• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku Problemi Siz bu bebekleri nasıl uyutuyorsunuz ?

umurumda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2019
73
12
88
32
Bebeğim 13 aylık oldu emerek uyuyor gece çok uyanıyor hadi onu geçtim de gündüz asla uzun uyumuyor bugün misafirliğe gittik yabancı yer diye uyumadı. Normalde 2 uyku yapıyor ama bugün düzeni bozuldu Herkes yorulunca daha iyi uyur diyor ama yok o kadar saat ayakta kaldı yine 40 dk uyudu uyandı tüm gün o kadar uyudu. Emzirmeyi bırakınca düzelir diyorlar tamam bırakayım da nasıl uyutucağım? Sarılmayı sevmez kucak sevmez öpmeyi sevmez sallanmayı sevmez nasıl uyuyacak ?

Bizim bebeğimiz de yorulunca asla uyumak istemez.

Aksine yorgunluk huysuzluk ve büyük ihtimalle bacak,kol ağrısı yapıyor aynen bana benziyor bence.

Bana göre rutin candır.

Bizde hep saatleri bellidir yemek,uyku,gezmek.

Rutine uyduğumuz halde uykusunu uyumasa da yemeğini yemese de en azımdan çok yorulmamış oluyoruz karşılıklı.

Bizim bebeğimiz de yorulunca asla uyumak istemez.

Aksine yorgunluk huysuzluk ve büyük ihtimalle bacak,kol ağrısı yapıyor aynen bana benziyor bence.

Bana göre rutin candır.

Bizde hep saatleri bellidir yemek,uyku,gezmek.

Rutine uyduğumuz halde uykusunu uyumasa da yemeğini yemese de en azımdan çok yorulmamış oluyoruz karşılıklı.
Bizimde her şeyimiz rutin saatli. Ayda yılda bir kuzenimize kahvaltıya gittik orda uyutayım dedim uyumadı sorun o değil aslında asla uzun uyumuyor evde de rutin de de öyle. 40 dk uyuyor ama uykusunu alamıyor sorun emerek uyuması başka türlü nasıl uyutabilirim ?

Dışarıdaysak kanguruda uyutuyoruz biz, onun dışında emerek uyuyoruz gece çok uyanıyoruz. Düzelmesini sabırla beklemekteyiz. 17 aylık olmak üzere.

Bizimde her şeyimiz rutin saatli. Ayda yılda bir kuzenimize kahvaltıya gittik orda uyutayım dedim uyumadı sorun o değil aslında asla uzun uyumuyor evde de rutin de de öyle. 40 dk uyuyor ama uykusunu alamıyor sorun emerek uyuması başka türlü nasıl uyutabilirim ?
Anladım…

Allahım bana emzirmeyi hiç nasip etmedi,o konu hakkında bilgi veremem…

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Bizde de memede uyuma var ve işe döneceğim.
Hamak beşik diye bir şey önerdi arkadaşım, bazen onda sallayarak uyutuyoruz. Eline sevdiği bir oyuncak veriyorum, ninni açıyorum ya da söylüyorum. Öyle dalıp uyuduğu oluyor arada .
Çoğu zaman memede uyuyor, gece saat başı meme arıyor geri uykuya memede dalıyor.
Ne zaman memeyi bırakır o zaman rahat ederim galiba

Bizde de memede uyuma var ve işe döneceğim.
Hamak beşik diye bir şey önerdi arkadaşım, bazen onda sallayarak uyutuyoruz. Eline sevdiği bir oyuncak veriyorum, ninni açıyorum ya da söylüyorum. Öyle dalıp uyuduğu oluyor arada .
Çoğu zaman memede uyuyor, gece saat başı meme arıyor geri uykuya memede dalıyor.
Ne zaman memeyi bırakır o zaman rahat ederim galiba
Peki memeyi bırakınca nasıl uyuyacak işte sorun orda ben ona cevap bulamıyorum yani beklesem kendisi uysun diye sabaha kadar uyumayabilir diye düşünüyorum.

Peki memeyi bırakınca nasıl uyuyacak işte sorun orda ben ona cevap bulamıyorum yani beklesem kendisi uysun diye sabaha kadar uyumayabilir diye düşünüyorum.
Ben de çözüm bulamadım şimdilik hamak beşik kurtarıcı oldu ama geceleri yanımda normal beşikte yatıyor ve hep memeyle uyuyor.
Büyüdükçe yanına yatıp pispis ile sırtını okşayarak uyuturum diye hayal kuruyorum. İnşallah babam uyursun der de meme derdi biter 😀

Sarılma kucak sevmiyorsa pışpış patpat yapın popoya. Nasıl tepki verir?

Sarılma kucak sevmiyorsa pışpış patpat yapın popoya. Nasıl tepki verir?
Onu da deniyorum arada ama sonra pes edip memeye dönüyoruz 2 saat falan sürer herhalde öyle uyuması belki de denemek lazım bir gün

Onu da deniyorum arada ama sonra pes edip memeye dönüyoruz 2 saat falan sürer herhalde öyle uyuması belki de denemek lazım bir gün
Ben bugün denedim kafasını bana çevirip napıyorsun sen der gibi baktı 😄😄 memeye getirdim yine. Uyudu

Ben bugün denedim kafasını bana çevirip napıyorsun sen der gibi baktı 😄😄 memeye getirdim yine. Uyudu
Of ya valla bu uyku sorunu beni bitirdi keşke daha küçükken eğitim verseydim 2. Çocuk Olursa direk yatağında uyutacağım büyüyünce ayağa kalkıyor yürüyor yatakta tutmak mümkün değil.

• Beğen
Reactions: Gao
Korkutmak istemem ama benim arkadaşımın bebeği 2 yaşına kadar böyleydi. Gece boyu memede uyurdu kız da napsın çalışıyor yanlarında yatırır sabaha kadar meme ağzında uyuturdu belki takılacak bi durum olarak görmezsiniz ama memeleri arasında ciddi bir şekil bozukluğu oldu bu yüzden. Çalıştığı için uyku eğitimi vs veremedi.

Tecrübem yok 2 ay kadar emzirebildim ama tavsiyem eğer evdeyseniz biraz istikrar ve sabırla halledebilirsiniz yaşı büyümüş bazı şeyleri öğrenecek yaşta olduğunu düşünüyorum daha farklı farklı rutinler deneyerek deneme yanılmayla hem sizin hem onun için doğru olanı bulabilirsiniz.

Korkutmak istemem ama benim arkadaşımın bebeği 2 yaşına kadar böyleydi. Gece boyu memede uyurdu kız da napsın çalışıyor yanlarında yatırır sabaha kadar meme ağzında uyuturdu belki takılacak bi durum olarak görmezsiniz ama memeleri arasında ciddi bir şekil bozukluğu oldu bu yüzden. Çalıştığı için uyku eğitimi vs veremedi.

Tecrübem yok 2 ay kadar emzirebildim ama tavsiyem eğer evdeyseniz biraz istikrar ve sabırla halledebilirsiniz yaşı büyümüş bazı şeyleri öğrenecek yaşta olduğunu düşünüyorum daha farklı farklı rutinler deneyerek deneme yanılmayla hem sizin hem onun için doğru olanı bulabilirsiniz.
Kesinlikle haklısınız öğrenmesi lazım ama ben cesaret edemiyorum şu an evdeyim ücretsiz izindeyim ama ona da yazık bana da. Şu an 13 aylık en fazla 18 aya kadar devam edeceğim emzirmeye daha fazla aklı ermeden bırakacağım orası kesin

Şuanda 27 aylık hala emerek uyuyor uzun süre uyumadiginda ayağımda sallayarak uyutuyordum. Bu ara bunu zor kabul ediyor. Hatta emerek uzun süre uyumaz ise 🙈ayağımda sallayacam hadi uyu diyorum hıhı diyor uyuyor 🤭Gece 2 kere uyanır emer sonra ağzından çıkarıp ellini ucunun üstüne kapar döner uyur. Bende beşiğine koyuyorum dalınca. Olan bu şuan. Dişden sık uyanıyor olabilir. Uyku düzenine hep dikat eettim. Ve uykudan 1 saat dolmadan odadan çıkmayın. Mesela 40. Dk uyaniyorsa 38 de gidip yanına pispislayin 1 saat dolmadan odadan çıkmayın. Zamanla uykusunu böyle uzattım. Oda 1 saati çok nadir geçerdi gündüz uykusu. Şuan 1 saat çok şanslıysam 1,5 saat uyur tek uyku öğlen.

Şuanda 27 aylık hala emerek uyuyor uzun süre uyumadiginda ayağımda sallayarak uyutuyordum. Bu ara bunu zor kabul ediyor. Hatta emerek uzun süre uyumaz ise 🙈ayağımda sallayacam hadi uyu diyorum hıhı diyor uyuyor 🤭Gece 2 kere uyanır emer sonra ağzından çıkarıp ellini ucunun üstüne kapar döner uyur. Bende beşiğine koyuyorum dalınca. Olan bu şuan. Dişden sık uyanıyor olabilir. Uyku düzenine hep dikat eettim. Ve uykudan 1 saat dolmadan odadan çıkmayın. Mesela 40. Dk uyaniyorsa 38 de gidip yanına pispislayin 1 saat dolmadan odadan çıkmayın. Zamanla uykusunu böyle uzattım. Oda 1 saati çok nadir geçerdi gündüz uykusu. Şuan 1 saat çok şanslıysam 1,5 saat uyur tek uyku öğlen.
Bende her seferinde tekrar uyutuyorum ama asla uzamıyor. gece keşke 2 defa kalksa hiç sorun etmem ben en çok ona üzülüyorum uykusuna alamıyor diye

Back