• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Merhaba kızlar benim tedavim biteli 15gün oldu 5ay kullandım ve tedavi sırasında da sivilce sayım ya 5 ya da altı olmuştur onlar da küçük... Ama bu güneş koruyucu dan midir nedir siyah noktamsi minicik kırmızı nokta oldu 2üç tane doktor sivex vermişti onu sürüyorum korkmaya başladım tekrar etmez dimi ya benim durumda olup herşey normale dönen var mi ben mi evham yaptım çok bilemiyorum ! Off ne yapsam ki korkum en başa dönmek :-(

ultrasona girdin mi ? genelde doktorlar hem ultrason hem de kan tahliline göre karar veriyor bende de pko var 2.1 falandı benim de yanlış hatırlamıyorsam ama ultrasonda da baktı.

doktor ona bile gerek görmedi. bence mantığı şu: nasılsa son aım içerisindeyim pko vs ile uğraşmak istemedi. ben ilacı bitireyim, beni başından atsın da nolursa olsun!!!!

yağlandırma filan yapıyor mu ya ben youngblood toz fond. kullanıyordm yüzüm kuruduğundan mu bilmem eskisi kadar kapatmıyor :( kapatıcılığı nasıl tavsiye ediyor musun?

hayır asla yağlandırma yapmıyor, kapatıcılığı da orta-üst düzey diye geçiyor. ben memnunum ama sen yine de mutlaka deneyerek al bir anda o kadar para verme bilmediğin bir ürüne.

Kızlar merhaba;;

Güneş kremi tavsiyelerinizi bekliyorum, kullandığım bir ürün var fakat sürünce bembeyaz oluyorum hemen emmiyor öylede dışarı çıkamıyorum mecburen üzerine makyaj yapıyorum...
Sizin kullandığınız memnun kaldığınız ürün varsa yazın lütfen, tşk..

merhaba arkadaşım ben garnier güneş kremi 50 faktör kullanıyorum çok memnunum. Daha önce sebamed falan kullandım ama yüzümü bembeyaz yapıyordu herkez soruyordu yüzünde ne var diye. Çok katıydı. Bu hem ucuz hem de çok kaliteli. Tavsiye ederim. yaklaşık iki yıldır kullanıyorum. Cildim yağlı ve hassas. Güneşte hemen kızarır.
Ayrıca roac. bende kullandım. Ama fazla yokmuş doktor sadece 4 ay boyunca 10 mg kullandım. O yüzden çok fazla yan etki yaşamadım. Dudaklarım kurudu evet ama onada sürekli nemlendirici sürdüm. En güzel yanı ise vücudun kirlenmiyor ve saçların yağlanmıyor. Yani haftada bir kere yıkadığım zamanlarım olmuştu. Başka da bir yan etki yaşamadım. Ama bu ilaç bittikten yaklaşık 2 ay kadar sonra yine her ay regl zamanımdan önce ve çok yağlı yiyince yine sivilce sorunu yaşadım. Yani kesin bir çözüm olmadı. İlaç işte tabiki vücuda zararı oldu. Şimdi ise kendim iyi temizleyip kafaya takmamaya ve iyi bakmaya çalışıyorum. Şu bir gerçek ki yağlı ciltler baştan 1-0 yenik başlıyorlar her zaman bakıma ihtiyaç var. Kuru ciltler öylemi ne sivilce ne bişey nemlendir yeter

Kimseyi üzmek için söylemiyorum inanın kalbimde de kötülük yok. Bazı kızlar görüyorum yolda yüz hatları hiç güzel diil ama ciltleri pürüzsüz. Kendimi övmek için söylemiyorum ama bizim gibi yüz hatları çok düzgün olan kızlarda ise mutlaka bir sivilce, siyah nokta, gözenek, bir çil yani mutlaka problem oluyor... napalım yapacak bişey yok herşey Allah tan..

Arkadaşlar ben yaklaşık 6 sene önce kullandım... Yorumları okurken ağzım açık kaldı.. Nasıl bir ilaçmış bu böyle diye... Gerçekten abartıldığı kadar tehlikeli bir ilaç olduğunu sanmıyorum....
Bursa tıp fakültesinde; tüm tahlillerim yapıldıktan sonra uzman bir dermatolog bayan yazmıştı bana.... Çok ta kolay verdi üstelik...
Doktorum doğum iznine ayrılınca; başka bir uzmanla devam ettim tedaviye. Ama hiç bu denli tahribat edeceğini duymadım....

Yan etkisini de gördüğümü söyleyemem; şiddetli ağız kuruluğu dışında......

Eğer doktordan onay aldıysanız; bu kadar kasmayın kendinizi... Çünkü sadee bu ilaç için değil; diğer ilaçlar için bile ( yan etki olarak ) öldürücü tehlike her zaman vardır....
Çocuğuma verdiğim ilaçların bile prospektüsünde yan etkileri okuyunca; dehşete kapılıyorum inanın.... Hele de antibiyotikleri.....

Dedim ya 6 sene önce kullandım diye. Ondan sonra çeşitli durumlar nedeniyle defalarca tahlil ve film çekildi... Her yerim turp gibi maşallah...
Demek istediğim şu ki: gerekli tahlilleri olduktan sonra ve doktor da tedaviyi gerekli gördükten sonra gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. (yan etkileri kafanızda büyütürseniz; çok fazla yaşarsınız)

Ben eğer bu topiği kullanmadan önce okusaydım; eminim kalp krizi geçirirdim... Geçmiş olsun herkese...
[/
bende kısmetse yarın bu ilaca başlıcam inşallah senin gibi yan etkilerini görmem yorumları okudukça fenalık geçirdim :) korkuyorum inş ters giden bişey olmaz ben bide depresyon tedavisi de görüyorum :(

Arkadaşlar ben yaklaşık 6 sene önce kullandım... Yorumları okurken ağzım açık kaldı.. Nasıl bir ilaçmış bu böyle diye... Gerçekten abartıldığı kadar tehlikeli bir ilaç olduğunu sanmıyorum....
Bursa tıp fakültesinde; tüm tahlillerim yapıldıktan sonra uzman bir dermatolog bayan yazmıştı bana.... Çok ta kolay verdi üstelik...
Doktorum doğum iznine ayrılınca; başka bir uzmanla devam ettim tedaviye. Ama hiç bu denli tahribat edeceğini duymadım....

Yan etkisini de gördüğümü söyleyemem; şiddetli ağız kuruluğu dışında......

Eğer doktordan onay aldıysanız; bu kadar kasmayın kendinizi... Çünkü sadee bu ilaç için değil; diğer ilaçlar için bile ( yan etki olarak ) öldürücü tehlike her zaman vardır....
Çocuğuma verdiğim ilaçların bile prospektüsünde yan etkileri okuyunca; dehşete kapılıyorum inanın.... Hele de antibiyotikleri.....

Dedim ya 6 sene önce kullandım diye. Ondan sonra çeşitli durumlar nedeniyle defalarca tahlil ve film çekildi... Her yerim turp gibi maşallah...
Demek istediğim şu ki: gerekli tahlilleri olduktan sonra ve doktor da tedaviyi gerekli gördükten sonra gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. (yan etkileri kafanızda büyütürseniz; çok fazla yaşarsınız)

Ben eğer bu topiği kullanmadan önce okusaydım; eminim kalp krizi geçirirdim... Geçmiş olsun herkese...
[/
bende kısmetse yarın bu ilaca başlıcam inşallah senin gibi yan etkilerini görmem yorumları okudukça fenalık geçirdim :) korkuyorum inş ters giden bişey olmaz ben bide depresyon tedavisi de görüyorum :(

Öncelikle geçmiş olsun.Peki 6 sene önce kullandınız ve şimdi tekrar mı çıktılar? Şuan cildiniz nasıl?

Son düzenleme:
Kimseyi üzmek için söylemiyorum inanın kalbimde de kötülük yok. Bazı kızlar görüyorum yolda yüz hatları hiç güzel diil ama ciltleri pürüzsüz. Kendimi övmek için söylemiyorum ama bizim gibi yüz hatları çok düzgün olan kızlarda ise mutlaka bir sivilce, siyah nokta, gözenek, bir çil yani mutlaka problem oluyor... napalım yapacak bişey yok herşey Allah tan..

ya benim gibi hem çirkin hem sivilceliler napsın?

Kızlar lazer epilasyona tedaviden ne kadar süre sonra başlanıyor bilen var mı? :26:

Son düzenleme:
2aydır reglim 1hafta aralıkla oluyodu bu ay düzenli oldu. dün sabah öyle bi ağrıyla uyandım ki ooff komando gibi yerlerde süründürdü beni :) neremin ağrıdığını da kestiremedim karnım belim bacaklarım uf neydi öyle. bu ağrı yumurtalıkların çatlaması ya da çatlamaması durumunda mı olur ki 6 aydır falan bu kadar ağrı olmamıştı.

tabi bi kalktım yüzüm ruh gibi ne izleri görüyorum ne başka bişey zaten bembeyazdı dün ağrım gitsin 10sivilce cıksın falan dediğim bile olmuştur heralde:D

Kızlar ben de başlayalı yaklaşık 10 gün oldu. Bu ay öyle şiddetli bir kanama geçirdim ki hastanelik oldum. valla bundan mıdır bilmem ama dikkatli olmakta fayda var. Bir de şimdiden sivilcelerim kurumaya başladı. Dudaklarımda hafif bir kuruma var en çok ellerim kuruyor sürekli kremle dolaşıyorum. Bunun dışında başka yan etki görmedim.

nunur sana da geçmiş olsun. Ben de süründüm ağrıdan sanırım yan etkisi bu iye düşünmeye başladım... bakalım ya ne olacak..

Moralim çok bozuk kızlar. Roaccutan'ı 1,5 sene boyunca düşük dozda kullandım.
Hatta bu başlık altında paylaştığım yazılarım oldu.
İlaç bitiminden sonra yüzümde tek bir sivilce bile çıkmadığını anlattım.
İlaç tedavim biteli 7 ay oldu. Bu 7 ay içinde leke tedavisi oluyordum. Halen devam ediyor.
Sadece 2 hafta yüzüme sürmem gereken kremleri sürmedim.
Ancak dün ve bugün yanağımda 2 tane içi iltihaplı acıyan sivilce çıktı.
Moralim o kadar bozuldu ki anlatamam :14:
Belki aranızda en uzun süre kullanan ben oldum.

Yapılan testlerde hep değerlerim yüksek çıktığı için düşük doz alarak, toplamda almam gereken ilaç dozunu bitirdim.
Ama 1,5 sene ilaç kullandıktan sonra yeniden çıkmaya başlamasına anlam veremedim.
O kadar yorum okudum burada. Üzerinden kaç sene geçmiş, hala sivilce çıkarmamış olanların yorumlarını okudum.
Bir de tedavisi bittikten 6 ay sonra yeniden sivilce çıkarmaya başladığını anlatan yorumlar.
Sanırım bende 6 ay sonra yeniden sivilce çıkaran gurubun arasındayım.
Doktora kontrolüm var Haziran ayında, ancak hala çıkarmaya devam edersem tekrardan doktora gidicem.

:14: :14: :14: :14: :14: :14: :14: :14:

Benim de cuma günü 6.ayım doluyor ve bugün yanağımda kıpkırmızı iltihaplı sivilce çıktı inanılmaz moralim bozuldu... Bu ay 4 tane sivilce çıktı ve tedavi uzayacak gibi görünüyor...

Moralim çok bozuk kızlar. Roaccutan'ı 1,5 sene boyunca düşük dozda kullandım.
Hatta bu başlık altında paylaştığım yazılarım oldu.
İlaç bitiminden sonra yüzümde tek bir sivilce bile çıkmadığını anlattım.
İlaç tedavim biteli 7 ay oldu. Bu 7 ay içinde leke tedavisi oluyordum. Halen devam ediyor.
Sadece 2 hafta yüzüme sürmem gereken kremleri sürmedim.
Ancak dün ve bugün yanağımda 2 tane içi iltihaplı acıyan sivilce çıktı.
Moralim o kadar bozuldu ki anlatamam :14:
Belki aranızda en uzun süre kullanan ben oldum.

Yapılan testlerde hep değerlerim yüksek çıktığı için düşük doz alarak, toplamda almam gereken ilaç dozunu bitirdim.
Ama 1,5 sene ilaç kullandıktan sonra yeniden çıkmaya başlamasına anlam veremedim.
O kadar yorum okudum burada. Üzerinden kaç sene geçmiş, hala sivilce çıkarmamış olanların yorumlarını okudum.
Bir de tedavisi bittikten 6 ay sonra yeniden sivilce çıkarmaya başladığını anlatan yorumlar.
Sanırım bende 6 ay sonra yeniden sivilce çıkaran gurubun arasındayım.
Doktora kontrolüm var Haziran ayında, ancak hala çıkarmaya devam edersem tekrardan doktora gidicem.

:14: :14: :14: :14: :14: :14: :14: :14:

o malum soruyu soruyorum doktorun hormon tedavisi ya da ultrasonla alakalı hiç bi test istemedi mi 1.5yıl boyunca?

Benim de cuma günü 6.ayım doluyor ve bugün yanağımda kıpkırmızı iltihaplı sivilce çıktı inanılmaz moralim bozuldu... Bu ay 4 tane sivilce çıktı ve tedavi uzayacak gibi görünüyor...

ben de cuma günü gidicem 2günlük ilacım kalmış oluyor ama pazar gününe denk geldiği için öyle yapıcam. bende de siyah noktalar var canım cok belirgin değil ama dr ışıkta bakınca görecek yine onları. benimde sanırım 1ay uzayacak

ben de cuma günü gidicem 2günlük ilacım kalmış oluyor ama pazar gününe denk geldiği için öyle yapıcam. bende de siyah noktalar var canım cok belirgin değil ama dr ışıkta bakınca görecek yine onları. benimde sanırım 1ay uzayacak

Boşa mı kullanıyorum demek de istemiyorum ama anlayamıyorum gerçekten, çok yağlı yiyorum artık dikkat edicem bakalım hayırlısı artık, çok üzülüyorum gerçekten Allah kimseye sivilce vermesin.

Selam, bende bu ilacı kullanmaya başlayacagım muhtemelen ama şuan dişlerimde tel var ve birkaç ay sonrada implant yapılacak.Implant tedavisinden ne kadar sonra başlamam uygun olur ilaca? Birde bu ilacın diş etlerine yada kemiklere özellikle diş kemiklerine bir yan etkisi var mı?

Arkadaşlar, cildimdeki hatta bütün vücudumdaki sivilceler için bi kaç doktora gittim... İlk gittiğim doktor ikinci kontrolde bu ilacı önerdi ama bilindiği gibi çok fazla zararı var... İntahara kadar götürdüğü söyleniyo ama benim çevremde kullanan çok insan var hala yaşıyolar..
Neyse, ben kullanmayı reddedip başka doktorlara gittim ama tedavimin sonu hep bu ilaca çıkıyo..
Aranızda kullanan var mı? Öneren- önermeyen....

Merhaba, ben kendimde bizzat kullandım, erkek kardeşimde kullandı yakın çevredemden de çok kullanan var ama inan ki hiç düşündüğün gibi belirtileri yok. Bana da doktorum anlattı böyle böyle dedi kabul ediyor musun dedi bir broşür verdi bunu oku belirtilerine iyi bak dedi okudum komplikasyonlarını, biraz tırstım ama yinede kullanmaya karar verdim gittim doktorum bi kağıt imzalattı. 18 yaşından küçükler için ailesi imzalıyor. Erkek kardeşiminkini babam imzalamıştı. neyse aldım ilacı, ilacı kullanmayanlar türlü türlü senaryolar yazdı yok çocuğum olmazmış yok intihar edebilirmişim, psikolojimi bozarmış, daha neler neler. Ama kullananlara sordum cilt kuruluğu ve dudak çatlamasından başka bir belirtisi yok dediler.Bir ara gerçekten cildim inanılmaz derecede kurudu bırakmaya karar vermiştim. Erkek kardeşim benden önce kullanmaya başladığı için onun tedavisi bitti 6 ay kullandı. baktım cildi bebek gibi olmuş. bende devam ettim ama okul yoğunluğu dolayısıyla devamını getiremedim 4 ay kullandım ona rağmen cildim harika oldu sivilce lekeleri bile kalmadı. kuruluğu zamanla geçti şimdi tekrar sivilce çıkmasın diye yediğime içtiğime dikkat ediyorum, cilt bakımıma özen gösteriyorum. makyaj falan yapmıyorum ( destan yazdım galiba yaa :D )

Back