Siz Duruma Nasıl Yaklaşırdınız

ikiodabisalonnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2024
58
75
36
Merhaba kızlar

Maddi konular benim için mahrem mesele gibidir kimseyle konuşmam paylaşmam varlığımida yoklugumuda hayatımda cok sıkiştım maddi olarak hep bi şekilde üstesinden geldim kardeşimle dahi paylaşmadım borç almadım.

sabit gelirliyim hani süpriz olarak bi yerden gelecek param yok bi kac kere herkesin dustugu hataya dustum kredi cekip kredi kapattim odemelerim cok yukseldi en yakin arkadasimla konusurken sıkisık oldugumu zoykemem gereken bi durum oldu yani ne yardim talep ettim ne borc istedim.Zaten kendiside calışmıyor önce ne kadar diye sordu israr edince söylemek durumunda kaldım nasil simdi soylersin biz arkadas degilmiyiz dedi kirikdigini belli etti

Ben de madfi konularin benim rahat rajat paylasamayacagim konular oldugunu spyledim hallederim simdiye kadar zaten hep kendim hallederim dedim kapattik

Odemeler konusunda yeni alacagim bilgisayarimi satmaya karar verdim birazda kardesinden borc alip iki karti kapatip kalan bir karta odemelerimi yapip bana kalan az paraylada idare edecektim dusuncem bu yöndeydi

Ve benim tek istedigim borcumu kimse bilmesin odeyeyim gerekirse benden fazla ciksin ama duzei odeyebileyim

Bugun arksdasim beni evine cagirdi gittim esi mali konularda uzman sayılır esiyle konusgunu bana odeme konusunda plan cikaracagini soyledi esi de banka kredi hesaplarima bakmak istedi ben bu tarz durumlari kardrsimle bile konusan biri degilim o an nasil davranacagimi bilmedim actim hesaplarimi koydum onune

Arkadasimi iceriye cagirdim neden soyledin ben halledicem demistim dedim agladim oda bana sarildi kendi basina halletmeni istemiyorum biz sana para vermiyicez sadece esim odeme plani cikartacak dedi

Ama ben sanki ozel alanima biri girmis gibi kendimi mahcup rahatsiz hissediyorum

Siz olsaydiniz nasil davranirdiniz

Biraz abartmıyor musunuz? İnsanlar size yardım etmek, elinizden tutmak istiyorlar. Bunun için çabalıyorlar. Mutlu olup teşekkür edeceğiniz yerde drama queen’e bağlayıp ağlıyorsunuz falan. Yardım istemek düşündüğünüz kadar korkunç bir şey değil.

Hep derim insanlara talep etmedikleri sürece yardım etmemeliyiz diye. Ya memnun olmuyorlar ya da görev olarak algılıyorlar.

Birde bayıl Feriha.

Para sizin için hassas konu olabilir ama bu devirde borcu olmayan bi insan evladı tanımadığım için bu konuda bilgili birinin destek olacak olması beni ağlatmaz aksine mutlu ederdi. Ağlamak hele aşırı uç geldi şu durumda kimse elinize para sıkıştırmamış neticede. İlk defa mı borcunuz oldu?

Birde bayıl Feriha.

Biraz daha abary feriha aglamak nedir adam bu isi biliyomus yardimci olacaklar iste kimse sizi ic camasirinizla gormedi yani :)

Çok iyi niyetli yaklaşmışlar. Bunu düşünerek kendini rahatlatabilirsin belki. Bir uzmanla hesaplama yapmak seni çok rahatlatabilir

Keşke yapmasalarmiş insani pişman edersiniz arkadaş olduguna.

Birde bayıl Feriha.
Zaten be bu durumu kafaya bu kadar takmanin normal olup olmadigini kestiremedigim icin budda paylastim

Biuye sanki sizi camasirinizla gormus gibi davraniyorsunuz demis inanin ruh halim tam olarak oyle

Belkide hayatimda kimseden yardim almaya aliskin olmadigim icin bu kadar buyuttun

Kötü bir şey demedim ki. Karşında ki insanın iyi niyeli olduğunu düşünmek seni de rahatlatır belki dedim.

Bizde yoldan geçenleri çevirip yardım almıyoruz ama arkadaş eşiyle ödeme planı yaptı diye bukadar dramatize etmenin normal olmadığını biliyoruz

Arkadaşınız size yardım eli uzatmak istemiş.. niye bu kadar dertlendiniz ki?

Yaptığı hareket bence çok hoş, sizin yerinizde olsam böyle bi hareket karşısında ağlamamın sebebi ‘ne kadar doğru bi arkadaş seçmişim kendime’ olurdu..

Bence siz kıymet bilmiyorsunuz. Edilen teklifi çok minnettar kalarak reddetmek yerine (çok gururlusunuz ya) arkadaşınızın derdinize ortak olmasına ağlayarak karşısınızdaki insanın gözünde kendinizi daha da pasif duruma düşürmüşsünüz.

Arkadaşınız önceden size haber verseydi durumu eşimle paylaştım yardımcı olmak adına sana plan çıkaracak falan diye daha uygun olurdu belki. Pat diye böyle yaptıklarında biraz çekindiniz sanırım

Özel alana çok önem veren biri olarak tavrınızı çok aşırı buldum. İnsanlar oturup plan çıkaracak kadar önem vermişler keske vermeselermiş. Bence insanlardan talep edilmeden yardımcı olmamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…