sivilceden kalma çukurlara punch yöntemi

semaver

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2010
27
1
arkadaslar buda farklı bır yontem duyan veya yaptıran varmı

-Punch yöntemi
Çok derin ve düzensiz kenarlı sivilce izlerini gidermek için kullanılan bir yöntemdir. Bu tür izler kesilerek deriden çıkartılır. Daha sonra kalan alana değişik uygulamalar yapılır. Bu yöntemin lazer tedavileri, dermabrazyon veya kimyasal peelingle kombine edilmesi sonuçların daha iyi olmasını sağlar.

Punch yöntemleri şu şekildedir:

- Punch Eksizyon (zımba kesisi)

Bu yöntem, icepick skar gibi derin sivilce izlerinde kullanılır. Bu yöntemde 1.5-3.5 mm çaplı yuvarlak keskin uçlu aletler kullanılır. Sivilce izinin büyüklüğüne uygun aletle, sivilce izi kesilerek çıkartılır. Kalan yara alanı dikiş atılarak kapatılır. Dikişler alındıktan sonra kalan iz, çizgi şeklinde daha küçük bir izdir. Gerekirse bu iz, diğer cilt yenileme yöntemleriyle (lazer, dermabrazyon, kimyasal peeling...) daha da hafifletilebilir.

- Punch eksizyonu sonrası deri ekleme tekniği

Bu metod, icepick skar ve boxcar sivilce izlerinde kullanılır. Bu yöntemde, sivilce izi punch aleti ile çıkarıldıktan sonra, kalan yara alanı dikişle kapatılmaz. Kulak arkasından alınan deri bu yara alanına eklenir. Bu işlemden sonra sivilce izi alanında renk ve doku farklılığı olabilir. 4-6 hafta sonra bu alana diğer cilt yenileme yöntemleri (lazer, dermabrazyon, kimyasal peeling.) uygulanabilir.

- Punch yükseltme

Bu metod, derin ama tabanında normal deri görünümü olan boxcar tipindeki sivilce izlerinde kullanılır. Yine punch aletiyle sivilce izinin tabanındaki deri çıkartılır. Çıkartılan bu deri, kalan yara alanının kenarlarına dikişle veya deri bantlarıyla tutturulur. Bu yöntemde deride renk ve doku farklılıkları olmaz ve kalan dikiş izi azdır.

bn yaptrdım canım onu yıne aynı yuzum hıc bır degısıklık yok yanı
bosuna 500 dolar verdım bı kac ay cıldın guzel gorunuyor lekeler falan gıdıyor ama cukurlar aynı sabıt ve tekrar sıvılce cıktıgında ızı kalıyor yıne aynı seyler anlıycagın ama bu yontem cukur olan yerı dıkıyolar sadece cok az dıkıs ızı gıbı kalıyor resımlerı vardıda yukleyemedım

msjlarım cıkmıyor lınklerı yukleyemıyorum problem nedır acaba

Son düzenleme:

500dolar verdim dediine göre 1seans yaptırmışsın oysa3 seansdan soraetksni göstreiormuş bence en mantıklı yöntem lazer dikiş iizi diyip gçme berbat olur yüzün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…