Sivilceli Ciltler Siyah noktalara en iyi gelen Mısır unlu maskenin tarifi burda

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
evet kızlar işe yarıyor ben uyguladım ve cildim parıl parıl oldu.Siyah nokta diye birşey kalmadı

nerden bulcaz ki şimdi mısır ununu tam heveslenmişkem yapsam olmazmıydı :) normal un koysak nasıl olur acaba?

bu saç olayı işe yarıomu bilemem ama pakface.i bende kullanıorum gerçekten etkili haftada bir uyguluorum yosun özlüsünü

bankacı adam bile farketti:)) demekki işe yarıyor.kız yüzün beyazlamış sanki diyo.bilmem beyazlamıştır dedim bende.zaten beyazımda demek daha bi çanlılık kattı.Allah Allahh, denemeye devaammmmmmm

kusura bakmayın kızlar..üç gündür yoktum..şimdi soruları cevapliyim..::
maskeyi haftada iki gün yaparsanız yeter..çünkü peeling yapıyor...:hooray:
bilgecim tskr ederım tarıfın ıcın sımdı denıycem sonucunuda gıne burdan paylasıcam herkesle bende buna benzer bı tarıf vardı ama senın kını denıycem bakalım sonuc nasıl olcak bısey sorucaktım bu maskeyı hangı zamanlarda yapmak gerekı yanı haftada hergun mu bır gun mu cevaplarsan sevınırım sımdılık hoscakalın kızlar ben mutfaga maskeyı hazırlamaya:))

hayır canım normal un olmaz..özellikle mısır unu..çünkü taneleri büyük olduğu için yüzü ovalarken soyuyur, bi de cildi temizleme özelliği var...a.s
nerden bulcaz ki şimdi mısır ununu tam heveslenmişkem yapsam olmazmıydı :) normal un koysak nasıl olur acaba?

bilge85 ben bunu bugün denedim gözle görülür bi azalma var inş zamanla hepsi geçer,peki bunu kaç günde bi yapcaktık??

Bu maskeyi simdiye kadar bende 3 kere kullandim. Siyah noktalara karsi iyi geldi ve gercekten cildimi yumusacik yapti.
Ama sormak istedigim birsey var: Bu maske ten rengini aciyormus ama ben ten rengimin acilmasini istemiyorum. Yani maskeyi uygulamamam mi gerekiyor? Yada solariuma mi gitsem?

evet sonuç gerçekten güzel. ama baya bi maske arttı. ben buzdolabına koydum üstünüde sera bantla kapattım. acaba tekrar kullansam bir sorun olur mu? bu arada Bilgecim teşekkürler önerin için.

Bende denedim arkadaşlar çok memnun kaldım baya siyah noktalarım azaldı devam edicem kesinlikle. üç senedir tedavi görüyorum size bir öneri söyliyieyim doktorumun bana söylediği yüzünüzü yıkadıktan sonra havluyla kurulamayın cildiniz yüzünüzdeki suyu emsin bu cildinizin nem oranını ayarlıyor .daha bir sürü yöntem var sonra anlatırım :)

şuan suratımda kızlar maske :) umarım işe yarar okdr paralar doktum kı bu sıyah noktalar içinnn..

Kızlar biraz uzun olacak bu yazdıklarım ama okursanız belki size de bir fikir verebilir dedim. Geçen gün başıma neler geldi, benimde siyah nokta problemim var ve yıllardır neler neler denedim kesinlikle hiçbirşey geçirmedi. Hem burnumun üstünde hemde burun çevremde yanaklarda var. Daha doğrusu vardı.

Aktardan torbada satılan killerden almıştım. Hafta 1-2 kez kil maskesi yapıyorum 4-5 gün önce kilin içine içme suyu, yosun yağı ve yeni aldığım nane yağını ekledim. üzüm çekirdeği yağı, kayısı çekirdeği yağı , portakal yağı falan da ekliyorum, uçucu yağlarla aynı oranda kalın yağ koyuyorum. Maskeyi sürmeden evvel dinlendirirken çaydanlığa su koydum içine ıhlamur ve biberiye attım. Çaydanlık ince uzun olduğu için daha çok buhar çıkıyor.

Yüzümü buhara tutup yumuşattım, daha sonra hazırladığım maskeyi sürdüm. Birden çok feci yüzüm yanmaya başladı, meğer nane yağını çok fazla koymuşum 6 damla koymuşum oysa 2 damla falan koymak lazım :1ninca:, yosun yağı da öyle onu da 4 damla falan koymuştum oysa 1 damla koymak lazım. 6 damla nane 4 damla yosun yağını siz düşünün artık kaydirigubbakcemile3 geberdim resmen. 1 dakika geçmedi yıkamak zorunda kaldım çünkü acıya dayanamadım, maskeyi tekrar hazırladım bu sefer nane yağını daha az koydum meğer bayağı güçlü birşeymiş insanın gözlerini sulandırıyor ancak 1-2 damla koymak gerekiyormuş neyse bu seferki gene yaktı ama dayanılmayacak gibi değildi bende beklettim 15 - 20 dakika ve sonra yıkadım ama soğuk suyla yıkayamadım yüzüm zaten yanmakta olduğu için soğuk su iyice acıttı o yüzden çaydanlıktaki ılık suyla yıkadım sonra normal suyla hafifçe durulayıp bitki suyunun gitmesini sağladım.

Daha sonra üzerine jojoba yağı ve nar çekirdeği yağlarını kariştirip bolca sürdüm, biraz bekleyip silecektim. aynanın karşisina geçtim istemsiz bir şekilde burnumun üstünü hafifçe sıktım bir baktım bütün siyah noktalar çıkıyor inanamadım, çok sıkmasam da hafifçe ittirince siyah noktalar çıktı, o gece hepsini sıkmadım, salaklık işte sıkabildiğin kadar sıksana değil mi... sabah aynaya baktığımda gece sıkmış olduğum siyah noktaların gitmiş olduğunu gördüm. Üstelik gözenekleri küçülmüş, yerlerine yeni noktalar oluşmamıştı, buna neyin sebep olabileceğini düşündüm herhalde nane yağıdır dedim. 2 gün bekledim aynı maskeyi aynı şekilde gene uyguladım tabi nane yağını daha ölçülü bir şekilde koydum, bu sefer daha çok siyah nokta çıkardım. bunu yapmamın üzerinden şu an itibarıyla 2 gün geçti, siyah noktalar hala yok sadece burnumun üzerinde içi boş küçük gözenekler var ki bu da normal, yanaklarımın üzerindeki noktalar duruyor henüz onları sıkmadım ancak yavaş yavaş hepsini temizlemeyi düşünüyorum. Aynaya baktıkça inanamıyorum hala :)

Yanlız olay nane yağını tek başına kullanmak değil, yosun yağı nane yağı kil maskesi halinde uyguluyorum ama maskeyi bekletip yıkar yıkamaz burnumu sıktığımda hiçbirşey çıkmadı. Asıl olay maskenin ardından jojoba ve nar çekirdeği yapını karıştırıp vıcık vıcık sürüp biraz bekledikten sonra oldu. Sebebini bilmiyorum. Yani cildim vıcık vıcık yağlıyken çıktı o siyah noktalar. Belki cilt dinlendi gözenekler açıkken noktalar yağın etkisiyle kolay çıktı vs bilmiyorum. Yanlız bu maske cildi çok yakıyor onu söyleyeyim, nane yağı çok güçlü birşeymiş Yosun yağı da cildi kurutuyor biraz onu da az koymak lazım. Cildim çok hassastır ve birşey oldu olacak diye çok korktum. ÇOOK canım acıdı gözlerim şakır şakır sulandı. Bir de noktaları sıkarken insanın eli kayıyor hep.

Böyle birşeyi denerseniz canınız yanarsa sakın bana kızmayın sorumluluk almam ben denedim süper oldu ama başkasında aynı sonuç olur mu bilmem deneyecekseniz de nane yağını damlalıkla sadece 1 ve ya 2 damla damlatarak denemeye başlayın derim.:kahve:

belki de herhangi bir kil maskesinin ardından yağ sürünce de noktalar temizleniyor da olabilir bunu da denemek lazım

Bir de bütün bu maceranın ardından bepantene krem sürdüm yüzüme son olarak. Birşey olduysa hiç değilse cilt biraz onarılır diyerekten kaydirigubbakcemile3

kızlar hazırcı olmayalm lütfen:eek:klava:,bu kadar emek verilmiş..emeğe saygıCADIARZUilk sayfaya bak canım ...orda tarif..bi de sonsorunun cevabı:her cilt tipi için uygundur...
bu maskede ki ölçüler nedir?
yağlı ciltlere olur mu bide?
teşekkürler..

bi de ben size bişe yazmayı unuttum sanırım..bu maskeyi elleriniz için de kullanabilirsiniz...aynı şekil yapıp 15 dk bekleyin,ovalayarak durulayın..şuan ben yaptım..ellerim bembeyaz ve yumuşacık oldu...mutlaka deneyin..İDDİA EDİYORUM gün boyu ellerinize dokunmaktan kendinizi alamayacaksınız...BİLMEYENLER BİLENLERE ANLATSIN...pahalı kremler halt etmiş maskemin yanında:)

bu tarifi okuyup hafta sonu denemeye kararverdim ve bugün nihayet yaptım.. hem kendime hem anneme yaptım.. artanı da atmamak için ellerimize sürdük.. beklettik.. ilk ellerimi temizledim vee ellerimin halini görünce yüzüm için cidden heycan yaptım ellerim yumuşacık oldu yaa :sm_cool: yüzüm de tabi aynı şelikde.. ve siyah noktalar azalmış görünüyordu.. artık belirli aralıklarla yapmayı düşünüyorum..annem yüzümün ışıldadıgını söyledi :dance: teşekkürler a.s.

rica ederim,yapmaya devam et canım..boynuna da sürebilirsin..eller için süper bi yumuşaklık ve beyazlık yapıyor zaten...:lepi:
bu tarifi okuyup hafta sonu denemeye kararverdim ve bugün nihayet yaptım.. hem kendime hem anneme yaptım.. artanı da atmamak için ellerimize sürdük.. beklettik.. ilk ellerimi temizledim vee ellerimin halini görünce yüzüm için cidden heycan yaptım ellerim yumuşacık oldu yaa :sm_cool: yüzüm de tabi aynı şelikde.. ve siyah noktalar azalmış görünüyordu.. artık belirli aralıklarla yapmayı düşünüyorum..annem yüzümün ışıldadıgını söyledi :dance: teşekkürler a.s.

bu maskede ki ölçüler nedir?
yağlı ciltlere olur mu bide?
teşekkürler..

Kusura bakma canım hemen yazamadım, ölçü olarak yüzüne süreceğin kadar kil - yaklaşik 1 dolu tatlı kaşığı kadar ve ya sen ne kadar kullanıyorsan, içme suyu ile sulandırıp içine 1 damla yosun yağı 2 ve ya 3 damla nane yağı (3 damla bayağı güçlü oluyor daha hafif istersen 1 ve ya 2 damla) ve sonrasında başka hangi yağları eklemek istiyorsan onları ekliyorsun. Ben portakal yağı ve portakal yağı ölçüsü kadar üzüm çekirdeği yağı kullandım ayrıca birkaç damla da kayısı çekirdeği yağı koydum,
maskeden sonra sürmek için de jojoba yağı yaklaşik 5-6 damla ve nar çekirdeği yağı da 5-6 damla kadar kariştirdim, yüzümden damlayacak kadar değil ama kalınca bir katman oluşturacak kadar yağlı olmalı ölçüleri kendin ayarlayabilirsin,

bu maske aslında daha çok yağlı ciltler için uygun çünkü buhar ve yosun yağı zaten ciltteki yağı alıyor maske sonrasında sürülen jojoba yağını cildinde bekletmessin de yumuşak bir suyla yıkarsın böyle de olabilir.

Ama lütfen nane yağını dikkatli kullan olur mu, sevgiler.

X