Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
misal ben..bugün dermatolojiye gitmiştim sordum kullanabilir miyim diye..dediki o ilaç kolestrol ve bişiy bişiyleri (hatırlıyamadım) oynatır ki sen kilolosun daha da ağır olur dedi..saçımın yağından bıktım artı sivilce izleri vs.ye de iyi geliyormuş ondan sordum dedim...o da bi saç yağı için kalp krizi geçirmene değmez dedi...

Bende 1.5 aydir kullaniyorum bu ilaci.. fakat burda okudugum dozlarda degil. 40 mg falan çok fazla degil mi ya kizlar? Benim doktorum bana günde tek hap olmak üzere 10 mg önerdi.. ve kiloya da bagli tabi, ben 51 kiloyum.

Miktarin bu kadar az olmasina ragmen bendede yan etkileri bas gösterdi.. dudak kurulugu/çatlamasi, göz kurumasi ve asiri derecede halsizlik/depresyon hali gibi :s Yüzümde öyle asiri derecede sorun yok ama insan yinede sinir oluyor.. fakat ben bugünden itibaren biraktim .. çünkü insani psikolojik yönden cidden kötü etkileyebiliyor.

Dogum kontrol hapinin etkisi oldugunu duymustum? Yok mu aranizda onu deneyen? Ya da solaryumda yanma da sivilcelere iyi geliyor degil mi?

Çünkü doktorumdan duyduguma göre bu kesin bi çözüm degil maalesef. Zaten onu duydum duyali bu kadar eziyeti neden çekiyorum dedim kendi kendime.. yani bu geçici bi durum ve bunun için onca eziyet çekilmez bence?

Kullanan arkadaslarin daha fazla bilgisi varsa sunu sormak istiyorum: bugünden itibaren hapi almicam. Fakat beyaz tenli oldugum için cildimin günes/UV isini görmesi lazim. Biraktiktan sonra ne kadar süre daha korunmak gerekiyor bileniniz var mi? Bilen varsa ltf cevaplarsa çok sevinirim..

Hepinize geçmis olsun kizlar umarim istediginiz sonuçlari alirsinizzz.. Benden P E S

bu ilaçla ilgili birçok yazı yazdım bu siteye canım olaki bulabilirsen oku bulamazsan bi ara linklerimi atarım sana kii miktar çok az kilona göre
30lukla başlamalıymış.Artı yan etkileri kuruluklar harici hiçbirşey hissetmedim ben son 2 ay 40lıklarla son verdim tedavime 6 ay sürdü ilaç etkisi en az 6 ayda vücuttan gitmiyor.Ablam 3. yılana girdi hala bir sorunu yok tekrar sivilcelenme adına geçmiş olsun:)

Miktarin bu kadar az olmasina ragmen beni bunalima sokmayi basardiysa bu hap iyiki az bi miktar önermis doktorum :) yoksa simdiye kafayi yemis olucaktim heralde hehe

Çok güzel cnm ablan adina sevindim.. sende istedigin sonucu aldin mi?

Ben 1.5 ay her gün 10mg seklinde kullandim.. fakat dedigim gibi öyle fazla sorunum yok, bendeki tam olarak acne degildi zaten çok sükür. Ilaci kullanim sirasinda günesten kaçinmak gerektigini biliyorum fakat kisa süreli ve az miktarda bi kullanimin ardindan biraktiktan sonra günese çikmak veya solaryuma girmek tehlikeli olur mu acaba :s Herhangi bir bilgin var mi?

Bu arada yok mu dogum kontrol hapi hakkinda bilgisi olan? Onunda ise yaradigini duymustum.. hemde daha kisa bir sürede yanilmiyorsam.

bence roaccuatene hakkındaki yan etkiler biraz abartılı. yani düşünsenize milletin gözünde öcü olarak görülmüş bu ilacı doktorlar neden öcü diye görmüyor bizim tıp bilgimiz ne düzeyde olabilirki... sizce bi ilaç bu kadar kötyse neden binlerce doktor bunu kolayca yazabilir. bence roaccuane biraz abartılıyor... bugün 13. günüm kullanmaya devam diorum ben...

kızlar bu göz kuruluğu çok kafamı karıştırıyoobugün çok kötüyüm gözlerim çok ağrıo bugün alcam bi damla ben çok pimpirikliğim he rkonuda kör falan oolmayız dimii bu ilaçtan dolayıı kaş yapıyım derken gözümüzden olmayalımmda ya bide gözlerim ağrıdığı için başım dönüyo mdem bulanıyoo çok fenaa bugün hemen kullanmaya başlıcam damlaaa

kızlar bu göz kuruluğu çok kafamı karıştırıyoobugün çok kötüyüm gözlerim çok ağrıo bugün alcam bi damla ben çok pimpirikliğim he rkonuda kör falan oolmayız dimii bu ilaçtan dolayıı kaş yapıyım derken gözümüzden olmayalımmda ya bide gözlerim ağrıdığı için başım dönüyo mdem bulanıyoo çok fenaa bugün hemen kullanmaya başlıcam damlaaa

canım bencede hiç vakit kaybetmeden al damlanı... göz kuruyunca ağrı yapıyor ve bu ağrıda başa vuruyor bence hiç vakit kaybetmeee...

canım bencede hiç vakit kaybetmeden al damlanı... göz kuruyunca ağrı yapıyor ve bu ağrıda başa vuruyor bence hiç vakit kaybetmeee...

evet fuldencim başladım damla kullanmaya refresh kullanıyorum gözyaşı damlası halen ağrıyo gözlerim inna şu yazıyı yazarken bilgsayara bakamıyorum çok kötüü biişiy bu yaa bide ben bu geçtiğimiz ay zoretann kullandum yarın rouuccutane kullancam eczanede kalmamış eski ilacım bakalım rouccutane nası olcak ikisi aynı hemen hemen ama

kızlar sizin gözleriniz ne alemde ben çok korkuyoorum yaa kör olmayız dimii çok evhamlıyımm benn yaa

yakında tekrar başlamak zorunda kalacağım sabır gerektiren bi ilaç sonunda bebek gibi bi cilde sahip oluyorsunuz ama benim gibi geçti diye tedaviyi yarıda keserseniiz tekrarlamanız gerekebilir teytey:

yakında tekrar başlamak aozunda kalacağım sabır gerektiren bi ilaç sonunda bebek gibi bi cilde sahip oluyorsunuz ama benim gibi geçti diye tedaviyi yarıda keserseniiz tekrarlamanız gerekebirlir:teytey:

Arkadaşlar ben hastanede çalışıyorum ve bu ilacı sivilcesi olan bi arkadaşım bu ilacı doktora sordu kullansam nasıl olur diye ama doktorlar bunu en son çare olarak görüyolar.Çok etkili bir ilaçmış birazda ağırmış sanırım..Sizde bilinçli kullanın bence..ok

Canım ne demek , ben bu ilaca başlayana kadar epey korku çektim , hatta ilacı aldıktan sonra bile günlerce bekledim , içemedim korkudan :)) Ama şimdi ne kadar yersiz olduğunu anlıyorum korkularımın. Eğer bu kadar faydasını göreceğimi bilsem 1 dk bile düşünmezdim inan . Benim özellikle çene bölgemde çok çıkardı , bir de izler kalırdı , yani aynaya bakmaya utanıyodum diyeyim sana . Yüzümün diğer yerlerinde de vardı sivilce ve siyah noktalar , ama en berbat yerim çenemdi. Şimdi ise hiç kalmadı ve görenler yüzümdeki değişimi farkediyor :dance:. İyileşme sanırım 2.aydan sonra farkedilmeye başladı , yani biraz zaman alıyor . İlacı içini açıp içmeye gelince sanırım etkisini azaltmaz, çünkü ben de bazı ilaçları çocuklarıma o şekilde içiriyorum. Eğer etkisinde bir değişiklik olsa çocuk doktoru bunu tavsiye etmezdi :) Endişelerini anlıyorum , çünkü ben de öyleydim ama rahat ol , sen de yüzündeki değişimleri görünce bunların hepsinin yersiz olduğun göreceksin. Her zaman paylaşmaya ve konuşmaya hazırım.Sağlıkla kal tatlım :asigim:

Nuray Hanım,

Merhabalar. Yüzümdeki sivilceler sönfü gibi , hiç çıkmıyo artık sanki. Ama sönenler sanki iz gibi. Sinie bozucu. Ufak kırmızı lekeler gibi duruyorlar. Geçecek mi diye çok merak ediyorum. Bu arada ben bu ilacı kullanalı iki ay 10 gün oldu. Sivilcelerimin inmesi hoşuma gidiyo , herkes geçti diyo ; ama ben aynada bakınca yine de ufak kırmızı lekeler görüyorum. Ve bu benim canımı fazlasıyla sıkıyor. Siz de iz kaldı mı ? Ya da kalsa bile bir tedavisi olacak mı ? Çok merak ediyorum. Ya da diğer kullanan arkadaşlardan i< tedavisi kullanan var m ı? BAşarılı oldular m ı? TEşekkürler. Cevaplarınız çok önemli.:sm_confused:

bugün 15. günüm son 2 gündür gerçektende yüzümün derisi çok kötü soyulmaya başladı... kabuklanma olunca iğrenç duruyor siz nasıl onları kapatıyorsunuz bide ben öğrenciyim. dışarıya çıkmam gerek evde kalsam sorun olmazda şimdi hiç iyi durmuyor... roaccutane başladığım günden beride makyajı kestim çok güzel bi yüzüm var yani bu sivilceler olmazsa süperimde şimdi kabuklanma başladı iğrenç bi durum ne önerirsiniz arkadaşlar...

arkadaslar mrb uzun suredir forumu takip edemiyorum evde internet olmadigi icin.benim de 1.5 ay oldu ve 30 mg kullaniyorum gunde.Inanin psikolojim gunden gune degisiyor bi gun sanki sonuyolar tamam diyorum gecmeye basladi 2 gun sonra tekrar gozume batiyorlar..tamam herkesin dedigi bisey var sabretmek gerekiyor ama artik sIkILDIM yaa.Ins bir an once gecmeye baslarlar buarada bende de belki cok sivilce yok ama izlerden dolayi varmis gibi gozukuyo bunlarin gececegine inaniyorumm...ins tabi

son çare olarak başlayalım dedi doktor.tahliller yapıldı başladım.1 ay sonra kontrole gittim değerlerim uçmuş.doktor anında kesti.sivilcelerle yaşarsın ama karaciğerin olmadan yaşayamazsın dedi.arkadaşlar bu çok ağır bi ilaç gerçekten.özellikle bayanların dikkat etmesi lazım.

son çare olarak başlayalım dedi doktor.tahliller yapıldı başladım.1 ay sonra kontrole gittim değerlerim uçmuş.doktor anında kesti.sivilcelerle yaşarsın ama karaciğerin olmadan yaşayamazsın dedi.arkadaşlar bu çok ağır bi ilaç gerçekten.özellikle bayanların dikkat etmesi lazım.

a.s. canım,sen kaç mg kullandın da değerlerin fırladı?? merak ettim. mutlu günler:nazar:

Nuray Hanım,

Merhabalar. Yüzümdeki sivilceler sönfü gibi , hiç çıkmıyo artık sanki. Ama sönenler sanki iz gibi. Sinie bozucu. Ufak kırmızı lekeler gibi duruyorlar. Geçecek mi diye çok merak ediyorum. Bu arada ben bu ilacı kullanalı iki ay 10 gün oldu. Sivilcelerimin inmesi hoşuma gidiyo , herkes geçti diyo ; ama ben aynada bakınca yine de ufak kırmızı lekeler görüyorum. Ve bu benim canımı fazlasıyla sıkıyor. Siz de iz kaldı mı ? Ya da kalsa bile bir tedavisi olacak mı ? Çok merak ediyorum. Ya da diğer kullanan arkadaşlardan i< tedavisi kullanan var m ı? BAşarılı oldular m ı? TEşekkürler. Cevaplarınız çok önemli.:sm_confused:

Merhaba tatlım, Bende de bahsettiğin izlerden var , çok emin olmamakla beraber sanırım tedavi bitince izler için ayrı bir tedavi olucam :)) Ben başlayalı 4 ayı geçti , ama bendeki izler belirgin değil pek. Ben sivilcelerimin geçmesine öyle çok seviniyorum ki izler çok gözüme batmıyor :teytey:. Ama yine de izler için tedavi olan arkadaşlar varsa ve bizi bilgilendirirlerse sevinirim :eek:))

Evet kesinlikle özelliklede hepatit b taşıyıcılarının kesinlikle kullanmaması lazım...

:nazar:MErhaba,

Bendeki kırmızı lekeler çok gözüme batıyo. Sivilceler söndü ama şimdi izlerle başım belada. Görüntümü bozuyo. Bi de sinirlerimi :)))))) Aramızda iz tedavisi olup da iyi sonuç alan var mı? Ben aslında tedavimin ikici ayın 10 gün geçmiş durumdayım. Yani önümde daha nerdeyse 4 ay var. Ama sivilceler yoğun olarak söndü bende. Yine de izler için de yararlı mı bu ilaç merak ediyorum. Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

mrb arkadaşlar benim tedavimin 5.ayı...inanılmaz derecede değişme var mesela şuanda yüzümde sivilce çıkmıyo.anca özel günümde çıkıyo okadarda olsun artık.artı ben daha çok izlerim için istemiştim kullanmak ve izlerede çok ii geldi.tam geçmiş değil ama gerçekten göze batmıcak derecede azaldı allah şükür.etrafımdaki herkes de bunu farkediyo.ben memnun kaldım.bu ay artık tedavnin bitmesini isticem.düğünüm olacak yüzümde hala deri dökülmesi olduğu için kötü görüntü olsun istemiyorum.ve ben yüksek doz kullanmadım iki ay 20 üç aydır da 30 kullanıyorum ve bööle olmasıda izlere daha yararlı bence.tedavi daha yavaş ve kökten oluyo.ben memnun kaldım darısı sizin başınızasırnaşık şey

gülcem bende hemen hemen senin sürendeyim benimde izlerim var sivilce ise elimi deydiğimde yüzümde sadece 1-2tane nası geçecek bu izler bi geçse çok gzl olacak

X