Siz hiç boşanmayı düşünmezken eşiniz tarafından terkedildiniz mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu an tabiki çok acı çekeceksiniz ama geçecek merak etmeyin. Onun bunca sene içinde tutması, sorunları içinde yaşaması da sizin suçunuz değil ki. Başka bir konuyu hatırladım adam kadını annesini görmeye diye bırakıp boşanmak istediğini söylüyordu. Konu sahibi başta çok üzüldü ama sonra çok iyi toparladı hayatına bakıyor şimdi hatta kocası tekrar barışmak istedi o kabul etmedi. Kendi iyiliğiniz için ne kadar çabuk kabul ederseniz o kadar iyi. Son kez konuşmanıza da olumsuz bakmıyorum, çocuklarınız için olabilir, içinizde ben çabaladım demek için olabilir ama kendinizi çok ezdirmeyin lütfen.

Ayy hatırladım konuyu. Ama üye ismi neydi onu hatırlayamadım.

Buldum buldum Kavlen adı. Boşanmış hatta galiba.
ay evet evet boşanmış hatta yeni çevre yapmış konudaki ilk mesajını güncellemiş

36 beden oldum vallahi şu an.

Böyle diyorsunuz ama hata tek taraflı değil burda, konu sahibi de kendi payının farkında , o yüzden böyle davranıyor. Adamın hayatında biri vardır , yok olduğunun garantisini veremem ama bu neden değil sonuç olur.

Cocuklarıma kendime ileride keşke dememek gerçekten çabaladım demek için. Bu ilişkide hep o alttan alıp çabaladı. Şimdi ben bu çabayı vermeye borçlu hissediyorum.
içinizde kalmasın gidin
bende olsam aynını yapardım sanırım

keşke kendine düzen kurmayı ayrı psikoloğu gitmeyi düşünene kadar çift terapisi önerisiyle falan gelseymiş size
bu kadar mı vazgeçmiş bu ne hız böyle

Konu sahibi eşinin kışkırtıcı insanı çıldırtabilecek sözlerini paylaştı..ama ben de şunu yapardım,ona şunu şunu yaşattım diye somut bir örnek vermedi diye hatırlıyorum.Konu sahibinin suçluluk duygusu adamın giderken "babanın sizi neden terkettiğini anlıyorum" cümlesinden.Şu an tüm yaşanılanların sorumlusu olarak kendisini görüyor

Hata tek taraflı değil, sorumluluk tek tarafta değil zaten, birbirlerini tüketmişler. Benim gördüğüm çekip giden bir adam, yorulduğunu tükendiğini ifade eden bir adam var, aldattığını falan bilmiyoruz . Konu sahibi bence de adamın peşinde koşup laf anlatmaya çalışmasın, burdan dönmez artık.

3 sene kadar önce çok yakın bir kız arkadaşımın başına buna benzer bir şey geldi. Eşi inanılmaz derece arkadaşıma ve çocuklarına düşkün (3 çocukları var ve sizinkiler gibi küçükler) birden bire adam ev senin , araba senin , biz ayrılalım ben başka bir ülkeye yerleşeceğim diyor. Ülke adını da veriyor. Aileler araya giriyor falan ama arkadaşım epey mücadele etti . Sizin gibi " benim suçumlar , hiç ilgilenmedi ki , haklı hep çocuklarla ilgilendim " gibi sözler sözler sarfediyor. Arkadaşım bana ilk anlattığında dedim ki seni aldatıyor. "Asla , hayatta yapmaz , beni , çocuklarını çok sever" ler başladı. Ben çok nettim ama kararımda birden bire bu şekilde olması olağan akışa aykırıydı çünkü. Keşke olmasaydı ama dediğim gibi çıktı sonu konunun. Adam yıllardır aldatıyormuş kızı , aldattığı kişi ile yurtdışında yaşama planı yapmış meğerse.

O sebeple size de çok net söylüyorum ki sizi aldatıyor olma ihtimali çok yüksek. Boşuna kendinizde sorun arayarak kendinizi yıpratmayın.

Bana da öyle geliyor. Eşi çevrem çok mutsuzsun evliliğe devam etme bunu kendine yapma dedi diyor. Hangi mantıklı arkadaş 2 küçük çocuklu arkadaşına böyle bir şey der ki? Belli ki bir kadın bunları diyen.

Yani Katip bana da biri var gibi geldi. Hatta o kişi ile direkt ilişkisi olmasa bile konu sahibi ile ilişkisini gözden geçirmesi konusunda tetikleyici olmuştur. Bir kere bana da olmuştu. Toksik bir ilişkim vardı, sonra anlayışlı, sağlıklı davranışları olan birini tanıdım. Özel bir ilişkimiz bile yoktu, ama dedim ki böyle adamlar da varmış, bir aydınlanma gelmişti. Ha gidip o adamla beraber olmadım tabi. Ama böyle de olabiliyor işte. Bu konudaki adam belki başkasına bir şeyler hissediyor da olabilir. Ama en nihayetinde bir tetikleyici var bence.

Bu kadın bu zamana kadar 2/3 yılda bir adamın tayin gördüğü şehre elinde çantası ile tayin isterken adam yorgun değil miydi? Tüp bebekle çocuk sahibi olunmaya çalışılırken yorgun değil miydi? Neden gitmedi o zaman ? Şimdi kızı belki ailesinden kimsenin olmadığı , meslek hayatı boyunca ayrılamayacağı bu şehre kucağında iki çocukla mahkum etmeye çalışıyor ..adam görev yeri belgesini vermezse veya özür grubu atamalarından önce boşanırlarsa bu kadın o şehirden çıkamayacak. Ben de mutsuz giden evliliğin sürememesi taraftarıyım ,ille de başka birisinin olması da gerekmez erkeğin boşanmak istediğini söylemesi için.Ama burada adamın tutumunun gerçekten sinsice olduğunu düşünüyorum.Böyle hesaplı kitaplı hareket eden adamın ya hayatında başkası vardır..ya işyerindeki süreçte kusurlu olduğu ve soruşturulduğu durumla ilgili kendisini "madur" göstermeye çalışarak kurtulmaya çalışıyordur ya da konu sahibinden maddi değeri yüksek bir talepte bulundu ve bunu kabul ettirecek adımlar atmaya çalışıyor.Bunların hiçbirisi yoksa da gitmek isteyene "iyi düşündün mü?" desin ..ama "gitme" demesin

Böyle diyoruz diye adamı mazur gördüğümüz düşünülebilir . Ama herkesin karakteri sağlam değil işte, kimisi toksik ilişkisinden aldatıp çıkar, umarım adam aldatmıyordur, her sağlam karakterli insan gibi yürütemeyeceğini anlayıp gitmiştir.

Aynen, hiç yuvamızı kurtaralım, kestirip atmalara girilmesin yanı, adam çoluk çocuğu ardında koyup gitmiş, yuva muva kalmamış ortada.

Katip, konu sahibi de kabul etmiş aslında karakterini. Yakıp yıkıp sonra bu da geçti deyip devam etmiş senelerdir. İşte adam için geçmemiş bir şeyler. Biriktirmiş her şeyi ve sonuç ortada. Belki de bir süredir bunu planlıyordur içten içe, harekete geçmesen bile plan yapabiliyorsun.
Çocukları da terk etmesi kabul edilebilir değil tabi. Ama eşini terk etmesi neden sonuç bağlamında anlaşılır bir eylem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…