Siz olsaniz 2. Cocugu yaparmiydiniz ?

ades_ballibadem

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
2.757
78
688
İstanbul/Antalya
Merhabalar kizlar

Simdi size soyle aciklayayim kazim 4 ay sonra 4 yasina girecek bu sene tam yeni yeni rahata erdim 2. Cocuk hic istemiyorum ama kizim bu hayatta yanlizda kalmasin diyorum psikolojik olarak hic hazir degilim aslinda.
Bide su var ilk hamileligim cok sorunlu hecti 7 ay sadece serumlarla gecirdim agzima tek lokma girmedi surekli hastanedeydim 9 kilo verdim yataktan tuvalete bile zor gidiyordum tekrar oyle olursam kizim ne olcak
Ve en onemliside bizde genetik bir sorun olan isitme engeliligi var ve 2. Cocukta %50 bu durum olabilir oyle olursa 1,5 yasinda ameliyat olmasi gerekir ve ondan sonra hic bitmeyecek bir maraton baslar egitimler , hastaneler ve 3 kat daha fazla ilgi bekleyen bir cocuk

Bu durumda sirf kizima kardes yapmak icin 2. Cocugu yapmalimyim

Ben her zaman kardeş en büyük miras derim,üç veya dört çocuk düşünen biri olarak:) ikinci bebekte işitme kaybı olabilir yazmışsınız genetik olduğu için zor bir durum ama tedavisi varmış anladığım kadarıyla kaldı ki % 100 değilmiş böyle genetik durum olmayıpda hasta doğabilen bebekler var Allah korusun,hakkınızda hayırlısı olsun tevekkül etmek lazım böyle bir durum olursa ki inşaallah sağlıklı hayırlı olur bebeğiniz bu durumu taşıyabilirmisiniz bunu en iyi siz bilirsiniz, ben hamileyken ikili üçlü testleri yaptırmadım istemedim eşime Allah korusun sakat olduğunu öğrensek ne olacak kıyacakmıyım yavruma hayır o zaman şimdiden öğrenip hamileliği zehir etmenin manası yok demiştim tevekkül ettim Alahın izniyle sağlıklı bir oğlum var,inşaallah sizin için hayırlı bir kararar verirsiniz.

kardeş şart , ama o sorunları yaşasaydım ben de korkardım biraz 2. çocuğu yapmaya
ama işte Allah bilir , belki de çok sağlıklı geçicek ve çok sağlıklı bi evlatınız olucak

Tedavisi var derken kafatasinin hemen ustune yapay kulak gibi bir cihaz takiliyor ve ondan sonra normal bir cocuga konusmasi icin gosterdigin cabanin 4-5 kati caba harcaman gerekiyor ve kesinlikle egitim almadan imkansiz ozel bir merkeze egitime gitmen gerekiyor ayni okul gibi ayni zamanda kulfetlide ona ragmen asla tamamen normale donmuyor.genetik oldugu icin etrafimda ornekler var teyzemin cocuklari, kendi dedem, kaynanam gibi mesela

Evet kardes sart belkide olmayacak ama kafam karisik Allah akil fikir mantik vermis acaba bile bile ladesmi olur diyorum yoksa Allahim hakkimda hayirlisini versin deyip tevekkulmu etmeliyim bilmiyorum
kardeş şart , ama o sorunları yaşasaydım ben de korkardım biraz 2. çocuğu yapmaya
ama işte Allah bilir , belki de çok sağlıklı geçicek ve çok sağlıklı bi evlatınız olucak

Bu hazırmıyım muhabbetine nedense katılmıyorum
Evlenmek aklımda yoktu hazır değildim belkide eşimle tanışıp evlendim
Çocuk 2 sene istemem hazır değilim diyordum hamile olduğumu öğrendim
Ağladı. Zorladım hazır değilim daha erkendi diye şimdi oğlumsuz bi hayat düşünemiyorum
Sebepsiz ağlasa bi yeri i ağrıyor bişey mi oldu diye yerimde duramıyorum
Bencede kardeş şart büyük nimet destek arkadaş herşey
Herşey Allah'tan hasta doğacağınn garantisi olmadığı gibi sonradan bi rahatsızlığı çıkıp çıkmayacağınında garantisi yok

Anlıyorum zor bir durum ama dediğim gibi sağlam doğup Allah korusun sonradan da olabilir bir şey,inancınızı bilmeden tevekkül edin dedim yanlış anlaşılmam umarım,tevekkül edipte Allah korusun korktuğunuz gibi olursa bebeğiniz ne kadar güçlüsünüz bir anne olarak en iyi siz bilirsiniz bence güçlüsünüz öyle olmasaydı var olan çocuğunuz için böyle bir fedakarlık düşünmezdiniz,hakkınızda hayırlısı olsun,bu konuyu eşinizle ve kendi ailenizle etraflıca konuştunuz mu?

Saglikli dogan her bebek, hatta her insan %50 özürlü adayidir.
Aslinda bence icinize dönün.
Gercekten sorun olur diye korkunuzdan mi cocuk istemiyorsunuz? Yoksa tam rahata ermisken rahatiniz bozulacak diye mi?
Bu sorunun cevabini verdiginizde cözümünüde bulursunuz.

Canım bende senin durumundayım. 9 ay yatarak hamilelik geçirdim. Doğumdan sonra ömrümde duymadığım hastalıklarla uğraştım. Kızım 3 yaşına girecek. Şükür şimdi sağlıklıyım. Ama korkuyorum sıkıntıları, hastalıkları çekermiyim diye. Bu sene ülseratif kolit teşhisi konuldu bana. Doktorlar ikinci hamileliği düşünmemem gerektiğini, Hastalığı alevlendireceğini bu riski almamamı söylüyorlar. Bir yandan da yavrumu düşünüyorum kardeşsiz yalnız kalacak şu hayatta. Karar vermek zor. Allah bizim gibi ikilemde kalan annelerin yardımcısı olsun.

insanlardaki çoçuk doğurma merakı nedir anlamıyorum..siz durumunuzu çok güzel açıklamşsınız..bir sürü aile çoçuklarından yakınıyor hala da çocuk douguruyor sonuçta topluma kıskanç,hırslı,kaprsli mutsuz çocuklar katılıyor.Önemli olan kardeşli olmak değil düzgün insan olabilmek,düzgün çocuk yetiştirebilmek.Küçücük çocuklar anne babaları elinde oynatıyor,şımarıklar vs.Herkes kardeş yap diye akıl veriyor o çocugun sorumlulugunu kim üstlenecek? Yarın işitme engeli sebebiyle herkes itecek kakacak toplumda kısmen dışlanacak.Hem çocuk için de bu ağır sorumlulugu üstelenmek kolay mı? Evet Allah a tevekkül var inancımızda,kimse sonradan engelli,hasta vs olamayacağını da garanti edemz kimse size doğur doğurma diye akıl da veremez ama bir de gerçekler var.Bazen 7 kat uzağındaki insanlarda öyle de iyiler var ki kendi akrabandan bile daha yardımcı daha destek yanında.Hakkınızda hayırlısı olsun ama dua edin ki şansı bahtı açık olsun.Annem bana dua ederdi sevilip sayılsın Allah sevip yanında sevgisi olsun diye üstelik ben de tek çocugum.

durumunuzda gözönünde bulunduracak olursam hem sizin hem de doğacak olan bebeğiniz açısından ikinci hamileliği düşünmemeniz daha sağlıklı olur derim. tabi ki bu benim şahsi düşüncem son karar yine sizindir. benimde bir oğlum var kardeş bir yandan istiyorum bir yandan istemiyorum. bu hayata bir çocuk daha getirmek ne kadar akıl karı diye de düşünüyorum. ayrıca babam tek çocuk ve dezavantajından çok avantajlarını yaşadı tek çocukluğun. o da beni cezbetmiyor dersem yalan söylemiş olurum.

bence siz 2. çocuk fikrini gerçekten isteyene kadar erteleyin
eğer manevi olarak 2.bir bebeğe hazır olsaydınız
bukadar düşünüp taşınmazdınız içten istemek çok önemli
ancak ozaman her zorluğa katlanılır

biraz geç oldu ama int problemim vardı,

hepinize tek tek teşekkür ederim ,beni aydınlattınız valla,

şuan bunu düşünmemeye kızım 7 yaşına geldiğinde tekrar düşünmeye karar verdim ,yaparmıyım yapmazmıyım bilmiyorum ama en kötüsü olursa kızım biraz büyümüş olmalı diye düşünüyorum

Bencede hala hazir degilsin onun icin boyle dusunceler geliyo aklina..
Bende ikinciyi istemiyordum kafamda kirk tane soru vardi:) ama birden hepsi gitti yeni bebek kokusu olsun evde deyip ikinciye karar verdim.
Kendine zaman ver biraz bence.
Kardes guzel ama onlara bakicak annenin karari daha onemli.

bence kendını hazır hıss etdıyınde 2çoçugu yapmalısın.benım ıkı çoçugum var.kazayla oldu eşım korunmayı unutmuşdu.dogurmak ıstemıyordum.buyuk oglum 1 yaşına daha yenı gırmışdı.hamıllelıyım güzel geçsede dogum zor oldu .resmen ölümden döndüm.yardım edecekkımsemde yokdu.dogurmamaq ıçın ısyan etdım.ama eşım ısrarla doguracaksındedı.kontrola gıtdımdoktor düşük yapma rıskın var dedı.dogurmak ıstemedıyım bebegı kayb etmekden çok korkdum.onu kayb etmemek için dua etdım doktorun dedıklerını yapdım.çok şükür allahıma nür topu gibi oglum oldu.dogumum yıne zor geçdı.ıyı kı dogurmuşum dıyorum .buyuk oglum kardeşının olmasından çok mutlu.hıçkıskanmadı.çok güzelanlaşıyorlar.buyuk oglum4,5küçük oglum2,5 yaşında.yerı gelıyor buyuk oglum kardeşıne abılık edıyor,yerı gelıyor küçük oglum abısıne abılık yapıyor.büyk oglum kardeşının çişiniyapdırıyor.çişi gelınce bana deyılabısıne seslenıyor,abııı çişş.cok tatlılar onlarla kurur duyuyorum,tabı kendımlede.şimdibüyük oglum kız kardeşıstıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…