- Konu Sahibi ades_ballibadem
-
Ben her zaman kardeş en büyük miras derim,üç veya dört çocuk düşünen biri olarak:) ikinci bebekte işitme kaybı olabilir yazmışsınız genetik olduğu için zor bir durum ama tedavisi varmış anladığım kadarıyla kaldı ki % 100 değilmiş böyle genetik durum olmayıpda hasta doğabilen bebekler var Allah korusun,hakkınızda hayırlısı olsun tevekkül etmek lazım böyle bir durum olursa ki inşaallah sağlıklı hayırlı olur bebeğiniz bu durumu taşıyabilirmisiniz bunu en iyi siz bilirsiniz, ben hamileyken ikili üçlü testleri yaptırmadım istemedim eşime Allah korusun sakat olduğunu öğrensek ne olacak kıyacakmıyım yavruma hayır o zaman şimdiden öğrenip hamileliği zehir etmenin manası yok demiştim tevekkül ettim Alahın izniyle sağlıklı bir oğlum var,inşaallah sizin için hayırlı bir kararar verirsiniz.
kardeş şart , ama o sorunları yaşasaydım ben de korkardım biraz 2. çocuğu yapmaya
ama işte Allah bilir , belki de çok sağlıklı geçicek ve çok sağlıklı bi evlatınız olucak
Tedavisi var derken kafatasinin hemen ustune yapay kulak gibi bir cihaz takiliyor ve ondan sonra normal bir cocuga konusmasi icin gosterdigin cabanin 4-5 kati caba harcaman gerekiyor ve kesinlikle egitim almadan imkansiz ozel bir merkeze egitime gitmen gerekiyor ayni okul gibi ayni zamanda kulfetlide ona ragmen asla tamamen normale donmuyor.genetik oldugu icin etrafimda ornekler var teyzemin cocuklari, kendi dedem, kaynanam gibi mesela
Merhabalar kizlar
Simdi size soyle aciklayayim kazim 4 ay sonra 4 yasina girecek bu sene tam yeni yeni rahata erdim 2. Cocuk hic istemiyorum ama kizim bu hayatta yanlizda kalmasin diyorum psikolojik olarak hic hazir degilim aslinda.
Bide su var ilk hamileligim cok sorunlu hecti 7 ay sadece serumlarla gecirdim agzima tek lokma girmedi surekli hastanedeydim 9 kilo verdim yataktan tuvalete bile zor gidiyordum tekrar oyle olursam kizim ne olcak
Ve en onemliside bizde genetik bir sorun olan isitme engeliligi var ve 2. Cocukta %50 bu durum olabilir oyle olursa 1,5 yasinda ameliyat olmasi gerekir ve ondan sonra hic bitmeyecek bir maraton baslar egitimler , hastaneler ve 3 kat daha fazla ilgi bekleyen bir cocuk
Bu durumda sirf kizima kardes yapmak icin 2. Cocugu yapmalimyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?