• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız böyle kp ne yapardıniz

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.430
11.149
498
5 yillik evliyim..col iyi bi iliskimiz vardi kp ile taki gecen yila kadar..2 gorumcem sosyal medyada babamin fotografini babalar gunjnde paylastigim.icin ve "kizimin bitanecik dedesi" yazdigim icin gecenin ücunde beni mesaj bombardimina tuttular..saldirdilar..ki 5 aylik hamileyim ve ilk bebegim ve zorluklarla hamile kaldim..
Cok.ustume geldiler cok aglattilar..bende kp.i o sinirle aradim ve dedim kizlarina bisey soyle diye..
Neyse olay kp ile duzeldi ama kizlar kinle devam ettiler..art niyet aradilar...kizim.icin hic bisey yapmalarini gectim atandim hayirli olsun demediler..dedem oldu basin sag olsun demediler..yine tamam dedim ama gorusmedim....
Aradan zaman gecti..kicik gorumcem.evlenecekti..

esim ile annesi kavga ettiler..sonra esim.gorumcemle kavga etti ama kavga sebeplerinin benle zerre ilgisi yok ve esim.tum israrlarima ragmen dugune gitmedi ve ailecek.günahimj aldilar benim.doldurdugumu dusunduler..benim tek derdim kizimi saglicakla kucagima almakti..

Ve bu bahane ile küstuler benide arayip sormadilar..
Dogum yaptim.hayirli olsuna dahi gelmeyi gectim aramadilat bile..ve 15 gunluk.bebegimle istanbula ailemnin yanina gitmek zorunda kaldim..cunku atanmiatim ve evimin doguya tasinmasi gerekiyordu ve esim.tek basina evi tasidi yani düsunün...
Ve eşmde bebeginden ayri kalmak zorunda kaldi...aradan zaman gecti hic aramadilar..esim.evi tasidi ve mecburen arkadaslarinda akrabalarinda siginti gibi yasadi anne baba bigun olsun aramadi ne yaptin diye...

En son tam 4 ay sonra esimin tayini yanima cikti ve yanima gelmeisne bi hafta kala kv ile baristilar bi sekilde..(zahmet bitince aradı resmen)
Sonra babasi ilede baristi ve kizima hediye yolladilar..herseyi unutmami beklediler..kv aradi özur diledi esim.icin affetsemde kirginligi hic gecmedi..kp ile hala komusmuyoruz...

Aylarca dogunun bi ilcesinde karda kista bebegimle yanliz kaldim..kizimi bakicilara vermek zorunda kaldim...zaman zaman annem geldi gityi zaten o olmasa mahvolurdum en zor gunlerimde yanimda olmadilar.
Neyse..ben kp e bu olaylar ilk oldugunda mesaj atmistim yaziklar olsun size ben sizin emanetinizdim kizlarina dur diyemedin gibi seyler...
Oda sanirim o mesaji hazmademedi ve aramadi..

Bayramda babalar gunundede aramadim...sizce haklimiyim.bu durumda yoksa haksizmiyim...
Bazen bosver iyi gunlerin hatrina ara silent women diyorum sonra gururuma dokunuyor kizimi bile gormedi daha...
Ayni durumda siz olsaniz ne yapardiniz..dedigim gibi ilk yillar cok iyi iliskimiz vardi..
Not; gorumcelerimi tamamen cikardim.hayatimdan ve kizim 9 aylik.hala bi hayirli olsun demediler ve ilk defa hala olmuslardi.

5 yillik evliyim..col iyi bi iliskimiz vardi kp ile taki gecen yila kadar..2 gorumcem sosyal medyada babamin fotografini babalar gunjnde paylastigim.icin ve "kizimin bitanecik dedesi" yazdigim icin gecenin ücunde beni mesaj bombardimina tuttular..saldirdilar..ki 5 aylik hamileyim ve ilk bebegim ve zorluklarla hamile kaldim..
Cok.ustume geldiler cok aglattilar..bende kp.i o sinirle aradim ve dedim kizlarina bisey soyle diye..
Neyse olay kp ile duzeldi ama kizlar kinle devam ettiler..art niyet aradilar...kizim.icin hic bisey yapmalarini gectim atandim hayirli olsun demediler..dedem oldu basin sag olsun demediler..yine tamam dedim ama gorusmedim....
Aradan zaman gecti..kicik gorumcem.evlenecekti..

esim ile annesi kavga ettiler..sonra esim.gorumcemle kavga etti ama kavga sebeplerinin benle zerre ilgisi yok ve esim.tum israrlarima ragmen dugune gitmedi ve ailecek.günahimj aldilar benim.doldurdugumu dusunduler..benim tek derdim kizimi saglicakla kucagima almakti..

Ve bu bahane ile küstuler benide arayip sormadilar..
Dogum yaptim.hayirli olsuna dahi gelmeyi gectim aramadilat bile..ve 15 gunluk.bebegimle istanbula ailemnin yanina gitmek zorunda kaldim..cunku atanmiatim ve evimin doguya tasinmasi gerekiyordu ve esim.tek basina evi tasidi yani düsunün...
Ve eşmde bebeginden ayri kalmak zorunda kaldi...aradan zaman gecti hic aramadilar..esim.evi tasidi ve mecburen arkadaslarinda akrabalarinda siginti gibi yasadi anne baba bigun olsun aramadi ne yaptin diye...

En son tam 4 ay sonra esimin tayini yanima cikti ve yanima gelmeisne bi hafta kala kv ile baristilar bi sekilde..(zahmet bitince aradı resmen)
Sonra babasi ilede baristi ve kizima hediye yolladilar..herseyi unutmami beklediler..kv aradi özur diledi esim.icin affetsemde kirginligi hic gecmedi..kp ile hala komusmuyoruz...

Aylarca dogunun bi ilcesinde karda kista bebegimle yanliz kaldim..kizimi bakicilara vermek zorunda kaldim...zaman zaman annem geldi gityi zaten o olmasa mahvolurdum en zor gunlerimde yanimda olmadilar.
Neyse..ben kp e bu olaylar ilk oldugunda mesaj atmistim yaziklar olsun size ben sizin emanetinizdim kizlarina dur diyemedin gibi seyler...
Oda sanirim o mesaji hazmademedi ve aramadi..

Bayramda babalar gunundede aramadim...sizce haklimiyim.bu durumda yoksa haksizmiyim...
Bazen bosver iyi gunlerin hatrina ara silent women diyorum sonra gururuma dokunuyor kizimi bile gormedi daha...
Ayni durumda siz olsaniz ne yapardiniz..dedigim gibi ilk yillar cok iyi iliskimiz vardi..
Not; gorumcelerimi tamamen cikardim.hayatimdan ve kizim 9 aylik.hala bi hayirli olsun demediler ve ilk defa hala olmuslardi.
Bütün iliskiler bir fotograf nedeniyle bu hale geldiyse öncesinde kp ye bir saygisizliginiz olmadiysa yüzde bir milyon haklisiniz. Bosverin onlar da kendi kötülüklerinde bogulsunlar..

M ManzaramDeniz

hirsini adamdan cikarmissin gibi olmus bence. hakliyken haksiz olma. ozellikle arama ama bir gun bir sekilde karsilastiginda "duygularini sakince ifade et" eger o da seninle iletisimsiz olmaktan uzgunse, sana adim atar ve yok sayarak o gunleri yol alirsiniz.

Bence işler bu kadar laçkalaşmışken geriye dönüş zor. Bırakın inceldiği yerden kopsun. Eşiniz görüşsün, çocuk büyüyünce de bayramda seyranda babasının ailesini görmesini sağlarsınız. Gelin olarak yapabileceğiniz en iyi şey bu bence..
Not: Yıllardır ayni yöntemle eşimin ailesini görmüyorum. Onlar mesafeli de olsa özel günlerde görüşüyorlar. Hayal aleminde gibiyim. Size de tavsiye ederim.

Nalet gelsin öyle kp boşver ama arada bi ara daha o salak kızlarına sahip çıkamıyorlar boş koy arama bence fazla hayatı akışına bırak senin huzurun olsun eşinlen o yeter ha konuşmuş ha konuşmamış sanki bir hayır gördün onlardan muhtaç değilsin onlara şükür boşver fazla simartma öyle insanlara değmez şimdi diyecek bak bak nasıl yalvarıyor boşver ya

Cok muhabet tez ayrilik getirirmis.nerde görülmüski gelin görümcenin günlük gülüstanlik olduklari.bosverin yuvaniza esinize bebeginize bakin mesafeli olmak herzaman ise yarar.

Benim anlamadigim: Görümcelerinizin agzinin payini vermek yerine neden babalarini ariyorsunuz "kizlarina sahip cik" der gibi. Adamin ne alakasi var. Kaldiki "kizimin birtanecik dedesi" yazmaniz diger dedeyi yok saymak gibi gözükebilir disardan. Görümcelerin tepkisi sanirim ona. Bunun icin kavga cikartmaya gerek yoktu ama. Hersey konusularak halledilebilirdi ama tüm kadinlar dram verziyonu tercih etmis. Arada bir haber kp almis nasibini. Esinizle kavga edip küsmüsler. Gelmemelerinin sizinle alakasi yok yani. Size bagladilarsa o onlarin ayibi. Yalniz kalmak tabi ki sizin icin kötü olmustur. Ama bastan kp karsi siz hatalisiniz. Onu bastan isin icini katnayacaktiniz. Sonraki konularda esinizin ve ailesi arasindaki sürtüsme sebeb olmus zaten.

Benim anlamadigim: Görümcelerinizin agzinin payini vermek yerine neden babalarini ariyorsunuz "kizlarina sahip cik" der gibi. Adamin ne alakasi var. Kaldiki "kizimin birtanecik dedesi" yazmaniz diger dedeyi yok saymak gibi gözükebilir disardan. Görümcelerin tepkisi sanirim ona. Bunun icin kavga cikartmaya gerek yoktu ama. Hersey konusularak halledilebilirdi ama tüm kadinlar dram verziyonu tercih etmis. Arada bir haber kp almis nasibini. Esinizle kavga edip küsmüsler. Gelmemelerinin sizinle alakasi yok yani. Size bagladilarsa o onlarin ayibi. Yalniz kalmak tabi ki sizin icin kötü olmustur. Ama bastan kp karsi siz hatalisiniz. Onu bastan isin icini katnayacaktiniz. Sonraki konularda esinizin ve ailesi arasindaki sürtüsme sebeb olmus zaten.
Tabiki verdim.ama durmadilar..tartismayi uzattikca uzattilar ve hamileligin vermis oldugu hassasiyet ile cok.agladim ve oyle aradim yoksa normalde aramazdim.ama olan oldu iste

Tabiki verdim.ama durmadilar..tartismayi uzattikca uzattilar ve hamileligin vermis oldugu hassasiyet ile cok.agladim ve oyle aradim yoksa normalde aramazdim.ama olan oldu iste

Anliyorum. Görümceleri atmissiniz zaten hayatinizdan. Esinizin annesi olanlar icin özürde dilemis. Yani kirkinliginizi anliyorum (ilk cocukta insanin heycani bambaska oluyor tabi)..Esiniz ne düsünüyor konu hakkinda?

ya ben kendimde gorumceyim simdi gelinimiz bitanecik dedesi yazsa bende bozulurum ama hamile kadina gece 3te mesaj yagdirmam. bu olayda herkes herseye asiri tepki vermis. onlar size siz onlara esiniz ne olduysa dugune gitmemis anasi cocugunu aramamis yegenini torununu hic gormeyen insanlar. sastim kaldim. ortada biseyde yok. he0 birlikte konsey yapip isi cozun. herkes icini doksunnnn

Gorumcelerinle olan sorunun icin neden kp mesaj atiyorsun anlamadim..valla adam konusmamakla gayet hakli bende olsam icinde bulunmadigim tartismanin cermesini cekmem cekilirim bidaha da muhattap olmam. Ne olursa olsun bir büyüğe kesinlikle terbiyesizlik yapmam o ne derse desin ki sizin kp oyle birsey dememiste. Küçük oldugumuzu bilelim ve ona gore davranalim yoksa böyle milletten akil beklersin..

Kp ne alaka neden onunla küsüldü birde siz neden bu kadar gelmediler etmediler diye dertlendiniz istemiyorlarsa gelmesinler bide eşiniz ne olursa olsun kardeşlerinin düğününe gitmeliydi ne oldu onlar barıştı siz kendi kendinize hala küssünüz

Kp bir suçu yok gibi geldi bana.Sonuçta görümceler bildiklerini okumuşlar Ada'mın haberi yoktur.Ortalıgı karıştıran biraz bayanlar oluyor.O açıdan kutlasanız olurdu.Siz eşinizin tarafından şikayetçisiniz benim mesela öz babam ne sınavımı kutlamıştı ne de bebeğim için hayırlı olsun Dedi.Ama Azcık buzları kırınca ben yine aradım ki Kp el insanı çok da önemsenecek birşey degil.Ben aramasınlar,aman hediyesi batsın diye düşünüyorum mesela.Mesafeli olarak görüşebilirsiniz bence.

Kp ile sorun yaşamış olmanızın sebebi sizsiniz. O kızgınlıkla " yazıklar olsun" falan demek çok ayıp olmuş. Kayinvalide ile ilgili haklısınız aramalıydı.
Görümceler ise bence yüzüne bakilmayacak insanlar. Paylaşmış olabilirsiniz nedir yani ister bi dedeyi koyarsın ister ikisini çocuk gibi ne gerek var.
Birde ben anlamıyorum çoğu görümcede abi evlenince bi kıymetleniyor bi kendilerinde söz hakkı görüyorlar.
Sonuc olarak yerinizde olsam kp arardım o konuda tamamen siz haksızsınız.

Bende gorumceyim görümcemde var görümçelerle görüşmemekte haklısınız ama kp aramakta çok haksızsınız adam napicak ki haberi bile olmayan bir konuda benim 6 yaşındaki oğluma gücüm yetmiyor adam napsın koca kadınlara aranızda halledeydiniz ya. Görümceler size ne kadar ayıp ettiyse siz daha fazlasını kp yapmışsınız. Çocuğunu var şimdi her yaptığına müdahale edebilicenizimi saniyorsunuz? O mesajda çok ayıp olmuş yazıklar olsun filan bizim gelin bı tanecik dedesi diye paylaşsa bozulmam karışmam da ama babama yazıklar olsun filan diye terbiyesizlik edemez bende kp yapmam

ben de babamla foto paylaşmıştım oğlumun dedesiyle diye ama yanına eklemiştim diğer dedemize gitmeye az kaldı inş ona da kavuşucaz diye yazmıştım. alınmasınlar diye. bitanecik dedesi diye yazmanız yanlış olmuş sanki birtek dedesi o gibi.

ama tabiki onların verdiği tepki çok yanlış. bu şekilde tepki verilmez. şakayla karışık söylenir geçilir. eşinin ailesi zor bir aile. geçim olması çok zor. olaylara aşırı tepki veriyorlar. senin için zor arayıp aramamak. o kadar şey yaşanmış. kalbinin sesini dinle canım. arayacaksan da kutayıp kısa kesip hemen eşine verirsin teli

e zaten küsmüşsünüz. onlardan da bi adım gelmemiş. sizin de bi adım atmanıza gerek yok.

Ayy biri beni anlatti sanki. Iki gorumce , yeni dogum yaptim gelmediler gormediler hayirli olsun demediler. Atandim gorumce agzini yaya yaya lise mezunu atandin falan ama bi turlu kendi 10 yil atanamadi.
Kp biraz orta yolu bulma amacli biz de yalniz.

Kv ile kus degildik hastneye geldi dogum da ama sonrasin da ya begonfil bir corba da lazim mi cocuklar nasil demedi. Dogum yaptigim gece buyuk oglum cok atesliydi kv bakti annem basimdaydi. Cocugumun atesi dusmedi ustune esim ateslndi hastalandi ama kv bi nasil oldunuz demedi ya. Ben iyi durumdaydim ayaktaydim eve geldim yaptim herseyimi ama bi sormaz mi insan niye yapmadi demiyorum ama sormadi resmen.

Daha bayramimiz gorumcenin camurlugu yuzunden kavgayla gecti.

Ben de cok doluyum sanirim. Ama seni cok iyi anldim.

Back