Sivilceli Ciltler Sivilceler, Kurutma ve Dermapen

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

uckisidenbiri

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2016
550
973
Selamlar,

her zaman tek tük sivilcesi çıkan bir insandım ama bunlar kısa sürede geçerdi ben de çok üstüne düşmezdim açıkçası ama 4-5 ay önce yanağımın sadece sağ tarafında deli gibi sivilce çıktı, hiç bir şekilde hafiflemedi ve yüzümün sadece bu kısmında olduğu için de endişelenip haliyle, doktora gittim. Şeker hastalığı riskin var diyet yapmalısın diyen dahiliye doktorum sebebiyle 5 kilo vermiştim, tekrar gidişimde bunun sebebi bunlarla alakalı olabilir mi diye ona da sordum, hızlı kilo vermenden kaynaklanmış olabilir dedi ama verdiğim kiloyu 2 ayda spor ve diyetle verdim herhangi bir şey kullanmadan. Sonrasında cildiyeye gittim ve hiç bir inceleme tetkik bir şey yapmadan, üstelik birden bire böyle oldu diye hikayemi anlatmama rağmen cilt yapın böyle Roaccutane kullanacaksın dedi uzaktan yüzüme bakarak, daha sonra gittiklerimde de durum değişmedi. Roaccutane kullanabilecek iradeye sahip olmadığımı belirttim ve en azından hafifletecek antibiyotik krem gibi şeyler yazabilir misiniz diye sordum "İşe yaramayacak ama istiyorsun diye yazıyorum" diyerek 1 antibiyotik, 1 krem ve 1 de anlaşmalı olduğu kurumun kozmetik temizleyicisini verdi, ilaçları kullandım ama temizleyiciyi almadım. İlaç sivilceleri kusturacak, krem de kurutacaktı ama kusturmasıyla kaldı ne yazık ki.

Bundan sonra tekrar gitmedim, kendi çabamla hafifletmeye çalıştım ancak kırmızı ve benek benek yanağım, benim gözüm alıştı ama her görenin "ay yüzüne ne olmuş" demesi sinirime dokunmaya başladı artık.

Şimdi sorum, lazer için gittiğim bir klinik var, yüzümü görünce kadın dermapen diye bir cilt bakımı önerdi, araştırdım ancak kullanan yorumları sadece dermaroller adlı ev tipi ürün için geçerliydi. Bu işlemi yaptıracağım, yüzü minik minik iğnelerle delerek yara olduğunu düşündürtüyor ve bu sayede ciltte yenilenmeye sebep veriyor, iyileştirme yöntemi bu şekilde.

Bu yöntemi leke, sivilce ya da derin yara izleri için kullanan varsa yorumunu alabilir miyim lütfen?
*Eğer konunun yeri burası değilse de lütfen belirtin, ne yapmam gerektiğini tam olarak bilmiyorum sürekli forum kullanıcısı değilim çünkü.

Benimde ergenlikte tek tük cikardi b12 vitamini kullandım ve çok fena sivilceler çıktı yüzümün her yerinde. kullanımını bıraktıktan sonra geçer dedim geçmedi cildiyeye gittim. bana merhem ve antibiyotik verdi iyi geldi gerçekten. ayrica sivilceler için doğal olan kırmızı kantoron yağını kullanmadan böyle değişik tedavilere başlama bence. kantoron yağı cilde çok çok iyi geliyor, bende kullanacaktım fakat doktor ilaç yazınca ikisini birden kullanmak belki bi yan etki yapar diye kullanmadım

Bizde senin kullandıgın ilaçları kullandık bir ay hiç faydası olmadı hata daha beter oldu kızımın şimdi 6 aylık ilaca başladık 2 ayımızdayız biraz yan etkileri var ama çok kötü durumdaydi yüzü her ay tahlil yaptırıp tedaviye devam ediyoruz sivilceler bayagı söndü doktor 3 ayında tamamen gider dedi geçmiş olsun sizede

şunu da belirteyim;cildiyeye gitmeden evvel kantoron yağı kullandım 1 hafta kadar epey kurutmuştu. ilaçlarla tam iyileşmezse kantoron yagina devam etmeyi düşünüyorum hatta

Yağların orijinal olanını anlayabilmek gerçekten çok zor, sivilcelerim için yöntem istemiyorum artık, bu yöntemi uygulayacağım uygulamış olan varsa yorumunu sonucunu duymak istiyorum sadece, denediğim yağlar, temizleyiciiler ve diğer yöntemler işe yaramadığı ve ilaç da kullanmak istemediğim için (açıkçası yan etkileri sivilceden çok daha kötü olduğu için). Teşekkür ederim tavsiyeniz için yine de :)

Geçmiş olsun size de, ilacın yan etkileri çok ağır insandan insana fark etse de, başa çıkabileceğimi düşünmediğim için o kadar süre reddettim açıkçası, umarım siz istediğiniz sonuca ulaşırsınız, teşekkür ederim yorumunuz ve güzel dileğiniz için.

Dermaroller mantığı gibiyse daha tehlikeli olmaz mı aktif sivilceye iğneyi batırıp sağlıklı cildin içine sokacak iğneyi o zaman iyice dağılmaz mı bana mantıklı gelmedi

Dermpn akneli ciltlere yaplmz ilthp tüm yüze dagilir. Gozenek ve lekeli ciltlere uygulann bi işlem iki kere yaptrdm. Doktora yaptır ama aknelern geçince

Çok sagol canım inanın kullanmadıgımız ilaç kalmadı yok geçmiyor bizde mecbur kaldık korktuk ben imzaladım kullanıyor şimdilik dudagı çok kuruyor onun içim merhem verdi başka bir yan etkisini görmedik şükür kızım 16 yaşında rabbim sizede şifa versin

Dermaroller mantığı gibiyse daha tehlikeli olmaz mı aktif sivilceye iğneyi batırıp sağlıklı cildin içine sokacak iğneyi o zaman iyice dağılmaz mı bana mantıklı gelmedi

Bu işlemi yapmadan önce 4 seans sivilcelere kurutma işlemi yapılacak, aktif sivilce değiller şu an kendi çabamla epey hafiflettim daha çok kırmızı ve bir noktada benekler halindeler, yabancı kaynaklardan videolar izledim, lekeler, derin yaralar ve sivilceler için öncesi sonrası fotoğrafları da var ama yine de insan kendi dilinden birinden bir yorum almak istiyor, o sebeple açtım konuyu. :)

Tamamen kuruduysa olabilir o zaman bir de prp yapıyorlar onu da deneyebilirsin inşallah kurtulursun bir an önce

Canim bir kadin doktoruna gorunsen jinekolojik olabilir

Devlete gidince inanın artık hiç ilgilenmiyor ve dinlemiyorlar, dediğiniz gibi olabilir aslında. Dahiliye doktoruna sebepleri neler olabilir, eğer şüpheniz varsa yönlendirir misiniz diye sormuştum ama yardımcı olmadı, ben de kendi çapımda yaptığım araştırmayla böyle bir şey olacağını düşünmedim açıkçası. En kısa sürede gitmeye çalışacağım, teşekkür ederim tavsiyeniz için. :)

25 yasındayım hala sivilce cıkar yüzümde sırtımda boynumda bazen...Ve izleri de geçmiyor yüzüm kızarık duruyor.Nasıl geçicek bunlar?

Merak etim bende kızımın cildi yaglı kantron yagı daha kötü yapmazmı bizde tedavideyiz
benimde cildim yağlı, cildinin sadece bir kısmına uygulasın denesin bence , ben sadece alnima uyguladım kuruttu sivilceleri, çünkü yağlı belki daha çok arttırır diye bende düşünmüştüm. kırmızı kantoron olmalı özellikle, doğal olanını bulun çok iyi araştırın ama :) geçmiş olsun Allah sifa versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…