Merhaba arkadaşlar siteye bugün üye oldum ancak uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum..Roaccutane'la ben burada tanıştım diyebilirim. Çok yağlı ve sivilceli bir cildim VARDI. Yaklaşık 5 yıldır sivilce problemim vardı ve cildim kendiliğinden gözenekli olduğu için çıkan sivilcelere ben dokunmasam bile iz kalıyordu.Özellikle yanaklarımda şakaklarıma doğru olan bölgede belirgin bir şekilde izler vardı. İnternette gördüğüm roaccutane kullanıcıları kadar sivilcem yoktu Allah'a şükür,özellikle regl dönemlerinde çok çıkıyordu ama ben rahatsız oluyordum özellikle psikolojimi çok etkiliyordu,onlarla yaşamaya alışamamıştım kurtulmam lazımdı.Önce özel bir hastanede kontrol oldum ve doktor direk bana Roaccutane söyledi,yan etkilerinden bahsetti. Hem ailem ilacı kullanmamı istemedi hem de ben cesaret edemedim.Aradan 1 ay kadar geçtikten sonra bu sefer başka bir özel hastaneye gittim.Doktorum önce Tetradox ve Tretin kullanmamı istedi bir buçuk ay.Kullandım ama hiç işe yaramadı bende. 1 buçuk ayın sonunda kontrole gittiğimde doktorum roaccutane'a başlayacağız dedi.Anneme ve bana yan etkilerinden söz etti,karşılaşabileceğimiz sorunları anlattı ve kan tahlili istedi.Kan tahlilim de normal çıkınca ilaca 30 mgla başladım.Doktoruma çok güveniyordum ve içimde hiç bir korku olmadan 1 ay boyunca ilacı içtim. Ben ilaca başlamadan önce internette okuduğum şeylerden o kadar çok korkmuştum ki tabiri caizse öleceğim falan sanıyordum bu ilacı kullanırken.Tabi ki bu bünye meselesi herkeste aynı şeyler olacak diye bir şey yok.İlk ayım sorunsuz geçti,herkesin söylediği gibi sivilcelerimde artış falan da olmadı aksine yüzüm tertemiz oldu bembeyaz oldu herkes yüzüne ne yaptın demeye başladı. Kontrole gittiğimde sonuçlarım gayet iyiydi yediklerime çok dikkat etmemiştim de. İlaç bu sefer 30 mg'dan 70 mg'a çıktı,günde 4 tane hap içiyordum 2 tane 20'lik sabah 1 20,1 10'luk da akşam.İkinci ayımda dudaklarımda kuruluk oldu ama öyle yarılmadılar kanamadılar abartı bi kuruluk olmadı neutrogena'nın lipstickiyle rahatlıkla nemlendirdim onları hatta ilacın bitmesine rağmen hala kullanıyorum.Neyse,saçım kurudu saçımın kuruması beni rahatsız etmedi hatta işime geliyordu çünkü kirlenmiyordu,1 kere sabunlasam bile yetiyordu.Ama saçlarım dökülmeye başladı ilacın bi etkisi olduğunu bildiğimden fazla takmamaya çalıştım.Gözümde hafif kuruma oldu göz damlasıyla hallettim,burnumun içi de kurumuştu ama bana rahatsızlık vermiyordu.Bende ki en büyük yan etkisi regl düzensizliği oldu.1 ay regl olmadığımı biliyorum ve ilacı bırakmama rağmen bu sorun devam ediyor gerçi ilacı bırakalı henüz 1 ay olmadı bile. Sonuç olarak ilacı 4 buçuk ay kullandım sivilcelerimden Allah'ıma çok şükür kurtuldum.Çok az izim var onlara da Ocak ayında peelingle elveda diyeceğim,doktorum peeling yapalım sana dedi. Ben hiç kurtulamayacağım sanıyordum sivilcelerden ama roaccutane sayesinde kurtuldum. Çok yararlı bir ilaç mı ? Kesinlikle değil ancak herkesin bildiği ve hakkında bilip bilmeden konuştuğu bir ilaç. O yüzden güvendiğiniz bir doktor eşliğinde tahlillerinizi düzenli olarak yaptırır ve bu süreçte siz de biraz dikkatli olursanız inanın bana sonuca değiyor. Ama dediğim gibi bu tamamen bünye meselesi benim bir arkadaşım da Aknetrent kullanıyordu 2 ay günde 100 mg ancak onun yüzü soyuldu bembeyaz oldu falan..yani denemeniz gerekiyor kimse size şu şu olacak şu şu olmayacak diye garanti veremez ama artık bıktım yeter diyor ve başka bir şekilde sivilcelerinizi geçiremiyorsanız son çare olarak roaccutane'ı kullanmanızı öneriyorum. Eğer merak ettiğiniz sormak istediğiniz bi şey olursa da sizlere seve seve yardımcı olabilirim.Hepinize sivilcesiz günler diliyorum :)