Siyah çay yararlı Değil mi?

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Sabah güne başlarken, iş yerine ilk ulaştığımız anda, yemekten önce, yemekten sonra, akşam televizyon izlerken, çalışırken, hep yanımızda olan ve içmekten sıkılmadığımız çayın faydası yok mu zannediyorsunuz? Bakalım siyah çayın faydaları nelermiş?

Zihinsel aktivite ve konsantrasyon gücü sağlar. Günde 2-3 bardak içilen siyah çayın zihinsel aktivite ve konsantrasyona faydası olduğu tespit edilmiştir.

Siyah çayın yararlı özellikleri değişmiş ve güçlendirilmiştir. Fermantasyon işlemi sırasında oluşan bu etki nedeniyle vücut daha kolay asimile eder ve çabuk kanda emilir. Yeşil çay fincan başına sadece 20 ila 25 mg sahipken, 1 bardak siyah çay 35 ila 40 mg tein içerir.

Yeni bir araştırmaya göre, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve mücadele etmek açısından siyah çay oldukça etkilidir. Siyah çay; bakteri, virüs ve mantarları yok etme yeteneğine sahip bulunan eşsiz bir amino asit içerir.

Siyah çayın temel faydalarından biri de, güçlü antioksidandır. Flavonoidler yüksek içeriği sayesinde, kalp-damar hastalıklarını önler ve kan damarlarını sağlıklı korumaya yardımcı olur.

Siyah çay flavonoidlerde, koroner dolaşım iyileştirilmesi ve kan pıhtıları azaltmaya yardımcı vazodilatör özellikleri vardır. Araştırmalar günde 2 bardak siyah çay içenlerin, 3 ila 4 hafta sonra büyük ölçüde kalp sağlığı artırabildiğini göstermiştir.

Düzenli olarak süt ve şeker eklemeden öğün aralarında siyah çay içmek, güçlü dişler ve sağlıklı diş etleri ve taze bir nefes sahibi olmaya yardımcı olur.

Bazı araştırmalar düzenli siyah çay içen insanların kemik yoğunluğunu arttırmak için bilinen flavonoidler sayesinde, östrojen etkisi nedeniyle güçlü kemiklere sahip olduğunu göstermiştir.

Sonuç olarak siyah çay, tadı harika bir içecek alternatifidir. Sizin bildiğiniz yararları varsa, aşağıdaki yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

msn.com.tr

herşeyde olduğu gibi çoğu zarar

Bu makaleyi daha önce msn'de okudum. Bence çok mantıklı. Ben de siyah çaya bayılıyorum.

Merhaba Arkadaşlar siyah çay ,yeşilçay ve beyaz çay hepsi vücudumuzza yararlı sadece dozunu ve zamanını iyi ayarlamamız gerekiyor.Günlük tüketim olarak yemeklerden 1 saat sonra tüketilmeli gerekirse içine limon koyarak içindeki tanen bileşiğinin zararlı etkisini azaltabilirsiniz .

mideme zararı var galiba, benim var en azından, ama başka zararını görmedim

tabiki çoğu herşeyin, ama yeşil çay da erişilebilirken tüketmekte faydalı

Ben çaysız duramıyorum, çaysız bir hayat düşünemeyenlerdenim. çoğu zararlı bile olsa içerim sanırım.

Supermiss. Bende sekeri kesince siyah caydan bise anlamiyordum. Meger cok faydaliymis. .

siyah çayın yapımında çay bitkisinin baş kısmıdan sadece 3 yprağın kullanılması gerektiğini biliyor muydunuz? Türkiye'de ise bu böyle değil, bitkinin hemen hemen köküne kadar olan yaprak kullanılıyor bu çayın kalitesini düşürüyor. siyah çay yerine yeşil çay en mantıklı olan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…