Ya ben bişeyi çok merak ettimfisfisfis... Magnesie' nin siyah noktalara tesiri olduğunu ilk öğrenen o yabancı şahsiyet acaba kabızlık için kullanılan bu ilacı burnuna sürmeyi nerden akıl etmiş olabilirtatlicadiarzu....Acaaaaaaaaayip merak ettim...Yani ne biliym benim aklıma mesela hiç çilek reçelini yemek haricinde bi yerime sürm:uhm:ek falan gelmiyo da...
arkadaşım nolur banada söyleyın şu yabancı cilt le ilgili sitelere nasıl giriyosunuz adresleri falan varsa verıın tesekkurlerlunetka canım sormuşsun ya nerden aklına gelmiş diye bunu yazanın.. o kişi değil de ekşi sözlükteki yazar şöyle yazmış bak:
"bu yöntem kesinlikle yazarın kabızlıktan kırılarak laksatifi artık neresine süreceğini şaşırdığı bir noktada icat edilmiş olmayıp, ecnebi bir web sitesinde okunup öğrenilmiştir. yazarın hayatına bir ‘önce sonra fotoğrafı’ tadı katmış, öyle bir etkili olmuştur..."
:))))))))))))) sanırım çok iyi bir cevap :))) ama o yabancı sitedeki kişinin nerden aklına geldi bilmiyorum valla. anacım yabancıların bilmediği yok ya neyse.
göz altı morlukları için hemoroid kremini ben de duymuştum kızlar, iyi gelmesinin sebebi hemoroid kreminin deriyi inceltip tedavi etmesiymiş, göz altındaki deriyi de incelterek morluk azalıyor gibi görünüyormuş. ama iyi bir yöntem değil diyorlardı.
bu magnesie de bir bakıma müshil ilacı. bu ilaçlar da nihayetinde bitkilerden yapılıyordur, demek ki içinde bulunan bir şey gözenekleri sıkılaştırıyor. doktor arkadaşlar keşke bizi aydınlatsa. işine yarayanlar yazsın bir işe yaradığıma sevineyim ben de :) aslıcım senin de işine yaramasına çok sevindim. alerjisi olan arkadaşım dogged, bence kullanma derim canım yakabilir falan da yazıyor çünkü bir şey olmasını istemem. doktora veya eczacıya danış istersen..
yaşasın siyah noktasız ciltler :)
Ya ben bişeyi çok merak ettimfisfisfis... Magnesie' nin siyah noktalara tesiri olduğunu ilk öğrenen o yabancı şahsiyet acaba kabızlık için kullanılan bu ilacı burnuna sürmeyi nerden akıl etmiş olabilirtatlicadiarzu....Acaaaaaaaaayip merak ettim...Yani ne biliym benim aklıma mesela hiç çilek reçelini yemek haricinde bi yerime sürm:uhm:ek falan gelmiyo da...
ben denedim neden bende işe yaramadı ya offfffffffff
daisy canım nasıl yaramadı işlemde bir farklılık olmasın? işe yaramadı derken yüzünü yıkadıktan sonra siyah noktalarının en azından rengi açılmadı mı?
ama ekşisözlükte bide böyle diyoo
etken maddesi magnezyum hidroksit'tir, suyla karistirinca baz olur, yognu cozeltisinin deriye uzun sureli tatbikinde yaniklara neden olabilir... dikkat etmek gerekir...
(zack, 14.11.2007 07:20)
:uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?