• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceler için zoretanin ya da roaccutane kullanan arkadaşlar lütfen bakar mısınız?

kita

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
355
5
118
Diğer
Merhabalar son iki yıldır sürekli sivilce problemim var. Yağlı yiyecekler yediğimde de hemen yüzüm kabarıyor özellkle sağ yanağımda çok fazla sivilce çıkıyor. İki defa doktora gitmeme rağmen kullandığım şeyler yaramadı. En son dermatoloji uzmanına gittim kan tahlilimi istedi değerler normal çıktı bana roaccutane yazdı. İki gündür eczanelerde sistem yok ilacımı da alamadım eczacı aradı ve roaccutane nin bulunmadığını söyledi (şu an Ispartadayım) 5 eczanenin hiç birinde yok onun yerine aynı değerde olan zoretanin versem olur mu dedi ben başta tereddüt ettim ama araştırdım gerçektenden de hemen hemen diğeriyle aynı etkiler var. tamam dedim ondan alacağım
Aranızda kimler kullandı? aralarında fark var mı? daha mı iyi oldu dersiniz etkilerini yazar mısınız çok merak ediyorum.
Yararını gördünüz mü zoretanin in? Artık kurtulabilecek miyim?? :(

Son düzenleme:
5 aylik tedavimde acnegen, zoretanin ve roaccatune kullandim
Bildigim kardariyla ucude ayni etkide
Min olmak istersen doktorunu arayip sorarsin

Ben şu an geçici süreliğine ıspartadayım. reçetenin süresi 3 gün olduğu için ilk gün ilacı almadım ikinci gün de sistem yoktu bugün üçüncü gün olduğu için ve ıspartanın tüm eczanelerinde bulunmadığı için artık mecburen olsun dedim ama araştırdğım kadarıyla aynı ilaç zaten eczacı da dedi üreticileri farklı sadece onun dışında her şeyi aynı sorun çıkmaz dedi. Yüzüme yarasın yeter ki içerim ya bakalım umarım yarar.

İlacı aldım (zoretanin)başladım akşamdan doktor 4 ay boyunca kullan dedi ama bakalım umarım geçer 4 aya kadar genelde 6-7 ay kullananların yorumlarını okudum düzeldi demişler ama doktorun bi bildiği vardır herhalde artık durumuma göre doktora söylerim.
İnşallah bende kurtulacam artıkkkkk!

Son düzenleme:
Merhabalar 21 yaşındayım son iki yıldır sürekli sivilce problemim var. Yağlı yiyecekler yediğimde de hemen yüzüm kabarıyor özellkle sağ yanağımda çok fazla sivilce çıkıyor. İki defa doktora gitmeme rağmen kullandığım şeyler yaramadı. En son dermatoloji uzmanına gittim kan tahlilimi istedi değerler normal çıktı bana roaccutane yazdı. İki gündür eczanelerde sistem yok ilacımı da alamadım eczacı aradı ve roaccutane nin bulunmadığını söyledi (şu an Ispartadayım) 5 eczanenin hiç birinde yok onun yerine aynı değerde olan zoretanin versem olur mu dedi ben başta tereddüt ettim ama araştırdım gerçektenden de hemen hemen diğeriyle aynı etkiler var. tamam dedim ondan alacağım
Aranızda kimler kullandı? aralarında fark var mı? daha mı iyi oldu dersiniz etkilerini yazar mısınız çok merak ediyorum.
Yararını gördünüz mü zoretanin in? Artık kurtulabilecek miyim?? :(

canım ben tedaviye xoretaninle başladım son ay roaccutane verdi doktor vücudum ilaca alışmış olmasına rağmen roaccutane bana biraz ağır geldi zoretaninle ikisi aynı etkidelermiş ama zoretanin biraz daha bitkiselmiş diye duymuştum ben.bence bi farkı olmaz.ablamada son ay roaccutane vermişti doktor ama piyasada yok çıkmıyo dedi eczacılar bizde zoretanin aldık bi farkı yok yani

doktorun sana bu ilacı erken vermiş genelde sonbahar ve kışın veriyorlar..bende kullanıcam agustos sonuda inşallah şuan eritretin ve benzamycin kullanıyorum o ilaça hazırlık için bana doktorum zoretanın tanıtım kitapcıgınıda verdı sende bir kitapcık iste çünkü o ilacı kullanırken yüzüne epilasyon ve ağda yaptıramazsın ve makyajda..geçmiş olsun...

doktorun sana bu ilacı erken vermiş genelde sonbahar ve kışın veriyorlar..bende kullanıcam agustos sonuda inşallah şuan eritretin ve benzamycin kullanıyorum o ilaça hazırlık için bana doktorum zoretanın tanıtım kitapcıgınıda verdı sende bir kitapcık iste çünkü o ilacı kullanırken yüzüne epilasyon ve ağda yaptıramazsın ve makyajda..geçmiş olsun...

Güneş kremi kullanmamı önerdi. Hametan kremi yazdı kuruyan yerlere sür dedi. Çok güneşe çıkmamaya dikkat ederim zaten. epilasyon ağda falan yaptırmıyorum zaten bi de yüzüme pudra fondöten falan sürmem artık katlanacağım bakalım yeter ki geçsin. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Güneş kremi kullanmamı önerdi. Hametan kremi yazdı kuruyan yerlere sür dedi. Çok güneşe çıkmamaya dikkat ederim zaten. epilasyon ağda falan yaptırmıyorum zaten bi de yüzüme pudra fondöten falan sürmem artık katlanacağım bakalım yeter ki geçsin. Teşekkür ederim.

canım yüzündeki kurumaya karşı bepanthene krem verildiyse kesinlikle kullanma derim benim yüzümde tüylenme yaptı içinde e vitamini olduğu içinmiş.. dudakların içinde blistex med plus ı tavsiye ederim en iyisi kesinlikle

canım yüzündeki kurumaya karşı bepanthene krem verildiyse kesinlikle kullanma derim benim yüzümde tüylenme yaptı içinde e vitamini olduğu içinmiş.. dudakların içinde blistex med plus ı tavsiye ederim en iyisi kesinlikle
Yüzüm için hametan verdi doktor şimdiden sürüyorum yüzüme dudağıma da nivea nemlendirici sürüyorum. Eğer memnun kalmazsam dediğini kullanırım teşekkür ederim önerilerin için. bepanthene i çok duymuştum iyi oldu bunu söylemen zaten yüzümde hafif tüy var daha da beter olurdum valla.

ben niveanın hiç etkisini görmedim dudaklarım çok zor durumdaydı böyle araştırırken buldum blistex i çok çok memnun kaldım anında etki :).bepanthene de yüzümde hiç tüy yokken incecik tüylerle doldurdu yüzümü :(

ben niveanın hiç etkisini görmedim dudaklarım çok zor durumdaydı böyle araştırırken buldum blistex i çok çok memnun kaldım anında etki :).bepanthene de yüzümde hiç tüy yokken incecik tüylerle doldurdu yüzümü :(
Hımm güneş kremi de almayı düşünüyorum onunla bilrikte alırım o zaman onu da :)
Doktora sordun mu yüzünü peki inşallah dökülür zamanla

yok canım sormadım dökülür diye umuyorum :)
İnşallah dökülür canım ama dökülmese bile o kadar sorun etme inceymiş zaten kötü durmaz bi çok kişi de var bende de var ama kötü durmuyor şükür.

bioderma 50+ bulamadım canım sebamed 50+ varmış almadım şmdilik sorayım öyle alayım dedim bu nasıl fikri olan var mı arkadaşlar ??

Arkadaşlar ilaçtan mıdır bilmem gözlerimde kızarıklık yaptı biraz da yanıyor böyle olanınız var mıydı? Normal midir?
Benim gözlerim çok hassas zaten sınavlara çalıştığım günden beri çok çabuk kızarıyor ama dersi bırakalı çok oldu ilaçtan sonra gözlerimde yine kızarma başladı

Son düzenleme:
bende kullanıyorum 15gün oldu çok aşırı bir kuruma olmadı bende hametan kullanıyorum bende dudağıma abimin eşi de dermatolog olduğu için o bunu kullanmamı önerdi ben yüzümden çok vücut sivilcelerim için başladım kullanmaya güneş kremininde 50faktör olması gerekli sadece markası çok önemli değilmiş öyle dedi bana bazen baş ağrısı yapıyor onun için çok ağır bir yan etkisini görmedim henüz umarım hepimizin sivilceleri geçer kurtuluruz artık

bende kullanıyorum 15gün oldu çok aşırı bir kuruma olmadı bende hametan kullanıyorum bende dudağıma abimin eşi de dermatolog olduğu için o bunu kullanmamı önerdi ben yüzümden çok vücut sivilcelerim için başladım kullanmaya güneş kremininde 50faktör olması gerekli sadece markası çok önemli değilmiş öyle dedi bana bazen baş ağrısı yapıyor onun için çok ağır bir yan etkisini görmedim henüz umarım hepimizin sivilceleri geçer kurtuluruz artık

Bana da eczacı ayrı bi nemlendirici almana gerek yok hametan sür yaramazsa sonra alırsın bi nemlendirici dedi ama hametan kremin kokusu kötü tadı da öyle ben kullanamadım dudağıma mecburen başka nemlendirici kullanıyorum.
Bazı güneş kremleri sivilce yapıyormuş ama ben ondan korkuyorum ve hala alamadım bi krem yaa paramı boş yere vermek istemiyorum güzel bişey olsun ilk defa alacam güneş kremi daha önce kullanmadım hiç, iyi bişey olsun istiyorum.

güneş kremleri genelde sivilce yapıyor sebamed filan..ben kullandım hiç memnun kalmadım.cildim yağlıydı iyice yağlı gösterdi ve sivilce oluşturdu.size solante acness'i tavsiye ederim.hem sivilce yapmıyor hemde yağlı göstermiyor.bana dermatolog tavsiye etmişti.zaten araştırırsanız herkes bunu tavsiye eder.biraz pahalı ama 2 yıl gider çok rahat o yüzden değer yani..80 tl filan

güneş kremleri genelde sivilce yapıyor sebamed filan..ben kullandım hiç memnun kalmadım.cildim yağlıydı iyice yağlı gösterdi ve sivilce oluşturdu.size solante acness'i tavsiye ederim.hem sivilce yapmıyor hemde yağlı göstermiyor.bana dermatolog tavsiye etmişti.zaten araştırırsanız herkes bunu tavsiye eder.biraz pahalı ama 2 yıl gider çok rahat o yüzden değer yani..80 tl filan

Bi arkadaş daha tavsiye etmişti sanırım bende bundan alırım madem yağlandırmıyor cildi teşekkürler.

Back