siz evde yokken başka birisinin evinizde kalması?

Eş ailesini sevmediğimden onlara vermem. Özel alana saygıları olmayan insanlar. Daha yeni evli iken yeğenleri çekmecelerimi karıştırmıştı.hele kaynıma asla. Bekar evi olarak kullanır. Siz ne demek istediğimi anladınız. Bir tek annem ve kv kalmasından rahatsız olmam. Başka insanların kalmasını istemem. Otel olarak kullanamazlar evimi. Yarın benim işim düştüğünde yüz çevirirler. Şöyle biran düşündümde tüylerim diken diken oldu. Ne münasabet

Valla ben evimin anahtarını kız kardeşime vermiştim ara ara gelip kalıyordu bizde , tabi biz eşimle işte olduğumuz için rahat oluyordu, hatta şuan da halam bizde oğluyla ben evde olmayacağım, yani eve gelen kalan kişilere bağlı bence, mahremiyetimi koruyan ve kurallara uyan her aile bireyi evimde kalabilir geçici sebeplerden dolayı ,yeterki suistimal edilmeyeyim...

Normalde yasadigim evde kisa sureli bi yere gittigimde evde ben yokken biri olmasindan rahatsiz olurum. Ama surekli yurtdisinda olup cok az kaldigim bi evse anahtari verirdim. Heleki bir mecburiyet durumu varsa kalmalari icin kesin verirdim. Ailemi esimin ailesini seviyorum kullanmadgm bosta duran bi ev icin uzmezdim kimseyi. Surekli yasamadgm icin orda ozel bi alanim yoktur.

ben de yanli bakmaya başladığımı fark ettim, pek insan sevmediğimden olsa gerek :) şu insan olsa anahtarı veririm ama şu olsa vermem gibi düşünüyormuşum meğer yatak odası mahremiyeti kişiye göre değişir. ben yatağımda başkasının yatmasını istemem ancak otellerde hep başka yataklarda yatmıyormuyuz. bu sebep de geçerli değil.
sanırım olay şu, insanların sınırlarını genişlettiğinizde hadlerini de bilmeyebiliyorlar. daha fazlasını isteyebiliyorlar.
o yüzden sanırım mesafeli olmak adına evimin anahtarını kimseye vermem

Benin kendi ailemde de var evimin anahtarı eşimin ailesinde de var. Kendini ve sınırlarını bilmez insanlar olsalardı her iki aileye de vermezdim ama çok şükür öyle insanlar değiller. O yüzden verilip verilmeyeceği karşındaki insanlara göre değişir.

Ben veririm,boş duran ev sonuçta. Rahatsız olmuyorum böyle şeylerden ,eşyalara anlam da yüklemiyorum.

ben mesafeli bir insanım ,evin anahtarını vermek bana göre sınırı aşmak demek, tatil yapacak olan benim evime mi güveniyor ? özel bir durum olur ,sağlık durumu, hastane işi ,evdeyim veya değilim veririm ama keyfi olarak vermem ,orası yol geçen hanı değil.eşimin arkadaşı yazlığımız var gidin kalın dedi,ne münasebet ben sevmem öyle şeyler,siz evdeyken geldiğimizde sizin şehre,kahvenizi içeriz kafi dedim.

Veririm

Ben veririm,boş duran ev sonuçta. Rahatsız olmuyorum böyle şeylerden ,eşyalara anlam da yüklemiyorum.
eşyaları da düşünmem çok önemli değil ama nasıl olsa orada kalacak ev var gidelim takılalım düşüncesi saygısızca geliyor. o yüzden vermem. tabi hastane işi olur, sınav işi olur o ayrı ama sanırım onda da otel ayarlamaya çalışırım. yumuşatamıyorum kendimi bir türlü. akrabalardan yatılı misafir de sevmem, arkadaşlardan yatılı misafir severim.
akrabalık zorunlu bir hastalık sonuçta ay hiçbir akrabam ile de aram kötü değil ama bendeki bu insanların sınırı aşması korkusu beni çileden çıkarıyor

ben de sevmiyorum aslında misafirlikte gece konaklamaktan da hoşlanmam en iyisi otel. en yakınım da olsa kendimi rahat hissedemiyorum. tamamen kişisel bir sorun.

Bizim anahtarımız eşimin ailesinde var ama biz yokken orada kalmazlar kalmaları da çok saçma olurdu, aynı şehirdeyiz niye gidip başkasının evinde kalsınlar ki? Ben yokken eşimin arkadaşları geldi gezmeye bizde kaldılar. Yada eşim yokken benim arkadaşım kaldı. Ama hep şehir dışından. İkimiz de yokken bir misafir gelir onlarda yer yoktur kalabilirler ama keyfi kabul etmezdim. Sonra sınırlar aşılıyor. Tahammül kalmıyor.

Benim evimde kimsenn kalmasına izin vermem ama ben evde yokken herkes geliyor istediği gibi evi kurcalıyorlar

ben de sevmiyorum aslında misafirlikte gece konaklamaktan da hoşlanmam en iyisi otel. en yakınım da olsa kendimi rahat hissedemiyorum. tamamen kişisel bir sorun.
bende öyleyim oteli tercih ederim ,asla rahat edemem ...birine yük olmak ,rahatsız ettiğimi düşünmek hissi beni rahatsız ediyor sanırım :)

Ben kendi ailemden uzakta yaşıyorum. Yılda 2 kere uzun süre ailemin yanına gidiyorum. O sürede eşim tek kaldığı için ara ara kayınvalidemden eşimle kalmasını istiyorum. Ben yokken gelip kalıyorlar. Hatta eşimin kirlettiği evi temizleyip gidiyorlar. Ben rahatsız olmuyorum tamamen niyetle alakalı. Ben kayınvalidemin temiz niyetli olduğunu biliyorum. Temizlik yaparken bile çekine çekine yapar. Ki ben asla yapmamasını istiyorum gelir ben yaparım diyorum ama o olsun geliyoruz faydamız dokunsun diye düşünür. Allah razı olsun herkese karşı böyledir. Yani bu tarz şeyler benim için sorun değil. Ama bu tamamen kişisel ve ikili ilişkilerle alakalı. Babannem gibi kayınvalidem olsa assla vermezdim anahtar. Çünkü o gelip evi didik didik ederdi.

Söyle ki şehir dışından geliyor ise kalabilir zorunlu gelmiştir otele bütçesi yoktur gibi durumlarda ama keyfi kalınması bana uygun gelmez

Olay eşya, yatak vs değil, takılmam öyle şeylere ama durup dururken insanlar neden benim evimde yaşasın ki ?
Zorunlu bir durum olmadıkça sırf keyifleri istediği için ben yokken kimse gidip evimde yaşayamaz, zorunlu bir durum olur o zaman dert etmem
Sonuçta ev insanların özel alanı, başkasının evinde yaşamak mantıksız geliyor bana , ben çok zorunlu kalmazsam kendi anne babamın evinde bile kalmam , ne gerek var

Birisi bana anahtarını emanet etse evlerine kalmak için değil, çiçek sulamak için falan girerim en fazla

Ev diye bahsettiğiniz için diyorum.
Yazlık şeklinde bağ bahceli Denizli öyle tatil modunda bir yerse ailem elbette gidip kalsın tadını çıkarsın derim.
Ama normal apartman dairesine git desen de kimse gitmez benim çevremde. Lüzumsuz görülür bu durum.

Sonuçta orası kullanılmıyor, kapalı.
Oraya mutfak alışverişi yapmak, durduk yere ekstra faturalara sebep olmak .
İnsan neden durduk yere iki ev geçindirmeye kalksın. Yani bence ev sahibi için değil kalmak isteyen için daha külfetli bir durum.

Mantıklı yanı yok .arada gider dolanırsin, evi havalandırırsin.. kontrol edersin.

Yoksa ben de öyle çok eşyaya önem veren özel alanım benim diye düşünen bir insan değilim.
Sadece mantikli gelmiyor..
Çevremde ki kimse de sanmıyorum yapsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…