı uzatıyor gibi... 2. seçenekte en azından artı olarak yüksek lisans yapmış oluyorsunuz, 1.seçenekte 1 sene erken mali müşavir oluyorsunuz. Valla benimde kafam karıştı 🤦🏻‍♀️

1. Seçenek sizin için yorucu olur, 2.de biraz zamanı uzatıyor gibi... 2. seçenekte en azından artı olarak yüksek lisans yapmış oluyorsunuz, 1.seçenekte 1 sene erken mali müşavir oluyorsunuz. Valla benimde kafam karıştı 🤦🏻‍♀️

Bir de eğer bir sene burada kalırsam baya körelirim gibi geliyor. :/

Hanımlar selamlar;

Mali müşavirlik için staj başlatma sınavına hazırlanıyordum. Sınavı kazanmışım sonunda. 4 aydır kurumsal bir firmada çalışıyorum. Ama firma iş öğrenme olanağı olarak çok kısıtlı. Yani şöyle fatura işleme, mutabakat vs dışında hemen hemen hiçbir şey yapmıyorum. (aynı konumda çalıştığım diğer personeller de aynı şekilde.) Oradakiler de diyor burada iş öğrenilmez diye. İşte aklım bu noktada karışıyor. Kendimce aşağıdaki yolları buldum. Kararsız kalınca resmen tutulup kalıyorum yardımcı olur musunuz?

1. yol: Pazartesi günü bir mali müşavirlik bürosuyla görüşmeye gittim. Benim iş çıkışım onlardan önce işten çıkınca direkt büroya gidip onların çıkışına kadar yardım ederim. Haftasonu da aynı şekilde yardım ederim. Hiçbir ücret vs talebim yok. Olumlu geçti gibi.

2. yol: Eğer yüksek lisans yaparsam staj süresi 3 yıldan 2 yıla iniyor. Şu an çalıştığım yerde yüksek lisans bitene kadar durayım ondan sonra işten çıkıp yeni iş bakarım. Hem bu arada tecrübem de artar.

Hanımlar işten çıkma gibi bi durum yok. Çünkü etraf sömürecek tiplerle dolu. Zaten staj başlatmak zorunda diye maaş vermeyeni, sigorta yapmayanı bile var :/ riske atamıyorum
2.yol size daha faydali olacak gibi. Hakkinizda hayirlisi. 1. Sin de is ogrenecegim diye size somurmelerine ortam yaratirsiniz. Master her zaman kazandirir. Okuldaki hocalarinizin da baglantilari vardir. Daha duzgun yerler bulabilirsiniz.

Hanımlar selamlar;

ben soyle yapmıstım hem malı musavırlık ofısınde calıstım hem yuksek lısansa basvurmustum 1 yıl dusuyor stajdan dıye
sırket muhasebesınde genel muhasebe ogrenılmez zaten , genel muhasebede bulunmanız gerek kı sunuda soyleyeyım bırebır uygulama gıbı degıl staj bıtırme sınavındakı sorular da kıtap odaklı :) genel muhasebe sadece algıyı acıyor ve genel olarak ıs mantıgını ogretıyor

ısten cıkma sansım yok demıssınız ozaman genel muhasebe durumunu rafa kaldırdım o sırketde calısıp yuksek lısans yapıp sınavlara cok ıyı hazırlanmanız gerekırse bunun ıcın kursa gıtmenız gerek ısten cıkamıyorsanız hafta sonu veya hafta ıcı malı musavırlık sınavı ıcın kursa gıdın ozaman

muhasebecıler odasının da kendı ıcınde kursları falan oluyor arastırın onuda

Back
X