- 15 Aralık 2011
- 44
- 0
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
şuan alnımda ve şakak kısmımda sivilce çıktı. toplam 4 tane. bende niye bu kadar erken başladı yaa
2. ve 3. aylarda genel anlamda cıkıyor dıye okumustum ama benım bunyemde farklı etkı tepkı demek.
acaba iyileşme süreci daha erken mi olur, yoksa 4.aya kadar hep çıkar mı :18:
senin şuan kaçıncı ay canım ?
okudum tatlım hepsini faydalı bilgiler içeriyor. teşekkür ederim :13:
Arkadaslar merhaba, oncelikle yeni uyeyim ve araniza katildigim icin cok mutluyum.senelerdir takip ediyorum ama uye olmamistim bugune kismetmis :) neyse..dun aksam roaccutane kullananlar ekibine bende katilmis bulunmaktayim bundan 2.5 sene once cene bolgemde icte sert sivilceler cikmaya baslamisti ve birazda killanma olmustu.adet duzensizligim yoktu. Jinekologa gittim ve kisk olmadigini da ogrendim.bu durumun hormonal oldugunu erkeklik hormonumun fazla calismasindan kaynaklangini soyleyip diane 35 verdi. Min. 2 sene kullanacaksin dedi. Bende dolunca 2 senem biraktim doktora tekrardan gitmeden .cunku daha fazla hormonlarima zarar veren ilac kullanmak istemedim.ama ustunden 7 ay fln gecti yuzum ozellikle cene bolgem eskisinden 5 kat daha sivilcelendi ve yanaklara dogru her gecen gun sicilve artisi oldu.cildiyeci roaccutane verdi.dianeyi biraktigimi soyledim.o zaten kullandigin surece cikarmaz ama tedavide etmez dedi o yuzden kokten cozmek istiyorsan bunu kullanmalisin dedi. Basladim fakat korkuyorum. Hormon tahlili fln yaptirmadim ve bu ilac tedavim bittikten sonra diane gibi ilaclari kullanmazsam sivilcelerim tekrarlar mi?cunku okuduklarima gore bazi arkadaslarda sivilce tekrarlamis. Neye goredir bilmiyorum tabi ama merak ettim. Yada bu hormon bozuklugunu gidermenin baska yolu yok mu? ((
arkadaşlar çok önemli bir şey sorucam ilacım bir kaç gün sonra bitecek tahlil yaptırıcam ama çalışıyorum zamanım yok kutu bittikten bir gün sonra tahlil yaptırabilirim bir sorun olur mu yeni kutuya bir gün ara verip başlasam ? :S çok kararsız kaldım cevap verirseniz sevinirim
uzun bi aradan sonra yazayım dedim. roaccutane kullanıyorum 7 aydır. bu son ayım. 10 senedir yüzümün belirli bölgelerinde cıkan sivilcelerim ve son 2-3 yıldır izlerim vardı. su an cildim çok iyi. evet dudaklarım kurudu hala kuruyor, cildim çok kuru her duştan sonra nemlendiriyorum.ellerim çok çabuk kuruyor. zaten havası kuru ve soguk bi yerde yaşadığım için kuruluk daha etkili oluyor. bol nemlendirici,bepanten ve vazelinle hallediyorum:).kolestrolüm hiç bı ay çook artmadı.normal sınırların dışına çıktı 2 ay fşlan ama artiş fazla olmadı.karma cilt ve yağlı saçlara sahip biri olarak saçların yağlanmaması neymiş,saçlarıma şekil verip yapışmadan kullanmak nasılmış onu da gördüm ya :) mutluyum. bıraktıktan sonra umarım eskisi kadar yağlı olmaz saçlarım.kullanmadığım krem,jel, ilaç kalmamıştı sivilce için. her gece yüzüme jeller sürüp yatmaktan gına gelmişti ve çözümde hep geçiçi oldu. umarım elde ettiğim çözüm kalıcı olur. bu arada roaccutane tedavisini kardeşim ve bi akrabam da görmüştü. ikisininde yüzü gayet güzel...
tedavisi biten arkadaşlar varsa ilacı bıraktıktan 1-2 ay sonra cildi saçları tekrar yağlanmaya başlayan var mı merak ettim. herkese kolay gelsin.
ben geçen ay sınavım var die 1gün erken gitmiştim canım ama önceki ay doktora sorup yani bilemiyorum geç gitmek nasıl olur ama ilaç alamıyosun canım boşluk oluyo izin alma ihtimalin yok mu
hayır yok :/ bir gün ya çok fark eder mi ?
hiç fikir yürütemiyorum ki şuan ne desem yanlış olur doktoru arama şansın yok mu hiç
arkadaşlar çok önemli bir şey sorucam ilacım bir kaç gün sonra bitecek tahlil yaptırıcam ama çalışıyorum zamanım yok kutu bittikten bir gün sonra tahlil yaptırabilirim bir sorun olur mu yeni kutuya bir gün ara verip başlasam ? :S çok kararsız kaldım cevap verirseniz sevinirim
rahat ol sorun olmaz 1 günden. bildiğim kadarıyla 2 hafta aralıksız kullanmamak tedavi sürecini etkiliyormuş sadece.
hevesini kırmak istemem canım ama bi kaç yorum okumuştum yüzüm yağlanmasa da saçlarım biraz yağlanmaya başladı diye. Ben 10 mg alırken de biraz yağlanıyordu :/ Ama olsun saç bişey değil ki yüzümüze bişey olmasın onu toparlamak daha zor saçı 5dk 10dk da yıkarsın :) bunlar 5 10 ayda anca geçiyo